Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


на 7.01.2017 г. в 13:08, Лин написа:

Никога не съм приготвяла Родопски клин. Ако някой е правил, моля да сподели своя опит и препоръки :)

Имам една съседка на наш'те, която го прави уникален, но е доста трудоемък. Ще взема рецепта. На мен ми трябва рецепта за соленки. Изискванията са следните : нямам мас, маргарин не използвам, затова да е с масло. Да има сирене/кашкавал в брашното. Дозата да е за една стандартна правоъгълна тава за фурна (от големите, които идват с фурните).

п.п. ще ги гарнирам с ким, сусам и маково семе.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, badsector написа:

 

Имам една съседка на наш'те, която го прави уникален, но е доста трудоемък. Ще взема рецепта. На мен ми трябва рецепта за соленки. Изискванията са следните : нямам мас, маргарин не използвам, затова да е с масло. Да има сирене/кашкавал в брашното. Дозата да е за една стандартна правоъгълна тава за фурна (от големите, които идват с фурните).

 

п.п. ще ги гарнирам с ким, сусам и маково семе.

150гр. кашкавал

2 яйца

1 бакпулвер

1/2 ч.л. сол

100гр. кр.масло

200 гр. брашно

Омесва се тесто, разточва се и се реже на лентички

Това е от готварската тетрадка на майка

Снимка на Kpeменa Koвaчевa.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 1/18/2017 в 18:28, badsector написа:

 

 

п.п. ще ги гарнирам с ким, сусам и маково семе.

така

да внеса подробности към рецептата

не издържах и днес я пробвах

кравето масло се разтопява

брашното отива малко повече от 200гр., но моите яйца бяха от големите

получава се маслено тесто и го сложих в хладилника да се постегне за около час

разточих кора с дебелина около половин сантиметър

аз наръсих с пармезан и притиснах с точилката да не се пилее

пекох във фурна на макс температура за около 15 минути

16142922_10212180898103941_4164027928620817346_n.jpg?oh=523b94b81fa66c99a582fa730105377b&oe=59200308

и да кажа: невероятно пръхкави и вкусни са

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, emmi написа:

не издържах и днес я пробвах

16142922_10212180898103941_4164027928620817346_n.jpg?oh=523b94b81fa66c99a582fa730105377b&oe=59200308

и да кажа: невероятно пръхкави и вкусни са

И гледам не вървят с червено... :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 18.01.2017 г. в 18:28, badsector написа:

 

Имам една съседка на наш'те, която го прави уникален, но е доста трудоемък. Ще взема рецепта.

Ще съм ти благодарна :) 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 26.01.2017 г. в 23:50, Лин написа:

Ще съм ти благодарна :) 

Докопах се най-сетне до рецептата :

1 ч.ч. хладка вода, брашно, 1 ч.л. олио, 1 ч.л. оцет, сол - омесва се тесто, разделя се на 3 и се разточва на кори колкото тавата, малко по-дебели са от тези за баница. Тавата се намазва с олио, да не е съвсем малко, може и малко масло. Слага се първата кора и се редят плънки - праз суров нарязан, сирене или извара, картофи, сварени с обелките, настъгват се, когато изстинат, посолява се и се ръси с малко олио (общо 4 средни картофа за 1 клин), ориз 200 г. (за целия клин), сварява се със сол, да е леко суров и веднага се мие със студена вода, може да се добави 1 яйце и с.л. олио. Слага се средната кора и се редят плънките в обратен ред, слага се третата кора без мазнина. Пече се на 200-220 градуса, но само на долна фурна, познава се, че е опечен с разклащане на тавата - стърже. Обръща се, най-добре в друга тава със същата големина, която отдолу е намазана с олио и масло, като се внимава да не се разчупи и се пече пак само отдолу. Най-трудно е обръщането, може и да се захлупи, но да не изтече мазнината.

Сега като чета рецептата, се замислям, че основно са въглехидрати. Явно не е за пухчета като мен :D

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 7.02.2017 г. в 9:53, badsector написа:

Докопах се най-сетне до рецептата :

1 ч.ч. хладка вода, брашно, 1 ч.л. олио, 1 ч.л. оцет, сол - омесва се тесто, разделя се на 3 и се разточва на кори колкото тавата, малко по-дебели са от тези за баница. Тавата се намазва с олио, да не е съвсем малко, може и малко масло. Слага се първата кора и се редят плънки - праз суров нарязан, сирене или извара, картофи, сварени с обелките, настъгват се, когато изстинат, посолява се и се ръси с малко олио (общо 4 средни картофа за 1 клин), ориз 200 г. (за целия клин), сварява се със сол, да е леко суров и веднага се мие със студена вода, може да се добави 1 яйце и с.л. олио. Слага се средната кора и се редят плънките в обратен ред, слага се третата кора без мазнина. Пече се на 200-220 градуса, но само на долна фурна, познава се, че е опечен с разклащане на тавата - стърже. Обръща се, най-добре в друга тава със същата големина, която отдолу е намазана с олио и масло, като се внимава да не се разчупи и се пече пак само отдолу. Най-трудно е обръщането, може и да се захлупи, но да не изтече мазнината.

Сега като чета рецептата, се замислям, че основно са въглехидрати. Явно не е за пухчета като мен :D

Много благодаря за времето, което си отделил. Ще го направя и ще споделя резултата. Само че според моите познания, това е родопски пататник, а родопския клин е с ориз. С ориз пробвах, и определено не отива в графата ми 'любимия ястия' :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 17.02.2017 г. в 18:30, Лин написа:

Много благодаря за времето, което си отделил. Ще го направя и ще споделя резултата. Само че според моите познания, това е родопски пататник, а родопския клин е с ориз. С ориз пробвах, и определено не отива в графата ми 'любимия ястия' :)

Сега се замислям, че и с ориз съм ял вариант. Ще питам майка ми дали не е объркала рецептите. Честно казано в какъвто и вариант да е, пак не ми звучи вкусно :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам подробна рецепта за тулумбички, макар,че са лесни, но искам на вкус да ги издокарам възможно най-сполучливи. Благодаря

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за вкусен козунак?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, manueliliev написа:

Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за вкусен козунак?

виж тук

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 часа, manueliliev написа:

Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за вкусен козунак?

https://littlebg.com/kak-da-si-napravim-puhkav-i-vkusen-kozunak-u-doma/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сутринта направих козунак по тази рецепта, но накиснах стафидите в ликьор, дано не съм прекалил с него. Още чакам да втаса и ще го слагам да се пече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, manueliliev написа:

Сутринта направих козунак по тази рецепта, но накиснах стафидите в ликьор, дано не съм прекалил с него. Още чакам да втаса и ще го слагам да се пече.

колкото повече - толкова повече

ще стане и още как

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 53 минути, pepimili написа:

Аз търся рецепта за вкусен веган десерт. Поради здравословни причини събирам такива рецепти за детето. Бих искала нещо такова да опитам да направя http://rawcakes.bg/melon Ще се радвам да споделите съвети и мнения :) 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...