Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Вегетарианец ли сте?  

322 гласували потребители

  1. 1. Вегетарианец ли сте?

    • Да
      44
    • Не
      265


Препоръчан отговор


Бившият американски президент Ал Гор стана веган!

 

На една позната бебето пък почна да яде и месо така, че нещата се уравновесяват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
АЛ ГОР върви по стъпките на Клинтън

 

 

"  - Ох, нее! И на този ли трябва да ....."  казала Моника Люински. " - Ми не, ставам и аз веганка. Но не и суровоядка."

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не четете,нито сте пробвали веганската,или вегетарианската диета,но говорите с голяма увереност и самочувствие,само че без покритие. ;)

Говорите и сте си въобразили,че това,което казвате от името на някой друг е истина,това е много лошо!

Като,че ли вече сте опитали и знаете,и сте разбрали,кое е полезно и кое е вредно за вашия организъм?!

 

Пак ще го преповторя,прочетете го добре! ;)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Към модератора (глобалния) оstavime :

 

Чувал ли си за племето Хунза,което живее в Хималаите в Непал (Южната част на Хималаите) и жителите на това племе имат средна продължитеност на живота 130-140 години.
Казва се,че те са пълни вегани суровоядци.
Основната им храна се състои от зърнени храни,леблебия,всички видове салати и пресни плодове.

 

А,зиме ядат сушени плодове!

 

Казва се,че имат такава поговорка :

 

"Жена ти няма да дойде с тебе там където няма кайсии"

 

Кайсията е на висока почит в това племе,вероятно поради високото съдържание на Калий,предполагам,необходим за сърдечната дейност.
Казва се,че тези хора,по такъв начин,при това хранене и при такъв живот,не познават умората,нервността и атеросклерозата!

 

Бяха писали :

 

"Сто годишния старец от племето Хунза изглеждаше свеж след хиляда километровото пътуване"

 

Сто годишни старци играят волейбол и т.н.

 

Изобщо „фантастични неща”,но по всяка вероятност има истина в това,че до голяма степен  продължителността на живота се определя от начина на храненето,естествено и много други фактори влияят за продължителността на живота,особено в съвремената цивилизация,но храната е един много съществен фактор!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не четете,нито сте пробвали веганската,или вегетарианската диета,но говорите с голяма увереност и самочувствие,само че без покритие. ;)

Говорите и сте си въобразили,че това,което казвате от името на някой друг е истина,това е много лошо!

Като,че ли вече сте опитали и знаете,и сте разбрали,кое е полезно и кое е вредно за вашия организъм?!

 

Пак ще го преповторя,прочетете го добре! ;)

 

Всеки сам избира как да живее живота си.

Това не го ли разбираш ?

Яж си каквото ти харесва и остави и другите да го правят.

Не се изживявай като съвременен пророк и месия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

- Тате , защо комшиите все пържоли ядат , а ние само лук ?

- Защото ги мързи да садят лук чедо....

 

Ям всичко що е протеин !

Е, и от готвача зависи де , какви мерудии ще сложи....! :)

 

- Нямали хляб да ядат ?! `Ми тогава пасти да ядат !....

 

Храните , които всеки ден се изхвърлят на боклука от "богатите" страни като некачествени , могат за деня да изхранят 3 пъти (!) всички гладуващи в "бедните" страни !......(доказано е !)... :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Не се изживявай като съвременен пророк и месия.

 

Това се отнася за вас,точно вие правите това и даже нагло спекулирате с думите на веганите и вегетарианците!

 

 

Всеки сам избира как да живее живота си.

Това не го ли разбираш ?

Яж си каквото ти харесва и остави и другите да го правят.

 

А,като казвам,че не четете,не четете,това е факт! ;)

 

Ето виж ;) :

 

Колкото до осъзнатия избор :

 

Аз досега на никому нищо не съм наложил,а просто споделям информация и мнения...

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

 

А,като казвам,че не четете,не четете,това е факт! ;)

 

 

 

Легенди и пропаганда

Легендарните широко разпространени в Пакистан и Афганистан разкази представяни и на туристите са, че племето е свързано с изгубеното тайно кралство "Шангри-Ла" (Шамбала), и коренно противоположната, че произхождат от селцето Балтир, основано след края на походите на Александър Велики от 3-ма негови войници които се заселват в долината и си взимат персийски жени[5]. Това се опроворгава не само от лингвистическите доказателства на неиндоевропейскят им език, но и от липсата на каквито и да е генетични данни за връзка със средиземноморието, каквито има и, то само около 2%, но пущуните в Пакистан и Афганистан, а не и при тях.[10][11]

Друг мит е тяхното дълголетие, обаче научните изследвания показват средна продължителност на живота: 53 години за мъжете и 52 - за жените,[12] като има и някои дълголетници.

