Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е на ръба на голямата беля

Featured Replies

sad.gif Белята всеки момент ще стане факт. Дано не се стигне до размирици...
  • Отговори 86
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

които трябваше да не допускат след влизането в ЕС - едно от тях е инфлацията, инфлацията можеше да бъде отрязана в корен с внос на чужди стоки за първите неоправдано поскъпнали продукти.

Arti,

Що ръсиш такива приказки по икономически теми. Ти случайно да следиш икономическите новини в световен мащаб като си такава компетенция? А да те питам нещо? Случайно да си чула, че цените на пшеницата и други хранителни стоки се повишиха в световен мащаб заради сушата,а? Случайно да чу, че цените на петрола да скочиха сериозно нагоре,а? Случайно като си икономически спец от такъв мащаб да знаеш, че един такъв внос ще влоши още повече показателите по текущата сметка на държавата, а това не е добре за родната икономика? Случайно да си наясно, че един такъв внос ще ликвидира родната икономика и ще ни върне 5-10 години назад?

И още нещо - винаги пищите, че производителите са ощетени от ниските цени на продукцията си и са пред фалит, а когато ги вдигнат - мамка им спекуланти и гадняри. От една страна сте застъпници за по-високи доходи на всички работещи и на пенсионерите, а когато си го посикат - те са лоши.

И мерси, че има нещо сбъркано в мен. Не съм го крил, не виждам защо да го крия, член и привърженик съм на БСП. Много се радвам, че според теб това, което съм правил последните 4 години според теб е сбъркано, защото видиш ли съм подкрепял и работил за сбъркани хора. Каня те на гости за да видиш с очите си какво правим ние сбърканите хора. Заповядай когато пожелаеш на работното ми място.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Извинявам се за силните думи, които употребих за БСП, основно бяха за управляващите от БСП, но явно съм засегнала и привържениците слад като съм нарекла идолите им с обидни епитети. Още веднъж поднасям извиненията си. Ще я карам по-кротко.

Явно стана едно, че имаме един икономически "спец" в темата. Да видим... аз просто изказах мнение, моето мнение, основано на някои факти.

Да вземем Румъния за пример - в тази държавица също имаше суша и също е била засегната от поскъпването на петрола в световен мащаб, но там инфлацията е в рамките на 5-6%, а при нас за този месец гони почти 14%, а за миналия е 12% на сто, което е невероятна, убийствена цифра.

Не казвам, че производителите не трябва да вземат повече пари, но лошото е, че парите от увеличението отиват главно в джоба на прекупвачите, на спекулантите, на хората изкуствено вдигнали цените, само защото вече сме в ЕС. Чужди стоки на по-ниски цени в България е имало и досега, просто сега трябва да има точни алтернативи на точните неща, които излизат извън контрол. Това казвам, не масово да се вкарват боклуците на Европа и Китай.

Как пък все се случва така, че по време на десните управления няма кризи, няма дива инфлация, а като дойде БСП на власт все нещо се случва фатално, наводнения и суша е имало, има и пак ще има, въпросът е правителството така да си върши работата, че да не се стига до кризисни увеличения на цените, как бе все толкова нещастни и без вина виновни са тези "душици" - Виденов, Станишев, все памук душици, а в големи каши ни забъркват. Как така другите държави си нямат инфлация от 14 процента, а ние си имаме, като е световен проблемът??

Спор няма да има, с интерес ще прочета още мнения, но мисля, че всичко което имах да казвам, с нужните факти го казах, не твърдя, че всички хора от БСП не си вършат работата, но като цяло БСП върхушката довежда страната до колапс, когато идва на власт.

Нищо лично, всеки си има мнение.

Редактирано от arti (преглед на промените)

Охх, забавна си. Явно не си разбрала думите ми. Виж, аз не робувам на идоли откакто се помня. Аз уважавам хората, които могат и уменят и работя с тях и за тях.

А запитала ли си се защо румънците ходят до Русе и другите градове да пазарят. Или не знаеш, че там цените скочиха още в края на миналата година. Затова румънците пазаруват в България и почиват в България. Правят го, защото тук им е по - евтино, отколкото в Румъния и независимо то високите им заплати, то живота им не е розов в родината.

Не виждам смисъл да казвам каквото и да е повече. Нали сте специалисти икономисти и политолози - то дерзайте. Аз се позабавлявах достатъчно по темата, а сега е време да поработя. Приятни приказки и лека вечер.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Охх, забавна си. Явно не си разбрала думите ми. Виж, аз не робувам на идоли откакто се помня. Аз уважавам хората, които могат и уменят и работя с тях и за тях.

А запитала ли си се защо румънците ходят до Русе и другите градове да пазарят. Или не знаеш, че там цените скочиха още в края на миналата година. Затова румънците пазаруват в България и почиват в България. Правят го, защото тук им е по - евтино, отколкото в Румъния и независимо то високите им заплати, то живота им не е розов в родината.

Не виждам смисъл да казвам каквото и да е повече. Нали сте специалисти икономисти и политолози - то дерзайте. Аз се позабавлявах достатъчно по темата, а сега е време да поработя. Приятни приказки и лека вечер.

Nickfox,Arti е права-помисли сам,вместо да се "забавляваш по темата"

Ако румънците идват у нас да пазаруват,защото е по-евтино-нека го правят-няма лошо.

Арти ти говореше за това,че и двете държави бяхме със равен старт през 1990 година,а в момента,вместо ние да ходим в Румъния да пазаруваме,те идват при нас!

И ако ти си пристрастен към правителството,аз не съм.И никога няма да бъда пристрастен към правителство,което направи така,че шофьорите в градския транспорт на София и полицаите да взимат 2 пъти повече пари от учителите и лекарите!

Едно време някой беше казал:

"Горко на тази държава,в която полицаите са повече от учителите!"

Тройната коалиция в момента прави точно това!

Ако румънците идват у нас да пазаруват,защото е по-евтино-нека го правят-няма лошо.

Арти ти говореше за това,че и двете държави бяхме със равен старт през 1990 година,а в момента,вместо ние да ходим в Румъния да пазаруваме,те идват при нас!

