Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Не можете да намерите някоя рецепта или искате да опитате нещо за което сте слушали?Само попитайте!

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Понеже съм вегетарианка, а не знам много рецепти без месо, ще се радвам ако ми напишете някакви рецепти!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой от вас да е правил "Агнеса" :wors: Има и друго народно име - "Клавиши",понеже се реже така Не помня рецептата,а и никога не съм го правила-понеже е много сложна глазурата му а тя е всъщност основното Само го хапвахме,приготвен от мама :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Понеже съм вегетарианка, а не знам много рецепти без месо, ще се радвам ако ми напишете някакви рец

Ами, ние, моето семейство също почти не ядем месо. Най-лесно е, ако не сте го направили, да обиколите всички книжни борси и книжарници и да си купите няколко книги за постна и вегетарианска кухня. Има ги много.

Това вегетарианско ястие, което правих напоследък, са две яхнии от целина. В момента, обаче, рецептите не са ми под ръка. За това пък, ще ви кажа една леща по индийски. При варенето се добавя чер пипер, чесън, сол, джинджифил. После вече, след сваряването, се прави запръжка от домати (или доматено пюре), кимион, накрая - червен пипер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
;) Ето моята рецепта за Агнеса (между другото не е трудна): Необходими продукти - 200 гр. масло (не маргарин), 4 белтъка, 1ч.ч. пудра захар, 1ч.ч. млени орехи, 1ч.ч. брашно, 1 ванилия. Разбиваме маслото и пудрата захар до получаване на пухкав крем, прибавяме брашното, орехите и разбитите на сняг белтъци, заедно с ванилията (смесването на продуктите се прави с лъжица не с миксер) . Печем блата в намаслена тавичка на 200 градуса. След като е готов и изстине, се намазва с глазурата, приготвена от 4 жълтъка, 1 1/2 ч.ч.пудра захар и една ванилия. Трябва да престои поне ден, за да изсъхне глазурата. Между другото, това е любимия ми сладкиш. Надявам се да хареса и на вас! :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да имате някаква по-лесна рецепта за Лазаня

:speak:

То много сложно малеее а така я обичам

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да имате някаква по-лесна рецепта за Лазаня

:speak:

То много сложно малеее а така я обичам

Публикувано изображение

По-просто от това няма накъде...

Лазаня

ПОРЦИИ: 9
ПРОДУКТИ: 
0.500 кг /1 кутия/ кори лазаня за  приготвяне без предварително варене
0.400 кг кашкавал
			   
За соса:
1.600 кг домати в консерва/ добре е да се пасират/
0.600 кг телешка кайма
0.400 кг гъби /ако са пресни-предварително да се задушат/
3-4 бр глави кромид /ситно нарязан/
1 глава чесън /пресован/
2 бр пилешки бульон
0.020 кг черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер 
2 супени лъжици ситно смлян босилек
сол на вкус

Сос бешамел:											
0.060 кг брашно										
0.060 кг краве масло								  
1.250 л прясно мляко								 
0.050 кг краве масло 
малко сол	

ПРИГОТВЯНЕ: Каймата се запържва предварително в собствената си мазнина. Кромидът се задушава под капак в 1-2 чаши вода с пилешките бульони до омекване.След това се прибавя пасираният чесън, червен пипер, черен пипер, босилека,гъбите и кравето масло. Задушава се още около 10 мин. на слаб огън и тогава се прибавят доматите. След като соса заври огънят се намалява и ври около 40 мин. Доматеният сос не трябва да бъде много гъст. Докато доматеният сос ври се приготвя и сос бешамел. Дъното на тавата се намазва с мазнина, поставя се и малко сос бешамел, който се покрива с първия ред кори лазаня.Върху лазанята се слага /пак/ сос бешамел, доматен сос и се настъргва около 0.100 кг кашкавал. По същият начин се правят 4 реда, като се завършва с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 30 минути.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе незнам дали тука се пита , но карай.Я кажете как да приготвя палачинки :sobbing: И как да направя сместа за гофрети (уреда го имам)

П.П.-Не се смейте много , сам мога да си готвя колкото да оцелея Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сам мога да си готвя колкото да оцелея Публикувано изображение

Публикувано изображение

Принципно палачинки всеки си прави по-различен начин, тъй че почвам аз, пък може и други да споделят и ти си избери най-лесната рецепта :)

Разбивам 2 яйца (значи... най-добре е отделно да разбиеш жълтъците на пяна и белтъка на сняг и леко да го прибавиш към жълтъка), прибавяш щипка сол, наливаш 2-3 водни чаши мляко (ако са от по-големите- 2 чаши само) и брашно-докато стане като гъста боза + ч.л. сода. Една хитрост: Може да сложиш в тестото малко (няколко капки) олио - стават по-благи :)

Ако ги правиш в тефлонов тиган (ще ти е по-лесно), намазваш само преди първата. След това няма нужда.

