Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Някой може ли да преведе рецептата на този мус

:rolleyes:

http://gracessweetlife.com/2011/03/triple-chocolate-mousse-cakes/

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубава и изпитана рецепта за Уха, ако може. Благодаря

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубава и изпитана рецепта за Уха, ако може.

Благодаря

Уха не я познавам, ама можеше да преведеш поне муса

:(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубава и изпитана рецепта за Уха, ако може.

Благодаря

казвам каквото помня от баща ми - правеха я когато ходеше за риба с дружинката.

Тенджерата трябва да е емайлирана или глинена. Но гърнето го счупиха и отмъкна на майка една емайлирана тенджера. Рибите трябва да са няколко вида. Е, в Урал нямаше проблем с това.

Малко лук, малко картофи и малко моркови и доста подправки. Наблягаха на девисил, дафинов лист, пащърнак, магданоз и розмарин. Е, и черен пипер естествено.

Вари се без капак. Първо се сварява рибата, вади се да се почисти от костите и през това време се сваряват зеленчуците, рибата се връща и се добавят подправките.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

добре де, ако щете, гугъла това преведе, малко смешно ама карай

:P

Bittersweet шоколадов мус и мус млечен шоколад

Тежки сметана, 789 мл (3 1/3 чаши), 35%, разделени

8 големи яйчни жълтъци, стайна температура, разделена

113 гр (½ чаша) пудра (фин гранули), захар, разделени

59 мл (¼ чаша / 4 супени лъжици), лек царевичен сироп, разделени

59 мл (¼ чаша / 4 супени лъжици) вода, разделена

100 гр (7 унции) добро качество горчиво шоколад, разтопи

2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия, разделена

Щипка сол

100 гр (7 унции) млечен шоколад, разтопи

В купата на електрически миксер на стойка, снабдена с размахване привързаност, победи 394 мл (1 2/3 чаши) тежки сметана на средно висока скорост, докато меки върхове форма, около 3 и половина минути. Прехвърля се в херметически затворени контейнери, се съхранява в хладилник за 1 час.

Поставете 4 яйчни жълтъци в чиста купа с електрически миксер на стойка, снабдена с размахване привързаност; ритъм на висока скорост, докато бледите и пенлива, около 5 минути.

Междувременно, в малки, тежко дъно тенджера на силен огън, донесе 56,25 грама (¼ чаша) захар, 2 супени лъжици сироп от царевица и 2 супени лъжици вода, за да плъзгаща се вари. Гответе, докато се формират ясни, големите балони, около 1 минута.

Намаляване на скоростта на миксера до средно-ниско. Внимателно и постепенно се налива горещ сироп, определени страна на купата. Повишаване скоростта на средно-висока и се разбърква, докато леко се сгъсти, около 5 минути.

Премахване на купа от миксер, добавете разтопено горчиво шоколад, 1 чаена лъжичка ванилия, щипка сол. Използването на голям гъвкава гумена шпатула, разбърква да се комбинират добре.

Извадете разбита сметана от хладилника и се поставя в голям размер купа. Добави една трета от горчиво-шоколадова смес с разбита сметана, размахване, докато добре съчетани. Добави остава горчиво-шоколадова смес, месене, докато добре се съчетава. Натиснете сместа през голяма глоба сито мрежи в голяма купа, изхвърлете всички твърди частици.

Прехвърляне горчиво шоколадов мус до голяма торба сладкиши, оборудван с голям, обикновен кръг върха.

Повторете цялата рецепта, заместване на млечен шоколад за горчиво.

Прехвърляне мус от млечен шоколад до голяма торба сладкиши, оборудван с голям, обикновен кръг на върха (Ако мус е тънка, не се прехвърлят към сладкиши чанта, използвайте лъжички за сладолед с лъжица в хартия яка - не се притеснявайте, че ще постави в хладилник. Можете също така да изскочи торта във фризера, за да им даде добър набор след това извадете яки и място в хладилника).


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Явне не само мен ме мързи адски :-)

Ако ме отмързи ще ти пусна превода, ако все още не си се оправила. Може да видиш и модификацията на Ирка >>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Препоръчайте ми нещо с червено цвекло,обаче да е изпробвано ,че става за ядене,а не буламач като някои рецепти в списанията.Разбрах,че е много здравословно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз го употребявам или на салата с моркови или просто изцедено.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Препоръчайте ми нещо с червено цвекло,обаче да е изпробвано ,че става за ядене,а не буламач като някои рецепти в списанията.Разбрах,че е много здравословно.

 

Сварено и нарязано на кубчета със сметана, смлени орехи, малко счукан чесън, по желание сол и лимонов сок - една от любимите ми салати.

Много е вкусно сварено и нарязано на кубчета с добавка на сол, лимонов сок или оцет и зехтин.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Препоръчайте ми нещо с червено цвекло,обаче да е изпробвано ,че става за ядене,а не буламач като някои рецепти в списанията.Разбрах,че е много здравословно.

