Премини към съдържанието
DEMANDRED

Деградирало ли е обществото

Препоръчан отговор


Деградирало ли е обществото и ако "да" до колко? Какво всъщност обуславяме като деградация на обществото? Деградацията ако я има само в нашето общество ли е или е в човешкото общество като цяло?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

деградиране

от Уикиречник

Синоними

понижение в ранг, крах, провал, унижение

Определено самата дума деградация означава разруха на всякакви устои...Без устои няма нищо...Нали все върху нещо трябва да се гради това общество...Но да днес се гради върху анархията забравих, ама че съм отнесена... :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не мисля, че обществото е деградирало. Мисля даже, че градира, а не деградира :P Достатъчно е да се върнем в средните векове или дори даже 60-70 години назад. Какво общество е имало в средните векове? Какво общество е имало преди 60 или 70 години? Какво общество е имало преди 130 години и какво преди 611 години? Мисля, че градим, а не рушим! Хората са си хора и сега. И преди е имало мърши, сега също. Сега, за разлика отпреди могат да те хванат в мошеничество, но преди 40-50 години, когато е нямало сериозни медии, как ли е било?Не, не мисля, че обществото деградира, дори духовно. То чисто и просто се развива в посока, която не се харесва на консерваторите. Няма как да спрем тоя процес. Или ще ни бъде или няма!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много е смело на цяло общество да се лепне етикет "деградирало"... Има го и този елемент в отделни аспекти, но моите наблюдения са, че не малка част от обществото се развива в положителна насока. :) Но от друга страна е малко трудно да се забележи, защото ежедневно и ежеминутно ни се натяква колко сме зле,новините бълват предимно и само гадости и малка част се отделя за хубавите неща, които се случват край нас. Това, което ме тревожи обаче е,че българинът е затворен и вглъбен в себе си от време "оно" и мнооого трудно излиза от черупката си...но нищо ...определено има какво да искаме и накъде да градим . cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен не е деградирало обществото. Може да има хора които в една или друга степен деградират, но дори те в същността си са съвършени.

Всички в същността си сме съвършени.

Не всеки го знае.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Не мисля, че обществото е деградирало. Мисля даже, че градира, а не деградира :sobbing: Достатъчно е да се върнем в средните векове или дори даже 60-70 години назад. Какво общество е имало в средните векове? Какво общество е имало преди 60 или 70 години? Какво общество е имало преди 130 години и какво преди 611 години? Мисля, че градим, а не рушим! Хората са си хора и сега. И преди е имало мърши, сега също. Сега, за разлика отпреди могат да те хванат в мошеничество, но преди 40-50 години, когато е нямало сериозни медии, как ли е било?Не, не мисля, че обществото деградира, дори духовно. То чисто и просто се развива в посока, която не се харесва на консерваторите. Няма как да спрем тоя процес. Или ще ни бъде или няма!

Горе-долу и аз мисля така.

Шом деградирането е "слизане", "понижаване" от някакво предишно, по-добро състояние, нека изясним спрямо кой момент го сравняваме. Вчера, преди една година, преди десет, петдесет или преди векове?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Горе-долу и аз мисля така.

Шом деградирането е "слизане", "понижаване" от някакво предишно, по-добро състояние, нека изясним спрямо кой момент го сравняваме. Вчера, преди една година, преди десет, петдесет или преди векове?

Не точно спрямо кой момент от време...Мисля, че зависи от Аспекта, в който се разглежда тази Деградация :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Не точно спрямо кой момент от време...Мисля, че зависи от Аспекта, в който се разглежда тази Деградация ;)

И какъв е аспекта? Не знам какви са твоите критерии, по които смяташ, че е деградирало, но кажи ми тогава по тези същите критерии какво е не-деградирало и приблизително към кой момент обществото е било не-деградирало?

Т.е. какво е не-деградирало общество и изобщо съществувало ли е някога?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моят отговор ще е с тази статия:

Статистиката говори, че гимназистите не могат да разпознаят Чарлз Дарвин от Азис. Но нещата са по-страшни и съвсем не са смешни.

