Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Ви е любимата марка кола?

Марка 403 гласували потребители

1. 1. Коя Ви е любимата марка кола?

• AUDI
      13%
      51
    • BMW
      17%
      69
    • Ford
      4%
      18
    • Honda
      3%
      13
    • Mazda
      3%
      15
    • Mercedes
      11%
      45
    • Mitsubishi
      4%
      18
    • Renault
      4%
      16
    • VW
      7%
      29
    • Друга...
      29%
      115

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

HONDA и SAAB Публикувано изображение

• Отговори 328
  • Прегледи 119,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

От полска Ниса по-добро няма, с дървено дюшеме и капак за директен достъп до варшавовия 75 коня двигател от вътре т.е. без да излизаш да те вали дъжда си я ремонтираш.

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Моята любима марка и модел е тази : А кога стана ли ? Ами -това си ми беше първият автомобил.Все още си спомням как превключвах скоростите ( е, малко със зор) , а вятърът свистеше от скоро

Публикувани изображения

Да и аз си мислех така, но се оказа, че всъщност дизелите са съвместна разработка. Освен това, Мондеото е със 140 к.с, a C5 със 136. За моторите спор няма. Като цяло, човек, когато кара дадена кола, обръща най-напред внимание на удобството, обслужването и държанието и на пътя. Отначало му се иска да вози по-меко, но впоследствие иска да взема всеки завой с каквато си скорост поиска и да изпреварва, колкото е възможно по-бързо. Един истински фордаджия никога няма да вземе Фолксваген, още по-малко френска кола. Аз съм такъв.

Дизела 138к.с. първо не са съвместна разработка е си е на ПСА,имат го открай време докато форд доста отскоро Публикувано изображение

За возия изобщо пък не може да ги сравняваш къде слагаш каруцата форд до меко возещ хидравличен Ситроен.

Един истински Ситроенаджия като мен знае ,че форд носи нещастие и затова няма да се самонаказвам.

И още нещо май не си наясно с хидравличните новости на Ситроен ,които вече са доста от отдавна що се отнася до падането на задницатаа!!!Не говори наизуст.

А неподвижната централна част на волана е доста голямо олеснение при шофиране , а също така и за безопасност,защото въздушната възглавница е винаги в оптимална позиция ;)Публикувано изображение

Форд могат само да мечтаят да измислят някоя иновация,защото вече Ситроен е пред тях Публикувано изображение . Все пак Ситроен е конструктор на века :);)

Редактирано от ^CiTrOeN^ (преглед на промените)

Дизела 138к.с. първо не са съвместна разработка е си е на ПСА,имат го открай време докато форд доста отскоро Публикувано изображение

За возия изобщо пък не може да ги сравняваш къде слагаш каруцата форд до меко возещ хидравличен Ситроен.

Един истински Ситроенаджия като мен знае ,че форд носи нещастие и затова няма да се самонаказвам.

И още нещо май не си наясно с хидравличните новости на Ситроен ,които вече са доста от отдавна що се отнася до падането на задницатаа!!!Не говори наизуст.

А неподвижната централна част на волана е доста голямо олеснение при шофиране , а също така и за безопасност,защото въздушната възглавница е винаги в оптимална позиция ;)Публикувано изображение

Форд могат само да мечтаят да измислят някоя иновация,защото вече Ситроен е пред тях Публикувано изображение . Все пак Ситроен е конструктор на века :help:;)

Форд - каруца? Май не си наясно с днешната ситуация на автомобилния пазар. Новите автомобили возят все по-твърдо и това е продиктувано от сигурността. Хората се кефят на твърда возия. Искат да усещат всеки фас по пътя и да отгатват марката на маркировката . Синтетичното управление на Ситроен, може да те доведе само до едно място и всеки знае къде - в двора на КАТ. Единствения ми досег с Ксантия ме отврати. Прехвалената от колегата кола, возеше много по-твърдо от моята каруца - Фиестата. Ужасна возия с ужасна позиция на сядане. Да, беше вдигнал колата като щъркел, но това ли е возията на Ситроен? Не, благодаря! Друго си е да се носиш с Фиестата по неравностите на второкласните пътища. Усещането е страхотно!

