Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Търся рецептата за домашни милинки!

Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако някой прави такава бишкотена торта, моля да сподели рецептата :)

С бишкоти съм правила само тирамису, но ще се опитам да разгадая. Това ми изглежда като блат, но може аз да недовиждам... Кремът е шоколадов, отгоре има ядки, май има и бял крем и нещо, което ми прилича на течен шоколад.

Бих ти дала примерна рецепта :) Ти ще си решиш би ли я направил(а). Ако ми остане време, ще я направя лично и ще пиша пак.

- Взимат се бишкоти – някакви по-хубави, например савоярди (като за тирамису), топят се в сок от компот или мляко (или в силно еспресо, но тогава вече ще заприлича на тирамису), редят се плътно една до друго в средно дълбок съд (да има място за два "етажа", като гледам снимката);

- прави се шоколадов крем: виж тази рецепта.

С шоколадовия крем се маже първия пласт бишкоти. Отгоре се нареждат втория слой бишкоти. По желание може да направиш бордюр от вертикално изправени бишкоти, като "ограда".

- отгоре заливаш със светъл крем. За него:

---> предложение 1: крем с Маскарпоне за тирамису.

---> предложение 2: този ванилов крем на Галя, но без какаото, за да остане светъл, какъвто е на сниката, която си дала.

---> предложение 3: този бананов крем.

Отгоре наръсваш с едросчукани орехи или каквито други ядки обичаш. Казвам орехи, защото на снимката ми изглежда така.

Отгоре – поливаш с течен шоколад.

После я покриваш и оставяш в хладилника за поне няколко часа.

Търся рецептата за домашни милинки!

Благодаря предварително!

1 пакетче мая

1 ч.л. захар

1 ч. л. сол

100 гр масло

2 яйца

200гр сирене (≈)

3 ч.ч. брашно

Маята се разтваря в приятно топла, но не гореща вода (1 ч.ч.) + 1 ч.л. захар. Разбърква се с пластмасова лъжичка много внимателно и бавно и се захлупва и поставя на топло място за 20 минути.

Сместа се разрежда с 1 ч.ч. мляко и се изсипва в пресятото брашно, добавя се 1 ч.л. сол и 1 с.л. олио и се меси до меко тесто. Оставяш да втаса за 20 минути, късаш топчици, оформяш ги с намаслени ръце, слагаш в средата сиренце и ги редиш в намазнена тава. Оставят се да втасат още веднъж.

Отделно запържваш 1-2 с.л. олио с 1 ч.л. червен пипер + 1-2 с.л. брашно или галета + малко натрошено сирене, разрежда се с 1-2 с.л. водичка и се полива върху милинките, след което ги пъхаш във фурната да се пекат.

ПП. ако работиш със суха мая, дозата за тази рецепта е 1 1/2 пакетче – и я добавяш направо към брашното.

ПП2. може да разтвориш маята и в млякото.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С бишкоти съм правила само тирамису, но ще се опитам да разгадая. Това ми изглежда като блат, но може аз да недовиждам... Кремът е шоколадов, отгоре има ядки, май има и бял крем и нещо, което ми прилича на течен шоколад.

Бих ти дала примерна рецепта :) Ти ще си решиш би ли я направил(а). Ако ми остане време, ще я направя лично и ще пиша пак.

- Взимат се бишкоти – някакви по-хубави, например савоярди (като за тирамису), топят се в сок от компот или мляко (или в силно еспресо, но тогава вече ще заприлича на тирамису), редят се плътно една до друго в средно дълбок съд (да има място за два "етажа", като гледам снимката);

- прави се шоколадов крем: виж тази рецепта.

С шоколадовия крем се маже първия пласт бишкоти. Отгоре се нареждат втория слой бишкоти. По желание може да направиш бордюр от вертикално изправени бишкоти, като "ограда".

- отгоре заливаш със светъл крем. За него:

---> предложение 1: крем с Маскарпоне за тирамису.

---> предложение 2: този ванилов крем на Галя, но без какаото, за да остане светъл, какъвто е на сниката, която си дала.

---> предложение 3: този бананов крем.

Отгоре наръсваш с едросчукани орехи или каквито други ядки обичаш. Казвам орехи, защото на снимката ми изглежда така.

Отгоре – поливаш с течен шоколад.

После я покриваш и оставяш в хладилника за поне няколко часа.

Мерси много! :)

Ако успеем да сътворим нещо читаво, ще постнем снимки :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси много! :P

Ако успеем да сътворим нещо читаво, ще постнем снимки :angry:

Моля, моля, за нищо ;) Ще се радвам да споделиш отзиви.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Търся рецепта за шоколадов мус без желатин,който да е подходящ за такава торта:

Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Търся рецепта за шоколадов мус без желатин,който да е подходящ за такава торта:

Публикувано изображение

Мусът,който аз често правя е доста лесен и няма желатин.