Няколко съвременни нации, най-вече с пропагандни доводи, обявяват хунзите за свои родственици - Гърция, Република Македония [13] и Унгария[14].

Предполагам, че моите източници ще бъдат обявени за манипулативни и смехотворни, за разлика от твоите, които никога не лъжат.

P.S. И още малко за хунзите :

 

Хунзийците не са пълни вегетарианци, но ползват месото изключително рядко: само на празници и при тържествени случаи. Но месото на убитото животно никога не престоява, а се обработва и консумира веднага. Качеството на месото е несравнимо с това на нашето, защото добитъкът им се храни с прясна трева на пасбищата, а не със синтетична храна. По празниците се поднася и по малко вино, приготвено от превъзходното им грозде, което отглеждат сами.

И последно, ако на някой му се чете:

 

"Dr. John Clark stayed among the Hunza people for 20 months and in his book Hunza - Lost Kingdom of the Himalayas[21] writes: “I wish also to express my regrets to those travelers whose impressions have been contradicted by my experience. On my first trip through Hunza, I acquired almost all the misconceptions they did: The Healthy Hunzas, the Democratic Court, The Land Where There Are No Poor, and the rest—and only long-continued living in Hunza revealed the actual situations”. Regarding the misconception about Hunza people's health, John Clark also writes that most of patients had malaria, dysentery, worms, trachoma, and other things easily diagnosed and quickly treated; in his first two trips he treated 5,684 patients.

Furthermore, Clark reports that Hunza do not measure their age solely by calendar (metaphorically speaking, as he also said there were no calendars), but also by personal estimation of wisdom, leading to notions of typical lifespans of 120 or greater."

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А,като казвам,че не четете,не четете,това е факт! ;)

 

 

Аз от много четене преди няколко години станах вегетарианка :D :D :D

В началото всичко беше добре, докато не започнах да се чувствам липса на енергия.

Направих си изследвания, които не бяха чак толкова лоши, но все пак...

Започнах да се храня нормално, т.е. да ям това, което ми се яде и нещата се нормализираха.

Подходящият начин на хранене е строго индивидуален и човек го налучква сам.

Употребявам съвсем малко сол и захар, винаги в менюто ми присъстват пресни плодове и зеленчуци, не консумирам преработено месо.

Това е подходящия за мен режим, но едва ли той е подходящ за всички, така че не го натрапвам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Аз от много четене преди няколко години станах вегетарианка :D :D :D

В началото всичко беше добре, докато не започнах да се чувствам липса на енергия.

Направих си изследвания, които не бяха чак толкова лоши, но все пак...

Започнах да се храня нормално, т.е. да ям това, което ми се яде и нещата се нормализираха.

Подходящият начин на хранене е строго индивидуален и човек го налучква сам.

Употребявам съвсем малко сол и захар, винаги в менюто ми присъстват пресни плодове и зеленчуци, не консумирам преработено месо.

Това е подходящия за мен режим, но едва ли той е подходящ за всички, така че не го натрапвам.

 

Легенди и пропаганда

Легендарните широко разпространени в Пакистан и Афганистан разкази представяни и на туристите са, че племето е свързано с изгубеното тайно кралство "Шангри-Ла" (Шамбала), и коренно противоположната, че произхождат от селцето Балтир, основано след края на походите на Александър Велики от 3-ма негови войници които се заселват в долината и си взимат персийски жени[5]. Това се опроворгава не само от лингвистическите доказателства на неиндоевропейскят им език, но и от липсата на каквито и да е генетични данни за връзка със средиземноморието, каквито има и, то само около 2%, но пущуните в Пакистан и Афганистан, а не и при тях.[10][11]

Друг мит е тяхното дълголетие, обаче научните изследвания показват средна продължителност на живота: 53 години за мъжете и 52 - за жените,[12] като има и някои дълголетници.

Няколко съвременни нации, най-вече с пропагандни доводи, обявяват хунзите за свои родственици - Гърция, Република Македония [13] и Унгария[14].

