Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Дел, предлагам ти този чийзкейк, като вместо блат нареждаш бишкотите в подходящ дълбок съд, например голяма ...

Чудесно, Чейни.

Благодаря ти. Задължително ще опитам това, което предлагаш. :cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чудесно, Чейни.

Благодаря ти. Задължително ще опитам това, което предлагаш. :(

Моля, за нищо :) Надявам се да ти хареса, наистина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

колко време се пържат котлети от акула и с каква гарнитура си подхождат? Очаквам вашите идеи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

колко време се пържат котлети от акула и с каква гарнитура си подхождат? Очаквам вашите идеи.

Котлети от акула

Публикувано изображение

Продукти:

2 котлета

3 ск. чесън

2 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

1/2 лимон

кората на един лимон

растителна мазнина,

сол.

За ориза:

1 ч. ориз басмати

1/4 ч. черен ориз

лимонова кора

1/2 с.л. копърово семе

1 глава лук

сол, растителна мазнина

Приготвяне:

Котлетите измиваме и подсушаваме.

Порсъваме със сол и пипер по желание.

В чиния смесваме брашното, пипера и половината кимион.

В тигат запържваме нарязаните скилидки чесън.

Добавяме лимоновия сок, кората, останалия кимион и 1-2 с.л. вода.

Завираме и оставяме 2-3 мин. да ври.

Котлетите овалваме добре в брашнената смес и запържваме в мазнината.

Пържим по две минути от всяка страна, докато станат леко златисти.

След това снемаме съда и слагаме в предварително загрята на 200*С фурна и печем за 5 мин.

Изваждаме от фурната.

Ориза приготвяме по следния начин:

Черният ориз варим в подсолена вода до готовност/30-50 мин./

В тиган с мазнина запържваме лука.

Добавяме оризаи запържваме.

Добавяме подправките и разбъркваме.

Заливаме 1:2,5 /ориз-вода/, довеждаме до кипене, намаляваме котлона и варим около 12 мин.

Изваждаме, разбъркваме с вилица и захлупваме отново.

Оставяме така окло 20 мин.

След което смесваме двата вида ориз.

Сервираме рибата с ароматния ориз и зелен боб със синьо сирене и орехи.

vkusnoikrasivo.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

колко време се пържат котлети от акула и с каква гарнитура си подхождат? Очаквам вашите идеи.

За пърженето ... идея си нямам ! Обаче за гарнитура ... варени картофи с лук ... или марули ... мммммм ... вкусно !


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся рецепта за писюр кюфтета...но не тези, които откривам в нета с доматения сос...А тези, които се готвеха едно време по студентските столове...Ех, леля Мими кви кюфтенца спретваше в стола на ШУ! Още ги помня! Помагайте!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся рецепта за писюр кюфтета...но не тези, които откривам в нета с доматения сос...А тези, които се готвеха едно време по студентските столове...Ех, леля Мими кви кюфтенца спретваше в стола на ШУ! Още ги помня!

Помагайте!

Така наречените още

Голи сарми

Публикувано изображение

Продукти:

свинско месо – 400 гр.

телешко месо – 200 гр.

ориз – 150 гр.

брашно – 60 гр.

яйца – 3 бр.

масло – 125 гр.

лимон – 1 бр.

целина – 100 гр.

червен пипер – 3 гр.

черен пипер

сол

Приготвяне:

Към смляното свинско и телешко месо се прибавят изчистеният и измит ориз, белтъците на двете яйца, черен пипер и сол на вкус.

Сместа се омесва добре и от нея се оформят дребни продълговати кюфтета. Овалват се в брашно и без да се разплескват, се оставят да престоят 1/2 час.

Във вряща подсолена вода се пуска целината, предварително обелена, измита и нарязана на осминки. След като поври целината, се прибавят 3 супени лъжици масло и кюфтетата, като се пускат едно по едно. Варят се на тих огън, за да не се разкъсат, до пълното омекване на ориза.

Трите яйца се разбиват със сока от лимона и към тях се прибавя постепенно и при непрекъснато разбъркване сосът от ястието. С получения яйчен сос се заливат кюфтетата, наредени в чиния.

Останалото масло се запържва с червения пипер и се изсипва върху кюфтетата.

recepti.ezine.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така наречените още

Голи сарми

Бени, много благодаря! Не знаех, че и така се наричат!

Няколко пъти ги правих с доматения сос, но много не ми допаднаха! Търсила съм ги и като "Чирпански кюфтета"-ква е разликата не вдявам!

Ще пробвам и твоя вариант!http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За нищо-непременно пиши как са,че нещо не намирам прясна целина,иначе и аз ще я пробвам рецептата

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Предложете ми нещо изпробвано с аспержи :ph34r:

Кюфтетата не стават много вкусни, но в крайна сметка може и да импровизирам :cool:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам кулинарен въпрос. Чудя се, какво ще стане, ако НЕ сложа масло във картофеното пюре?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Имам кулинарен въпрос. Чудя се, какво ще стане, ако НЕ сложа масло във картофеното пюре?

