Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


От много време търся сос за една китайска салата.Тя се прави от маруля айсберг,резанчета шунка и моркови.

Соса на цвят е бял,знам че има оцет и е леко сладникав.Някой ако може да помогне ще съм много благодарна.

Сосът (дресингът) към тази салата се нарича Hidden Valley Ranch и точната рецепта е тайна на производителя.

Но Ranch дресингите най-общо се състоят от заквасена сметана, майонеза, пасиран пресен лук и чесън на прах. Подправките са различни - копър, магданоз, някъде слагат черен или бял пипер, риган, сос Уорчестър и т.н. Явно и оцет може да се слага (ама аз препоръчвам сок от лайм - хем убива тежестта, която дават сметаната и майонезата, хем подкиселява) :ph34r: Пробвай :)

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сосът (дресингът) към тази салата се нарича Hidden Valley Ranch и точната рецепта е тайна на производителя.

Но Ranch дресингите най-общо се състоят от заквасена сметана, майонеза, пасиран пресен лук и чесън на прах. Подправките са различни - копър, магданоз, някъде слагат черен или бял пипер, риган, сос Уорчестър и т.н. Явно и оцет може да се слага (ама аз препоръчвам сок от лайм - хем убива тежестта, която дават сметаната и майонезата, хем подкиселява) :angry: Пробвай :)

Трябва да питам аз някой китаец,ама все ме е срам Публикувано изображение (пък и не вярвам да каже)

Това за което говоря,може би е друго.Няма никакви силни аромати като на чесън,лук,пипер....

За заквасената сметана и майонезата какво да кажа.Ще се получи гъст сос,а този който търся не е такъв.Все пак ще пробвам,може да се получи.Но не вярвам да е този.Вчера отново се разрових по нета,случайно някой да не е открил рецептата.Прочетох за:

200 ml o 2 cubiletes de la thermomix de aceite de girasol (puede sustituirse por agua)

100 ml o 1 cubilete de vinagre

el zumo de 1 limоn

1 cucharadita tipo cafе de sal

2 cucharadas soperas de azucar

200 мл. олио или вода

100 мл. оцет

сок от 1 лимон

1 кафена лъжичка сол

2 супени лъжици захар

Бърка се всичко много хубаво и готово.Обаче авторката(ако може да се нарече такава) е написала,че не е пробвала.

Според теб,може ли да се получи това което искам?Чудно ми е как ще стане бял сос?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да питам аз някой китаец,ама все ме е срам Публикувано изображение (пък и не вярвам да каже)

Това за което говоря,може би е друго.Няма никакви силни аромати като на чесън,лук,пипер....

За заквасената сметана и майонезата какво да кажа.Ще се получи гъст сос,а този който търся не е такъв.Все пак ще пробвам,може да се получи.Но не вярвам да е този.Вчера отново се разрових по нета,случайно някой да не е открил рецептата.Прочетох за:

200 мл. олио или вода

100 мл. оцет

сок от 1 лимон

1 кафена лъжичка сол

2 супени лъжици захар

Бърка се всичко много хубаво и готово.Обаче авторката(ако може да се нарече такава) е написала,че не е пробвала.

Според теб,може ли да се получи това което искам?Чудно ми е как ще стане бял сос?

...нещо мене лично ме съмнява, ама от опит глава не боли - в твоя случай най-много да изгубиш някой и друг вкусов рецептор :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва да питам аз някой китаец,ама все ме е срам Публикувано изображение (пък и не вярвам да каже)

Това за което говоря,може би е друго.Няма никакви силни аромати като на чесън,лук,пипер....

За заквасената сметана и майонезата какво да кажа.Ще се получи гъст сос,а този който търся не е такъв.Все пак ще пробвам,може да се получи.Но не вярвам да е този.Вчера отново се разрових по нета,случайно някой да не е открил рецептата.Прочетох за:

200 мл. олио или вода

100 мл. оцет

сок от 1 лимон

1 кафена лъжичка сол

2 супени лъжици захар

Бърка се всичко много хубаво и готово.Обаче авторката(ако може да се нарече такава) е написала,че не е пробвала.