Предполагам, че моите източници ще бъдат обявени за манипулативни и смехотворни, за разлика от твоите, които никога не лъжат.

P.S. И още малко за хунзите :

 

Хунзийците не са пълни вегетарианци, но ползват месото изключително рядко: само на празници и при тържествени случаи. Но месото на убитото животно никога не престоява, а се обработва и консумира веднага. Качеството на месото е несравнимо с това на нашето, защото добитъкът им се храни с прясна трева на пасбищата, а не със синтетична храна. По празниците се поднася и по малко вино, приготвено от превъзходното им грозде, което отглеждат сами.

И последно, ако на някой му се чете:

.....

 

:След като има определени сезони,значи ли че те не могат да определят преминаването от сезон в сезон и не могат да разграничат -пролет,лято,есен,зима?Така че познавайки сезоните,може да се приеме донякъде,че те имат своя си календар.

 

Не зная до колко е достоверна информацията,която си дал ,но ето ти и още едно четиво в тази връзка :

 

МАЛКИЯТ ЗДРАВ НАРОД ХУНЗА.

 

За хунзийците, обитаващи една от долините на Хималайските планини (сега щат на Пакистан), се заговори за първи път преди около 7-8 десетилетия, благодарение на английския лекар Робърт Мак Карисън.

Основният проблем, който той третира в медицинските си трудове, са болестите като последица от грешки в храненето както при отделния човек, така и при цели народи. И според възприетата или практикувана диета съответно се развива и определено заболяване. За да докаже своето становище, той напуска професорското си място в Англия и отива в Индия, където има възможността да проучва много племена и народи, които се хранят по различен начин. Цели седем години изучава техните диети и развилите се съответно заболявания. По силата на обстоятелствата достига и до здравия народ Хунза, който се оказва негов истински шанс.

Той е изненадан и поразен от факта, че на нашата земя има народ, сред който не съществуват болести, болници и болногледачи, народ - весел, жизнерадостен и щастлив. Твърде работливи и живеещи задружно, те са превърнали голите планински хребети в истински райски кът. По съвсем естествен и неусетен начин хората в Хунза доживяват до 100-120 и повече години, като столетниците не са грохнали хора с изродена физика и психика.

Наблюденията в проучванията си д-р Карисън описва в своя труд, издаден в Англия. Светът за пръв път чува и научава за чудния и здрав народ, живеещ в своята райска долина. Книгата му събужда голям интерес, но всичко описано в нея изглежда като красива приказка и звучи невероятно.

Но главният въпрос, който занимава д-р Мак Карисън, е на какво се дължи изключителното здраве на този народ? В съседство с хунзийците обитават още няколко народа, които живеят на същата височина, климатични условия, бит, но не притежават тяхното здраве. Оказва се, че единствената разлика между тях и Хунза е само в начина на хранене, в практикуваната диета. Д-р Карисън е доволен, защото теорията му е потвърдена: ЗДРАВЕТО ЗАВИСИ ОТ НАЧИНА НА ХРАНЕНЕ.

Към народа на Хунза впоследствие се отправиха много изследователи, лекари, учени, журналисти. Американската изследователка Рене Тейлър, натрупала особено изчерпателни сведения за Хунза, пише: „В Хунза народът живее над 100 години в отлично умствено и физическо здраве; голямата придобивка там е липсата на сърдечни заболявания, както високо и ниско кръвно налягане. Там ревматичните заболявания, диабетът, артритът и още много други болести въобще не са известни.

Детските заболявания като заушка, морбили, варицела и прочие са съвсем непознати. Няма и детска смъртност..."

Всичко казано от д-р Карисън, че Хунза е действително здрав и дълголетен народ, е напълно потвърдено от всички изследователи.

Тук съвсем естествено възниква въпросът: С КАКВО СЕ ХРАНИ ХУНЗИЙСКИЯТ НАРОД?

Основно място в неговото меню заемат растителните продукти - плодове, зеленчуци, житни храни -при това в сурово състояние. Въпреки височината на терена, на който живеят хунзийците (над 2000 метра), поради добрата грижа за земята и екологичната й чистота там добре виреят череши, ябълки, круши, праскови, черници, както и кайсии с изключителна сладост. И забележете - никой не прави от тях компоти за зимата. За зимата се сушат единствено кайсиите, които се отглеждат в големи количества заради маслото, което те приготвят от костилката и което ползват като мазнина при приготвянето на храната.