Цялата обществена машина днес произвежда един продукт, който спокойно вече може да наречем българския идиот. Български, защото е наш и идиот, защото комуникационните способности на хората до 20 г. са консервирани сериозно в собствения им бит (и сос) и никой няма достъп до тях. Между тях, училището, библиотеката и медията ако щете - като носители на жезненоважна информация, има огромна пропаст. На едната страна остава Дарвин, от другата страна - Азис и баба му. От едната страна е неспособността да назовеш името на българския президент, от другата страна хипер информираност за бельото на фолкдивите от "Пайнер". От една страна пълната липса на понятия как върви един мерцедес и от другата страна ясното съзнание, че можем да откраднем мерцедес, да се чукаме за мерцедес или да катастрофираме с мерцедес.

В тези тенденции много хора виждат нормализация на обществения продукт. Мужиците бяха възпитавани по времето на социализма да бъдат среднисти (поне), а днес просто се връща старото ниво на огромното количество плебс. Плебсът е нужен - трябва да храни една прослойка политици, бели якички, научна, техническа и артистична прослойка, също така оптимално количество обикновени тарикати и въобще - неясната българска аристокрация.

Такъв плебс съществува навсякъде

- особено в САЩ. А в други страни, където го няма, наличието му се организира чрез опростени емиграционни практики. Това е тясно специализиран плебс - той знае коя гайка на конвейера да завърти, специалист е само за тази гайка и не му е нужно да знае, че Хилари Клинтън е жена и се кандидатира за президент, а Барак е черен и също има мерак за Белия дом. Това е човекът, който може да работи нещо в държава, където има ясни социални правила. Необразованият има нисък обществен ценз и знае мястото си там, където е полезен.

В нашата република това съвсем не е така.

Бедата на гимназистите не е, че са прости, а че:

А/ още не го знаят

Б/ имат претенция свръх своите възможности

В/ им липсва тотална самоирония

По първа точка: Настина идва едно прекрасно поколение деца, което още не знае колко не знае. То е втъкнато в свят на огромен технологичен напредък и ползва технологиите само ако си ги купи евтино или ги открадне скъпо. Технологията на модерния свят у нас присъства само като потребление (и то на старо) и никак като производство. По принцип консуматорът е произвеждащ и информиран човек. У нас потреблението е тотално неинформирано, на парче, а производството на технологиите - от демокрация до ядрен реактор е сведено до минимум. В същото време хората до 20 изпадат в капана на неинформираното незнание. Те имат диплома, но навсякъде, където трябва да са полезни - те са напълно ненужни. Никой от тях не се самоусъвършенства с цел бъдеща самопредстава как да бъде полезен на обществото и на себе си. Най-страшното проклятие на българите - изречението "може и така", вече е индивидуален профил и гордост на всеки неудачник. Дори и "копи-пейст" културата у нас не промени нивото на този проблем. Много старателно от обществото се крие този образ на неудачник. Правят го политиците и медиите, които винаги са се страхували от лесното лумпенизиране на източния неудачник. В резултат българският идиот излиза от училище и не знае, и няма кой да му каже диагнозата. Диагноза няма, но има професия - плебей. Въпреки това обаче у него се очертава патрицианска черта в характера. Т. е. - стигаме до точка Б: плебеят има претенции.

Един от основните въпроси на нашия капитализъм е на какво отгоре хората у нас получават парите си. Върху каква претенция. Те работят некачествено, недисциплинирано, екстензивно, импровизират лошо и оцеляват още по-лошо. Мекият преход създаде въздушен джоб вместо нормалната еволюция на прехода. В този джоб се крият занаятчиите, малцинствата и пенсионерите, необразованите и младите - това е обществена плънка, която вече горчи. А същите тези хора

имат тоталната претенция да живеят добре

Всеки поединично обаче, ако бъде интервюиран какво може - отговорът е нулев. Като отговора - кой е Дарвин? Няма значение. Но незнанието за Дарвин е песъчинка в епицентъра на общата култура, чиято липса прави от обикновения ученик много лош социопат - той сериозно мисли, че ще еволюира до маймуна с мерцедес, без Дарвин да му се мотае наоколо. Жестока претенция за "нормален живот" без никаква лична отговорност за собствения ни живот - това е характерно не само за хората в гимназия - това е национална черта.