Трябват ти 3 млечни шоколада от по 100 грама,1 литър сметана(Hopla)или някоя друга марка и 1 ч.чаша захар.

На водна баня разтапяш шоколада и към него прибавяш 300 мл. от сметаната.Разбъркваш го добре и го слагаш за 30 мин. в камерата.Останалите 700 мл. сметана + захарта ги избиваш с миксера(колкото повече биеш,толкова по-добре).За финал превръщаш двете смеси в една хомогенна такава.

Успех:hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Татарско кюфте - а да знаете как се праwи това че тези рецепти дето ги намирам аз са пълна измислица и не е това което съм ял на гости на един приятел. (Който е татрин и не дава рецептата Публикувано изображение )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Татарско кюфте - а да знаете как се праwи това че тези рецепти дето ги намирам аз са пълна измислица и не е това което съм ял на гости на един приятел. (Който е татрин и не дава рецептата Публикувано изображение )

А ти какво точно си ял? :) Питам, защото казваш, че всички рецепти, които намираш, са пълна измислица.

Аз правя татарско кюфте по следния начин: омесвам каймата + яйце + подправки (задълж. черен и лют червен пипер) + малко вода + лук - за половин кг кайма - 2 глави; аз лук обаче рядко слагам). Покривам и оставям каймата за малко. Взима се къс от каймата колко за голямо кюфте (диаметър на малка чиния), по средата се слага кашкавал, оформя се кюфтето (плоско) и се пече на скара, а ако няма подобни условия - на парти-грил. Това е.

Някои слагат кисели краставички в каймата и други неща, но аз не го намирам за нужно.

Иначе впечатленията ми са, че е доста харесвано ястие.

edit: ето рецепта от tatars-bg.org:

Татарско кюфте

* 500-700 г смляно месо

* 2 нарязани на дребно глави лук

* 1 яйце

* 100 г кашкавал

* сол, черен пипер, кимион, сол - на вкус

* лют червен пипер - по желание

* 1/2 ч.ч. бира

Омесете добре каймата с останалите продукти и оставете да почива на хладно 1-2 часа. Оформете кюфтетата, наредете ги върху предварително намазаната с мазнина и подгрята скара и ги изпечете. За обръщане използвайте дървена лопатка. Не ги бодете с вилица, тъй като ще изтече сока.

-----------------------------------

@Aliah - това е торта с 3 вида шоколадов мус. Моето мнение е ( лично мое е и не претендира за меродавност и безгрешност), че без желатин няма да се получи точно вида на описаната на снимката торта - трябва стягащ агент, за да запази тази форма и кaто се махне от формата. (извинявам се за тавтологията).

Като се охлади, ще се стегне донякъде, може би така (чрез замразяване) горе-долу ще придобие форма. Не знам, но не съм оптимист.

Ако проблема е в желатина и произхода му, мога само да те посъветвам да потърсиш желатин на растителна основа.

Все пак пробвай на Тами рецептата, защото този мус, който ти е предложила, е страхотен.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ви Тамио и Чейни!

Муса скоро ще го опитам,много лесен изглежда,а за торатата:не знам.

Проблема е,че на мястото,където живея трудно се намира натурален желатин,

има едни водорсли,които се ползват за желиране,но не ми харесват.

много хубви рецепти пускате :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте ми рецепта за ястие с бяла ряпа

Много била полезна и реших да я включа в менюто си,но не ми идва на ума как да я сготвя.Нещо по-прилично може ли да ми предложите?

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много била полезна и реших да я включа в менюто си,но не ми идва на ума как да я сготвя.Нещо по-прилично може ли да ми предложите?

вярно, че е полезна. Но не готвена. Тя е за салата. Настъргваш си я на рендето и я овкусяваш с оцет, олио и сол. Става супер. И малко бобец - става върха. Ако искаш добави настъргани моркови и червено цвекло. Между другото червеното цвекло е мощен антиоксидант и много вкусно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

вярно, че е полезна. Но не готвена. Тя е за салата. Настъргваш си я на рендето и я овкусяваш с оцет, олио и сол. Става супер. И малко бобец - става върха. Ако искаш добави настъргани моркови и червено цвекло. Между другото червеното цвекло е мощен антиоксидант и много вкусно.