И ако ти си пристрастен към правителството,аз не съм.И никога няма да бъда пристрастен към правителство,което направи така,че шофьорите в градския транспорт на София и полицаите да взимат 2 пъти повече пари от учителите и лекарите!

Аз съм на същото мнение.

Извинявам се за силните думи, които употребих за БСП, основно бяха за управляващите от БСП, но явно съм засегнала и привържениците слад като съм нарекла идолите им с обидни епитети. Още веднъж поднасям извиненията си. Ще я карам по-кротко.

Явно стана едно, че имаме един икономически "спец" в темата. Да видим... аз просто изказах мнение, моето мнение, основано на някои факти.

Да вземем Румъния за пример - в тази държавица също имаше суша и също е била засегната от поскъпването на петрола в световен мащаб, но там инфлацията е в рамките на 5-6%, а при нас за този месец гони почти 14%, а за миналия е 12% на сто, което е невероятна, убийствена цифра.

Не казвам, че производителите не трябва да вземат повече пари, но лошото е, че парите от увеличението отиват главно в джоба на прекупвачите, на спекулантите, на хората изкуствено вдигнали цените, само защото вече сме в ЕС. Чужди стоки на по-ниски цени в България е имало и досега, просто сега трябва да има точни алтернативи на точните неща, които излизат извън контрол. Това казвам, не масово да се вкарват боклуците на Европа и Китай.

Как пък все се случва така, че по време на десните управления няма кризи, няма дива инфлация, а като дойде БСП на власт все нещо се случва фатално, наводнения и суша е имало, има и пак ще има, въпросът е правителството така да си върши работата, че да не се стига до кризисни увеличения на цените, как бе все толкова нещастни и без вина виновни са тези "душици" - Виденов, Станишев, все памук душици, а в големи каши ни забъркват. Как така другите държави си нямат инфлация от 14 процента, а ние си имаме, като е световен проблемът??

Спор няма да има, с интерес ще прочета още мнения, но мисля, че всичко което имах да казвам, с нужните факти го казах, не твърдя, че всички хора от БСП не си вършат работата, но като цяло БСП върхушката довежда страната до колапс, когато идва на власт.

Нищо лично, всеки си има мнение.

@arti, не мислиш ли че мина времето на дивото разделение между ляво и дясно, и кое изобщо е ляво и кое дясно, тези неща звучат доста абстрактно, след като не се казва нито едно социално действие. Всъщност най-важната фигура в кабинета - министъра на финансите е с десни разбирания, може ли да кажеш с кои леви действия смяташ, че е вдигнал инфлацията? защото иначе просто си плямпаш точно както антикомунистите които още водят борбата с измрелите другари, и само да предупредя - не съм ляв, а десен :)) да не помислиш че съм от обидените :) и като десен Орешарски е сред любимците ми в лявото управление. Много странно звучи това - "не масово да се вкарват боклуците на Европа и Китай", след като сме в ЕС те вече не се "вкарват" от Европа и никой не може да ги спре, за Китай дори щатите не могат да се справят с тях, едва ли само "комунистите" са виновни :)

чакай малко, нали арти е права, на нея обаче не и харесва инфлацията, а на теб ти е иска ние да пазаруваме в Румъния, това за да се случи трябва още по-висока инфлация, та да надминем цените на румънците и така ще стане този номер :)

Между другото заплатите на шофьорите не ги ли вдигна общината, а не държавата?

Днес пак ходих да напълня една кошничка с продукти. Като сравня цените януари и сега, то ей така на пръв поглед мога да кажа, че поскъпването е средно едно 30 % . Значи съм обеднял, защото заплатата ми не се е качила и стотинка заради благословията на шефа, а покачването, което по мои сметки е около 10 % се дължи на повишената производителност на труда. Е, добре, питам аз. Аз увеличавам производителността си, без затова да искам и получавам и стотинка отгоре, нали това искат икономистите? А защо тогава инфлацията надхвърля поне 3 пъти увеличената ми производителност? Кой не може да управлява? Аз ли не мога да работя или тия, които ме управляват знаят само да "работят" и лаят? Какво се получава дефакто. Хората, работещи при мен, разбраха, че за да имат по-големи заплати, трябва да работят повече и по-качествено. Те го направиха в началото на тая година и производството се увеличи доста. заплатите, също. Да ,ама хляба поскъпна, сиренето и млякото също, на бензина му сложиха някаква екотакса, защото такава имало в Европа, сметките за ток и вода се оплетоха толкова с приватизацията на дружествата, че никой не може да им хване края... Стигнахме до положението, че инфлацията почна да ни затиска яко. Къде останаха обещанията на правителството, че августовската инфлация, дължаща се на сушата и наводненията, ще стане дефлация есента, когато се появи скритото зърно? Аз такова нещо не виждам, а вие? Докога ще ни лъжат, че спекулантите вдигали цените? Дори и така да е! Нима на правителството не е ясно, че връщане на цените назад няма! Та дори и нефта не се е вдигнал! А ако се вдигне и той? А ако и доларът възвърне позициите си спрямо еврото ( лева) , както бе преди години - нива от 2.20 -2.30? какво правим тогава? Автоматите ли пак трябва да хващаме?

И какво стана с обикновения работник, повишил производителността на труд, но затиснат от инфлацията? Ами човечецът не го интересува, че не трябва да се вдига заплатата му, защото щяла да се отприщи инфлацията, а го интересува, да може да си нахрани семейството, да им осигури жилище, топлина през зимата, да ги заведе на почивка лятото и да има време за тях през уикендите, без да се налага да работи нон стоп извънредно! Интересува го и големите заеми, които е взел, да не оказват влияние на семейството му. Ето това е простичкото мислене на обикновения човек. Понякога интересите на политиците и обикновените хора се преплитат яко и настъпва анархия. И понеже сме пазарна икономика, управляващите трябва да приемат факта, че не само те определят бъдещето на България, а и обикновените хора, излезли на улицата! Много по-лошо ще стане, когато загубим 2-3 месеца във стачки, отколкото да се вдигнат подобаващо с инфлацията заплатите и малко отгоре, заради увеличената производителност, която е факт напоследък!