 

настъргано на ренде /дребното/ с оцет и олио и сол. А може да се разбърка със заквасена сметана.

може и да се добавят и настъргани моркови

може към горното да се добави и настъргана ряпа

 

аз го готвя често на борщ - цвекло, моркови, лук, две-три скилидки чесън, кисело или прясно зеле според сезона, картофи. Всичко се нарязва, задушава като се добави и една лъжица оцет и се залива с вода или бульон да ври. За подправка - целина. Може и месо да се сложи /телешко, пилешко.../ Сервира се с една лъжица заквасена сметана.

 

другото което правя често е риба под шуба

 

също е много вкусен венигрета: варено цвекло, картофи, лук, кисели краставички. Режат се на дребни кубчета като за руска салата и се овкусяват с оцет, олио и сол ако е необходимо. 

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, ако някой може да ми даде рецепта за Огретен и картофени кюфтета много ще съм му благодарен. (Ала по лесничка, защото още съм малък :) )

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, ако някой може да ми даде рецепта за Огретен и картофени кюфтета много ще съм му благодарен. (Ала по лесничка, защото още съм малък :) )

Здравей

Аз съм фен на картофените кюфтета, ето как ги правя -

мерки нямам щото готвя на око

 

Около кило картофи ги обелвам предварително - да не се зоря после

но ако ти се занимава може и цели да ги свариш и после да си ги белиш - както искаш.

И ги сваряваш - става и в микровелето.

Не ги чакам да омекнат много, полутвърди също вършат работа.

Взимаш купа голяма за омесване и ги намачкваш като изстинат - може и през преса да ги минеш, но на мен са ми по-вкусни намачкани на ръка.

После добавяш една глава нарязан (настърган,пасиран) лук, малко ронена чубрица, 1 яйце, по желание може и натрошено сирене, опитай на вкус - ако иска сол добави.

Чер пипер по желание ако обичаш.

Сместа трябва да ти е стегната, ако ти дойде разкашкана добави малко брашно.

Ми това е - омесваш добре, слагаш тигана с олиото да се загрее, овалваш ги кюфтетата в брашно и пържиш.

 

Няма нищо сложно нали, ще се справиш, сигурна съм

:cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей

Аз съм фен на картофените кюфтета, ето как ги правя -

мерки нямам щото готвя на око

 

Около кило картофи ги обелвам предварително - да не се зоря после

но ако ти се занимава може и цели да ги свариш и после да си ги белиш - както искаш.

И ги сваряваш - става и в микровелето.

Не ги чакам да омекнат много, полутвърди също вършат работа.

Взимаш купа голяма за омесване и ги намачкваш като изстинат - може и през преса да ги минеш, но на мен са ми по-вкусни намачкани на ръка.

После добавяш една глава нарязан (настърган,пасиран) лук, малко ронена чубрица, 1 яйце, по желание може и натрошено сирене, опитай на вкус - ако иска сол добави.

Чер пипер по желание ако обичаш.

Сместа трябва да ти е стегната, ако ти дойде разкашкана добави малко брашно.

Ми това е - омесваш добре, слагаш тигана с олиото да се загрее, овалваш ги кюфтетата в брашно и пържиш.

 

Няма нищо сложно нали, ще се справиш, сигурна съм

:cool:

Благодаря ти много :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся рецепта за чушка бюрек - по някакъв нестандартен начин - но да е изпитан ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търся рецепта за чушка бюрек - по някакъв нестандартен начин - но да е изпитан ...

Ще ти дам една рецепта,която мисля,че ще ти хареса.

В сместта слагаш натрошено сирене,яице и нарязано на ситно пуешко сварено месо.

Сместта трябва да е гъста за да не ти излезе от чушката.

Пълниш чушките и после ги овалваш в яйце,брашно и последно пак в яйце и го пържиш.

Ами тове от мен дано да ти хареса. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да добавя - не си играйте да пълните чушките - за печени говоря

просто я разрязвате, слагате пълнежа и я завивате на рулце като палачинка

бърза работа, ефекта същия

;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

чушка бюрек - можеш да я напълниш и със сварен и изцеден бял боб с подправки и после процедурата на Джанис Джоплин с пърженето 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дженис, ако ми позволиш... една малка поправка. Когато панираме първо се овалва в брашно, излишъците изтупваме внимателно(ако панираме кашкавал следва първо да намокрим с вода порцийките). След брашното се потопява в разбитото яйце и последно в галета. Ако няма галета може да се повтори брашното. А може и в царевично брашно, корнфлейкс, хлебни трохи... Необходимо е също да престои поне 15-ина минути в хладилник преди пърженето. Това са съвети за начинаещи кулинари, моля знаещите да не ми се сърдят.

Съветът на Хайдучето също е много ценен.

В сместта може да се сложи всичко, което вкусово се връзва с вкуса на чушката-настърган кашкавал, настъргано варено яйце, извара.

