Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с овърклок на семпрон 3000+

Featured Replies

Здравеите имам един геден проблем с овърклока на проца..

успях да дигна FSB до 275 но от там на татък фиуу и компа се срива...

сега е на 2400Mhz а знам че семроните могат повече дъното ми е AsRock RAM Kingston 512MB 166Mhz Help plsss...

А и волтажът е 1450 мах. а знам 4е с такожа мога да стигна и до 3000мега херза

Помощ ако никои има идеии

• Автор
С това дъно направо се учудвам, че и на тази шина върви. Клок по-нагоре е почти невъзможен с АsRock...

Брато и на 280 стига но ако пусна нещо по взискателно CRASH!

аз мисля че е от рам-а но не знам

Ами точно защото е неcтабилна системата се получава "CRASH" ;) след клок на 280 шина. AsRock са хубави дъна, но не за клок. Така нареченият Hybrid Booster на дъната е предвиден за лек клок по шина, в рамките на 6 до 15 стъпки през 1 MHz. По-нагоре не държи, така че не обвинявай компонентите. Знам, че няма как да те убедя, за това ако искаш просто експериментирай с друга дънна платка, като някой от моделите на ASUS или Gigabyte да речем.

Сега видях, че дъното ти е AsRock K8NF4G. С коя от 3-те ревизии си (точният модел кажи). Ползваш ли вградената видеокарта или имаш друга. Това са важни неща. Това дъно става за лек клок. Не е от най "спънатите" на марката. В БИОС-а си има доста параметри за настройка. Та кажи кое и как си направил до сега, за да видим какво можеш да изкопчиш още. И все пак не очаквай много от Sempron-a.

Kакво е захранването и ползваш ли вграденото видео.. Дай по-подробна информация, не мога да ти отгатна системата и ОС.

Ако не ползваш вграденото видео, го забрани в БИОС. Сложи си НТ на 3х и паметта да е 266MHz. Паметта каква ти е точно Kingston XXXX??!? Клокът много зависи и от нея.

Ще може ли да издържи на шина 280 като DDR266, с тайминги 3-3-3-8

• Автор

зна4и ползвам вградена видео а рамта kingston 512 mb с 62 shared в момента работи на 166mhz i 2.5 cas тожа е което знам след 4ас сте писха и за захранжането 4е е затанало в прах laugh.giflaugh.gifbiggrin.gif

Редактирано от Archon_Eyes (преглед на промените)

Само за експеримента:

Мога да ти кажа, че с тази памет си достигнал оптималния клок. Единственото, което можеш да опиташ е да и отхлабиш таймингите малко. Да не е 2,5-3-3-7 (както предполагам си я настроил), а да пробваш примерно на 3-3-3-8, както ти казах по-горе. И пак да търсиш малко по-висока шина.

Съвет:

Захранването не ме интересуваше дали е прашно :), а дали е марково, защото в противен случай, не те съветвам въобще да клокваш.

Щом като ползваш вграденото видео... за 24/7 конфигурация 260 шина е повече от доволно, не си рискувай компонентите за няколко MHz отгоре, които дори няма да усетиш.

• Автор

да добре но след седмица иджа 1gb ddr2 kingmax дали сте опражи малко нещата?

А видеото скоро ще го сполети денят на стршния съд...

• Автор

ооо супер 4е ми каза това ми спести доста жреме 4акане... благодаря за инфото...

тиуу 163 фунта гррр... ако ги имах бих ги дал а лошо ли ще е да не е cr2???

а и рамта бесхе на 2.5-3-3-8

? Какво е 163 фунта ohmy.gif

Ето ти подходяща памет, но трябва да се разделиш със старата бройка. Тя е DDR400, така наречения KIT. Т.е. двете банки са тествани заедно и са с гаранция от производителя, че няма да имаш проблеми с тях, когато са комплект.

• Автор

фунт - каква и дае мерна единиза за пари т.е когато става вапрос за суми които ги нямасх се казжа фунт ето го обясението а това с рамта дестигна до 2600мхз доволен сам :gift:biggrin.gif

а с тази която ми препорачваш до каде може да се стигне??

С вградена видео карта и постигнатото от теб не е малко. 275 Mhz се доближава и до тавана на процесора ти. А както каза pit, това е и границата на рамта с тези тайминги. Съветът му да промениш таймингите и да пробваш пак е правелен и може да помогне, но пак няма да постигнеш особено много повече.

Освен това...погледни си правописа и се старай малко повече. Не се дръж като келеш от гето в Ню Йорк, а пиши правилно, защото по сегашния начин се учудвам, че въобще някой ти отговаря!

• 1 месец по-късно...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=62890, това е темата която аз създадох. Моята конфигурация е почти като на Archon_Eyes. Но...

как с това дъно- 275??? Нали клок над 250 не е препоръчителен? Поне от това което аз знам за амд-печките възможностите на AM2 не позволяват

голям овърклок... не мога да повярвам, че компютъра въобще върви ;) Успях да клокна моето на 1840 мхз, от 1600. Рамта я дигнах от 266 на 306, hyper-transport от 800 на 920 без промяна на волтажи и с градус повече при процесора... Дали с шина 275 машината няма да здаде багажа на prime95? Защото от постигнатото съм доволен, системата е минала тестовете успешно и при зареждането на повечето програми се усеща.