И накрая - най-лошата новина: подточка В липсата на самоирония. Те са прости, те вярват, че заслужават много, и накрая те се взимат на сериозно. Младите наши идиоти наистина вярват, че българите са номер едно. Това се получи заради липсата на сравнение с нормалния свят, който често е номер едно, но си и признава, че често не е номер едно. Азис, един приятен културен експеримент (с ненормалното) се пропи в обществото, така щото най-невинните го приеха като нормален модел на поведение в пълно съответствие с липсата на каквато и да е обществена самоирония. "Ние сме номер едно!" е ясно набито в главите на децата. Ако ги питате защо сме "номер едно", те ще ви кажат - защото Ивана е казала така в едно интервю в един вестник (Какъв вестник ! Тя го казва на концерт.

Източник "СТАНДАРТ"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз съм на мнение,че плашещо голяма част от обществото е деградирала по показател морални устои,интелектуално и духовно развитие.Та ние направо градираме по скалата на деградацията(ако не беше толкова жалко,щеше да е почти смешно и щях да сложа някоя и друга развеселена емот-иконка,но,уви...).Гръмката фраза "разложение на нравите" придобива смисъл,приложена към доста от проявите на поведение на младото поколение.Огледайте се-пошлост,нарастваща престъпност сред непълнолетни и даже малолетни,размити понятия за "добро" и "зло",занижен интерес към изкуството... Направо вървим към патология според мен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За съжаление е точно така, и това произхожда от най-ниското стъпало на обществото и държавата, а именно семейството. В днешните семейства ги няма тези морални устои, както е било някога. Сега хората са забързани, загрижени по-скоро за оцеляването си, или просперитета си, и все по-малко обръщат внимание, какво се случва вътре в семейната им среда, с децата им, с техните грижи и тяхното израстване. Естествено това води до приемане на изкривената реалност на улицата от подрастващите, а каквото учат те от там, не го препоръчвам на врага си дори. Ценностите отиват на кино, да, но не е само това. Забравят се елементарни човешки взаимоотношения, като приятелството (в истинския смисъл на думата). Защото улицата учи да си бдителен, да си на щрек, да се доверяваш на "приятелите" си до толкова, че да имаш изгода в даден момент от тях. Това подкопава всичко, най-вече бъдещето, което за тези хора си остава такова, каквото те си го изграждат още в тези "невинни" години. Без родителски контрол, без забележки. Това ни е проблема и той все повече ще се задъбочава.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

pit, тая тема взе да се припокрива с една друга подобна тема и ща не ща, трябва да омеся нещата. А ето и мнението ми там по същия въпрос, който копна.

dragozow, като спомена правопис, сетих се за един мой голям приятел и състудент. Той завърши с отличен успех висшето си образование, но така и не се научи да пише граматически, да слага точки и запетаи. Изобщо, трудно ми бе да разбера лекциите му, когато ги преписвах или четях. След 10 години го попитах, уж на майтап, защо е писал така. Той ми отговори, че ако вземел да пише с главни букви, точки и запетаи, нямало да може да напише нищо. Интересно, аз като пишех лекции, дори пренасях правилно думите, да не говорим за запетаи , точки и главни букви, макар по БГ да имам тройка. Наистина е трудно след това да си разчета дори собствените писания. Вчера си мислех за поколенията. Добре, ние сме грамотни, знаем къде е Зимбабве, за разлика от американците, знаем какво е двайсет и пет на квадрат и колко прави, но нима ние нямаме баби или прабаби, които почти са неграмотни? Моята прабаба беше учила до трето отделение и не можеша да пише. Само знаеше инициалите на имената си, когато се разписваше за пенсия. Баба ми пък , преминала 7-ми клас със 7, когато се родил Симеон Сакскобурготски. Тя беше начетена, смяташе, пишеше, но пак не знаеше къде е Зимбабве. Баща ми е умен, много чете и е чел, човек на изкуството, но и той едва изтикал "Машиностроенето", но знае за Зимбабве. Вишето тогава е било лукс и много малка част от българите са си позволявали тоя лукс. Моето поколение имаше шанса да постигне много в образованието си и то почти безплатно. Сега обвиняваме децата. Какво излиза тогава? Ние сме по-добри от родителите и дедите си, по-добри и от децата си! Не е ли малко налудничево да твърдим това? Аз не мисля, че това е така. Всяко поколение с времето си. Човек може да поеме много знания, но едва ли може да събере в мозъка си и 0.000...1 % от всички знания на Земята! Има избирателност и капацитет на мозъка. Нима едно Зимбабве определя това, дали сме учени или недоучени?

