Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


изпратете ми рецепти за гъби в масло! всички които знаете весела коледа!

Гъби в масло

Публикувано изображение

Продукти за 2 порции:

· 500 гр.пресни печурки

· 3 с.л.зехтин

· 20 гр.краве масло

· сол и черен пипер на вкус

· 100 гр.кашкавал

· 1/2 лимон

Гъбите се измиват, по-едрите се нарязват на 2-3 парчета. Сваряват се в подсолена вода за 20 минути. Запържват се в мазнините за 5 минути на силен огън, като се разбъркват. Поднасят се веднага, поръсени с черен пипер и гарнирани с кашкавал и лимон

bordovsky.net

Гъби с масло на фурна

Публикувано изображение

Продукти за 2 порции:

· 400 гр. едри (по възможност еднакви по големина) печурки

· 50 гр. краве масло

· сол и черен пипер на вкус

Гъбите се измиват и пънчетата им се отстраняват. Нареждат се в тавичка, обърнати надолу. В средата на всяка гъба се слага по малко краве масло, посоляват се и се пекат във фурна на 220 гр. за около петнайсет минути. Поднасят се веднага.

bordovsky.net

Гъби с масло на сач

Публикувано изображение

Култивирани гъби печурки с масло и черен пипер на сач.

flickr.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

спешно се нуждая от рецепта с каперси и неоткривам :help:

Каперсите обикновено се използват като добавка към някакво блюдо; като основен продукт поне аз не съм срещала.

Аз ги слагам към салати, примерно картофена с риба тон, с аншоа (на нея най-много вървят), салати със различни сирена, въобще салати под етикета "зимни". Ето например как изглежда салата с фузили и зеленчуци, на която обикновено слагам каперси, ако се намират. (на тази снимка салатата е леко недовършена, както се забелязва)

Виждала съм пържени каперси като гарнитура към меса и рибни филета, но не знам технологията, не съм фен на пърженето.

:blink: Много са вкусни :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой който знае нещо за това вкусно китайско ястие -Мравки лазят по дърво, МОЛЯ да спдели рецептата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук пише, че било пилешко някакво - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=234122.45 На китайски се казва “Маи шан шу дзи”.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всъщност е от няколко вида месо, накълцани много, ама много ситно. Ииии вкусно е, но не е нещо супер-мега-ултра яко.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето няколко сайта с рецепти. http://www.eatingchina.com/recipes/ants-climbing.htm http://theallamericanchinesecookbook.com/2009/06/ants-climb-the-tree/ http://foodmakesmehappy.blogspot.com/2009/03/ants-climbing-tree.html Най-общо се приготвя с китайско фиде, свинска кайма, пресен лук, пилешки бульон, соев сос, чили, царевично брашно, олио, но модификации всякакви (например, може и черни гъби) - прочети рецептите и дано е вкусно. :D Ето и видео как се приготвя (за съжаление, нищо не разбирам от китайски)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-общо се приготвя с китайско фиде

Само да вметна, че се нарича "кристално фиде" и се намира във всеки по-голям маркет!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може, аз обаче му казвам китайско, понякога оризово (на мен не ми харесва особено и един пакет откога се мота из шкафа. Ще трябва да пробвам и аз тази рецепта, щом на толкова много хора хвалят тези "мравки", тъкмо да го оползотворя)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може, аз обаче му казвам китайско, понякога оризово (на мен не ми харесва особено и един пакет откога се мота из шкафа. Ще трябва да пробвам и аз тази рецепта, щом на толкова много хора хвалят тези "мравки", тъкмо да го оползотворя)

аз често им забърквам на моите такива манджи с оризови спагети

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко извън темата...

аз често им забърквам на моите такива манджи с оризови спагети

Мда, ще трябва да пробвам онова с гъбките, което предложи в една твоя рецепта, но малкият не яде гъби, тъй че ще трябва с нещо друго да ги забъркам. Иначе няколко пъти правих нещо с тях (с фиденцето, голям пакет, ще му се не види), но... а бе по не си падам много по спагети (сигурно, защото са ми втръснали, макар че тия са по-особени на вкус).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко извън темата...