Отглежданите зеленчуци са моркови, зеле, салата, ряпа, тиква, спанак, както и различни варива. Спанакът присъства постоянно на трапезата в сурово състояние. Това, което не може да се приема в сурово състояние, се приготвя задушено на слаб огън.

Хлябът, който употребяват, е винаги черен -смляното зърно се ползва цялостно, без да се отделят нито триците, нито зародишът. Отглежданите зърнени храни са жито, ечемик, просо и елда, които често влизат в състава на хляба в различни комбинации. Смилането на зърната, омесването на хляба и опичането му обикновено става в един и същи ден, тъй като всеки дом разполага с ръчна мелничка. Хлябът присъства на масата при всяко хранене. Зърнените храни се ползват от хунзийците и в покълнало състояние.

Млякото и млечните продукти са нещо като лукс, деликатес. Причина за това са ограничените възможности за отглеждане на добитъка. Заобиколени с вечно снежните върхове на околните планини, пасищата са оскъдни. В по-ниските части на долината се отглеждат малко кози и крави, а в по-високите части - съвсем ограничено овце и якове. Млякото се използва обикновено като прясно в сурово състояние или като кисело, което се предпочита, защото се съхранява по-дълго, тъй като там хладилници няма. От него се приготвят още сметана и сирене.

Хунзийците не са пълни вегетарианци, но месото използват изключително рядко: само при празници и тържествени случаи. Месото на убитото животно никога не престоява - веднага се обработва и консумира. Качеството му е изключително високо, тъй като животните се хранят с прясна, а не със синтетична храна. На празници ползват и малко вино, приготвено от превъзходното им грозде, но любимо тяхно питие е билковият чай.

В Хунза се хранят два пъти на ден: на обед и вечер. Сутрин закуска изобщо не се приготвя. Обядът и вечерята са семпли и ограничени както по количество, така и по калорична стойност. Тази пестеливост, на която са научени още от детските си години, произтича от ограничената продукция на планинския терен.

Там ресторанти, сладкарници, закусвални или други подкрепителни пунктове не съществуват. Всеки яде в дома си само онова, което ще му сервира майката или съпругата. В Хунза няма фабрики за тютюн, алкохолни и безалкохолни напитки или за бира.

Това, което не само впечатлява, но истински изненадва изследователите на Хунза, е тяхната така наречена „гладна пролет". Въпреки съвсем ограниченото им традиционно хранене, всяка пролет, с напъпването на кайсиевите дръвчета, те престават да поемат храна и остават само на едно питие, което приготвят от-сушените кайсии и вода. И тази омекотена форма на гладуване провеждат до узряването на кайсиите - един доста продължителен период .от 2-3 месеца.

През „гладната пролет" животът тече енергично -пролетта е сезон на усилена работа по полята и градините. Работният ден започва с първата светлина на зората и привършва със залеза на слънцето. А може би именно гладът допринася за успешното справяне с тежките пролетни задачи около примитивното земеделие.

Точно тази „гладна пролет" дава основния отговор на изследователите учени за изключителното здраве и продължителния живот на хунзиийците. Установен факт вече е пречистващото, тонизиращо и подмладяващо действие на глада, а тук той се прилага системно - всяка пролет, и то твърде продължително, и дава възможност за основно и задълбочено пречистване на организма? Резултатът от подобно гладуване, съчетано впоследствие с превъзходна диета на хранене, с естествено физическо натоварване, с работа сред растителния свят и в пряк допир с природната среда, не може да бъде друг, освен пълно и естествено физическо здраве.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
МАЛКИЯТ ЗДРАВ НАРОД ХУНЗА.
 