Форд - каруца? Май не си наясно с днешната ситуация на автомобилния пазар. Новите автомобили возят все по-твърдо и това е продиктувано от сигурността. Хората се кефят на твърда возия. Искат да усещат всеки фас по пътя и да отгатват марката на маркировката . Синтетичното управление на Ситроен, може да те доведе само до едно място и всеки знае къде - в двора на КАТ. Единствения ми досег с Ксантия ме отврати. Прехвалената от колегата кола, возеше много по-твърдо от моята каруца - Фиестата. Ужасна возия с ужасна позиция на сядане. Да, беше вдигнал колата като щъркел, но това ли е возията на Ситроен? Не, благодаря! Друго си е да се носиш с Фиестата по неравностите на второкласните пътища. Усещането е страхотно!

Хахахаххахахахахахаха!

Когато успееш да вземеш завой с умрелия си форд с наполовината скорост с която ще го вземе Ксантията ела да ми се обадиш!

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Като цяло японските спортисти като Mitsubishi 3000 GT, Mitsubishi Eclipse, Mitsubishi EVO, Mazda MX-5 ги предпочитам пред BMW и другите немски коли.

Ако говорим за любима кола - Ferrari Enzo

Редактирано от RaikkonenFan (преглед на промените)

Хахахаххахахахахахаха!

Когато успееш да вземеш завой с умрелия си форд с наполовината скорост с която ще го вземе Ксантията ела да ми се обадиш!

Всъщност, точно с Ксантия се гонихме десетки километри в Родопите :help: Смоленското шофьорче изоставаше доста в завоите. Надявам се знаеш, какво е Смолянски шофьор. С теб съм готов да караме където и както пожелаеш. Изключваме ESP, ABS, TC и ГАЗ!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Всъщност, точно с Ксантия се гонихме десетки километри в Родопите :) Смоленското шофьорче изоставаше доста в завоите. Надявам се знаеш, какво е Смолянски шофьор. С теб съм готов да караме където и както пожелаеш. Изключваме ESP, ABS, TC и ГАЗ!

То не е само до колата бе пич,но и до шофьора.Не съм Рали състезател и ми е мил живота,за да си меря пишката с който и да е.Аз съм разумен шофьор.Но да ти кажа,че Ксантията за която ти говоря и която съм карал е 2 000 кубика и е около 155 коня (няма такива на паша или на ветеринар).

И престани да се излагаш с този Форд.Смешен си вече.Ще вземе да прочете някой сериозен човек кви ги пишеш и няма да стъпи повече във форума.

Коя Ви е любимата марка кола?

Вашата коя е?

edit : добавена анкета по желание на потребителите

Публикувано изображение

Ей, тази и ми кажете разбирачите каква е! :)

То не е само до колата бе пич,но и до шофьора.Не съм Рали състезател и ми е мил живота,за да си меря пишката с който и да е.Аз съм разумен шофьор.Но да ти кажа,че Ксантията за която ти говоря и която съм карал е 2 000 кубика и е около 155 коня (няма такива на паша или на ветеринар).

И престани да се излагаш с този Форд.Смешен си вече.Ще вземе да прочете някой сериозен човек кви ги пишеш и няма да стъпи повече във форума.

Ако погледнеш реално, всеки който прочете глупостите ти( особено за жените ), ще си хване шапката и ще напусне тоя форум( или поне най-малкото, ще абортира, ако е жена). Иначе съм съгласен с теб. Зависи от шофера. Ако ще и McLaren да кара, щом не знае възможностите си и тия на колата, няма шанс и срещу Ксантията ти. Сега се сетих, че допира ми с Ксантия не е единствен. Комбито, в което ме возиха, бе същото дърво. Още тогава останах много разочарован от возията, но все пак си казах, че комбитата нарочно са с по-твърдо окачване и си оставих едно на ум за нормалната Ксантия. Иначе сферичките на колегата - 400 лева, огънат капак при избиване на едната от тях и главоболия с имобилайзера, защото тая кола е направена явно за хора, които помнят кода му :) А за Форд мога да кажа само добри неща. Достатъчно е, че Фокус две години подред бие Ксара във WRC. Темата бе за любимата марка кола и мисля, че е нормално да казваме мнението си. Докторе, Мазната е хубава колица, но явно трябва да се кара и от хубави хора. Все пак двойката е на една база с Фиеста. Ивчо, за теб имам една мацка. Луда е по теб. Червилото и е сладникаво, но за теб не е проблем, нали?