Чудя се, тия нещица не се ли проумяват от комунистчетата? Явно се проумяват, но нали са се подсигурили вече за следващите години с тлъсти банкови сметки, какво ги интересува тогава стачуващия учител или горски работник? Няма да се живее вечно, затова трябва навреме да се натрупат банкови сметки, за да си осигурим бъдещето ;)

хахаха, Кико, нужно ли е да ти се напомня не сме преди 89-та година, единственото нещо което държавата може да прави е да не се пречка на бизнеса, не да дойде и да ти увеличи заплатата или да намали цените. Значи отново едно въпросче, някой тук може ли да каже какво точно не прави държавата и заради което цените растат, а заплатите не? Тъй като постоянно вървят едни сравнения с Виденовото управление - тогава беше ясно какво не се прави - реформа, не беше пусната приватизацията, печатаха се пари, сега не могат да се печатат пари без покритие, всичко хубаво е приватизирано, държавата изобщо няма тази значимост която тогава и изобщо преди 96-та, всичко е в ръцете на предприемачите, и ако икономиката не се развива толкова бързо колкото са очакванията на някого едва ли причината е в нея.

До края на август бюджетния излишък е бил 2.87 млрд. лева, как при подобен финансов резултат може да сме на ръба на голямата беля, без да съм икономист мога да си направя сметката, че очевидно държавата е почнала да си събира доста по-добре парите, вярно е че се залагат по-нисък приход, но всяка година бюджета си расте и тази ще бъде поставен милиарден рекорд - без да се печатат пари

хахаха, Кико, нужно ли е да ти се напомня не сме преди 89-та година, единственото нещо което държавата може да прави е да не се пречка на бизнеса, не да дойде и да ти увеличи заплатата или да намали цените. Значи отново едно въпросче, някой тук може ли да каже какво точно не прави държавата и заради което цените растат, а заплатите не? Тъй като постоянно вървят едни сравнения с Виденовото управление - тогава беше ясно какво не се прави - реформа, не беше пусната приватизацията, печатаха се пари, сега не могат да се печатат пари без покритие, всичко хубаво е приватизирано, държавата изобщо няма тази значимост която тогава и изобщо преди 96-та, всичко е в ръцете на предприемачите, и ако икономиката не се развива толкова бързо колкото са очакванията на някого едва ли причината е в нея.

До края на август бюджетния излишък е бил 2.87 млрд. лева, как при подобен финансов резултат може да сме на ръба на голямата беля, без да съм икономист мога да си направя сметката, че очевидно държавата е почнала да си събира доста по-добре парите, вярно е че се залагат по-нисък приход, но всяка година бюджета си расте и тази ще бъде поставен милиарден рекорд - без да се печатат пари

Аз не виждам полза за хората от този огромен бюджетен излишък. Виждам само покварени политици, които използват всяка сгода да се обогатят за сметка на "общото". Кико е напълно прав, че най-лесно би било, ако со кроце, со благо се вдигнат заплатите, без стачки. Но прав си и ти, че не сме '89 и няма кой да направи това. Защото има кухоглави мутри, които станаха "бизнесмени" и чорбаджии, които тепърва ще се учат на отношение с работещите. Имаме и безотговорна държава, която е либерализирала дефакто всичко де що може да се либерализира, а и там където има някакви ограничения са само на хартия. "Държавниците" ни са тотално неадекватни на динамиката на днешната конюнктура и най-полезно за всички ни, ще е те да си идат. Но тъй като те няма да го сторят, както това сториха Ст. Софиянски и Петър Стоянов, то ще стават още и още стачки и катаклизми. Жалко, но когато тъпи државници управляват, когато чорбаджиите са тъпи провинциални еснафи, без усет за устойчиво развитие на държавата ... друго не може да се очаква.

Някои глупци все още се надяват, че нещата ще се разминат и оправят, но нека почакат и рано или късно и службиците си ще загубят, спестяванията им ще се стопят и кански ще реват, но всяко нещо с времето си. Когато няма мъдрост, личния опит се трупа с болка и пот. Да ни е честита "свободата".

Аз не виждам полза за хората от този огромен бюджетен излишък. Виждам само покварени политици, които използват всяка сгода да се обогатят за сметка на "общото". Кико е напълно прав, че най-лесно би било, ако со кроце, со благо се вдигнат заплатите, без стачки. Но прав си и ти, че не сме '89 и няма кой да направи това. Защото има кухоглави мутри, които станаха "бизнесмени" и чорбаджии, които тепърва ще се учат на отношение с работещите. Имаме и безотговорна държава, която е либерализирала дефакто всичко де що може да се либерализира, а и там където има някакви ограничения са само на хартия. "Държавниците" ни са тотално неадекватни на динамиката на днешната конюнктура и най-полезно за всички ни, ще е те да си идат. Но тъй като те няма да го сторят, както това сториха Ст. Софиянски и Петър Стоянов, то ще стават още и още стачки и катаклизми. Жалко, но когато тъпи државници управляват, когато чорбаджиите са тъпи провинциални еснафи, без усет за устойчиво развитие на държавата ... друго не може да се очаква.

Някои глупци все още се надяват, че нещата ще се разминат и оправят, но нека почакат и рано или късно и службиците си ще загубят, спестяванията им ще се стопят и кански ще реват, но всяко нещо с времето си. Когато няма мъдрост, личния опит се трупа с болка и пот. Да ни е честита "свободата".

@weselqk, всяка домакиня ще каже че е най-добре да се вдигнат заплатите, и баба си ако попиташ трябва ли да се вдигнат ще каже трябва, само че парите точно затова не се управляват от твоята или моята баба. Вдигането на заплатите на учителите след подобно изнудване означава още стачки на следващите държавни служители, грешката на държавата е че има толкова много хрантутници които храни, отдавна трябваше да се стимулира развитието на частните училища, сега социална издръжка получават и деца на хора които могат да си позволят да ги запишат в частно училище и не го правят само защото не са развити все още, друга грешка е че изобщо се позволяват и допускат подобни абсурди, да спреш да работиш съвсем безнаказано повече от седмица, като нещо не те устройва напускаш това е нещото което всеки учител трябва да разбере, не сме комунизъм, равенството и социалната справедливост не са задължение на държавата, всеки се оправя сам, писва ми постоянно някакви ревльовци да чакат нещо от държавата, изключвам пенсионерите и тези неспособни да се издържат сами по обективни причини