Според теб,може ли да се получи това което искам?Чудно ми е как ще стане бял сос?

Честно казано, не знам.... :P това е застройка за салата, типично sweet-sour китайска, не съм пробвала. Вероятно става въпрос за оризов оцет и сусамово олио (много се ползва в китайската кухня). Може би и соев сос? Но без бяло-оцветена съставка не знам как става. Може да пробваш същите съставки, които си изброила, като добавиш съвсем малко майонеза ( от най-леката, течна).

В тази рецепта ме смущава киселината - 100мл оцет и сок от 1 лимон?! Според мен само сокът на 1 лайм е достатъчен... така мисля.

А за подправките в соса, който ти предложих - те не се слагат всички наведнъж, а само съчетание от някои. Колкото рецепти за Hidden Valley Ranch, толкова и различни подправки се ползват - къде повече, къде само 1-2.

Ще се разтърся и пак ще пиша ;)

Намерих следната рецепта, която мисля, че най се доближава до тази, която са ти дали:

1 чаша оризов оцет

1 чаша зехтин

1/2 чаша соев сос

джинджифил на вкус

Фактически това е съотношението на съставките, а вече чашите какви ще са - ти си избираш, стига да спазваш това съотношение :)

Намерих още една, в която разликата е, че се добавя 1 чаша захар, а соевия сос се намаля до 1/4 чаша - останалото се зaпазва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Навсякъде по испанските сайтове е сложена тази рецепта:

олио или вода

оцет

сок от лимон

сол

захар

Количествата не ме интересуват,аз ще си ги догодя.Навсякъде са дадени различни.

Намерих и една която включва същите съставки + AJINOMOTO.

Какво е това си нямам на идея,но 100% е прозрачното пликче с червено на снимката.Сигурно с него ставя бял цвят. :P

Публикувано изображение

Според мен е точно това рецептата.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

привет :) съвсем случайно се натъкнах на едно датско чстие - DANISH PASTRY са го кръстили англичаните и до колкото разбрах май е нещо салдко :wors: та някой може ли да ми намери рецептата плс :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

привет :) съвсем случайно се натъкнах на едно датско чстие - DANISH PASTRY са го кръстили англичаните и до колкото разбрах май е нещо салдко :wors: та някой може ли да ми намери рецептата плс :)

Само това успях да намеря..дано ти е от полза

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз намерих подобна ;) мерси много :) ще сравня двете рецепти и ще нагаждам :P ама исках да питам дали някой е правил такова да каже някое трикче ;)

Редактирано от jeiny (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам голям проблем с гъбите. По принцип рядко готвя и може би, защото нямам голям опит с гъбите не мога да ги приготвя. И все пак! Наскоро се опитвах да задуша гъби, за да ги сложа в омлет. Накрая ми се струва, че хем изгоряха, хем останаха сурови - не знам как се получи това чудо. Иначе, котлона беше включен на висока степен и явно това е биоло причината. След това пробвах да ги сваря. Четох на много места, че гъбите се варели в продължениие на 20 мин. Е, аз ги варих точно 3 часа и накрая май се свариха. На вас случвало ли ви се е гъбите ви да не могат да се сварят в продължение на 3 часа? Вие как ги готвите - дайте подробно описание?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Леле-какви са тия гъби-то 3 часа и за боб много

Публикувано изображение

Аз изобщо не ги варя-нарязвам ги сурови и в тавата с ориз и пека

Може и задушени с масло-за гарнитура (котлона да не е много силен,че изгарят бързо)

Ако ми трябват за омлет първо ги запържвам и после добавям яйчената смес в тигана

Говоря само и единствено за печурки-аз други гъби не смея да опитвам

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Леле-какви са тия гъби-то 3 часа и за боб много

Публикувано изображение

Аз изобщо не ги варя-нарязвам ги сурови и в тавата с ориз и пека

Може и задушени с масло-за гарнитура (котлона да не е много силен,че изгарят бързо)

Ако ми трябват за омлет първо ги запържвам и после добавям яйчената смес в тигана

