Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при овърклок на 2600ХТ

Featured Replies

При овърклок на видео карта Сапфир 2600ХТ

с ATI TRAY TOOLS (последна версия) при промяна дори и с 1 МХц , премигва син екран с грешки и компа се рестартира , като връща дефолт стойностите.

При ATI TOOL (0.27b2) като дам save запаметява дефолт стойностите. (800/700)

Сложил съм предпоследните драйвери на АТИ ( при последните нещо насича).

Някой може ли да ми каже как да овъклокна?

Има ли друга програма за овърклок на Радеон картите?

Редактирано от iovi
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Пробвай така:

Махни Ati Tray tools и остави само Ati Tool - точно тази версия. После от Settings, X1000 Overclocking сложи отметка на "Use Driver Level overclocking" и трябва да стане.

• Автор
Пробвай така:

Махни Ati Tray tools и остави само Ati Tool - точно тази версия. После от Settings, X1000 Overclocking сложи отметка на "Use Driver Level overclocking" и трябва да стане.

Пробвах да сложа различни отметки но нещо не се получи

ето няколко screen shota

след всяка промяна се връща screen1

screen1.bmp

screen2.bmp

screen3.bmp

"XT" са надути заводно, неможеш да им вдигнеш херцовете ;) ако си земеш някоя по урязана видео карта, нея с кеф може да си смениш фирмлуера и да надуеш херцовете :)

ХТ-тата са невъзможни за софтуерен клок :P

"XT" са надути заводно, неможеш да им вдигнеш херцовете ;) ако си земеш някоя по урязана видео карта, нея с кеф може да си смениш фирмлуера и да надуеш херцовете :)

ХТ-тата са невъзможни за софтуерен клок :P

Браво! Много "компетентно" мнение, но общо взето си прав, че на 2600ХТ потенциалът за овърклок е много малък и средните резултати които се постигат при ядрото са около 850-860MHz. При паметта вече зависи DDR3 или DDR4 e, и колко ns е, какви са заводските тайминги и напрежение и т.н. Обаче като гледам шотовете има някакъв проблем с разпознаването на картатa от AtiTool - какви са тия 115MHz core и 329МHz на паметта? Най-добре махни всякакви тулчета за клок, изтегли си последната RivaTuner 2.04 защото поддържа последните AMD драйвери, изтегли си последния Catalyst 7.9 ако не си с него вече и пробвай клок RivaTuner, но все пак не очаквай чудеса.

• Автор
Браво! Много "компетентно" мнение, но общо взето си прав, че на 2600ХТ потенциалът за овърклок е много малък и средните резултати които се постигат при ядрото са около 850-860MHz. При паметта вече зависи DDR3 или DDR4 e, и колко ns е, какви са заводските тайминги и напрежение и т.н. Обаче като гледам шотовете има някакъв проблем с разпознаването на картатa от AtiTool - какви са тия 115MHz core и 329МHz на паметта? Най-добре махни всякакви тулчета за клок, изтегли си последната RivaTuner 2.04 защото поддържа последните AMD драйвери, изтегли си последния Catalyst 7.9 ако не си с него вече и пробвай клок RivaTuner, но все пак не очаквай чудеса.

първото което сложих бяха тези драйвери, но като че ли започна да лагва и върнах по-старата версия.

Дали това на втория шот e вярно

core 318 to 1274

mem 277 to 1108

преди това бях пуснал

find max core (mem)

Картата е :

http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=36520

а дъното :

http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=34253

в една от темите четох, че може да има проблеми при работата на дъното с паметта на видеото.

Човече казах ти няма смисъл да си трошиш главата да я клокваш картата, поради простата причина, че няма повече на къде :P при повишение и с 1 мхз на ядрото или на паметта си на черен екран :P повярвай ми играл съм си доста време с мойта ХТ и просто дето си загубих времето:) има мисля, че само един начин ама нещо се запояваше, а ако се стига до запояване става дълга и широка и загуба на нерви за някакви си 10-20мхз, някъде из руските сайтове имаше ревю как става това.