@weselqk, всяка домакиня ще каже че е най-добре да се вдигнат заплатите, и баба си ако попиташ трябва ли да се вдигнат ще каже трябва, само че парите точно затова не се управляват от твоята или моята баба. Вдигането на заплатите на учителите след подобно изнудване означава още стачки на следващите държавни служители, грешката на държавата е че има толкова много хрантутници които храни, отдавна трябваше да се стимулира развитието на частните училища, сега социална издръжка получават и деца на хора които могат да си позволят да ги запишат в частно училище и не го правят само защото не са развити все още, друга грешка е че изобщо се позволяват и допускат подобни абсурди, да спреш да работиш съвсем безнаказано повече от седмица, като нещо не те устройва напускаш това е нещото което всеки учител трябва да разбере, не сме комунизъм, равенството и социалната справедливост не са задължение на държавата, всеки се оправя сам, писва ми постоянно някакви ревльовци да чакат нещо от държавата, изключвам пенсионерите и тези неспособни да се издържат сами по обективни причини

Явно си млад буен човек, който обича да казва лесно: "писна ми".

"Писна ми" е реплика, която не бива да се употребява от загрижен за съдбата на държавата си мислител - да те наречем. Това издава лесна раздразнителност, а тя не е добър съветник. Толкова за емоциите ти.

За нуждата от частно образование съм съгласен теб, но то не става лесно с един замах. Не можем утре да приватизираме училищата буквално. Не може и в други ден. Както и предложенията на правителството за орязване на маломерните паралелки и диференциално заплащане, това са дълги процеси, нуждаещи се от проучвания и финни настройки. Нека оставим за миг на страна бабите ни. Нека забравим за миг и думички като "ултиматум", защото колкото можем да обвиним учителите, че поставят ултиматум, точно толкова можем да обвиним и правителството. Ако си забелязал, то също в УЛТИМАТИВЕН тон казва, че 100% увеличаване е изключено. Това си е чиста проба ултиматум. Как държавата ще стимулира развитието на частни училища сега може да каже станиШефа, а когато аз стана премиер, ще ти го кажа аз. За сега мога да дам само съвет на некадърния ни премиер да редуцира с поне 90% разходите на Мин. на Отбраната и да пренасочи средствата още от тази година към образованието и науката.

От догодина разходите на МО трябва да са не по-вече от 0,01% от БВП, а всички нови и стари пушкала да се разпродадат. Войниците ни да се приберат веднага в България, по план така да се каже до края на октомври. Веднага да се изпрати нота на САЩ, че от догодина прекратяваме договора ни за базите, които им дадохме без пари, а ако искат да останат, ще трябва да плащат, все едно са наели две летища с размерите и приходите на "Враждебна". Ето така ще има пари и за образование и за наука. А не да се опитват сега да унищожат БАН. sad.gif

Просто ти дадох нагледен пример, как се увеличава производителността на труда в частния сектор и как това не помага по никакъв начин на държавата. Нещо икономическата теория ли е в грешка? Аз НИКЪДЕ не съм казал, че искам държавата да ми увеличи заплатата. Това мога и сам да си го направя, както съм го и правил! Поне на шефовете като им поставя ултиматум, не се дърпат много, както прави това правителството в момента. Обаче частника си знае интереса. Той или няма да приеме исканията ти, защото ще намери друг да те замести, или ще го направи, защото ще види, че ще има големи затруднения с напускането на "ценен" кадър . И друго е вярно. Когато на един учител не му изнасят парите, ще напусне и ще си намери друга, по-доходна работа. Все пак за 4-5 часа работа на ден и 4 дни в седмицата, парите са си предостатъчни. Като сложиш и частните уроци, които можеш да даваш в свободното си време, бюджетът се връзва доста добре. А и голямата лятна отпуска, която никой друг в България няма... Аз примерно не мога да взема повече от 10 дена отпуск в годината. Сега съм натрупал над 60 дни неползван платен годишен отпуск. Казвам всичко това, защото бившата ми приятелка бе учителка и напусна. Не е лесно да се занимаваш с идиотчета, повечето от които изобщо не посещават училище. Ако имаш нерви, ще търпиш професията си и то не заради парите, а заради тия идиотчета. Парите са най-малкия проблем на учителите.

Явно си млад буен човек, който обича да казва лесно: "писна ми".

"Писна ми" е реплика, която не бива да се употребява от загрижен за съдбата на държавата си мислител - да те наречем. Това издава лесна раздразнителност, а тя не е добър съветник. Толкова за емоциите ти.

За нуждата от частно образование съм съгласен теб, но то не става лесно с един замах. Не можем утре да приватизираме училищата буквално. Не може и в други ден. Както и предложенията на правителството за орязване на маломерните паралелки и диференциално заплащане, това са дълги процеси, нуждаещи се от проучвания и финни настройки. Нека оставим за миг на страна бабите ни. Нека забравим за миг и думички като "ултиматум", защото колкото можем да обвиним учителите, че поставят ултиматум, точно толкова можем да обвиним и правителството. Ако си забелязал, то също в УЛТИМАТИВЕН тон казва, че 100% увеличаване е изключено. Това си е чиста проба ултиматум. Как държавата ще стимулира развитието на частни училища сега може да каже станиШефа, а когато аз стана премиер, ще ти го кажа аз. За сега мога да дам само съвет на некадърния ни премиер да редуцира с поне 90% разходите на Мин. на Отбраната и да пренасочи средствата още от тази година към образованието и науката.

От догодина разходите на МО трябва да са не по-вече от 0,01% от БВП, а всички нови и стари пушкала да се разпродадат. Войниците ни да се приберат веднага в България, по план така да се каже до края на октомври. Веднага да се изпрати нота на САЩ, че от догодина прекратяваме договора ни за базите, които им дадохме без пари, а ако искат да останат, ще трябва да плащат, все едно са наели две летища с размерите и приходите на "Враждебна". Ето така ще има пари и за образование и за наука. А не да се опитват сега да унищожат БАН. sad.gif

Мене ме зарежи сега

Като каза БАН има ли някъде отчет какво са свършили академиците там за тази година? Че да има за какво изобщо да съществуват.