За хунзийците, обитаващи една от долините на Хималайските планини (сега щат на Пакистан), се заговори за първи път преди около 7-8 десетилетия, благодарение на английския лекар Робърт Мак Карисън.
Основният проблем, който той третира в медицинските си трудове, са болестите като последица от грешки в храненето както при отделния човек, така и при цели народи. И според възприетата или практикувана диета съответно се развива и определено заболяване. За да докаже своето становище, той напуска професорското си място в Англия и отива в Индия, където има възможността да проучва много племена и народи, които се хранят по различен начин. Цели седем години изучава техните диети и развилите се съответно заболявания. По силата на обстоятелствата достига и до здравия народ Хунза, който се оказва негов истински шанс.
Той е изненадан и поразен от факта, че на нашата земя има народ, сред който не съществуват болести, болници и болногледачи, народ - весел, жизнерадостен и щастлив. Твърде работливи и живеещи задружно, те са превърнали голите планински хребети в истински райски кът. По съвсем естествен и неусетен начин хората в Хунза доживяват до 100-120 и повече години, като столетниците не са грохнали хора с изродена физика и психика.
Наблюденията в проучванията си д-р Карисън описва в своя труд, издаден в Англия. Светът за пръв път чува и научава за чудния и здрав народ, живеещ в своята райска долина. Книгата му събужда голям интерес, но всичко описано в нея изглежда като красива приказка и звучи невероятно.
Но главният въпрос, който занимава д-р Мак Карисън, е на какво се дължи изключителното здраве на този народ? В съседство с хунзийците обитават още няколко народа, които живеят на същата височина, климатични условия, бит, но не притежават тяхното здраве. Оказва се, че единствената разлика между тях и Хунза е само в начина на хранене, в практикуваната диета. Д-р Карисън е доволен, защото теорията му е потвърдена: ЗДРАВЕТО ЗАВИСИ ОТ НАЧИНА НА ХРАНЕНЕ.
Към народа на Хунза впоследствие се отправиха много изследователи, лекари, учени, журналисти. Американската изследователка Рене Тейлър, натрупала особено изчерпателни сведения за Хунза, пише: „В Хунза народът живее над 100 години в отлично умствено и физическо здраве; голямата придобивка там е липсата на сърдечни заболявания, както високо и ниско кръвно налягане. Там ревматичните заболявания, диабетът, артритът и още много други болести въобще не са известни.
Детските заболявания като заушка, морбили, варицела и прочие са съвсем непознати. Няма и детска смъртност..."
Всичко казано от д-р Карисън, че Хунза е действително здрав и дълголетен народ, е напълно потвърдено от всички изследователи.
Тук съвсем естествено възниква въпросът: С КАКВО СЕ ХРАНИ ХУНЗИЙСКИЯТ НАРОД?
Основно място в неговото меню заемат растителните продукти - плодове, зеленчуци, житни храни -при това в сурово състояние. Въпреки височината на терена, на който живеят хунзийците (над 2000 метра), поради добрата грижа за земята и екологичната й чистота там добре виреят череши, ябълки, круши, праскови, черници, както и кайсии с изключителна сладост. И забележете - никой не прави от тях компоти за зимата. За зимата се сушат единствено кайсиите, които се отглеждат в големи количества заради маслото, което те приготвят от костилката и което ползват като мазнина при приготвянето на храната.
Отглежданите зеленчуци са моркови, зеле, салата, ряпа, тиква, спанак, както и различни варива. Спанакът присъства постоянно на трапезата в сурово състояние. Това, което не може да се приема в сурово състояние, се приготвя задушено на слаб огън.
Хлябът, който употребяват, е винаги черен -смляното зърно се ползва цялостно, без да се отделят нито триците, нито зародишът. Отглежданите зърнени храни са жито, ечемик, просо и елда, които често влизат в състава на хляба в различни комбинации. Смилането на зърната, омесването на хляба и опичането му обикновено става в един и същи ден, тъй като всеки дом разполага с ръчна мелничка. Хлябът присъства на масата при всяко хранене. Зърнените храни се ползват от хунзийците и в покълнало състояние.
Млякото и млечните продукти са нещо като лукс, деликатес. Причина за това са ограничените възможности за отглеждане на добитъка. Заобиколени с вечно снежните върхове на околните планини, пасищата са оскъдни. В по-ниските части на долината се отглеждат малко кози и крави, а в по-високите части - съвсем ограничено овце и якове. Млякото се използва обикновено като прясно в сурово състояние или като кисело, което се предпочита, защото се съхранява по-дълго, тъй като там хладилници няма. От него се приготвят още сметана и сирене.
Хунзийците не са пълни вегетарианци, но месото използват изключително рядко: само при празници и тържествени случаи. Месото на убитото животно никога не престоява - веднага се обработва и консумира. Качеството му е изключително високо, тъй като животните се хранят с прясна, а не със синтетична храна. На празници ползват и малко вино, приготвено от превъзходното им грозде, но любимо тяхно питие е билковият чай.
В Хунза се хранят два пъти на ден: на обед и вечер. Сутрин закуска изобщо не се приготвя. Обядът и вечерята са семпли и ограничени както по количество, така и по калорична стойност. Тази пестеливост, на която са научени още от детските си години, произтича от ограничената продукция на планинския терен.
Там ресторанти, сладкарници, закусвални или други подкрепителни пунктове не съществуват. Всеки яде в дома си само онова, което ще му сервира майката или съпругата. В Хунза няма фабрики за тютюн, алкохолни и безалкохолни напитки или за бира.
Това, което не само впечатлява, но истински изненадва изследователите на Хунза, е тяхната така наречена „гладна пролет". Въпреки съвсем ограниченото им традиционно хранене, всяка пролет, с напъпването на кайсиевите дръвчета, те престават да поемат храна и остават само на едно питие, което приготвят от-сушените кайсии и вода. И тази омекотена форма на гладуване провеждат до узряването на кайсиите - един доста продължителен период .от 2-3 месеца.
През „гладната пролет" животът тече енергично -пролетта е сезон на усилена работа по полята и градините. Работният ден започва с първата светлина на зората и привършва със залеза на слънцето. А може би именно гладът допринася за успешното справяне с тежките пролетни задачи около примитивното земеделие.
Точно тази „гладна пролет" дава основния отговор на изследователите учени за изключителното здраве и продължителния живот на хунзиийците. Установен факт вече е пречистващото, тонизиращо и подмладяващо действие на глада, а тук той се прилага системно - всяка пролет, и то твърде продължително, и дава възможност за основно и задълбочено пречистване на организма? Резултатът от подобно гладуване, съчетано впоследствие с превъзходна диета на хранене, с естествено физическо натоварване, с работа сред растителния свят и в пряк допир с природната среда, не може да бъде друг, освен пълно и естествено физическо здраве.