то и самото цвекло си става на салата -с малко майонеза, чесън - и е супер за ракийка :clap:

А салатата от ряпа я обожавам Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

то и самото цвекло си става на салата -с малко майонеза, чесън - и е супер за ракийка :clap:

А салатата от ряпа я обожавам Публикувано изображение

мдааааааааа - с майонезка също става. Или със сметана. Много го одобрявам.

Ряпата може и със прясно зеле.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако всички вечеряме боб с ряпа, ще станем газово независими от Русия. Иначе е вкусна, особенно на салатка. :whist:

Редактирано от invio (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много била полезна и реших да я включа в менюто си,но не ми идва на ума как да я сготвя.Нещо по-прилично може ли да ми предложите?

И аз да кажа:)

Настържи зеле,морков ябълка и ряпа.Овкуси и хапвай.Както разбра и от предните постове-чудесна салатка става.:)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вариант 1: Ряпа + моркови + майонеза + счукани орехи + майонеза. Ряпата и морковите се почистват и настъргват, добавят се орехите, разбърква се с майонезата. Слага се щипка сол. Може да се добави лимонов сок и настърганата лимонова кора.

Майонезата може да се замести със заквасена сметана! Много хранителна е тази салатка.

Вариант 2: ряпа + майонеза + колбас + твърдо сварени яйца + лук. Ряпата се чисти и настъргва, останалите продукти се режат на кубчета като за руска салата. Всичко се разбърква и се добавя майонезата. Може да се добави и зелена ябълка на малки кубчета.

Тя не е чак толкова капризен зеленчук по отношение на комбинации.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Полезна е черната ряпа. Особено за гърло. Малко е люта на вкус и спомага газирането. Режеш капак. Дълбаеш с чаена лъжичка дупка и запълваш с мед. Похлупваш и оставаш да преседи нощ. На сутринта пиеш сока и лекуваш кашлицата. Дълбаеш на ново и така докато свърши. @emmi Защо пропускате алабаш? Малко е като железен топуз, но рендосан в случая е вълшебен. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Полезна е черната ряпа. Особено за гърло. Малко е люта на вкус и спомага газирането. Режеш капак. Дълбаеш с чаена лъжичка дупка и запълваш с мед. Похлупваш и оставаш да преседи нощ. На сутринта пиеш сока и лекуваш кашлицата. Дълбаеш на ново и така докато свърши.

@emmi

Защо пропускате алабаш? Малко е като железен топуз, но рендосан в случая е вълшебен. ;)

е, защо - защото е като железен топуз и оставам без крайници докато го настържа :) Ако ти го настържеш от мен ще е ракийката ;)

Но определено съм фен на червеното цвекло.

Което ми напомня, че едно борщче ще ми дойде много положително :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми каже рецепта за дюнер?? Говоря за питката за соса и за всичко останало. Само не пращайте линкове към други сайтове, защото съм търсил доста и във всеки сайт има по малко от всичко. :) Благодаря предварително! :):)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми каже рецепта за дюнер??

Говоря за питката за соса и за всичко останало.

Само не пращайте линкове към други сайтове, защото съм търсил доста

и във всеки сайт има по малко от всичко.

:rolleyes:

Благодаря предварително! :):)

Ето за питката тук

http://www.bb-team.org/recipes/3399/

и тук

http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=170249

Ето и за соса

http://archives.zavinagi.com/archive/index.php?topic=62730

Тук също намерих разни неща

http://ruslantrad.wordpress.com/2009/09/09/duner-home/

http://ruslantrad.wordpress.com/2009/02/26/kakvo-e-istinski-duner/

http://www.udoma.com/?view=material&cat=11&itype=12&isubtype=52&info=517

Надявам се да съм бил полезен!

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Варианти за ориз по китайски

Е някой ще ми каже ли какви подправки е най-добре да сложа на този ориз по китайски с "три вида месо"?

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може ли да ми дадете варианти за ястия с броколи.Приготвям ги по два начина.Искам да знам и още.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може ли да ми дадете варианти за ястия с броколи.Приготвям ги по два начина.Искам да знам и още.

А би ли споделила по какви начини ги приготвяш? :)

Обичам броколи, но рядко съм приготвяла с тях.

Иначе най-често съм правила броколи със сметана и топено сирене (сега ще издиря дали имам снимка и ще я кача). Броколите задължително бланширани в този случай.

Много ги обичам на пара, заедно с други зеленчуци. :)

ПП. Ето как изглеждат с топено сирене и сметана:

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз ги панирам. Така са ми най-вкусни. Даже преди малко прибрах пет пакетчета във фризера да има. Предпочитам сама да си ги бланширам. Иначе може да се сложат и в ризотото.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

изпратете ми рецепти за гъби в масло! всички които знаете весела коледа!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...