Истината е такава.

както и че Хонади се правят в заводите на Ревер в Англия

А какво ще кажеш за Тоуота правена в Турция?? :P

А кой е правил тази анкета.... да е чувал за няй големия автомобилосторител в света?Жокер : не е ГМ!

Е Toyota е най-големият в света производител на леки автомобили. А, ако не се лъжа, най-големият производител на двигатели е хонда.

Ако погледнеш реално, всеки който прочете глупостите ти( особено за жените ), ще си хване шапката и ще напусне тоя форум( или поне най-малкото, ще абортира, ако е жена). Иначе съм съгласен с теб. Зависи от шофера. Ако ще и McLaren да кара, щом не знае възможностите си и тия на колата, няма шанс и срещу Ксантията ти. Сега се сетих, че допира ми с Ксантия не е единствен. Комбито, в което ме возиха, бе същото дърво. Още тогава останах много разочарован от возията, но все пак си казах, че комбитата нарочно са с по-твърдо окачване и си оставих едно на ум за нормалната Ксантия. Иначе сферичките на колегата - 400 лева, огънат капак при избиване на едната от тях и главоболия с имобилайзера, защото тая кола е направена явно за хора, които помнят кода му ;) А за Форд мога да кажа само добри неща. Достатъчно е, че Фокус две години подред бие Ксара във WRC. Темата бе за любимата марка кола и мисля, че е нормално да казваме мнението си. Докторе, Мазната е хубава колица, но явно трябва да се кара и от хубави хора. Все пак двойката е на една база с Фиеста. Ивчо, за теб имам една мацка. Луда е по теб. Червилото и е сладникаво, но за теб не е проблем, нали?

:P Ти направо може да си вкараш човек в затвора е*а толко измишльотини :P

Първо незнам на каква Ксантия си се возил ,но преди години имах БХ и возията му беше МНОГО по-добра от на мерцедес Е клас от 93-4 год.(незнам как се казва модела точно),а да сравняваш возията на Ситроен с тая на форд е направо смешно.За какво ли е дал 400лв. за сфери твой познат при условие ,че се пълнат за 10 лв. сфера.Е пак по -добре сфера от колкото амортисьорче за каручка, за незнам колко си пари!!! Ааааа още една измишльотина от теб разбирачо "огънат капак при избиване на едната от тях" не избива сферата ,а един тампон на макферсона,демек причината не е сферата.

Още не помна фокус да бие Ксара Публикувано изображение .Ксара беше световен шампион!!!!!!! фокус имаше 1-2 победи над С4 ,но нормално като С4 е нов пуснат модел.

А и няма как на форд-а да забравиш кода на имобилайзера 1-ва причина че форд не са чували за такава екстра и 2-ра причина ,че тази екстра е против кражба , то хората не искат да ги купуват камоли да ги крадат ;)Публикувано изображение форд хахах

Редактирано от ^CiTrOeN^ (преглед на промените)

От така направената анкета мисля, че няма кой зана какъв смисъл... поне да беше подредена като класове-ван; лимозина; SUV и т.н.

Аз гласувах за японския мерцедес, а именно това е Mitsubishi, японските автомобили превъзхождат в пъти европейските си събрая по много показатели, изключение правят някой сериозни марки като Lamborgini, Ferrari; Mercedes и още някои но те са лъжица за голяма уста!!!

:eek: Ти направо може да си вкараш човек в затвора е*а толко измишльотини :)

Първо незнам на каква Ксантия си се возил ,но преди години имах БХ и возията му беше МНОГО по-добра от на мерцедес Е клас от 93-4 год.(незнам как се казва модела точно),а да сравняваш возията на Ситроен с тая на форд е направо смешно.За какво ли е дал 400лв. за сфери твой познат при условие ,че се пълнат за 10 лв. сфера.Е пак по -добре сфера от колкото амортисьорче за каручка, за незнам колко си пари!!! Ааааа още една измишльотина от теб разбирачо "огънат капак при избиване на едната от тях" не избива сферата ,а един тампон на макферсона,демек причината не е сферата.

Още не помна фокус да бие Ксара Публикувано изображение .Ксара беше световен шампион!!!!!!! фокус имаше 1-2 победи над С4 ,но нормално като С4 е нов пуснат модел.