Или накратко казано, не приемам тия злословения спрямо младото поколение! Аз като бях на тяхната възраст, за нас се говореше по същия начин от родителите ни. Доколкото са ми казвали на мен, моите родители също са били мислени за непрокопсаници от техните родители! Така, че за мен няма ДЕГРАДАЦИЯ на обществото. Сегашните деца знаят много повече неща от възрастните, макар да не знаят кой е Дарвин и кой президента. Честно да си кажа и мен като ме питат за президента, много често отговарям Петър Стоянов :help wanted3:

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Четеш през редовете. Не обвинявам децата, а семейството, т.е. родителите. Те са тези, които поемат отговорността за постъпките на децата си. Това бреме естествено пада върху децата, но ако ние като родители съумеем да запазим домашния уют и морални ценности вътре в семейството и децата ни не се почувстват изолирани, то тогава може да сме спокойни, че улицата няма да им повлияе до толкова, че да се страхуваме за тях. За съжаление тези понятия за много от хората са непознати. Те бързат да си пазят бизнеса, да си изкарат заплатката, да си преброят печалбата, да си направят купона ако щете, но да помислят за своите наследници... е все по-малко се среща. Нека да се оправят сами...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Иска ли питане ,ама ако питате мен тепърва ще става по-зле не съм песимист,а реалист !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Четеш през редовете. Не обвинявам децата, а семейството, т.е. родителите. Те са тези, които поемат отговорността за постъпките на децата си. Това бреме естествено пада върху децата, но ако ние като родители съумеем да запазим домашния уют и морални ценности вътре в семейството и децата ни не се почувстват изолирани, то тогава може да сме спокойни, че улицата няма да им повлияе до толкова, че да се страхуваме за тях. За съжаление тези понятия за много от хората са непознати. Те бързат да си пазят бизнеса, да си изкарат заплатката, да си преброят печалбата, да си направят купона ако щете, но да помислят за своите наследници... е все по-малко се среща. Нека да се оправят сами...