Говоря само и единствено за печурки-аз други гъби не смея да опитвам

Публикувано изображение

може дървесни да са :P

три часа!? Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам голям проблем с гъбите. По принцип рядко готвя и може би, защото нямам голям опит с гъбите не мога да ги приготвя. И все пак! Наскоро се опитвах да задуша гъби, за да ги сложа в омлет. Накрая ми се струва, че хем изгоряха, хем останаха сурови - не знам как се получи това чудо. Иначе, котлона беше включен на висока степен и явно това е биоло причината. След това пробвах да ги сваря. Четох на много места, че гъбите се варели в продължениие на 20 мин. Е, аз ги варих точно 3 часа и накрая май се свариха. На вас случвало ли ви се е гъбите ви да не могат да се сварят в продължение на 3 часа? Вие как ги готвите - дайте подробно описание?

Различните гъби се готвят по различен начин,никъде не видях да споменаваш какъв точно вид са били твоите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай да ги запържеш за кратко предварително и тогава ги готви. Всъщност haidukpikaso вече ме изпревари Публикувано изображение .

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитах да сготвя обикновени бели печурки. И - няма лъжа, няма измама, варих ги точно три часа - гледах часовника. Накря вече май се свариха - а котлона не си спомням на коя степен беше, но не беше на 1, май на две. После усилих степента, но гъбите пак се варяха бавно.

Колкото до задушаването - вие колко масло слагате - то трябва ли да покрие гъбите? И слагате ли сол или други подправки, докато ги задушавате?

Между другото, може сега да споделите някоя рецепта за най-вкусното ястие с гъби, което сте правили. Аз очевино не правя ястия с гъби Публикувано изображение , но ми харесват със сос бешамел, както и в сос от топено сирене - това го ядох по заведения.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитах да сготвя обикновени бели печурки. И - няма лъжа, няма измама, варих ги точно три часа - гледах часовника. Накря вече май се свариха - а котлона не си спомням на коя степен беше, но не беше на 1, май на две. После усилих степента, но гъбите пак се варяха бавно.

Колкото до задушаването - вие колко масло слагате - то трябва ли да покрие гъбите? И слагате ли сол или други подправки, докато ги задушавате?

Между другото, може сега да споделите някоя рецепта за най-вкусното ястие с гъби, което сте правили. Аз очевино не правя ястия с гъби Публикувано изображение , но ми харесват със сос бешамел, както и в сос от топено сирене - това го ядох по заведения.

И 5 часа да ги вариш по-меки няма да станат

Просто защото са гъби-те са си такива

:wors:

Аз за половин час супа правя

Иначе за задушаването се слага малко масло на дъното на тигана-стават много тежки понеже

Добавям малко сол и черен пипер-въпрос на вкус

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз самостоятелно гъби не готвя. Обикновено ги правя с ориз и винаги става много вкусно. Процедурата е следната леко запържваш гъбите (под леко се има предвид 6-7 минути). След това ги слагаш в тавата с ориза (на 1 чаша ориз се слага 3 чаши вода) след това слагам гъбите, малко черен пипер, дафинов лист и бам във фурната. Когато водата попие всичко е готово.

Лично аз съм ужано некъдърен готвач, но това е едно от яденетата, което винаги ми се получава.

Другото което често правя е картофи с месо и гъби или пък пържоли с гъби и топено сирене в гюведже. Обще взето все мързелски и лесни за приготвяне ястия.

Междудругото гъбите не са от нещата, които искат много варене, пържене и прочие.В началото на моите готварски опити имах едни гъби които пържих близо час, а те все не ставаха онзи цвят, който предполагах, че означава, че са готови. Оказа се че гъбите са такъв вид, че ако ще и 6 часа да ги пържа пак няма да станат в отенъка, който търсех. Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А пробвали ли сте някакви вкусни рецепти за гъби - печурки в някакъв сос?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А пробвали ли сте някакви вкусни рецепти за гъби - печурки в някакъв сос?

В момента се сещам за гъби в сметанова сос на "Маги"(фикс малки тайни) + пилешки гърди...

На теб ще ти е много лесно да го сготвиш,всичко си пише на пакетчето и става много бързо.