Когато някой поиска нещо абсурдно, защото 100% е абсурдно искане, не виждам какво друго освен среден пръст заслужава. Сега всички нискоинтелигентни създания, претендиращи да ги наричат учители, се възмущават за една думичка - "седянка", на митингите ако някой им е прочел плакатите и какви думи се използват би се замислил за интелектуалното им ниво, а като види представителя им - Янка Такева мисля че няма нужда изобщо да го прави.

Не разбирам как всеки втори българин знае от къде трябва да се вземат пари и на кого да се дадат, всички разбират от икономика, по-добри професионалисти са от Пламен Орешарски, направили са си сметките и ето от тук трябва да се вземе за да се даде тук :))) ми стани министър и взимай от където си искаш, само че друг взима това решение, и трябва да се уважава, защото този другия е причината сега да има 3 млрд.лв. бюджетен излишък - безспорна гаранция за стабилност и развитие на икономиката ни

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Arti,

Що ръсиш такива приказки по икономически теми. Ти случайно да следиш икономическите новини в световен мащаб като си такава компетенция? А да те питам нещо? Случайно да си чула, че цените на пшеницата и други хранителни стоки се повишиха в световен мащаб заради сушата,а? Случайно да чу, че цените на петрола да скочиха сериозно нагоре,а? Случайно като си икономически спец от такъв мащаб да знаеш, че един такъв внос ще влоши още повече показателите по текущата сметка на държавата, а това не е добре за родната икономика? Случайно да си наясно, че един такъв внос ще ликвидира родната икономика и ще ни върне 5-10 години назад?

И още нещо - винаги пищите, че производителите са ощетени от ниските цени на продукцията си и са пред фалит, а когато ги вдигнат - мамка им спекуланти и гадняри. От една страна сте застъпници за по-високи доходи на всички работещи и на пенсионерите, а когато си го посикат - те са лоши.

И мерси, че има нещо сбъркано в мен. Не съм го крил, не виждам защо да го крия, член и привърженик съм на БСП. Много се радвам, че според теб това, което съм правил последните 4 години според теб е сбъркано, защото видиш ли съм подкрепял и работил за сбъркани хора. Каня те на гости за да видиш с очите си какво правим ние сбърканите хора. Заповядай когато пожелаеш на работното ми място.

Ти си много зле бе ,човек.Имаш ли представа колко струват изобщо храните в магазините по белите държави?Леееко ги задминахме,щото ние сме богати,не като тях,благодарение на извратената ви мафиотска партия.Кой от вашите членове има поне малко хабер от нещо друго освен крадене,рушвет,комисион,изкарване на черното бяло и други такива тънки науки? Един комунист на власт води още 1000 олигофрена след себе си....един десен да остане в тая държава,ще гласувам за него! И...само не питай за факти,че ако ти ги дам,ще ти се *******!!!Не говоря за неща отпреди 100 години,става дума за днес и сега!!!

Едно умно нещо направиха съпартийците ти-не дадоха право на хората легално да купуват и носят оръжие!Затова все още са живи и на власт!Да видим след 10 години кого ще управлявате,като ви наскачат толерираните малцинствено-мнозинствени групи,така орташки ще ви ******,както етнически българин не би могъл.....Крийте парите и се махайте от тази страна,вие сте обида в космически мащаб за вселената,ама то у комунист срам няма!

Редактирано от arti (преглед на промените)

Не разбирам как всеки втори българин знае от къде трябва да се вземат пари и на кого да се дадат, всички разбират от икономика, по-добри професионалисти са от Пламен Орешарски, направили са си сметките и ето от тук трябва да се вземе за да се даде тук ;))) ми стани министър и взимай от където си искаш, само че друг взима това решение, и трябва да се уважава, защото този другия е причината сега да има 3 млрд.лв. бюджетен излишък - безспорна гаранция за стабилност и развитие на икономиката ни

Кой си ти и с какво се занимаваш, че ги разбираш толкова много нещата ? ohmy.gif Впечатлен съм. Я ми кажи в съвременна България 300 лева заплата ли е ? :) А колкото до парите - да си правят министрите сметката бре - хората искат - имат право - тези министри са за това там за да осигуряват на хората достоен живот ;)

@weselqk, всяка домакиня ще каже че е най-добре да се вдигнат заплатите, и баба си ако попиташ трябва ли да се вдигнат ще каже трябва, само че парите точно затова не се управляват от твоята или моята баба. Вдигането на заплатите на учителите след подобно изнудване означава още стачки на следващите държавни служители, грешката на държавата е че има толкова много хрантутници които храни, отдавна трябваше да се стимулира развитието на частните училища.

Ми да да почне от парламента и чиновническия апарат който и без това се е задръстил от трантутници да се започне от там прочистването. А според теб частните училища ще осигурят ли по - добро образование за децата ? А и за какво тогава ще отиват данъците дето ги плащаме ? Та здравеопазването частно, учението частно ...... нещо ми се губи връзката. И без да ми правиш някакви обяснения от сорта на видиш ли на запад е така ;)

И не на последно място би ли ми обяснил каква е ползата от мисията ни в Ирак ? Въобще се чудя как смеят да се изправят пред хората и да им разправят какви ли не глупости. Защо продадоха 100 000 тона пшеница от резерва след като знаеха, че се задава повишение на цените (може би за да не си кажем ето увеличиха се цените и сега ни продават житото)

Редактирано от Dead to the world (преглед на промените)

Не разбирам от политика,не знам как трябва да е ;)

Ама и така не е

:)

Мене ме зарежи сега

Като каза БАН има ли някъде отчет какво са свършили академиците там за тази година? Че да има за какво изобщо да съществуват.

Когато някой поиска нещо абсурдно, защото 100% е абсурдно искане, не виждам какво друго освен среден пръст заслужава. Сега всички нискоинтелигентни създания, претендиращи да ги наричат учители, се възмущават за една думичка - "седянка", на митингите ако някой им е прочел плакатите и какви думи се използват би се замислил за интелектуалното им ниво, а като види представителя им - Янка Такева мисля че няма нужда изобщо да го прави.