 

Този текст не присъства ли в книгата на Лидия Ковачева "Гладът - приятел и лекарство"?

Хунзийците от поколения живеят и се хранят така, но едва ли този начин на хранене би бил добър за европейците, които живеят в различни условия и имат коренно различен начин на живот от хунзийците.

Като разтоварващ режим за известен период от време по всяка вероятност би дал добър резултат, но само толкова.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този текст не присъства ли в книгата на Лидия Ковачева "Гладът - приятел и лекарство"?

Хунзийците от поколения живеят и се хранят така, но едва ли този начин на хранене би бил добър за европейците, които живеят в различни условия и имат коренно различен начин на живот от хунзийците.

Като разтоварващ режим за известен период от време по всяка вероятност би дал добър резултат, но само толкова.

 

Да от книгата на Лидия Ковачева е,но това не означава,че ползвайки писания на някои автори и вложила ги в книгата си прави информацията по маловажна.

 

Ти споменаваш европейците и начина им на живот,съгласен съм с теб.

Но ако средната продължителност живот на европейците е 80-85 г,то при здравословно хранене те биха увелиили продължителността на живота си  с определн брой години.

 

Аз не оспорвам и не задължавам никого да се храни по начина на племето Хунза!

 

Изборът е индивидуален. Брой години плюс,или брой години минус.

 

В края на краищата ако някой желае да си хапва хлебарки,плужеци,гъсеници,плъхове,или други деликатеси невъзприети в нашата кухня,да си хапва.

 

Добър апетит,да му е сладко!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не съм но съм на път да стана, писна ми да ям  боклуци със съмнителен произход. 

От чисто любопитство бих ви запитала, а на всички плодове, зеленчуци и безмесни хранителни продукти, знаете ли произхода ?

Аз лично, не вярвам на етикетите в магазините. И не виждам разлика между месни и безмесни продукти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едногодишно дете на вегани от Милано тежало само 5 кг

Цитат

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава Фокус.

Детето е било закарано в болницата „Фатабенефратели“ от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите са били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе. Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с „минимално за оцеляване количество калций“. Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

„Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст“, заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

 

 

Без коментар

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, Мойра написа:

милото, ще го правят по тяхно подобие изчадията

:(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, haidukpikaso написа:

милото, ще го правят по тяхно подобие изчадията

:(

Мода...

преди 1 час, simtech написа:

А трябва да има коментар - тия са за трепане.

