Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Sony Vegas - въпроси, мнения, проблеми (обединена)

Featured Replies

в сонито има опция за конвертиране за псп но мисля че трябва някакъв плъгин,ако някой е по наясно нека пише.благодаря предварително

• Отговори 303
  • Прегледи 86,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Проблема е следния:

Преди Нова година си бях инсталирах Sony Vegas Pro 8 ( ето и линка http://.....).Всичко вървеше гладко,инсталацията мина безпроблемно и програмата си роботеше чедесно,като се има предвид,че PC-то е на 3-4 години и беше много бъгав.И поради тази причина реших след Нова Година да си го пренсталирам (по-точно един приятел на баща ми го пренсталира) и си мислех,че след като стане това всичко ще бъде на 6.Сложих си необходимите програми и тем подобни и стигнах до Sony Vegas.Изтеглих го от горепосоченият линк давам да ми се изгеглят необходимите компоненти като Microsoft NET Framework 3.0 и след това ми се изписва изчакайте дакото програмата конфигурира компонентите и изчаквам няколко минути.До тук добре,свършва конфигурацията и ми се изписвва следното: Requirements not met.

Та въпросът ми на какво може да се дължи това?Как преди преинсталирането на Windows-a да завършва инсталацията,а сега да не може!?И как да поправя това ако е възмжно?Надявам се да ми помогнете.

Благадаря Ви предварително!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

1. Забранено е публикуването на линкове към пиратски материали 2. Защо беше нужно да пускаш 4 пъти една и съща тема? 3. Имало е нещо инсталирано преди това. Освен това след инсталация на .NET се полага рестартиране (обикновено)

3. Имало е нещо инсталирано преди това. Освен това след инсталация на .NET се полага рестартиране (обикновено)

Специално Сонито не иска рестарт. Преди да инсталва си сканира системата и ако .NET липсва, пита дали иска да се свали. Ако откажеш прекъсваш инстала, ако дадеш ДА, си го сваля, инсталва и продължава напред.

Виж коя версия на .NET ти иска. Пробвай да си го свалиш като самостоятелен файл, инсталирай го, рест на машината и тогава инсталвай Сонито

Успех!

Здравейте!Имам проблем с Sony Vegas 8.0 ..вчера си я изтеглих и се опитах да направя клип,но като начинаеща не разбирах как може да се постави текста върху дадена картинка..ако някой може да помогне ще му бъда благодарна Публикувано изображение

Здравейте!Имам проблем с Sony Vegas 8.0 ..вчера си я изтеглих и се опитах да направя клип,но като начинаеща не разбирах как може да се постави текста върху дадена картинка..ако някой може да помогне ще му бъда благодарна Публикувано изображение

Еее така с питане можеш да стигнеш до Цариград, но Сонито няма да го усвоиш. Четене му е майката. Изтегли си ръководство от нета, напиши в чичко Гугъл Vegaspro80_manual.pdf и ще го имаш.

А иначе за питането ти мисля беше (отдавна не съм работил с него), където ти е клипчето, десен бутон, добавяне на нова видеопътечка, върху нея пак десен бутон и добавяне на текст на желана позиция от клипчето, след това можеш да задаваш цвят, ефекти на текста и т.н.

Всичко това се миксира при крайната обработка.

Но там има и още специфични неща при компресията и т.н.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, знам, че това решение няма да ви хареса, но истинате е, че ако искате да се занимавате професионално с видеообработка си има съответната цена - голям хард. Всички програми прилагат ефектите без рендване само върху некомпресирано AVI. Наскоро ми се наложи да правя един концерт. Ползвам винаги Premiere, макар че Vegas е по-лесна. Все едно... и двете работят отлично на по-слаби машини, ако ползвате некомпресирано AVI. Да, вярно е, че за час и половина видео ви трябват около 120 ГБ, но това е цената. Всяко друго решение е свързано с пререндиране, а няма кодек, който да не отчита загуби. И когато ги съберем, картинката става пълна. Лично аз ползвам няколко програми, защото всяка от тях си има плюсове и минуси.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, искам да попитам, защо като отворя ( с програмата ) видео файл от любителска камера ( JVC HDD Everio с твърд диск ) не се чува никакъв звук. А като отворя друг файл например Avi си има звук.

• 2 седмици по-късно...

На скоро си свалих програмата разбрах как се сливат клипове и такива подобни но искам да разбера как се получават ефектите които са толвоа печатвяващи в клипчетата които сам гледал и са били направени с тази програма.... И така моля ако някой разбира от програмата или има някаква инфермация от каде мога да разбера как се добавят ефектите,Защото претърсих "целия нет" но не открих нищо с което да ми е от полза та така ако някой може да ми помогне нека пише моля.

На скоро си свалих програмата разбрах как се сливат клипове и такива подобни но искам да разбера как се получават ефектите които са толвоа печатвяващи в клипчетата които сам гледал и са били направени с тази програма....