Не разбирам как всеки втори българин знае от къде трябва да се вземат пари и на кого да се дадат, всички разбират от икономика, по-добри професионалисти са от Пламен Орешарски, направили са си сметките и ето от тук трябва да се вземе за да се даде тук :ph34r:)) ми стани министър и взимай от където си искаш, само че друг взима това решение, и трябва да се уважава, защото този другия е причината сега да има 3 млрд.лв. бюджетен излишък - безспорна гаранция за стабилност и развитие на икономиката ни

Май се ядоса нещо, а твоето изказване е характерно за хитлериска Германия - искаш да премахнем науката ( БАН), наричаш учителите нискоинтелигентни и подкрепяш братчетата на националсоциалистите от миналото - комунистите. Няма какво повече да добавя, освен това, че многомилиардния бюджетен дефицит, може да си го заврат отзад! На лична споменах някои неща и едно от тях бе, че румънците ще ни съсипят! Те ще са причината за изравняване цените на стоките в България и Румъния, което ще доведе до още по-голяма инфлация. и няма как по друг начин да е, след като половин Букурещ и околните градове се изсипват в България ежеседмично и то с много пари! Няма как нашите цени да останат непокътнати, колкото и да стискаме доларите в БНБ. Може на софиянци да им се струва далеч Румъния, но милион платежоспособни румънци, които пълнят по две колички в супермаркетите всяка седмица, не са шега работа! Така, че вярна или невярна икономическата теория, ние не сме независима държава - България, а част от един много по-голям пазар, който ще ни принуди да следваме неговите правила, а не правилата на комунистчетата, които ползват парите на партията да отидат до Бузлуджа и да се напият!

Не разбирам как всеки втори българин знае от къде трябва да се вземат пари и на кого да се дадат, всички разбират от икономика, по-добри професионалисти са от Пламен Орешарски, направили са си сметките и ето от тук трябва да се вземе за да се даде тук :ph34r:)) ми стани министър и взимай от където си искаш, само че друг взима това решение, и трябва да се уважава, защото този другия е причината сега да има 3 млрд.лв. бюджетен излишък - безспорна гаранция за стабилност и развитие на икономиката ни

Аз пък не разбирам от къде се е взел пустия му бюджетен излишък може би ще ме светнещ след като нон стоп тръбят за това няма за онова няма а на практика има 3 милярда пръкнали се от някъде да не говорим, че нон стоп ревът като бесни заради сивата икономика и въпреки това пак 3 милярда ? :P (само не почвай да ми обясняваш ако я нямало тази въпросната сива икономика колко по - гот ще е за излишъка питам де :wors:)

Аз пък не разбирам от къде се е взел пустия му бюджетен излишък може би ще ме светнещ след като нон стоп тръбят за това няма за онова няма а на практика има 3 милярда пръкнали се от някъде да не говорим, че нон стоп ревът като бесни заради сивата икономика и въпреки това пак 3 милярда ? :P (само не почвай да ми обясняваш ако я нямало тази въпросната сива икономика колко по - гот ще е за излишъка питам де :wors:)

Хаха... Разсмя ме тая сутрин, особено с последното изречение в скобите :ph34r:

Само ще допълня нещо, което може и да съм писал по-горе, но може и да не съм. Всички учим по "Обща икономическа теория", как американците са преодолели кризата през трийсетте. За тия които не знаят, ето как. Правителството е започнало инвестиции в инфраструктура - строежи, мостове и така нататък. По тоя начин са вкарани пари в обръщение и са се отворили много работни места. Нима това не го знаят и нашите икономисти? Тогава, защо румънските го знаят и не държат пари под дюшеците?

Дори и за децата е ясно, че функцията на парите е, не да стоят в бурканите, а да се въртят!

Колкото по-бързо ги завъртим, толкова по-голяма печалба ще имаме в определен период. А какъв по-добър начин за въртене на пари от това, да се дадат на социално слаби хора като пенсионери или учители? Просто тия пари ще се върнат в хазната след по-малко от месец! Виж, ако парите се отпуснат като заеми на олигархията, можем да ги търсим след 20 години в австрийски и швейцарски банки, но едва ли ще си ги получим, както не получихме парите на Огнян Дойнов примерно!

И какво ще правим с тоя излишък, след като румънците ни превземат? Може би ще си купим зърно следващата година, за да не умрем от глад и ще се бием в гърдите - как тия пари са ни спасили от гладна смърт?

Ти си много зле бе ,човек.Имаш ли представа колко струват изобщо храните в магазините по белите държави?Леееко ги задминахме,щото ние сме богати,не като тях,благодарение на извратената ви мафиотска партия.Кой от вашите членове има поне малко хабер от нещо друго освен крадене,рушвет,комисион,изкарване на черното бяло и други такива тънки науки? Един комунист на власт води още 1000 олигофрена след себе си....един десен да остане в тая държава,ще гласувам за него! И...само не питай за факти,че ако ти ги дам,ще ти се *******!!!Не говоря за неща отпреди 100 години,става дума за днес и сега!!!

Едно умно нещо направиха съпартийците ти-не дадоха право на хората легално да купуват и носят оръжие!Затова все още са живи и на власт!Да видим след 10 години кого ще управлявате,като ви наскачат толерираните малцинствено-мнозинствени групи,така орташки ще ви ******,както етнически българин не би могъл.....Крийте парите и се махайте от тази страна,вие сте обида в космически мащаб за вселената,ама то у комунист срам няма!

Може ли да дадеш някой източник, сравнение на цени или нещо подобно с белите държави, за да видим с колко сме ги задминали?