Майка ми ги прави с кисело мляко и също стават много хубави (абе направо.. по-хубави стават Публикувано изображение но то си е до стаж и майсторлък)

За гофрети ще ти трябват повече яйца (поне 3), голяма ч. чаша захар, пак 2-3 водни чаши прясно мляко, смес от разтопено масло и маргарин - да кажем половин пакетче масло и 1-2 с.л. маргарин; 1 ванилия,1 бакпулвер и брашно - слагаш на око, докато стане тесто като за палачинки - може и малко по-гъсто. Ако стане много гъсто - разреждаш с газирана вода. Оставяш го да постои около час. Преди да сипеш в гофретника, намазваш с масълце формичката (дори да е тефлонче).

Както виждаш мерки не мога да ти кажа, защото не правя всичко на око... но ориентировъчните мерки, които съм ти дала, са за по-голямо количество готови палачинки и гофрети.

Айде успех с приготвянето и да кажеш, като ги направиш, какво стана ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
И до одеве се мъчих да направя що годе нещо което прилича на палачинка.Мога да се похваля че се справих сравнително добре за първи път :wors: Направих 10 от който 6 приличаха на нещо но стана добре.Гофретите не се получиха...Но и утре е ден Публикувано изображение Мерси много , върна ме в детските години :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И до одеве се мъчих да направя що годе нещо което прилича на палачинка.Мога да се похваля че се справих сравнително добре за първи път :) Направих 10 от който 6 приличаха на нещо но стана добре.Гофретите не се получиха...Но и утре е ден Публикувано изображение Мерси много , върна ме в детските години ;)

Е, браво, много се радвам :) само че защо така с гофретите. Да не ти стана много течно тестото? Ако искаш, пробвай само с единия вид мазнина (примерно вместо олио+масло - само масло (1 пакетче, разтопено).

Но не се притеснявай, въпрос на практика е с времето да усетиш и колко течно трябва да ти е тестото, и пропорциите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Днеска пробвах пак с гофретите.Харесаха ми как станаха , но малко беше количеството. :) Редактирано от kingston (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А на мен ще кажете ли някоя рецептичка с броколи с някакво сосче например? Че ми се доядоха, а не знам рецепта. :) По възможност да сте я изпробвали :wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

А на мен ще кажете ли някоя рецептичка с броколи с някакво сосче например? Че ми се доядоха, а не знам рецепта. :speak: По възможност да сте я изпробвали :whist:

Сваряваш на пара (или бланшираш) броколите. Отделно в едно съдче на умерен огън правиш сос от заквасена сметана + синьо сирене (мерки - на око. Зависи колко са ти броколите, а за синьото сирене - не много, за вкус, а и имай предвид, че е солено, тъй че никаква сол повече не е нужна. Бъркаш на умерен огън, докато се сгъсти, за аромат може да сложиш малко бяло вино. С този сос заливаш броколите, които преди това си накъсал на розички и сложил в тавичка. Запичаш във фурна и като стане, наръсваш с настърган кашкавал.

Подправки не се изискват, заради чудният ароматен букет на сметаната (и виното, ако режиш да сложиш). Може само малко черен пипер, ако искаш.

Сервираш със сухар и хубаво бяло вино.

Ако ти се заиграва, може да добавиш към броколите и сос Бешамел, преди да ги запечеш. Той се прави по следния начин: в сгорещено масло се запържва брашно, бърка се постоянно, разрежда се с прясно мляко, кипва се, след което намаляваш огъня и продължаваш внимателно да бъркаш, докато се посгъсти. Подправяш с индийско орехче.

Това го изливаш върху броколите преди да ги залееш със сметановия сос - оттам нататък както написах.:)

Успех. :)

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А на мен ще кажете ли някоя рецептичка с броколи с някакво сосче например? Че ми се доядоха, а не знам рецепта. ;) По възможност да сте я изпробвали :whist:

Аз правя броколите със сметана и няколко вида сирена в иенска тенджера на микровълнова за по-бързо :)

Замръзените брокоули ги слагаш в тенджерата. Завъркваш натрошено сирене, топено сирене, ако харесваш настъргваш малко и синьо сирене и сместа изсипваш върху броколите. Малко подправки - сал (ако сиренето не е селено) и черен пипер и за 15 минути в микровълновата имаш готово ястие.

