Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Търся рецепта за...


Препоръчан отговор


преди 32 минути, ralin22 написа:

Бихте ли ми дали изпитана рецепта за вкусни тракийски катми?

тази е изпитана, стават страхотни

:pancake:

http://kulinar.bg/Тракийски-катми_l.r_i.15480.html

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • Отговори 339
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Популярни публикации

да добавя - не си играйте да пълните чушките - за печени говоря просто я разрязвате, слагате пълнежа и я завивате на рулце като палачинка бърза работа, ефекта същия

Представям си на какво е приличал След като се сдобиеш с октопод, трябва да го свариш. Вари се към 50мин на кг октопод. Прибягвала съм до разни хитрини, като наливането на кока кола във водата, у

150гр. кашкавал 2 яйца 1 бакпулвер 1/2 ч.л. сол 100гр. кр.масло 200 гр. брашно Омесва се тесто, разточва се и се реже на лентички Това е от готварската тетрадка на м

Публикувани изображения

преди 2 часа, ralin22 написа:

Бихте ли ми дали изпитана рецепта за вкусни тракийски катми?

Аз ги правя по следната рецепта:

Брашно_500гр, мая-30гр, сол и захар по една ч.л., прясно мляко-1л, 3 яйца

за намазване на всяка една - масло 125гр

В малко вода се разтваря маята със солта и захарта. Отделно в купа се разбъркват 300гр брашно с 200мл от млякото и яйцата . Маята се прибавя към тази смес и се оставя на топло да удвои обема си. След това внимателно се добавят  останалото мляко и брашното и се оставя за още половин час. 

После процедурата предполагам е ясна. Нагорещен тиган и се изсипва с черпак от сместа. Катмата трябва да е с дебелина 6-8мм

Всяка една се намазва с масло и ... добър апетит. Кой с каквото предпочита :) 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

но да уточним че вкуса на сач е уникален, аз нямам сач но съм яла приготвени на сач - разлика голяма

та съм се наканила сач да си купувам вече

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много ви благодаря, още утре ще си направя.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 седмици по-късно...

Момичета, моля ви са да кажете на батю ви Трамвай как се прави гулаш! Ама не чорбалак, какъвто някои у нас смятат за гулаш, а истински унгарски или германски гулаш. Намерих разни рецепти из интернетя, ама все на немски, а аз нищо не разбирам от него. Ял съм такъв, фантастичен е, и от известно време го сънувам, ама като няма кой да ми направи, трябва да викам неволята. Благодаря ви предварително!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 13.10.2016 г. в 9:46, greyvi написа:

Момичета, моля ви са да кажете на батю ви Трамвай как се прави гулаш! Ама не чорбалак, какъвто някои у нас смятат за гулаш, а истински унгарски или германски гулаш. Намерих разни рецепти из интернетя, ама все на немски, а аз нищо не разбирам от него. Ял съм такъв, фантастичен е, и от известно време го сънувам, ама като няма кой да ми направи, трябва да викам неволята. Благодаря ви предварително!

Аз го правя по тази рецепта от години

    1 кг говеждо месо
    5 картофа
    4 чушки
    4 ск. чесън
    2 гл. лук
    2 дафинови листа
    100 гр. домати (може и консерва)
    2 с. л. брашно
    2 с. л. червен пипер
    50 гр. свинска мас (или олио)
    Чер пипер
    Сол

Месото се нарязва на кубчета около 2 см. Маста се загрява и в нея се запържва нарязаният на ситно лук. След това се добавят парчетата месо, овкусява се със сол и се запържва още няколко минути. Добавя се брашното и червеният пипер и се запържва още 1 - 2 мин. Чушките се нарязват на шайби, морковите - на ситно, а картофите на едри парчета. Добавят се към месото и се заливат с вода. Добавя се дафиновият лист и нарязаният на парчета чесън. Вари се докато месото омекне и се добавят картофите. Когато картофите са полуготови се добавят и доматите и се вари още 15 мин.

Става си яхния, опитай и дано ти хареса

:)

 

Източник- http://www.cuisineeurope.com/bg/retsepti-ungaria-gulash

Редактирано от Лин
Липса на източник (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много добра рецепта, да. Копирана, естествено . Ти ли ще посочиш източника, или предпочиташ, аз да го направя?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 6/25/2005 в 19:01, goblin написа:

Не можете да намерите някоя рецепта или искате да опитате нещо за което сте слушали?Само попитайте!

 

that-food-cray-ava-tableside-liquid-nitr

Рецептата- тук: http://www.thatfoodcray.com/dessert-cray-avas-table-side-liquid-nitrogen-ice-cream/

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми даде рецепта за шоколадов мус, от тези, които се заливат в шоколад и се разтварят като цвете, ако се сещате.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, ralin22 написа:

Някой може ли да ми даде рецепта за шоколадов мус, от тези, които се заливат в шоколад и се разтварят като цвете, ако се сещате.

това ли е

http://cooks-and-bakes.com/рецепти/десерти/суфлета/шоколадово-суфле-lava-cake

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 13.10.2016 г. в 14:13, haidukpikaso написа:

Аз го правя по тази рецепта от години

    1 кг говеждо месо
    5 картофа
    4 чушки
    4 ск. чесън
    2 гл. лук
    2 дафинови листа
    100 гр. домати (може и консерва)
    2 с. л. брашно
    2 с. л. червен пипер
    50 гр. свинска мас (или олио)
    Чер пипер
    Сол

Месото се нарязва на кубчета около 2 см. Маста се загрява и в нея се запържва нарязаният на ситно лук. След това се добавят парчетата месо, овкусява се със сол и се запържва още няколко минути. Добавя се брашното и червеният пипер и се запържва още 1 - 2 мин. Чушките се нарязват на шайби, морковите - на ситно, а картофите на едри парчета. Добавят се към месото и се заливат с вода. Добавя се дафиновият лист и нарязаният на парчета чесън. Вари се докато месото омекне и се добавят картофите. Когато картофите са полуготови се добавят и доматите и се вари още 15 мин.