Кой си ти и с какво се занимаваш, че ги разбираш толкова много нещата ? ohmy.gif Впечатлен съм. Я ми кажи в съвременна България 300 лева заплата ли е ? :P А колкото до парите - да си правят министрите сметката бре - хората искат - имат право - тези министри са за това там за да осигуряват на хората достоен живот :P

Ми да да почне от парламента и чиновническия апарат който и без това се е задръстил от трантутници да се започне от там прочистването. А според теб частните училища ще осигурят ли по - добро образование за децата ? А и за какво тогава ще отиват данъците дето ги плащаме ? Та здравеопазването частно, учението частно ...... нещо ми се губи връзката. И без да ми правиш някакви обяснения от сорта на видиш ли на запад е така :P

И не на последно място би ли ми обяснил каква е ползата от мисията ни в Ирак ? Въобще се чудя как смеят да се изправят пред хората и да им разправят какви ли не глупости. Защо продадоха 100 000 тона пшеница от резерва след като знаеха, че се задава повишение на цените (може би за да не си кажем ето увеличиха се цените и сега ни продават житото)

Ами като не е заплата, що работят за 300 лева, тва лято всички се оплакваха че трябвало да чакат по месец да им сложат климатик или да дойде някой майстор да им налепи плочки в банята, учителите можеха да запълнят тази очевидна празнота, между другото в медиите се споменава че средната учителска заплата е 500 лева

Май се ядоса нещо, а твоето изказване е характерно за хитлериска Германия - искаш да премахнем науката ( БАН), наричаш учителите нискоинтелигентни и подкрепяш братчетата на националсоциалистите от миналото - комунистите. Няма какво повече да добавя, освен това, че многомилиардния бюджетен дефицит, може да си го заврат отзад! На лична споменах някои неща и едно от тях бе, че румънците ще ни съсипят! Те ще са причината за изравняване цените на стоките в България и Румъния, което ще доведе до още по-голяма инфлация. и няма как по друг начин да е, след като половин Букурещ и околните градове се изсипват в България ежеседмично и то с много пари! Няма как нашите цени да останат непокътнати, колкото и да стискаме доларите в БНБ. Може на софиянци да им се струва далеч Румъния, но милион платежоспособни румънци, които пълнят по две колички в супермаркетите всяка седмица, не са шега работа! Така, че вярна или невярна икономическата теория, ние не сме независима държава - България, а част от един много по-голям пазар, който ще ни принуди да следваме неговите правила, а не правилата на комунистчетата, които ползват парите на партията да отидат до Бузлуджа и да се напият!

не не искам да премахнем науката, а да се отчете какви ги върши, БАН не е единственото място където се твори, не знам защо пропусна университетите, където е по-подходящото място, а не някакви 60 годишни дъртаци, които висят нон стоп в кръчмите на БАН и лично съм ги виждал какви количества ракия изпиват по обяд и на какво приличат следобед, някои от тях

една голяма част от протестиращите доказаха, че са нискоинтелигентни

изсипват се бедните румънци, като всички тъпи софийски бабки които за 5 стотинки преминават през половин София, не ми звучи логично като собственик на хипермаркет да изравня цените с румънските, нали ще ги загубя като клиенти, поне 25 процента отдолу би било привлекателно някой румънец да си разкарва задника, поне така ми се струва. Също храната отдавна не е основен разход, както беше през 96-та примерно

Не мисля че харесвайки Орешарски - един дясноориентиран икономист, съм комунист или фен на каквото там ми приписваш... :doh:

Аз пък не разбирам от къде се е взел пустия му бюджетен излишък може би ще ме светнещ след като нон стоп тръбят за това няма за онова няма а на практика има 3 милярда пръкнали се от някъде да не говорим, че нон стоп ревът като бесни заради сивата икономика и въпреки това пак 3 милярда ? :P (само не почвай да ми обясняваш ако я нямало тази въпросната сива икономика колко по - гот ще е за излишъка питам де :doh:)

когато спечелиш от тотото голяма сума имаш два варианта, да я прахосаш/като я дадеш на учители, в случая на държавата/ или да я инвестираш, един десен икономист като Орешарски мисля е ясно какво би избрал, един комунист може би би наблегнал на социалната справедливост, равенство и али бали

И какво ще правим с тоя излишък, след като румънците ни превземат? Може би ще си купим зърно следващата година, за да не умрем от глад и ще се бием в гърдите - как тия пари са ни спасили от гладна смърт?

Бе стига с тези румънци :))) те се оказват поредните които наливат свежи пари - инвеститори, изравняването на цените ще доведе и до изравняване и на заплатите, и то това ще имаме много голяма полза, а не като сега някои услуги като постригването в Германия 20+ евро да ни изглеждат космически

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Бе стига с тези румънци :doh:)) те се оказват поредните които наливат свежи пари - инвеститори, изравняването на цените ще доведе и до изравняване и на заплатите, и то това ще имаме много голяма полза, а не като сега някои услуги като постригването в Германия 20+ евро да ни изглеждат космически

Ами тогава за какво спорим? След като вече има голяма инфлация, която ще ни доближи до цените в Румъния примерно, значи и заплатите трябва да се вдигнат. За щастие няма девалвация на лева, което е предпоставка тая инфлация да съдейства за вдигането на заплатите, без големи опасности за икономиката :P)) А като вдигнем цените толкова, ще ходим да пазаруваме в Румъния с големите си заплати. И тогава какво става? Ами " многото" пари от заплати няма да се изсипят в България и да вдигнат още повече инфлацията, а ще се изсипят в Румъния и ще вдигнат тяхната инфлация . Ето виждаш ли - с един куршум - два заека :) По тоя начин и нашата инфлация ще се задържи, а ние ще бъдем по-богати, защото с дебелите си портфейли ще можем да купим един багажник стока всяка седмица от Букурещ... Ехх, мечти :P Обаче реално погледнато, не може ли да се случи това?

не не искам да премахнем науката, а да се отчете какви ги върши, БАН не е единственото място където се твори, не знам защо пропусна университетите, където е по-подходящото място, а не някакви 60 годишни дъртаци, които висят нон стоп в кръчмите на БАН и лично съм ги виждал какви количества ракия изпиват по обяд и на какво приличат следобед, някои от тях

една голяма част от протестиращите доказаха, че са нискоинтелигентни

изсипват се бедните румънци, като всички тъпи софийски бабки които за 5 стотинки преминават през половин София, не ми звучи логично като собственик на хипермаркет да изравня цените с румънските, нали ще ги загубя като клиенти, поне 25 процента отдолу би било привлекателно някой румънец да си разкарва задника, поне така ми се струва. Също храната отдавна не е основен разход, както беше през 96-та примерно

Не мисля че харесвайки Орешарски - един дясноориентиран икономист, съм комунист или фен на каквото там ми приписваш...