И пак ти повтарям не си губи времето, защото софтуерен клок на тази карта няма как да направиш :P

• Автор
Човече казах ти няма смисъл да си трошиш главата да я клокваш картата, поради простата причина, че няма повече на къде :) при повишение и с 1 мхз на ядрото или на паметта си на черен екран :clap: повярвай ми играл съм си доста време с мойта ХТ и просто дето си загубих времето:) има мисля, че само един начин ама нещо се запояваше, а ако се стига до запояване става дълга и широка и загуба на нерви за някакви си 10-20мхз, някъде из руските сайтове имаше ревю как става това.

И пак ти повтарям не си губи времето, защото софтуерен клок на тази карта няма как да направиш ;)

Пробвах с Рива тунер, както писа по-горе Людмил , и стана. В момента съм я клокнал с 20МХц, за да видя дали става. В случай на черен екран, как се връщат настройките?

Мисля, че автоматично си ги връща при рестарт, поне при мене така си ги върнах :)

• Автор
Мисля, че автоматично си ги връща при рестарт, поне при мене така си ги върнах :)

беше ли сложил отметка на "save"

Предполагам, че както казаха и другите ХТ не може да се надува, но понеже никой не ти предложи да си сложиш Omegadrivers (Omegadrivers.net) може да пробваш. Това са моднати каталист драйвери. При инсталацията само внимавай да не забраниш клока:). Ще ти се инсталира и ати трей тулс. След кат ги инсталираш ще имаш overclock menu долу на трея. пак има тестове да ти намери най-високите стабилни честоти - пускаш и запазваш настроиките след теста - разбира се ако въобще нещо стане ма нема начин поне ядрото да не качиш ако ще и с 2 мгх. За паметта вече си зависи на какви наносекунди е и ДДР3 или 4 както ти казаха по рано, на колко е клокната (между другото мисля, че на тая карта с 256ДДР3 и даваха 1100 Мгх за паметта). Поразчети се в гооглето и ше намериш полезни работи. Успех :)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Известно време нямах нет, затова сега отговарям на всички които имат такава карта.

Клокнах я на 951 Мхц със стандартното си охлаждане и върви стабилно, ( в смисъл не забива и не се рестартира). Единствения проблем който се появи след клока е че ,при игрите има лаг и не знам от какво е.

Системата е следната

Asus K8V-X

Athlon 64 3200+

Sapphire 2600 XT 256/DDR3

Ram 1 GB+512MB

Клока е направен с Riva Tuner 204 и с последните драйвери на Ати

APPLY е натиснат но SAVE не е ( в случай на проблем да може при рестарт да се върнат старите стойности)

Тъй като в момента не ми е необходим оверклок (всички най-нови игри вървят без проблем на заводски стойности), клока го държах само няколко часа, колкото да го прбвам.

untitled2.bmp

Излезе версия 2.06 на RivaTuner. Тия 950MHz на ядрото са ненормален резултат, но тествай с косматото кубче на Atitool за стабилност, щото ми се струва че ще направи проблем на тази честота. Иначе клоквай яко паметта, че при ти

Излезе версия 2.06 на RivaTuner. Тия 950MHz на ядрото са ненормален резултат, но тествай с косматото кубче на Atitool за стабилност, щото ми се струва че ще направи проблем на тази честота. Иначе клоквай яко паметта, че при тия карти тя оказва доста голямо въздействие върху производителността на картата. Ако се виждат чиповете и виж каква е и ако видиш Qimonda 1,4ns или по-малко опитай направо на 1000MHz(2000 DDR). Ако няма артефакти- честито!

• 2 седмици по-късно...

аз сам с RADEON HD2600XT SAPPIRE 256M GDDR3 AGP

моля някои да ми каже кои са точните драивери за тази карта че немога да ги уцеля :help wanted3:

Всички Catalyst/Omega драйвери излезнали след тази карта ти вършат работа. Просто качи най новите - Catalyst 7.11/ Omega 7.10.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.