Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте,

Донесоха ми плик с рибки, но не знам какви са, нито как да ги сготвя. Може ли малко помощ?

Ето снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мисля да е нещо на фурна, не понасям пържено.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чистиш и печеш, както ти харесва. К'во толкова има да питаш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чистиш и печеш, както ти харесва. К'во толкова има да питаш?

Не е така. Всяка риба си има специфичен начин на приготвяне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ама ти още ли не си я изял рибата? Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако някой прави такава баница /къпана баница:

Публикувано изображение

Моля за рецептата Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако някой прави такава баница /къпана баница:

Публикувано изображение

Моля за рецептата Публикувано изображение

Аз не правя, но ето ти една рецепта Публикувано изображение

http://az-jenata.com/?page=article&aid=7557

Имам опасения, че няма да става за ядене - изглежда ми клисава Публикувано изображение Обаче, ако я направиш - да свирнеш и на нас Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Момичета, моля ви са да кажете на батю ви Трамвай как се прави гулаш! Ама не чорбалак, какъвто някои у нас смятат за гулаш, а истински унгарски или германски гулаш. Намерих разни рецепти из интернетя, ама все на немски, а аз нищо не разбирам от него. Ял съм такъв, фантастичен е, и от известно време го сънувам, ама като няма кой да ми направи, трябва да викам неволята. Благодаря ви предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Tramway,

предлагам ти рецепта, която аз знам ;) Ако си хапвал гулаш в Печ или Будапеща обаче - не гарантирам Публикувано изображение

Говеждо месо към 700 гр, почистено и нарязано на кубчета

2 суп.л. олио

3 глави лук

3-4 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер (сладък)

1 ч.ч. червено вино

2 моркова, почистени и нарязани (на кръгчета)

2-3 домата, почистени и нарязани на дребно, могат да се заместят с 1-2 с.л. доматено пюре

2 чушки, нарязани на колелца

2-3 картофа, нарязани на кубчета

1 ч.л. ким

1 дафинов лист

Чер пипер и сол

Сгорещяваш мазнината, задушаваш нарязания лук до златисто, прибавяш червения пипер, след което добавяш месото, нарязано на кубчета. Това се разбърква през цялото време до получаване на лек загар. Добавя се наситнения чесън, ким, сол, пипер, дафиновия лист. Разбърква се и се долива вода ( може и говежди бульон) + виното до покриване на сместа. Къкри на тих огън.

След около час и половина, към ястието се прибавят картофите и морковите. При необходимост доливаш малко вода/бульон, но само ако е абсолютно наложително!

Когато ястието е почти готово, се добавят доматите и чушките. Разбърква се хубаво и се оставя още няколко минути, след което се изключва котлона.

ПП. Оригиналният гулаш, доколкото съм чувала, се прави със свинска мас. Рискувай Публикувано изображение

ПП2. Понеже рецептата е с картофи, не съм го писала, но когато говорим за гулаш с консистенция на супа, т.е. който не е гъст, към него се добавят едни варени тестени изделия - "чипетки". Правят се само с вода, яйце и брашно, оформят се топчета и се пускат във врящия гулаш.

diadia,

рецептата, която знам, е почти същата, която са ти дали, но с повече яйца (но това вече си зависи от вкуса на човека). Моят съвет е да я направиш с ръчно разточени от теб кори, а не с готови, поради самата технология на "къпането". ;) Ти си прецени. Успех.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди години в едно софийско заведение хапвах "Пиле по императорски".Това,което си спомням от рецептата е,че съдържаше царевица,ориз,сметана,пилешко филе и др.Опитвах в много кулинарни сайтова да открия подобна рецепта,но не успях.Ако някой я знае тази рецепта или нещо приблизително като нея,нека ми я драсне тук. Благодаря;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди години в едно софийско заведение хапвах "Пиле по императорски".Това,което си спомням от рецептата е,че съдържаше царевица,ориз,сметана,пилешко филе и др.Опитвах в много кулинарни сайтова да открия подобна рецепта,но не успях.Ако някой я знае тази рецепта или нещо приблизително като нея,нека ми я драсне тук.

Благодаря:)

Всички тези продукти (царевица, ориз, сметана, пилешко филе и др.) като едно ястие, като обща композиция ли бяха, или сметаната беше като сос, примерно, полята отгоре?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всички тези продукти (царевица, ориз, сметана, пилешко филе и др.) като едно ястие, като обща композиция ли бяха, или сметаната беше като сос, примерно, полята отгоре?

Оризът сварен се слагаше на дъното на чинията,а върху него останалите неща.Сметаната беше част от соса,в обща композиция с царевицата,пилето.........