Ако ти става тежко със сметаната, нея я заместваш 3 яйца на 500 гр. броколи и пак изсипваш бърху тях. Става още по-вкусно :)

Да ти е сладко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напоследък изяждам огромни количества царевица. Импровизирам си, но бих искала да науча някоя нова интересна рецепта...

Приготвяте ли салати с царевица?

За съжаление не са ми известни салати с царевица. Мисля обаче, че би трябвало да потърсите "+мексиканска + кухня"в Google. Със сигурност ще изскочи нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От китайската обичам много супа със сладка царевица.

Но не знам оргиналната рецепта Публикувано изображение

Идеи?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е тази.

В супата нямаше гъби и раци

а само сладка царевица(не пюрирана)и белтък

поне това се забелязва :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Има една китайска салата с зеле и моркови в сладко кисел сос.Има малко пикантен вкус.

Някой знае ли каква е рецептата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Има една китайска салата с зеле и моркови в сладко кисел сос.Има малко пикантен вкус.

Някой знае ли каква е рецептата?

И за какво ти е рецептата? Режеш зеле и моркови на тънко, слагаш ги в малко мазнина на лек огън да поомекнат като им добавяш сладко-кисе сос, соев сос, предполагам също и джинджфил, кориандър и тайландски босилек, малко къри и... ми тва е. Редактирано от azbuki (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се предварително,ако не му е тук мястото на въпроса ми..... Бих искала да помоля,ако може някой да ми услужи с изпробвана рецепта за мекици и за холандски понички.Прегледах няколко готварски книги,но не съм правила никога такива неща и нямам представа коя рецепта да избера.Мерси :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се предварително,ако не му е тук мястото на въпроса ми.....

Бих искала да помоля,ако може някой да ми услужи с изпробвана рецепта за мекици и за холандски понички.Прегледах няколко готварски книги,но не съм правила никога такива неща и нямам представа коя рецепта да избера.Мерси :)

Разбирам :) заповядай една хубава рецепта за мекици :

Публикувано изображение

Продукти:

4ч.ч брашно

1ч.л. сол

2 с.л. захар

1с.л. суха мая

2 и 1/2 ч.ч топла вода

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.На сутринта се изважда от хладилника, тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли. Tестото е едно такаво лигаво и лепкаво, това да не ви притеснява, това е тайната.Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.

Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.

взето е от tanitaang.blogspot.com и една наистина хубава рецепта, с която, мисля, не би срещнала трудност. :)

Относно холандските понички - или т. нар. Oliebollen, нали за тях става въпрос? Тези, които холандците хапват на Нова година. Ето рецепта:

Публикувано изображение

Необходими продукти:

500гр. брашно

1 пакетче мая

1 яйце

1/2 л. мляко

2 ч.л. сол

100 гр. стафиди

1 ябълка

фритюрник

Приготвяне:

Първо накисваме малко стафидите в малко вода, след това ги изцеждаме. Обелваме ябълката и я нарязваме на парченца.

В купа слагаме - брашното, маята, правим кладенче и слагаме и яйцето, затопляме млякото леко и го изсипваме при тези продукти, прибавяме и солта. Разбъркваме всичко с миксера и прибавяме ябълката и стафидите- разбъркваме внимателно.

Покриваме с кърпа купата и оставяме на топло да втаса около час.

Вземаме 2 лъжици и ги потяпаме в олио. С тях вземаме от сместа - във формата на топка и пускаме сместа в загрятия фритюрник. На 3 мин. обръщаме за още около 2мин.

Оставяме да се изцедят върху кухненска хартия.

Поднасят се поръсени със пудра захар.

gotvetesmen.com

Успех и да ти е сладко Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря много,chain reaction :)

Да,точно за тези т.нар. Oliebollen става въпрос,които съм хапвала единствено в Холандия,дано успея да ги сътворя и аз така вкусни!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От много време търся сос за една китайска салата.Тя се прави от маруля айсберг,резанчета шунка и моркови. Соса на цвят е бял,знам че има оцет и е леко сладникав.Някой ако може да помогне ще съм много благодарна.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...