Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Никой ли не е замразявал?http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif В статията пише, че замразени траят само месец?http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Никой ли не е замразявал?http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif В статията пише, че замразени траят само месец?http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Аз съм замръзявала сърнели. Не се мият преди това. Мият се, кото ги извадиш. Не мога да ти кажа колко траят, защото моите не устискаха цяла година / демек - употребих ги /

Само че...На мен не ми харесват гъбите след като вече са замръзявани. Губят си плътността и част от вкуса.

Тази година ги изсуших и прибрах и стъклен буркан. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз ги измивам, изцеждам добре, нарязвам и замразявам в пликчета по половин килограм, или на дози според ястията в които ще ги използвам - печурките. Понякога си замразявам ситно нарязани пънчета за супи, в малки пвс чашки за кафе, затварям с алуминиево, или стреч фолио. Срока на съхранение е не по-малко от шест месеца при температура минус 18 градуса. Предпочитам замразенине гъби, пред кансервираните такива - които оприличавам на консервирана пластмаса, без никакъв вкус. Използвам и замразени манатарки, прекрасни са за всякакви ястия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

kак става най-вкусна пастърва ? (нещо лесно знаете ли) печена на скара - не става!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

kак става най-вкусна пастърва ? (нещо лесно знаете ли) печена на скара - не става!

аз я харесвам пържена до златисто


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой знае ли рецепта за пиле "Ватикана", не можах да си намеря рецепта а е....вкусно :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой знае ли рецепта за пиле "Ватикана", не можах да си намеря рецепта а е....вкусно :)

Сигурно така го е кръстил готвача,виж Пиле по италиански в гугъла-

предполагам е същото

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой да знае рецепти за сладки и по-точно кекс,но в силиконова тава??

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте идеи за салати с авокадо ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте идеи за салати с авокадо ?

Освен гуакамоле, което ми е фаворит за салата с авокадо или по-точно дип с авокадо, може например

1. сварени картофи, авокадо на парченца \без кората, разбира се\, зехтин, лимонов сок, сол, горчица, някакви ядки, ако харесваш (също домати, краставици - и стана манджа с грозде :speak: )

2. авокадо, сварени яйца, лук, зехтин, лимонов сок, сол, черно пиперче, риган или каквата подправка ти харсва

3. манго, авокадо, лимонов сок, сол, зехтин, някава зеленийка - може пресен спанак, копър, магданоз

Абе, ръгаш каквото намериш :withflowers:

Някой да знае рецепти за сладки и по-точно кекс,но в силиконова тава??

Какво значение има тавата, че е силиконова. Всеки кекс може да изпечеш в нея.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте идеи за салати с авокадо ?

Гуакамоле: http://kokicheto.blogspot.com/2011/01/blog-post_09.html Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Линкове с рецепти за шоколадови торти

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря :whist:

В блога на Федорита има разкошна тортичка с шоколад. Пак там има и други шоколадови вълшебства.

А тук е моята торта Гараш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рецепта (може и няколко) за кебапчета моля! В повечето случаи, домашната продукция, която съм ял, стават или сухи, или сипкави, недобре подправени и т.н. Така че моля за рецепта, от която се получават хубави и вкусни кебапчета. Ако може и като за инженер, с мерки и подробно описание на продуктите и процеса. Благодаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Рецепта (може и няколко) за кебапчета моля! В повечето случаи, домашната продукция, която съм ял, стават или сухи, или сипкави, недобре подправени и т.н. Така че моля за рецепта, от която се получават хубави и вкусни кебапчета. Ако може и като за инженер, с мерки и подробно описание на продуктите и процеса.

Благодаря.

Ето една рецепта за кебапчета, от рецептурника на ЗОХ (от преди 1989), публикувана в нета от един (лека му пръст) голям кулинар. През соца всички заведения за обществено хранене работеха по този рецептурник и съдейки по вкуса на тогавашните кебапчета, май рецептите са се спазвали (което, както ще видите не е проста работа). Специално тази рецепта се съмнявам че някое заведение ще я спази отново.

Сочни кебапчета стават само от свинска кайма, мляна от плешката, месцата около корема (осмянката) и сланина.

Подправките са 5 гр. кимион и 5 гр. черен пипер на 1 кг. кайма.

Каймата се омесва добре и трябва да поеме около 100-150 грама вода.

Отлежава едно денонощие в хладилника на пласт не по-дебел от 6 см.

