Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за ъпгрейд на видеокарта и памет.

Featured Replies

Здравеите.

Имам следната конфигурация: CPU Intel Celeron 1.8 GHz,

дъно ASRock P4i45D,

видеокарта nVidia TNT2 M64/32M

и RAM 1x256 MB DDR-400MHz -CL3

След като прочетох предишните теми предполагам, че за повечето от Вас горепосочената машинка е по-скоро "кошница", но имайки пред вид че я използвам само за домашни нужди и не играя игри, реших да я обновя малко.

Бихте ли ме насочили към подходяща видеокарта /с TV out при възможност/ и RAM /на дъното има още един слот/.

Благодаря Ви.

Така и аз искам едно мнение ако може....значи мисля да си сменя процесора видеото и малко рам да добавя

в момента съм:

Процесор: AMD Sempron 2800+ 1.6ghz(клок до 2.5ghz)

Дъно: Gigabyte GA-K8NS

Видео: Radeon 9550 128mb

Памет: 768 DDR400

понеже сокета на дъното е 754 по-добро за процесор от Athlon 3200+ 2.2Ghz не можах да намеря,

Видеото се спрях на Radeon X1650 Pro 512mb DDR2

Рамта,мисля да зема още 2 плочки по 512 DDR400

ако някой предложи нещо по добро за около 250 лв ъпгрейд слушам :)....искам да играя новите игри...до колкото знам те не искат толко процесор колкото видео и рам ...така че ;)

От смяна на процесора голяма файда няма да има, дъното е с nForce 3 и ще имаш проблеми ако са заети и трите слота за памет, а видеокартата с тая DDR2 памет е трагедия. Сложи си на първо време 1х1GB DDR400 и видео от рода на 7300GT/7600GS/GT DDR3. A новите игри искат всичко - най-много видео, после поне 1GB RAM, като е силно препоръчително да са 2GB и бърз процесор, за препоръчване двуядрен. Абе с две думи 754 системите са изпята песен и да дадеш повече от това което си намислил за ъпгрейт е набутване.

• Graphics Engine GeForce 7300GT

• Video Memory 256MB DDR3

• Engine Clock 500MHz

• Memory Clock 1400MHz (700MHz DDR3)

• 8 pixel pipelines

• RAMDAC 400MHz

• Memory Interface 128-bit

• Bus Standard AGP 8X

• VGA Output VGA

• DVI Output DVI-I

• TV Output TV-out, HDTV

това по ли става от Радеона

или може би това кое препоръчваш?

VC Sapphire X1650PRO 256MB DDR3 128bit AGP

• 256MB GDDR3 onboard memory

• 128-Bit memory interface

• Engine clock: 590MHz

• Memory clock: 1300MHz (650MHz GDDR3)

• AGP 8X and AGP 4x standard

• 12 pixel pipelines

• Outputs: VGA, DVI-I, S-video TV-out

• Shader Model 3.0

• Microsoft DirectX 9.0c

• Avivo Technology

• 3D Graphics Resolution of 2560x1600 Max

• Smoothvision HD + Adaptive AA

• Video acceleration of: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264

• HDTV

• HDMI/HDCP

а за процесора как няма да има по голямя разлика....Атлона нали е с 512 кеш,а Семпрона 256......това не е ли фактор....и той е 2.2 и ще го пръжна на 3 и готово?

аааа и още нещо може ли да се мине без смяна на захранването сегашното ми е Fortron ATX 300W

Редактирано от Coleto (преглед на промените)

а за процесора как няма да има по голямя разлика....Атлона нали е с 512 кеш,а Семпрона 256......това не е ли фактор....и той е 2.2 и ще го пръжна на 3 и готово?

аааа и още нещо може ли да се мине без смяна на захранването сегашното ми е Fortron ATX 300W

Да, да и един мармот маже процесора с термопаста. В игрите, специално при този процесор няма да има разлика9или ще има минимална) между Sempron и Атлон с еднаква честота, а 3GHz са мираж за този процесор(изобщо за s.754).

Да, можеш да си запазиш захранването.

7300GT DDR3 е на кантар с 1650PRO DDR3 - eдната има предимство при едни игри, другата при други и т.н та вземи по-евтината. А за малко отгоре има 7600GS DDR3, която вече е по-добрата карта.

мерси за информацията.....разгледах и мисля че от 911.bg е най добре да ги поръчам ;)

и последно разлика между тия 2 карти има ли?

GeForce 7600GS , I-A7600GS-G5F3C, AGP, 256MB DDR3, 128Bit, FAN 156 лв

GALAXY GF 7600GS- AGP, 256MB DDR3, 128bit, TV OUT DVI 159 лв

Редактирано от Coleto (преглед на промените)

Освен че са на различен производител, друга разлика няма. На Galaxy охлаждането ми се струва малко по-живичко иначе няма разлика.

А дъното,което е Gigabyte GA-K8NS ще подържа ли карта с DDR3 памет както в случая 7600GS 256 DDR3?

А дъното,което е Gigabyte GA-K8NS ще подържа ли карта с DDR3 памет както в случая 7600GS 256 DDR3?

Няма да имаш проблеми, стига картата да е AGP няма никакво значение каква е паметта и ( говоря за системата -иначе за самата карта е от значение с каква памет е) . Купувай, монтирай и и се радвай cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.