ТУК има една рецепта,но не съм я пробвала.

Друго какво мога да ти предложа?Харесвам пълнените гъбки....

Автор: Leo

Пълнени гъби със сметана

Публикувано изображение

12-15 големи гъби

2 глави лук

1 морков

100гр.кашкавал

200гр.шунка

1 заквасена сметана-малка

Лукът ,ситно нарязан и морковите(настъргани) се задушават на бавен огън, когато са омекнали се добавят ситно нарязаната шунка (по желание и скилидка чесън) и половината от сметаната. Маха се от котлона и добавяте кашкавала на ситни кубчета(за да не се разтопи предварително). Със сместта пълните гъбите,като предварително сте извадили пънчетата. Наливате малко вода в тавата и печете на 200 градуса около 40мин.(до зачервяване).

Бон апети! Става много вкусно!

Може да ги напълниш с каквото желаеш.Всеки ги прави както си иска.Въпрос на вкус.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, кулинари!

Търся рецепта за океанска змиорка. Дочух, че имало "чалъм" за приготвянето, иначе била страшно вкусна риба.

Та ако някой е приготвял такова животно ще се радвам да даде съвет Публикувано изображение

Пък аз мога да дам съвет как се пие вино :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само морска змиорка сме готвили и да ти кажа това е една от рибите,които не ми харесват.Има доста неприятена миризма...Пробвахме и я изхвърлихме.

Може би и ние не сме я сготвили както трябва - само я изпържихме.

Ето ти няколко рецепти може да пробваш:

Маринована змиорка

Змиорка на пара

Пържено филе от змиорка с марината

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, кулинари!

Търся рецепта за океанска змиорка. Дочух, че имало "чалъм" за приготвянето, иначе била страшно вкусна риба.

Та ако някой е приготвял такова животно ще се радвам да даде съвет Публикувано изображение

Пък аз мога да дам съвет как се пие вино :angry:

Ако постнеш малко снимков материал,ще ти дам съвета.Преди време гледах едно френско кулинарно предаване и мисля че готвеха змиорки,но не съм сигурен океански ли бяха.Но честно казано силно се съмнявам че ще ти хареса рецептата. Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само морска змиорка сме готвили и да ти кажа това е една от рибите,които не ми харесват.Има доста неприятена миризма...Пробвахме и я изхвърлихме.

Може би и ние не сме я сготвили както трябва - само я изпържихме.

Ето ти няколко рецепти може да пробваш:

Маринована змиорка

Змиорка на пара

Пържено филе от змиорка с марината

Мерси, iveta7.

Ще пробвам да сбагря нещо за довечера.

Ако постнеш малко снимков материал,ще ти дам съвета.Преди време гледах едно френско кулинарно предаване и мисля че готвеха змиорки,но не съм сигурен океански ли бяха.Но честно казано силно се съмнявам че ще ти хареса рецептата. Публикувано изображение

Вече я филетирах и одрах, не е за снимки змийчето.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси, iveta7.

Ще пробвам да сбагря нещо за довечера.

Вече я филетирах и одрах, не е за снимки змийчето.

Не забравяй да я мариноваш,тогава.Значи миризмата обяснява защо французина я приготви по тоя начин.С натурален шоколад....Шантава история,най ме впечатли че не я изми преди да сложи в тенджерата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не забравяй да я мариноваш,тогава.Значи миризмата обяснява защо французина я приготви по тоя начин.С натурален шоколад....Шантава история,най ме впечатли че не я изми преди да сложи в тенджерата.

риба с шоколад Публикувано изображение

От къде знаеш че рибата не е била измита?

В Испания например ти я мият,режат,обезкостяват и тогава ти я дават - разбира се ако искаш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

риба с шоколад Публикувано изображение

От къде знаеш че рибата не е била измита?

В Испания например ти я мият,режат,обезкостяват и тогава ти я дават - разбира се ако искаш.

Ами просто гледах какво прави готвача,изчисти я от вътрешностите и я наряза на парчета и я метна в една голяма алуминиева тенжера,без да я измие....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...