А според теб, какво може да направи един родител? Цял живот да следи детето си ли? Идва един момент, когато на детето му се отдава възможност да бъде само и то наваксва колкото се може по-бързо и в голямо количество. Дали това ще стане на 14, 16 или 18, ще стане.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зависи как "следи", дали следи или възпитава. Ако дойде този момент, а той винаги идва, детето само ще определи - кое е лошо и кое добро за него. Изборът ще е последствие от картинката в дома през тези изминали години. И да, за да ти отговоря, родителите трябва да следят децата си постоянно, било и ненатрапчиво, било и отстрани, но трябва да го правят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
И какъв е аспекта? Не знам какви са твоите критерии, по които смяташ, че е деградирало, но кажи ми тогава по тези същите критерии какво е не-деградирало и приблизително към кой момент обществото е било не-деградирало?Т.е. какво е не-деградирало общество и изобщо съществувало ли е някога?
Говорих по принцип.... :clap: Плюс това дадох цитат от речника какво точно означава самата дума, нейното тълкувание...Едно мога да допълня само, че преди 5-10 години едно беше значението на думата Деградация, сега същото значение на тази дума е загубило смисъла си и явно означава нещо друго...С времето някой думи изменят значението си или губят значението си...Деградация, морал, принципност, уважение, това са думички от изчезващ вид, които са загуби смисъла си понеже не само никой, не ги използва, но и никой не знае значението им... ;)
pit, тая тема взе да се припокрива с една друга подобна тема и ща не ща, трябва да омеся нещата. А ето и мнението ми там по същия въпрос, който копна. Или накратко казано, не приемам тия злословения спрямо младото поколение! Аз като бях на тяхната възраст, за нас се говореше по същия начин от родителите ни. Доколкото са ми казвали на мен, моите родители също са били мислени за непрокопсаници от техните родители! Така, че за мен няма ДЕГРАДАЦИЯ на обществото. Сегашните деца знаят много повече неща от възрастните, макар да не знаят кой е Дарвин и кой президента. Честно да си кажа и мен като ме питат за президента, много често отговарям Петър Стоянов :)
Да, много знаят, но са неграмотни...не могат да пишат...а култура изобщо нямат... sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Да, много знаят, но са неграмотни...не могат да пишат...а култура изобщо нямат... sad.gif

Ми то това какво е-деградация sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ми то това какво е-деградация sad.gif
деградиранеот УикиречникСинонимипонижение в ранг, крах, провал, унижение
Ей, това е то деградацията...важи за всички нива... :speak:
Определено самата дума деградация означава разруха на всякакви устои...Без устои няма нищо...Нали все върху нещо трябва да се гради това общество...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Да, много знаят, но са неграмотни...не могат да пишат...а култура изобщо нямат... sad.gif

Да не мислиш, че моето поколение има култура или може да пише? Ще те разочаровам. 99 % биха си хвърлили хартийката от вафличка на улицата. Говорил съм по тоя въпрос с хора, които се имат за по-културни от мен. Всички те ми се усмихват и казват - майната му... ти за една хартийка ли си сега. Между другото аз никога не хвърлям хартийките на улицата или където да било. Затова джобовете и колата ми са пълни с боклуци. Сигурно сега ще кажете, че деградацията е по-сложен процес и не е свързан с хвърлянето на боклуци по улиците, по простата причина, че тук в България винаги е било така. Така е. Аз затова си и мисля, че няма деградация на обществото, а развитие. Наистина, обществото не се развива в посока, която биха искали по- възрастните, но това не означава, че има деградация и няма развитие. Винаги е било така, както казах в предните си постове.

Усещам накъде бият някои хора - деградация на вярата. Хайде да уточним тогава на коя вяра. На тая отпреди 12 000 години, на тая отпреди 5000 години, на тая отпреди 2000 години, на тая отпреди 1400 години, на тая отпреди 1000 години или на тая отпреди 100, 50, 20 или 10 години? Ако попитаме евреите, то те непременно биха казали, че обществото е деградирало още преди 2000 години и продължава тоя процес. Айде нека да взема за пример католическата църква. Нима тя е същата както преди 1000 години? Това означава ли, че е деградирала, след като е признала, че земята е кръгла или няма вече инквизиция? Сигурно е така според някои от вас, но според мен това е развитие, а не деградация.

Българското общество не се цепи от общата световна тенденция. Лудост е да говорим за деградация на нашия свят.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълна деградация. Не се различава Добро от Зло,няма граница между Любов и Омраза,няма Морални стойности,всичко и всички са пари,пари и пак пари.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пълна деградация. Не се различава Добро от Зло,няма граница между Любов и Омраза,няма Морални стойности,всичко и всички са пари,пари и пак пари.

