Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С какво се отоплявате?

Featured Replies

Не се отоплявам с нищо, апартамента е среден, има изолация, и е с югоизточно изложение. Пускам парното само ако навън е -15.

Обаче през лятото е кошмар - климатика работи нон-стоп, защото иначе не се

живее ...

• Отговори 111
  • Прегледи 51,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е на някой проблема ни е "с какво се охлаждате " . Във всички стаи имам вентилатори на тавана.

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Я се не оядай "ние", с камините изкарваме с по 1 кубик на месец за разлика от твоята пиролиза. И няма опасност да гръмне, защото системата ми е отворена-с разширителен съд, и ако заври водата

• Парно....Много ми се добре,незнам колко плащаме..ама важното е да ми е топло Пък тя и моята стая е толкос малка,че и компютъра ми стига

ние сме с два климатика единия митсубиши другия осака . У нас е топло на сякъде щото комшиите отолу палят камината яката, а тока кън 200лв

ние сме с два климатика единия митсубиши другия осака . У нас е топло на сякъде щото комшиите отолу палят камината яката, а тока кън 200лв

Уау, ние сме с три. Два панасоника и един хайер. Капацитета на всеки един е два пъти по-голям от помещенията които обслужва и са инверторни. Плащаме около 80лв студените месеци, а 60 лв горещите. За замръзвания и подобни щуротии вобще дума не става. Подръжката се състои в профилактика на 2 години веднъж, която струва 20 лв на парче. :help wanted3:

Редактирано от Progres (преглед на промените)

С климатик и радиатор/радиатора само когато е много студено/,а ефекта от него е +100 лв.повече ток за месеца,много гълта. sad.gif

С климатик и радиатор/радиатора само когато е много студено/,а ефекта от него е +100 лв.повече ток за месеца,много гълта. sad.gif

На мен ми казаха че е по-икономично, ако не го излкючвам, а само регулирам темтературата.

лятото плащам макс 70 лева ток, общо за ел консумация,

като климатика работи непрекъснато.

И как става този номер,като ние лятото не пускаме никакви климатици и пак плащаме 70 лв ?!?! Да не е настроен на 35 градуса и изобщо да не тръгва :speak:

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

На мен ми казаха че е по-икономично, ако не го излкючвам, а само регулирам темтературата.

лятото плащам макс 70 лева ток, общо за ел консумация,

като климатика работи непрекъснато.

Да то за климатика и аз така процедирам,обаче радиатора направо си е "ламя".

И как става този номер,като ние лятото не пускаме никакви климатици и пак плащаме 70 лв ?!?! Да не е настроен на 35 градуса и изобщо да не тръгва :)

на, слагам го на 25- 27 градуса, през лятото.

а вие сигурно много готвите, или сте на бойлер...

ти сички уреди дърпат, дори и лампите

Ние сме с радиатори във всяка стая и през зимата държим една постоянна температура от около 15-20 градуса . и през зимата и през лятото ни е добре защото сме на първия етаж и през лятото ни е хладно температурите са 20 и няколко градуса ;)

смяна на дограмата, изолация на стените и пода, камина с водна риза на "Прити"- 17+5 кW, и температурата през най-студените дни не пада под 24 градуся С, а имаш и топлба вода, отоплителния сезон с 5 кб. м. дърва и 300 кг. Донбаски въглища. Само внимаваите кои ви изчислява системата, и кой я прави. За да има полза знаите че за 1 кб. м от пов(мещението са необходими 60 W. Успехт

Уау, ние сме с три. Два панасоника и един хайер. Капацитета на всеки един е два пъти по-голям от помещенията които обслужва и са инверторни. Плащаме около 80лв студените месеци, а 60 лв горещите. За замръзвания и подобни щуротии вобще дума не става. Подръжката се състои в профилактика на 2 години веднъж, която струва 20 лв на парче. :wors:

да ама ние и се топлим, бойлера върви постоянно ,готвенето е на ток ....

Отоплявам се с AMD Cotlon 3200+ 400W захранване и CRT монитор ;)

biggrin.gif имаше един виц: човек пита друг:

-Ти с пентиум ли си или с парно biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...

При нас през зимата се отопляваме с радиатор в едната стая, а в другата - всякакви по вид печки. А лятото е ужас - ад навсякъде.. имаш чувството, че ще се изпариш..

Един климатик не е излишен.. :help:

• 2 седмици по-късно...

Ами с духалки, но климатика си е друго нещо.Печките са многооо по - евтини, но горят много повече.Докато парите за климатика се избиват от сметките за тока.А и няма да само да се топлиш laugh.gif

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Със компа, много ефективно ставаше когато пусна някоя яка игра, а ако ми стане по-студено паля печката :)

Къща на 3 етажа по 100М2 , я отоплявам с локално парно на въглища и дърва.5 тона Руски въглища и 10 кубика букови дърва.Нормалната температура при която живея зимата е 22, 24 градуса.Мисля за преходното време ,есента и пролетта да сложа по един по-мощен климатик за да отвръща въздуха по малко.

два климатика-инвертор и конвенционален.Пускам ги октомври и ги гася чак през май-около 120лв за ток :wors:

Бати климатиците .... 120 лв ток... тук.. 2 климатика 24 часа на денонощие (SANYO инвертори 100волта). 60-75 лв в най-големия студ ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.