Не съм сред най-компетентните, изчетох темите за овърклок и от това което знам- за предпочитане е да не си играеш с огъня, Archon_Eyes.

Освен ако скоро нямаш намерение да сменяш някоя част...

Как правите тия фокуси не разбирам- асрок, семпрон, бокс охлаждане и 8х275... :cant believe: :cant believe: :cant believe:

275 шина за този процесор не е нищо особено, дори и с това дъно. Просто ти трябва малко смелост - нищо няма да му стане на процесора ако не повишаваш напрежението с повече от 0,15V над номиналното. Та както ти писах и в твоята тема слагай направо на 250 с множител на HT 4x(800), паметта ръчно на 533 и PCI-E шината на 101MHz. Aко пускаш над 250(например 280 и повече) шина слагай множителя на HT на 3х(600), паметта на 400(200DDR) или на 533(266) - според това колко носи на клок и каква е(ако е 667 спокойно я слагай на 533, ако е 800 можеш да я сложиш дори на 667(333), а ако е 533 я сложи на 400)

Проблемът ми не в смелостта ;) . Клокнах процесора така-

pci-e 101мхз

множителя/ 8/ на 240 мхз- общо 1920 мхз

рам- 313/но не съм сигурен/. При този клок системата заби при теста за стабилност на еверест, тоест- не стана.

Сега с тези параметри/направих шот/ системата е стабилна, а с 1920 кадрите при филмите, които искам да гледам, намалят.

Ще пробвам да намаля множителя/ но не съм сигурен, че имам тази възможност-биоса май не дава/.

P.S. Не мога да променям множителя, нито волтажа. Е, клокът съвсем не е голям, но не е като нищо... :speak:

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Сложи ли ”Overclock Mode” на CPU, PCIE, Async? А сложи ли честотата на HT(при AsRock e означено като "CPU - NB Link Speed")на 800, че ако не си при този клок тя става 1200 и заради това забива. Не каза и паметта каква ти е - ако е 533 може да не работи стабилно на 320MHz(640DDR) и да се наложи да и подадеш малко допълнително напрежение. Изключи ли Cool&Quiet? Изключи ли всички Spread Spectrum опции?

Сложи ли ”Overclock Mode” на CPU, PCIE, Async? А сложи ли честотата на HT(при AsRock e означено като "CPU - NB Link Speed")на 800, че ако не си при този клок тя става 1200 и заради това забива. Не каза и паметта каква ти е - ако е 533 може да не работи стабилно на 320MHz(640DDR) и да се наложи да и подадеш малко допълнително напрежение. Изключи ли Cool&Quiet? Изключи ли всички Spread Spectrum опции?

Overclock mode - CPU, PCIE, Async

NB Link Speed- Auto

Ram - 533 Mhz 2x512 kit, Kingston

Cool&Quiet- Disabled

Dram voltage- Auto

Spread Spectrum- Disabled

NB Link Speed- Auto

Сложи го на 800 иначе няма да успееш на по-висока шина. Сложи и паметта ръчно на 200(400 ДДР2) - така ще е синхронно с шината на процесор и при 266FSB, тя ще работи на номиналните за нея 266MHz(533 DDR2). Използвай калкулатора, за да видиш при какво FSB какви трябва да са ти останалите настройки, като спазваш правилото, че НТ(CPU - NB Link Speed) не трябва да надвишава(или поне не с много) 1000MHz. Вече трябва по метода на пробите и грешките да определиш колко ти носи на клок и паметта, като задаваш различни настройки на честота. Повечето 533 модули могат да работят и на 667 с малко допълнително напрежение.

Пробвах това което ми каза, Lyudmil. Просто системата отказва да зареди. Направих рамта на 200/400/, честотата на ht на 800 и множителя на процесора на 250. Обаче системата не издържа, не буутва. След това пробвах да намаля честотата на ht на 600, друго не пипах, но пак отказва.

Сега в момента, и май това е оптималното, рамта е на 266/533/ както преди. ht е на 940, процесора- пише го на шота. Направил съм на автоматично другото и всички Spread Spectrum опции си работят.

П.П. Когато клокнах процесора на 2 гхз и spread spectrum enabled системата не крашна, но щом направих spread spectrum disabled не иска да буутва. А при по-малко от 800 ht пак крашва. Още не съм направил тест за стабилност на този клок, който имам в момента/въпреки, че добре се справя и при мултимедия, и при зареждане на програмите/.

Така че май това остава максимума.

Edit- за какво служи spread spectrum?

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Пф аз имам същия процесор и не иска да се клоква повече от това

2033.7 MHz (реален: 1800 MHz, overclock: 13%)

226.0 MHz (реален: 200 MHz, overclock: 13%)

Дъното е Epox EP-8KDA7I (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)

взех да го пооправям вече сега е на 2.4 и почвам тестовете

Моя Sempron 2800+ на 1.6 успях да го пръжна на 2.5 по тоя начин...множителя е 8 ..шината стигна 310 повече неще...множителя на HT честотата намалих на x3 и стана 930мхц ...на повече крашва...дъното ми е Gibabyte GA-k8ns казаха ми че с него не може да се очаква нищо в повече но сум доволен от този клок 55 %.....сложих един ново охлаждане за 20 лв и държи 25-28 градуса.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.