Публикувано изображение

Дано успях да те ориентирам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безкрайно ме улесни :) Ето какво ти предлагам аз:

Подготовка: нарязваш филето на хапки и го мариноваш в сос от малко лимонов сок, соев сос и подправки (подходящи за пиле, нищо не каза за подправките, така че както си прецениш) за 2 часа;

1. Сваряваш ориза с малко сол;

2. разстилаш го като канапе в чинията, в която ще го сервираш;

3. отцеждаш месото от маринатата и го запържваш в малко мазнина до златисто;

4. добавяш лук, нарязан на филийки (или може пресен лук на ситно);

5. задушаваш полученото до омекване; при нужда наливаш малко пилешки бульон;

6. добавяш заквасена сметана (предварително малко си я разбъркваш);

7. разбъркваш постоянно в една посока, без да спираш до сгъстяване и на средна или ниска температура;

8. добавяш царевицата (сладка царевица от консерва, количеството – по желание);

9. изсипваш месото със соса върху подложката от ориз;

10.поръсваш с малко магданоз и сервираш. :)

Mоже да ползваш и течна готварска сметана, само че може да се наложи да я сгъстиш с малко брашно. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще взема да го пробвам,това дето предлагаш.От себе си ще добавя и малко бекон защото си спомних,че и това имаше в съставките.Магданозът ще го пропусна-ненавиждам го.Крайният резултат,обещавам да го видите всички. Благодаря ти,много ти благодаря:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, преместих се от София да живея в Сандански, а тук няма китайски ресторанти. Много ми се е дояла такава манджа, ама би било кеф сама да си я сготвя. Някой знае ли рецепти? Нещо с месо :-) За съжаление се съмнявам, че е възможно човек само да си сготви нещо такова - кой знае какви съставки трябват, едва ли ще ги има в "Била". Но българите са изборетателни - все някой се е сетил да измисли нещо, което поне има приблизително такъв вкус?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

изтегли си Домашен Кулинар (това е програма естествено) и там пише за всичко :P)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Искам подробна рецепта за тулумбички, макар,че са лесни, но искам на вкус да ги издокарам възможно най-сполучливи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз искам рецепта за меки тулимички!

Правих 2 пъти и ми се поучиха едни твърди :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Как така твърди? Освен, ако сиропът ти не е голям шербет Публикувано изображение

Сега ще изровя в моя "Календар на домакинята" Публикувано изображение рецептата.

За 10 порции

За тестото

1 ч.ч брашно

1 ч.ч. вода

1 с.л. краве масло

4 яйца (със стайна температура)

1 ч.ч олио (нужно за пърженето)

За сиропа

1 ч.ч захар

1 ч.ч вода

1 пакетче ванилия

Водата и кравето масло се слагат в съд, който се поставя върху нагревателната площ с умерена температура. Щом течността заври, се изсипва брашното наведнъж и се разбърква с дървена лъжица, докато се получи гладко, отделящо се от съда тесто. Съдът се отстранява от топлинния източник Публикувано изображение и когато тестото позастине, се прибавят яйцата - едно по едно и при непрекъснато разбъркване. От приготвеното тесто с лъжица се оформят топчета или със шприц се шприцоват продълговати лентички, които се пържат в сгорещеното, но не и димящо олио. Изпържените толумбички се потапят в предварително сварения от водата и захарта сироп, ароматизиран с ванилията, или (по желание) се поръсват с пудра захар и се поднасят.

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво е ,,голям шербет,,??

По същата рецепта беше и моя жалък опит,но в сиропа имаше и сок от лимон:1/2 чл

Кога се топят тулумбичките:когато са още топли ли? Сиропа с каква Т да е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пускат се веднага в напълно изстинал сироп.

Обаче сиропът ти трябва да не е много сгъстен, това исках да кажа с "голям шербет" Публикувано изображение . Просто го оставяш да заври и махаш от котлона.

Аз съм ги правила само веднъж и станаха, но понеже не си падаме вкъщи по сиропираните сладкиши, та не повторих Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, мили приятели.Преди мн години ядох на един събор в Северозападна България едни сладки.Казваха им "чалмички".Представляваха сиропирани сладки, от кафяв и бял фитил тесто, преплетени като чалма.Преди да успея да взема рецептата си тръгнахме.На следващата година вече не можех да питам домакинята, тъй като се бяха развели с мъжа си и тя беше в Италия.Във Вас ми е надеждата.Сладките са страхотни!Надявам се да можете да помогнете, както сте помагали не веднъж.С уважение: Ели

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е някои да знае?

Nescafe Chocofreddo

Начин на приготвяне:

Необходими продукти-35 грама Чокофредо и 150 милилитра прясно мляко

Вземете блендер който може да разбива лед.

Сложете 6-7 бучки лед.

Добавете 150 милилитра мляко.

Добавете 35 грама Nescafe Chocofreddo (6 равни мерителни лъжички)

Разбийте всичко в шейкъра и сервирайте в оригинална чаша Нескафе Чокофредо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...