Все пак аз мисля, че БАН e по-подходящото място за развитие на науката, отколкото университетите, понеже съм завършил технически университет. Знам каква пунта мара е нашето обучение.Нека университетите подпомагат истинската наука, но не и университетът да играе решаваща роля за нашето техническо и научно развитие. Хубаво е, когато един студент завърши университет, да може след това да се реализира примерно в БАН. Ние сме толкова назад в развитието си, защото зарязахме науката, машиностроенето, електрониката и въобще всичко това, което е приоритет в силно развитите икономически страни. Обърнахме се към селското стопанство, туризмът и леката промишленост, които са характерни за развиващите се страни. Развиващите се страни са точно затова развиващи, защото нямат високи технологии, нямат тежко машиностроене и въобще, нямат развитие на науката си.

Пък за ракията ще ти кажа следното. Най-големите гении са били алкохолици. Най-големите поети и писатели - също!

А за цените в супермаркетите. Предполагам знаеш, какво е пазарна икономика. Като има търсене, а предлагането е малко - цените се вдигат, за да се откажат част от купувачите. и не си много прав, че няма накъде повече да се вдигат цените. Според моя непотвърдена от друг източник информация, най-евтиното сирене в Букурещ е над 25 лева за килограм! Така, че прави си сметка, още колко могат да скачат цените, докато достигнат твоите 25 % :doh:

А за комунизма... не ти преписвам нищо. Просто изказването ти за науката и учителите, прозвуча така, както е звучало преди повече от 70 години.

Може ли да дадеш някой източник, сравнение на цени или нещо подобно с белите държави, за да видим с колко сме ги задминали?

Ами като не е заплата, що работят за 300 лева, тва лято всички се оплакваха че трябвало да чакат по месец да им сложат климатик или да дойде някой майстор да им налепи плочки в банята, учителите можеха да запълнят тази очевидна празнота, между другото в медиите се споменава че средната учителска заплата е 500 лева

Смешно е подобно твърдение но се радвам, че ти се изчерпиха аргументите и почна да играеш на дребно :) - частни случаи има навсякъде. В моя град все още не съм забелязал подобен бум. Може пък климатиците да са на изплащане

когато спечелиш от тотото голяма сума имаш два варианта, да я прахосаш/като я дадеш на учители, в случая на държавата/ или да я инвестираш, един десен икономист като Орешарски мисля е ясно какво би избрал, един комунист може би би наблегнал на социалната справедливост, равенство и али бали

Такам не се прави на интересен ами кажи от кое тото се вземат 3 милярда при положение, че все няма е това ми обясни а не се прави на палячо щото не си нито оригинален нито смешен

Редактирано от Dead to the world (преглед на промените)

Орешарски: На ръба на пропастта сме!

Правителството не може да отстъпи пред исканията на учителите, защото България e на ръба на пропастта, заяви днес министърът на финансите Пламен Орешарски.

"Ако допуснем рязко покачване на доходите в публичния сектор, пропастта ще бъде отдалечена на 6 месеца и една година. Заявявам го категорично", каза той в предаването на Дарик радио "Седмицата".

"Ако голяма част от обществото подкрепи учителите, ще трябва да отвържем политиката по доходите, да отвържем лева от еврото, и заплатите да растат номинално, но това не ми харесва. На никого няма да му хареса", посочи министърът.

Според него имало два възможни изхода от конфликта. Единият - да се запази благоразумие и да се говори за постепенно, плавно увеличение на заплатите с преференциално отношение към този сектор, но така, че да не бъдат дразнени другите сектори

Другият изход бил да се смени икономическият модел в страната от последните десет години.

"В една икономика с нормална централна банка част от макроикономическата политика се води от нея, тя регулира ликвидността в системата.

А в икономика, основана на фискален курс, като българската, най-важна е политиката по доходите. Те не трябва да изпреварват производителността на труда. Когато това се наруши, всичко друго се размества", заяви Орешарски.

Според него оттук идва първият натиск на инфлацията. Вторият натиск са цените на зърнените храни на световния пазар, които били почти два пъти по високи.

"В последните 4-5 години излишъците не са харчени и са оставали във фискалния резерв, за да поддържат стабилността на лева. От края на 2005 г. има нова практика - да се ограничи сумата, която правителството може да харчи - до 1,5 %, а другото да минава през парламента", посочи министърът.

Искал да каже, че парламентът ще се занимае с въпроса с излишъците, ако правителството направи план да изхарчи част от преизпълнението на приходите.

"Заплатите у нас са много ниски, особено като ги сравняваме с ЕС, а днес популярно е да се самоиронизираме, като се сравняваме със Стара Европа", каза Орешарски.

"Станахме европейски граждани, но нищо не сме променили в себе си, промяната идва за по-дълъг период от време и то с много работа. Аз съм загрижен, че обществото започва да излиза от границите на благоразумните политики", каза още той.

И допълни, че трябва да се направят корекции в цялата система, за да се установят някакви пропорции. Ако има увеличение на учителските заплати, трябвало автоматично да има увеличение и в академичната сфера.

По повод издънката си с разменените реплики с Даниел Вълчев в началото на седмицата, Пламен Орешарски се оправда така: "В частни разговори между хора се говори жаргонно. Очевидно бяхме изчерпали възможностите в диалогаза този ден, затова разговорът беше безплоден, с нерационални елементи, с повишаване на тон. Думите ми никакъв случай не са били насочени към хора извън този тесен кръг."

А в отговор на всекидневните искания за оставка министърът заяви: "Мога да поема отговорност за 15-те години преход, за целия процес на глобализация и промяна на международните условия, но няма смисъл в това. Ако с оставката ми този въпрос ще се реши, ще съм най-щастливият човек. Винаги!", заяви Орешарски.

От думите му стана ясно, че за 2008 г. правителството предлага 4,1% от БВП за образование, което било най-същественият ръст във всички сектори, сходен с ръста в здравеопазването.

netinfo.bg

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Нали искаш източник? Ето ти! И да не забравиш да умножиш цените по 1,5 поне,тук-там може и по-смело,по 2,че е по-лесно,защото статистиката е от миналата година,не можах да изровя нещо по-прясно.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/pls/porta...72007-EN-AP.PDF

За след тоя период също се отчита поскъпване и в Еврозоната,ама такова чудо като нашето нямааааа.......

Ако имаш нещо да добавиш,добре.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.