И последно... когато ме помръзва или имам и друга работа, си пълня чушките със сместа, редя ги в тавичка, в която предварително съм загряла олио, оставям ги 5-6 минути да се попържат(във фурната) и заливам със смес от яйца и сирене. Пече се до порозовяване, не повече от 10 минути.

хм... дадохте ми идея за днешната вечеря!

Благодаря!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Janis мерси за рецептата. Бяха супер.. само, че забравих да ги снимам. Следващия път ще кача една снимка :)

 

И другите предложения ще видя.

 

Благодаря на всички :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Знам за галетата Нел,ама нещо не я харесвам,като че ли много хрупкава става панировката.

За съвета да оставим 15мин в хладилник та да се втвърди сместта  не се  бях сетила :yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В темата "сладки изкушения" имаше един зелен кекс... едно време, но не му виждам картинката и не мога да се ориентирам кой от всичките беше... Някой ако се сеща, моля да препрати линк  :shy11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В темата "сладки изкушения" имаше един зелен кекс... едно време, но не му виждам картинката и не мога да се ориентирам кой от всичките беше... Някой ако се сеща, моля да препрати линк  :shy11:

ето тук един Кекс със зелен чай и бял шоколад

http://www.raboteshtomomiche.com/menu_recipe.php?id=keks-sus-zelen-chay-i-byal-shokolad-524

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам голям проблем с гъбите. По принцип рядко готвя и може би, защото нямам голям опит с гъбите не мога да ги приготвя. И все пак! Наскоро се опитвах да задуша гъби, за да ги сложа в омлет. Накрая ми се струва, че хем изгоряха, хем останаха сурови - не знам как се получи това чудо. Иначе, котлона беше включен на висока степен и явно това е биоло причината. След това пробвах да ги сваря. Четох на много места, че гъбите се варели в продължениие на 20 мин. Е, аз ги варих точно 3 часа и накрая май се свариха. На вас случвало ли ви се е гъбите ви да не могат да се сварят в продължение на 3 часа? Вие как ги готвите - дайте подробно описание?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, valkiria1 написа:

точно това имах предвид.....дай някаква идейка насам......плиийззззз:min08:

 

Та да си дойдем на думата ;) 

снабдяваш се отнякъде с цветове и махаш тичинките, измиваш и внимаваш да няма някое паяче или бубулече вътре :) 

Препоръчвам ти ги пълнени и панирани 

Плънки според вкусът ти. Аз обожавам сирена и ако аз трябва да си направя за себе си, бих смесила моцарела (на ситно) , чедър, и рикота. Пълнят се цветовете, и тъй като са много нежни, ни трябва по здрава панировка, за да не рискуваме съдържанието да се разлее при пърженето. Аз ти препоръчвам да опиташ с тази: брашно, яйце, и завършваш с картофено пюре на люспи. Крайният резултат е хрупкави пълнени цветове, с нежна топяща се и сочна вътрешност. 

С плънките можеш да импровозираш, като единственото ти правило е, плънката да ти е минала термична обработка (меса, гъби и т.н), и да ти е до готовност за ядене, защото после имаш 2-3 мин за панирането и сама разбираш, че ако е нещо по така вътре, то ще си остане сурово :)

 

 

 

Друг вариант е да ги направиш 'Темпура' (вид японска панировка, при която ще имаш страхотни хрупкави цветове , като тайната на тази панировка е разликата в температурите на горещото олио и ледената панировка) 

Нужни са ти 100гр пшенично нишесте и 100гр брашно,(най добре оризово) 150мл вода, и 50 мл бяло  вино . Разбъркваш съставките и трябва да се получи нещо като гъста палачинкова каша . Една идея сол и 5-6 бучки лед . Потапяш цветовете в тази смес и пържиш в сгорещено олио. И после -да ти е сладко

 

Успех, Вал ! 

 

 

 

 

на 17.12.2015 г. в 9:41, gergek написа:

Имам голям проблем с гъбите. По принцип рядко готвя и може би, защото нямам голям опит с гъбите не мога да ги приготвя. И все пак! Наскоро се опитвах да задуша гъби, за да ги сложа в омлет. Накрая ми се струва, че хем изгоряха, хем останаха сурови - не знам как се получи това чудо. Иначе, котлона беше включен на висока степен и явно това е биоло причината. След това пробвах да ги сваря. Четох на много места, че гъбите се варели в продължениие на 20 мин. Е, аз ги варих точно 3 часа и накрая май се свариха. На вас случвало ли ви се е гъбите ви да не могат да се сварят в продължение на 3 часа? Вие как ги готвите - дайте подробно описание?

 

Нямаш никакъв проблем с гъбите ;) Имаш проблем с възприятията си за сурово и готово . Гъби да вариш три часа? :ohmy: 

Час и половина- два (ако са сушени), съм по съгласна

Иначе да , правилно си разбрал-20-25 мин. 

Пържене , задушаване-13-15мин 

Успех следващия път ! 

 

 

Редактирано от Лин (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бихте ли ми дали изпитана рецепта за вкусни тракийски катми?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...