И така моля ако някой разбира от програмата или има някаква инфермация от каде мога да разбера как се добавят ефектите,Защото претърсих "целия нет" но не открих нищо с което да ми е от полза та така ако някой може да ми помогне нека пише моля.

Нямам това предвид.

Търся нещо по добре обяснено или поне на БГ да е .

Мерси все пак.

ПС.Тези неща сам ти гледал всичките.

Нямам това предвид.

Мерси все пак.

Какво по-добре обяснено, даже на мен ми стана ясно без да съм специалист в нелинейното видеоредактиране

Нямам това предвид.

Мерси все пак.

Да вярно явно съм гледам някои други клипче благодаря сза отделеното време и "нерви".

ПС.Ще сам благодарен и на други потребители които ми помомогнат.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте незнам дали някой от вас е работил някога със Sony Vegas Pro 8. Аз използвам програмата за обработка на аудио файлове, и няма да я използвам за направа ни клипчета и така натаък. Бих желала ако може някой да ми пообясни това онова за самата програма и по точно искам да знам как да правя връзка между два различни аудиофайла и това да става възможно най глтако. Също така ако може някой да ми обясни как да изравнявам звука на двата или повече трака които съм свързала и как да усиловам и намалявам звука на самия запис (нямам предвид само моментно а като цяло след неговото записване да има по - добър, чист и по силен звук). Много благодаря предварително :wors:;) ;)

Редактирано от krisi_and (преглед на промените)

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Тая програма е меко казано малоумна. Тия неща, за които питаш, ги правя с няколко отделни програми, но поне знам, че всичко става както аз го искам, а не както идиотската програма решава, че трябва да е и не приема моите настройки. Откажи се от нея. Пиши на лични и довечера като съм по-свободен ще ти обясня подробно кое как става по моя начин.

Ето ти клипчета правени по моя метод и БЕЗ малоумщината на Сони:

http://www.vbox7.com/play:c5bab5c0

http://www.vbox7.com/play:b34ab857

• 2 седмици по-късно...

Имаше един сайт-\"Illusion-media.net\",в него имаше уроци на \"веселия\",но сега се опитах да потърся сайта-няма го-ако някой знае къде потъна \"illusion-media.net\",моля да ми каже,наистина имаше хубави урочета.

Ето тук може да гледаш също видеоуроци-надявам се да са ти полезни--->

http://videotutorials-bg.com/lessons.php?a...ewcat&id=87 -- разгледай ,успех.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми помогне с идея как става синхронизирането на звука с изображението на Vegas Movie Studio. Става въпрос за готовия клип, получен след рендването. Правя клип с музика и изображения, които съм подредила по определена логика и в етапа project синхрона на аудиото с кадрите е перфектен. След рендването обаче, при готовия клип кадрите вървят след музиката и логиката отива по дяволите. Има ли начин да се постигне тази синхронизация.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте и от мене. Вчера се натъкнах на много странен проблем с програмата. Става въспро за VOB файлове. Трябвше да изрежа 3 VOB файла и да ги обърна в avi но в 2 файла сонито не изкара звук и трябваше да ги обърна с друга програма на avi и след това да ги режа. С 3я файл нямаше проблеми- него го отвори със звука. интересното е че и 3те файла имат звук защото ги прбвах на Bs player всичко беше нормамно.Според вас, защо се получава такова разминаване?

Здравейте и от мене. Вчера се натъкнах на много странен проблем с програмата. Става въспро за VOB файлове. Трябвше да изрежа 3 VOB файла и да ги обърна в avi но в 2 файла сонито не изкара звук и трябваше да ги обърна с друга програма на avi и след това да ги режа. С 3я файл нямаше проблеми- него го отвори със звука. интересното е че и 3те файла имат звук защото ги прбвах на Bs player всичко беше нормамно.Според вас, защо се получава такова разминаване?

Предполагам че си със 8.0 самата версия дава този бъг това е една от най-бъгавите версии така че или 7.0 или 9.0

Някой може ли да ми помогне с идея как става синхронизирането на звука с изображението на Vegas Movie Studio. Става въпрос за готовия клип, получен след рендването. Правя клип с музика и изображения, които съм подредила по определена логика и в етапа project синхрона на аудиото с кадрите е перфектен. След рендването обаче, при готовия клип кадрите вървят след музиката и логиката отива по дяволите. Има ли начин да се постигне тази синхронизация.

предполагам че това ти е проблема или по-точно решението Video: 25 fps това са кадри в секунда

твоите са 23.97 предполагам

• 3 месеца по-късно...

Този проблем и друг път ми е правил но немога да разбера защо го прави когато си иска при инсталация на тия две програми ? Windows е токущо инсталиран! Ето снимка на грешката > http://s2.directupload.net/file/d/1985/lyi83auc_jpg.htm

Дай си параметрите на системата - процесор, оперативна памет...

Не мисля че това е проблема защото до вчера си работих с тях самоче се наложи да преинстал Windows и тоя проблем още един път ми го направи на Windows XP Media Center SP3 MSDN

AMD Sempron 2400+1.85 GHZ

1 GB RAM

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.