Просто ще им отнемат родителските права.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 11 Юли 2016 г. в 13:33, Мойра написа:

Мода...

Просто ще им отнемат родителските права.

дано, тия са бетер сектанти

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
на 11.07.2016 г. в 12:05, Мойра написа:

Това дете просто не е хранено, за да се стигне дотук. Бебетата по принцип не разбират кое е месо и кое не, а ядат това което им дадат родителите. Има хиляди недохранени деца на месоядци, но това не става новина. Има и деца вегани в отлично здраве.
По принцип децата не бива да бъдат насилвани нито да ядат неща, които не харесват, нито пък да бъдат лишавани от храна, която родителите не харесват.
Дали ще стане веган или не, детето трябва само да реши, без да бъде насилвано от родителите  си.

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

 

дано, тия са бетер сектанти

Виждала съм деца, които отказват да ядат месо, и родителите ми непрекъснато ги насилват да го правят. Да лишиш едно дете от храна, както и да го тъпчеш с храна, която не иска, е същия вид насилие.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, Aumi написа:

Това дете просто не е хранено, за да се стигне дотук. Бебетата по принцип не разбират кое е месо и кое не, а ядат това което им дадат родителите. Има хиляди недохранени деца на месоядци, но това не става новина. Има и деца вегани в отлично здраве.
По принцип децата не бива да бъдат нито насилвани да ядат неща, които не харесват, нито пък да бъдат лишавани от храна, която родителите не харесват.
Дали ще стане веган или не, детето трябва само да реши, без да бъде насилвано от родителите  си.

Права си!

Родителите на това дете по всяка вероятност членуват в някаква секта и/или са психично болни.

Децата трябва да се хранят с подходящи за подрастващия организъм храни, независимо от това, с какво се хранят родителите.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
публикувано (редактирано)
преди 3 часа, Aumi написа:

Това дете просто не е хранено, за да се стигне дотук. Бебетата по принцип не разбират кое е месо и кое не, а ядат това което им дадат родителите. Има хиляди недохранени деца на месоядци, но това не става новина. Има и деца вегани в отлично здраве

Глупости. Месоядец звучи като човекоядец. Аз си говорим за хора с "балансирано хранене". И такива хора имат много по-малък шанс да влязат в някакви екстремни крайности и да си убият децата от глупост. Точно тия, които се правят на различни - вегетаните, гейовете и т.н са хората, които правят крайности. Не нормалните хора, които нямат нищо да доказват по тия му точки.
Навремето човек е ял основно боровинки(това, което може да събере) и месо(това, което може да хване). Ся да ми твърдиш, че вегетанското дете няма да се изкриви от рахит, защото не яде дори риба, та да си набави и витамин D, както и фосфор..
Та, нашата диета от хиляди години е всеядна, общо взето каквото има за ядене и не е камък - това се яде. И лактазата като ензим е изработена в тя насока - да може и възрастните да ядат мляко, та да може и това да се добави към диетата.
Общо взето - хич не си права.Дете на кисело мляко, сирене, риба, леп и салам едва ли щеше да е 5кг.. Разбира се, и зеленчуци трябват, но салати и треволяци никога не са ме насищали. Картофите са единствените растения, наред с пшеницата(леп), които ме насищат. Дори в библията исус е ял риба, ама тия се правят на по-светци и от светците в библията

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Темата е за вегетарианство  а не за веганство! Месоядните, ако искате да злорадствате и спамите открийте разликите!

Иначе както казва Aumi Това дете просто не е хранено, за да се стигне дотук. И примери ще се намерят от дветв страни!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 15 минути, izen написа:

Иначе както казва Aumi Това дете просто не е хранено, за да се стигне дотук. И примери ще се намерят от дветв страни!

Не, детето е хранено. С треволяци. Няма дете на месоядец, което да е хилаво,защото го хранят с всичко, което има. Не само със запарени кълнове. И няма месоядни, има всеядни. Не ядем само месо. 100 хиляди години хората са оцелявали с месо и набрани плодове, но сега вие сте явно по-умни и големи. Ще ви видим ако паднете някъде в пустощта и трябва да ядете месо, за да оцелеете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако родителите бяха обикновени вегетарианци, а не вегани, със сигурност щяха да дават на детето си мляко и млечни продукти, яйца, масло, може би и риба  и детето щеше да се развива нормално, въпреки че не консумира месо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...