А и няма как на форд-а да забравиш кода на имобилайзера 1-ва причина че форд не са чували за такава екстра и 2-ра причина ,че тази екстра е против кражба , то хората не искат да ги купуват камоли да ги крадат :)Публикувано изображение форд хахах

Айде да успокоим страстите. Човека наистина даде 400 лева за сфери. Може и да се е минал, не знам. Все пак току що си бе взел тая кола и каквото каже майстора в сервиза. Имобилайзер имат почти всички коли и то серйно, включително и базовият модел на Форд Фиеста. Това не спира крадците. За Ситроен си прав, че не се краде, защото за да потегли му трябват минута или две? Колегата имаше куриозен случай с полицията, когато им каза за втори път, че са му откраднали Ксантията. Ония се хванали за главата, защото никой не краде тая кола по принцип. Все пак, докато се возил в патрулката се сетил, че преди ден се напил и оставил колата на съвсем друго място. Добре, че полицаите не са го накарали да си плати бензина и се измъкнал по терлици. Иначе Фокус си е шампион две години подред при конструкторите във WRC. Ситроен са хубави коли и на мен ми харесва последния C5, както ми харесват и новата А4-ка на Ауди, Фолксваген Пасат, Голф 5, Поло, Мерцедес всички класи, но особено новата S и C-класи, Всички BMW-та, новата Лагуна и 307-ца на Пежо, всички италиански произведения на изкуството, новата Вектра, която няма да се казва Вектра, както и сегашната Корса и Астра. Забравих да спомена KIA c'eed, както и всички модели на Мазда. Особено ме кефи новия Лансер EVO X на Митсубиши, както и малко отстъпилото Субару Импреза, що се отнася до дизайн. Да, боксерчетата на Субару са супер! За Порше да не говоря, защото това е класика и мечта на всеки. Може би единствено не ми харесват евтинийките като новата TATA, но дори Дачия ме кефи, защото е здрава кола за нашите пътища. Пропуснах моделите на Волво и СААБ, както и прекрасния Ягуар XF. Honda заслужават особено място на почетната ми стълбичка с новия Акорд. Да не забравя и космическият Сивик. Извинявам се, че пропуснах доста автомобили, които ми харесват, но сега нещата на автомобилния пазар са такива, че производителите много повишиха качеството на автомобилите си. Така, че каквото и да се избере, най-важни ще са финансите, с които разполагаш. За Форд имам специално място, защото ми предложиха единствени в България условия, които ме удовлетвориха - а имено вземаш автомобил срещу лична карта и свидетелство за съдимост и не се занимаваш с банки. Така случайно попаднах на Форд, въпреки, че няколко години преди това бях запланувал покупката точно по тоя начин. Колата ми хареса и затова мисля следващата отново да е на изплащане и да е една от двете, чиито снимки постнах по-горе в темата. Може би това ще е фейслифт на новата Фиеста или Куга, но това е без значение. Не виждам смисъл да сменям марката, след като съм доволен от нея. Цените са в долните нива спрямо конкурентите. Да, голям недостатък е гаранционното обслужване, което е само 2 години и смяната на масла и аксесоари, което е всяка година или на 20000 км. Фолксваген са доста напред по тоя показател, но за сметка на това, автомобилите им са по-скъпи. За пет години ще дам 400-500 лева отгоре, което не е чак такъв проблем. Виж, КИА са друга категория. Пет годишната пълна гаранция и 7 годишната за мобилност е нещо, което може да спечели доста клиенти. Новата Лагуна също е крачка напред - 3 годишна гаранция или 150 000 км. В наше време вече е важно и това, а не само колко стрували сферите или амортисьорите.

Така, че на мен любимата марка е Форд поради причини, писани по-горе. Както се казва, никой не бяга от хубавото, дори това да е Дачия Логан, която е перфектна за такси в нашите условия. Сигурен автомобил, с който се навъртат без проблем над 200 000 км без сериозни дефекти.

Поздрави Публикувано изображение

Любител съм на шофирането не мога да остана безучастна.

Това управлявам в момента и ми е любима:

Публикувано изображение

За тази си мечтая:

Публикувано изображение

Това е автомобил с душа, с който межеш да си поговориш дори.

Във всичко друго в което съм се возила, имам чувството, че се намирам в сапунерка.

Но най-вероятно следващия автомобил ще ми е:

Сузуки - Гранд Витара, защото съм от гората все пак. Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.