Премесва се пак, отлежава 5-6 часа и се оформят кебапчетата, като се полират с ръце, топнати в купичка вода и оцет в съотношение 1:1

Скарата трябва да е много добре загрята, почиства се с телена четка, после саждите се почистват с глава лук, бучната през мустаците и отрязана по екватора, после се мацва леко с олио - топва се лукът в чинийка с мазнина и се маже с него.

При печенето се търкалят САМО В ЕДНА ПОСОКА НА ТРИ ПЪТИ.

Не трябва да се притесняваме от мазната кайма - такава трябва да е - като се пекат излишната мазнина изтича.

Тази, която при омесването е образувала гел с водата остава и прави кебапчето сочно - месене му е майката - до припадък и обратно - и отлежаване - мазнината да се гелоса с водата - емулсия.

Кебапче се пробва като се хване с щипките за единия край и се разтресе, трябва да не се прекършва - иначе каймата е била постна или недостатъчно омесена или малко отлежала.

В същото време кебапчето може да се пресече с вилица в чинията - не е необходим нож, за да се отреже.

От същата кайма могат да се опекат кюфтета.

Лукът, по 5 гр. на кюфте, се реже с много остър нож на ситно, колкото ви харесва.

Всяка гребка кайма се топва в кълцания лук и се меси с ръце, докато лукът "се скрие" - прехвърлят се с пляскане от ръка в ръка - когато почнат да плющят, значи са добре хомогенизирани и загладени.

Ако лукът се омеси по-рано от половин час преди изпичането, променя вкуса на кюфтето, а понякога и цвета му - стават зеленикави и тричави.

Обръщат се само веднъж - като обърнете първото ще ви стане ясно дали останалите са готови за обръщане.

kulinar.bg

Успех!

:cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре де, знам че е абсурдно, ама утре съм на погача на племеницата и правя кекс да им занеса. Тааааааа...нямам пудра захар да го украся...но пък имам ванилена захар...Някой използвал ли е туй нящо и мога ли да си поръся сладкиша с него..Както сами подразбирате ситуацията е спешна...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Добре де, знам че е абсурдно, ама утре съм на погача на племеницата и правя кекс да им занеса.

Тааааааа...нямам пудра захар да го украся...но пък имам ванилена захар...Някой използвал ли е туй нящо и мога ли да си поръся сладкиша с него..Както сами подразбирате ситуацията е спешна...

е, признах тъ - в един часа посред нощ да правиш кекс / вместо секс/ това само ти го можеш :)

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колежки и колеги. Айде малко помощ :ohmy: Трябва ми рецепта/идея за нещо като вечеря. Амаааа да не е нещо сложно и много претенциозно. Нещо като за човек, който от скоро живее сам и тепърва се запознава от коя страна се държи тигана... В случеят е по-важна идеята на вечерята, от колкото какво точно ще сътворя. Някакви идеи? Ще е за двама.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В началото давай със салати, да свикнеш да обработваш продуктите. После действай със супите и се учиш как да правиш застройка. Следват яхнии, като тънкостта е сгъстяването с брашно. Готвенето на ориз също изисква внимание, ако го пържиш, е добре да го бланшираш предварително. Когато пържиш, започваш с продуктите, които се готвят най-бавно. Ако пържиш месо, предварително го нарязваш, измиваш със студена вода и го оставяш в марината за минимум 20 минути, а най-добре да престои една вечер в хладилника. Аз ползвам обилно соев сос, кълцан чесън, черен пипер, задължително олио и на свинското слагам доволно захар, получава се нещо като якинику сос. Ако пържиш филе, гледай да го оставяш със сос, че иначе е сухо. Впрочем сега си мисля, че може да направим една тема с кулинарни съвети :whist: Колкото до какво да сготвиш довечера, овчарската салата е добър вариант. За основно може да направиш някакви пържени късчета месо със зеленчуци и гъбки :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

момичета, аз търся рецепта за лазаня домашно приготвена, прошепнете някоя рецепта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

момичета, аз търся рецепта за лазаня домашно приготвена, прошепнете някоя рецепта.

Ето тук намерих една рецепта.Пробвай и кажи кажи резултата после.Успех.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

момичета, аз търся рецепта за лазаня домашно приготвена, прошепнете някоя рецепта.

аз я правя така: http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=677&showentry=6137

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

момичета, аз търся рецепта за лазаня домашно приготвена, прошепнете някоя рецепта.

Ако става въпрос за домашно приготвени листи за лазаня - тук 1 рецепта

А ако използваш търсачката на форума - ще ти излязат много рецепти за най-различни видове лазаня. ;)

Успех.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...