Мда, ще трябва да пробвам онова с гъбките, което предложи в една твоя рецепта, но малкият не яде гъби, тъй че ще трябва с нещо друго да ги забъркам. Иначе няколко пъти правих нещо с тях (с фиденцето, голям пакет, ще му се не види), но... а бе по не си падам много по спагети (сигурно, защото са ми втръснали, макар че тия са по-особени на вкус).

джазирай - колко му е хехехехех

наджуркай каквото ядат :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а бе по не си падам много по спагети

Оризови спагети и "кристално фиде" са две различни неща според мен! Или бъркам?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оризови спагети и "кристално фиде" са две различни неща според мен! Или бъркам?

нямам си на идея - даже не съм се заглеждала какво пише на пакета

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

нямам си на идея - даже не съм се заглеждала какво пише на пакета

При нас са различни неща, затова питам...

Оф, оспамих темата...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оризови спагети и "кристално фиде" са две различни неща според мен! Или бъркам?

Ходих до шкафа, за да видя какво пише на моя пакет - оризови спагети. Прочетох из нета, но ще пиша след малко подробно, че малкият пак наду гайдата.

Прочетох, че са различни видове спагети оризовите и кристалните, както им казваш ти (или още китайски). Едните се правят, както се досещате от ориз, а другите от нишесте (картофено, бобено). Но и оризовите като се сварят стават кристални (прозрачни, стъклени). А бе, китайска му работа :)

Научих нещо покрай Бели. Благодаря :)

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По магазините гледам продават се бобови консерви. Някой ще ми обясни ли как да ги овкусявам, че не ми се купува само, за да го олкапазаня. И какъв точно вид да си купя, искам го за гарнитура да го направя... Ако има някоя рецепта в съчетание с пържолки добре ще бъде...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По магазините гледам продават се бобови консерви. Някой ще ми обясни ли как да ги овкусявам, че не ми се купува само, за да го олкапазаня. И какъв точно вид да си купя, искам го за гарнитура да го направя...

Ако има някоя рецепта в съчетание с пържолки добре ще бъде...

Препоръчвам ти боба на Арива - в буркан с винтова капачка е.

Лично аз само от него си купувам - страхотно сварен е,а и се запазва в хладилника продължително време.

Ами колкото ти трябва за гарнитура - да речем половин буркан - объркваш с лютеница и нарязан на ситно лук (праз).

:guitar11:

Публикувано изображение

kenar.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По магазините гледам продават се бобови консерви. Някой ще ми обясни ли как да ги овкусявам, че не ми се купува само, за да го олкапазаня. И какъв точно вид да си купя, искам го за гарнитура да го направя...

Ако има някоя рецепта в съчетание с пържолки добре ще бъде...

Ако искаш боба за гарнитура , избери салатен боб ( големи зърна) .

Ето ти една рецепта за гарнитура :

Примерно ( не знам в какво количество ще я приготвяш ) една паничка сварен боб , печени чушки 2 броя , кромид лук 1 глава, кисели краставички 3 бр., лютеница 3 с. лж., чубрица ,сол .Нарежи краставичките на кубчета ,чушките на тънки ивички , лука на ситно , прибави лютеницата и боба и объркай внимателно да не се намачкат зърната .Прибави чубрицата и солта ...гарнитурата ти е готова :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По магазините гледам продават се бобови консерви. Някой ще ми обясни ли как да ги овкусявам, че не ми се купува само, за да го олкапазаня. И какъв точно вид да си купя, искам го за гарнитура да го направя...

Ако има някоя рецепта в съчетание с пържолки добре ще бъде...

Моят съвет е да си купиш консерва червен боб, консерва царевица и една лютеница. Смесваш трите неща, добавяш няколко капки чили (зависи колко люто обичаш) и се получава доста вкусна гарнитура за няма и 2 минути. Втори, още по-мързелив вариант - купуваш си готова консерва на Bonduelle червен фасул с царевица в чили сос и я отваряш :yanim:

Edit: Сега разгледах и началото на темата и мога да добавя рецептата си за вегетариански палачинки, отговаряйки на два поста едновременно :clap: Размивате пълнозърнесто брашно с домашно прясно мляко, докато стане с вискозитет на боза и добавяте малко сол. Капвате в нагорещен тиган половин чаена лъжичка студено пресован зехтин (за разлика от олиото, зехтинът не става канцерогенен при пържене), сипвате от брашнено-млечната каша и въртите тигана, докато се разлее на тънък слой по цялото дъно. След малко отлепвате краищата с дървена лопатка и подхвърляте палачинката във въздуха, за да се обърне (най-забавната част) :) Като се появят златисто-кафяви петънца и по двете страни, сваляте и мажете с млечна незаквасена сметана "Megle" (в никакъв случай растителна, тя си е чист маргарин, т.е. отрова). След което имате два варианта: за солена палачинка настъргвате рокфор и топено сирене "Президент" с гъби. След това я завивате. За сладка - приготвяте си домашен течен шоколад, като разбивате добре заедно: 150-200 гр сухо мляко "Nestle" или "Dutch lady", 50 гр. краве масло "Megle", 3 препълнени супени лъжици био-какао "equo solidale", около 100 гр домашен пчелен мед и 100 мл млечна незаквасена сметана "Megle" и подправяте със съдържанието на 3 см от шушулка ванилия, малко настъргано индийско орехче и по желание - капка масло от бергамот. Няма нужда от добавяне на вода, сметаната го разрежда до необходимата гъстота. И пак мажете палачинката и завивате. Между другото, този домашен шоколад е доста силен афродизиак :yanim:

Редактирано от Ceftriaxon (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Кажете някакви манджи за язва, нещо, което да е различно от традиционното, защото ми омръзна да ям едно и също... пък и жените вкъщи вече нямат идеи какво да готвят

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кажете някакви манджи за язва, нещо, което да е различно от традиционното, защото ми омръзна да ям едно и също... пък и жените вкъщи вече нямат идеи какво да готвят

Може да прочетеш някои неща тук. Ако се затрудняваш с превода, кажи ми.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся някаква рецепта за десерт, който се прави с бишкоти. Без Тирамису. Нещо простичко, като за начинаещ сладкар. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Обърнах нета наопаки, но нищо не ми допадна - всички неща ми се видяха доста сложни... то са едни безкрайни кремове, компоти, кисели млека и т.н.

Някой има ли идея за нещо подходящо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся някаква рецепта за десерт, който се прави с бишкоти. Без Тирамису. Нещо простичко, като за начинаещ сладкар. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Обърнах нета наопаки, но нищо не ми допадна - всички неща ми се видяха доста сложни... то са едни безкрайни кремове, компоти, кисели млека и т.н.

Някой има ли идея за нещо подходящо?

Дел, предлагам ти този чийзкейк, като вместо блат нареждаш бишкотите в подходящ дълбок съд, например голяма дълбока купа. Може да ги потопиш и в студено силно еспресо, и в сок от компот, и в мляко, но само потапяне и изваждане, за да не се размекнат; но ако са много меки самите бишкоти, не ги потапяй в нищо, ще омекнат, като попият от самия крем.

А кремът ще ти го опростя малко – безспорно най-добре е да ползваш Маскарпоне, но ако не намериш, използвай комбинация от сирене Крема (горещо ти препоръчам "Филаделфия", разбира се) и течна сладкарска сметана – 2 пакетчета Крема (или същото количество "Филаделфия") и 1 ч.ч. сметана. Ако искаш с повече крем – например да наредиш отгоре още един етаж бишкоти, тогава ще увеличиш дозата на крема, защото завършваш най-отгоре със слой крем. С повече крем си е по-хубаво, защото той е много, много вкусен. Не забравяй ванилията.

Отгоре може да наредиш парченца свежи плодове, каквито имаш подръка. Не е нужно да правиш топинга на чийзкейка, щом не ти се занимава, както и желатиновата част също отпада в такъв случай. Може и да поръсиш с някакъв готов топинг. Завиваш с прозрачно фолио или затваряш съда и в хладилника за няколко часа.

Това е - елементарно, няма печене, няма никаква топлинна обработка. А е много вкусно.

ПП. Опитай крема, ако не е сладък, добави пудра захар на вкус. За мен сладкарската сметана е сладка, но аз самата не ям сладко и усещанията ми са малко изкривени.

А ако правиш със заквасена сметана, задължително слагаш захар, защото тя не е подсладена.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...