Че кога това не е било така :speak: Даже и при социализъма всичко бе пари. Може би искаш да върнем родовообщинния строй? А сигурен ли си, че тогава всички са били доволни от старейшината :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Да не мислиш, че моето поколение има култура или може да пише? Ще те разочаровам. 99 % биха си хвърлили хартийката от вафличка на улицата. Говорил съм по тоя въпрос с хора, които се имат за по-културни от мен. Всички те ми се усмихват и казват - майната му... ти за една хартийка ли си сега. Между другото аз никога не хвърлям хартийките на улицата или където да било. Затова джобовете и колата ми са пълни с боклуци. Сигурно сега ще кажете, че деградацията е по-сложен процес и не е свързан с хвърлянето на боклуци по улиците, по простата причина, че тук в България винаги е било така. Така е. Аз затова си и мисля, че няма деградация на обществото, а развитие. Наистина, обществото не се развива в посока, която биха искали по- възрастните, но това не означава, че има деградация и няма развитие. Винаги е било така, както казах в предните си постове.

Усещам накъде бият някои хора - деградация на вярата. Хайде да уточним тогава на коя вяра. На тая отпреди 12 000 години, на тая отпреди 5000 години, на тая отпреди 2000 години, на тая отпреди 1400 години, на тая отпреди 1000 години или на тая отпреди 100, 50, 20 или 10 години? Ако попитаме евреите, то те непременно биха казали, че обществото е деградирало още преди 2000 години и продължава тоя процес. Айде нека да взема за пример католическата църква. Нима тя е същата както преди 1000 години? Това означава ли, че е деградирала, след като е признала, че земята е кръгла или няма вече инквизиция? Сигурно е така според някои от вас, но според мен това е развитие, а не деградация.

Българското общество не се цепи от общата световна тенденция. Лудост е да говорим за деградация на нашия свят.

И аз може да те изненадам с това, че и аз не си хвърлям хартийките по улиците...Когато си купувам нещо то магазин примерно, не се пререждам и не кращя на по-вързастните хора, че виждате ли който изпреврил той преварил...Чакам си търпеливо дори и да бързам...

Уважавм родителите си...някой даже не знаят днес каква е тази думичка Уважение, дори я няма в речника им...не става въпрос само за някаква определена възраст на хората, които са без възпитание и деградиращи...Но факт е, че има деградация и не става върос за вяра, бъларите почти винаги са били атеисти и такива ще си умрат в безверие...това е отделен въпрос....Макар, че бих казала, че пра пра бабите ни и дядовците ни са имали вяра в Бога...но днес не само вяра нямат хората...ами просто брато на никой за нищо не му пука и задните си части да покажем, какво толкова нали ние сме млади ние сме фрийй...Какво ти пука за родители или за другия...всеки гледа: Мене си...както казва един достигнал мъдрост...Всеки гледа как да прецака другия както може, да го мини както се казва...уличен език...пример за подръжание на Днешните тийнъри...Само чуждици и епитетчета от всякакъв характер....нежелая да го споменавам дори...

Каквото и да кажа за днешното поколение, на които възпитанието като цяло липсва...за тях няма нищо свято...Нито майка, нито родина, нито нищо...брато разбираш?!

Знаеш ли какво срам ме, е понякога че съм Българин...защо ли се питаш...ми просто е само с измами се занимава народа ни навсякъде с това Тарикатлък му казват, с това се занимават българите...Понякога плача, че младите ни умират на по 15-16 години...И се разболяват от бости, които някой чак на стари години боледуват...Все едно възрасто в която се определя да живеем се скъсява за днешните деца, а и не само деца...

Хах..Някой като прочете поста ми ще ми се присмее...мислиш ли, че ми пука за това...не не ми пука, защото виждам какво сатава около мен всеки ден...виждам какво отчаяние е затрупало всички от малък до голям...

Пък и от друга гледна точка каква ли култура можем да искаме от хора, които и хляб не могат да си купят...или които всеки ден просто съществуват, а не живея...

А и неща като това тук...доста попвлияват върху съзнанието на човека...

Да, няма деградация има тотално падение...с каква дума ще наречеш някой неща е все тази...Някой неща никой и нищо не може да промине...Като останали сме без души дори...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нищо ново под слънцето.

Всяко поколение обвинява следващото в деградация, неуважение, материализъм и егоизъм.

Същите тези хора не искат да си признаят, че и те са били обвинявани, когато са били млади.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.