Картофено пюре без масло?! :)

Ако желаеш,можеш да замениш кравето масло с растително - картофено пюре без никакво масло прилича на лепило.

Редактирано от обсидиан (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предложете ми нещо изпробвано с аспержи :)

Кюфтетата не стават много вкусни, но в крайна сметка може и да импровизирам :shy11:

Аспержи, запеченки с малко солчица, зехтинец и черно пиперче (ама много малко) и след това залети с гъст сос холандез (Hollandaise Sauce) - ммммммммм - мням - мням - мням...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много хубава тема :shy11: Искам да си направя домашна пастърма. Намерих страшно много рецепти, но ме интересува някой от форума който да е правил и има опит да сподели. Също ми стана интересно за месо в буркани. Чета по разни форуми и го оприличават на саздърма. Ял съм свинско от буркан в казармата и си спомням, че беше невероятно вкусно...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аспержи, запеченки с малко солчица, зехтинец и черно пиперче (ама много малко) и след това залети с гъст сос холандез (Hollandaise Sauce) - ммммммммм - мням - мням - мням...

Аз ги изпържих с кашкавал и шунка, после един млечен сос забърках, станаха добре.

Ама нещо не съм очарована от самия им вкус, на трева беше :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

За аспержите може хиляди комбинации да измислим, НО: - лимон задължително; - да не се прекалява с мазнината - няколко капки зехтин са достатъчни. (особено ако се пържат. Лично за мен на пара и на грил е по-добрият вариант за приготвяне - по-здравословно и вкусът е по-интензивен. Въпрос на вкус е, трябва да се опитат всички начини, за да разбере човек кой е 'неговият' вкус); - да не се прегарят, ако се пържат (трябва да останат зелени) и при пробождане с нож да са крехки, но "стегнати".

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как се готви ориз ама само с вода без да се слагат меса и разни му работи нали слага му се вода после се вари там до колкото знам трябва да се парви на ниска температура за да поеме или нещо от тоя сорт абре вие ми кажете...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте една рецепта за бюрек. Това е вид баница.

БЮРЕК (с ефект на домашна точена баница)

Фини кори

4 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1/2 ч.ч. олио

1ч.ч. брашно

500гр сирене

100гр масло

Разбивате яйцата, добавяте млякото със содата, олиото на тънка струйка и брашното. Намазвате първата кора с разтопеното масло и слагате от плънката. Повтаряте същото с втората кора върху нея и тогава ръсите и от натрошеното сирене. Навивате на роло и редите в омазнена тава. Накрая редите отгоре бучици масло и печете до зачервяване. Сместта между корите бухва и се слива с тънките кори и на външен вид баницата прилича на домашно точена. Слагайте равна лъжичка сода, иначе покафенява отвътре.

Заповядай! :biggrin:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофена мусака с гъби.Продукти:10 картофа,1 с.л.брашно,120 г пресни гъби,2 глави настърган кромид лук,олио,сол на вкус. Приготвяне:Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренеде.Разбъркват се с брашно и сол на вкус.Гъбите се сваряват и запържват с настъргания лук в малко зехтин и се посоляват.Нареждат се в тавичка ред картофи,ред гъби и отново картофи.Ястието се поръсва със зехтин и се пече около 30 минути в педварително загрята фурна до 200 градуса. ДОБЪР АПЕТИТ: Картофена мусака с гъби.Продукти:10 картофа,1 с.л.брашно,120 г пресни гъби,2 глави настърган кромид лук,олио,сол на вкус. Приготвяне:Картофите се обелват и се настъргват на ситно ренеде.Разбъркват се с брашно и сол на вкус.Гъбите се сваряват и запържват с настъргания лук в малко зехтин и се посоляват.Нареждат се в тавичка ред картофи,ред гъби и отново картофи.Ястието се поръсва със зехтин и се пече около 30 минути в педварително загрята фурна до 200 градуса. ДОБЪР АПЕТИТ:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Приятели скоро ще имам рожден ден и търся рецепти за торти,които се приготвят лесно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди две години в Гърция опитах една салата с майонеза ,пилешко ,царевица,грах и яйца но и заябравих името до колкото си спомням беше бефи нещо подобно на тази дума.ако някой и знае името моля да ми напиши.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля, някой да сподели дали гъбите се мият преди да се замразят във фризера, начини за замразяване и колко време могат да се съхраняват така....?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля, някой да сподели дали гъбите се мият преди да се замразят във фризера, начини за замразяване и колко време могат да се съхраняват така....?

тук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...