Става си яхния, опитай и дано ти хареса

:)

Ще посочиш ли източник? 

' Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника "

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 часа, ralin22 написа:

Някой може ли да ми даде рецепта за шоколадов мус, от тези, които се заливат в шоколад и се разтварят като цвете, ако се сещате.

Ако това за което си мисля, е във вид на сфера (самите листенца ) и се залива с топъл шоколад , за да се разтворят... Изискват се доста опит, за да умееш да го направиш. Трябва да си минал доста практика , за да знаеш как да работиш с шоколад изобщо (защото и направата на листенцата е от шоколад) . И да напиша как се прави-едва ли ще ме разбереш. (освен ако не си един напреднал в сладарството човек, но не споменаваш)  По добре избери нещо по леко :biggrin:

преди 20 часа, haidukpikaso написа:

За протокола само да отбележа, че това е суфле, не шоколадов мус. Има някаква разлика!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 10/16/2016 в 13:20, Лин написа:

Ако това за което си мисля, е във вид на сфера (самите листенца ) и се залива с топъл шоколад , за да се разтворят... Изискват се доста опит, за да умееш да го направиш. Трябва да си минал доста практика , за да знаеш как да работиш с шоколад изобщо (защото и направата на листенцата е от шоколад) . И да напиша как се прави-едва ли ще ме разбереш. (освен ако не си един напреднал в сладарството човек, но не споменаваш)  По добре избери нещо по леко :biggrin:

За протокола само да отбележа, че това е суфле, не шоколадов мус. Има някаква разлика!

Знам,че става доста трудно, но изглежда много готино и ми се иска да намеря рецепта, но не мога :(

на 10/15/2016 в 16:53, haidukpikaso написа:

А това е суфле, доста често правя суфле и става много вкусно.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 28 минути, ralin22 написа:

Знам,че става доста трудно, но изглежда много готино и ми се иска да намеря рецепта, но не мога :(

 

Не съм търсила  дали има рецепти, защото пиша само ако мога лично да помогна. В случая мога- но знаеш ли колко трябва да те обуча за да стигнеш до това ниво :)  Това е бутиково сладкарство и трябва да си наясно с...всичко! 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 1 месец по-късно...
на 11/26/2007 в 17:55, haidukpikaso написа:

Някой от вас да е правил "Агнеса" :wors: Има и друго народно име - "Клавиши",понеже се реже така Не помня рецептата,а и никога не съм го правила-понеже е много сложна глазурата му а тя е всъщност основното Само го хапвахме,приготвен от мама :wors:

Здравейте! Имах някъде рецепта на Агнеса, става невероятна. Ще я потърся и ще Ви я изпратя.:)

http://www.vkusnoteka.bg/2011/05/blog-post_17.html

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 минути, Неваляшка написа:

Здравейте! Имах някъде рецепта на Агнеса, става невероятна. Ще я потърся и ще Ви я изпратя.:)

не че нещо, но поста е от 2007г

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, badsector написа:

Не издребнявай

викаш, плюс-минус девет годинки.....:D

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся рецепта за лесно правене... на пари. Начален капитал имам. 100-200 лева:)

И Честит Никулден на Николинките и Николаевците! Да са ни живи и здрави!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А иначе сериозно, някой да каже как се прави октопод?

Бях купил веднъж от Пловдив по времето на соца. Майка ги опържи. Стана ега ти и гумата. Оттогава не сме правили такова чудо, но съм чувал, че бил вкусен охтяподя:licklips:

 

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, karadzha написа:

А иначе сериозно, някой да каже как се прави октопод?

Бях купил веднъж от Пловдив по времето на соца. Майка ги опържи. Стана ега ти и гумата. Оттогава не сме правили такова чудо, но съм чувал, че бил вкусен охтяподя:licklips:

 

Представям си на какво е приличал :)

След като се сдобиеш с октопод, трябва да го свариш. Вари се към 50мин на кг октопод. Прибягвала съм до разни хитрини, като наливането на кока кола във водата, удрянето преди това на октопода в масата и т.н. . След като го свариш, може да го запечеш с масло и билки за десетина мин във фурната. Може да го приготвиш на плоча, и да го поднесеш с ароматен сос от дижонска горчица, зехтин, лимон и босилек. (като по време на печенето се полива с малко от същия този сос) 

Може и да го прибавиш към салата. Всъщност може да се направят много вкусни неща с един октопод :biggrin:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/5/2016 в 20:43, emmi написа:

не че нещо, но поста е от 2007г

 

:) Ама и след девт години Агнесата е все така умопомрачително вкусна.:)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 5.12.2016 г. в 20:40, Неваляшка написа:

Здравейте! Имах някъде рецепта на Агнеса, става невероятна. Ще я потърся и ще Ви я изпратя.:)

http://www.vkusnoteka.bg/2011/05/blog-post_17.html

Благодаря

:cool:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 седмици по-късно...

Как се правят хубави ХРУПКАВИ!! пържени картофи??
Имам проблем - накисвам ги, правя ги, струвам ги - и накрая пак са меки, а след изстиване не стоят стегнати и хрупкави!
Моля за идеи! Имам 5 килограма картофи и ако не друго, ще нахраня кучето!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване