Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Мисля че темата е за тази секция.

Онзи ден един приятел си купи комп-че със FX5200 видеокарта.

Слоих кодеците и плейари и дойде проблема. Който и филм да пусна с който и да е плейер филма се пусйка с много висока гама. Как да опражи проблема. (Кодеците са к-лите 2.50)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да е от драйверите, пробвахтели с други, или пък в секцията с настроики за гамата на видео карта дайте всичко на подразбиране.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах с други драйвъри. 3 смених и нестана. Пробвах с различни кодеци (к-лите и codec pack all) и на настройките на видеокартата дадох всичко навсякаде на дефаулт. Картината забравих да спомена, че не само има висока гама, но е и негатив. sad.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

провай с ffdshow с него мисля, че няма да имаш проблеми


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В случай, че проблема опира до кодеци, комбинацията от софтуер, която при мен работи безотказно до момента (включително и на FX 5200) е:

1)FFDShow

2)AC3 Filter

3)DivX Antifreeze 04

4)Xvid

5)Crystal Player Free 1.8

Искам да добавя, че преди да инсталирате (ако инсталирате :P ) софтуера описан по-горе, е най-добре да премахнете всички инсталрани кодеци до момента.

BTW друго, което ми идва наум е да пробвате с драйверите на диска към картата.

Поздрави и успех. И пишете какво е станало cool.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да се абстрахираш напълно от възможността проблема да е в кодеците, най-добре си изтегли MPlayer - идва със собствени кодеци и използва само тях. Ако проблема го има и при него, значи минаваме на ниво драйвер. Поздрави :bye:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А може ли да ми кажете как да направя така, че филмите да си вървят нормално със всеки плейър?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А вървят ли нормално с MPlayer ?

Ако да, деинсталирай всички кодеци и кодек пакети, които има и след това проверка за остатъци - divx.ax, xvid.ax, ffdshow.ax. Ако ги има тези файлове, изтриваш и тях. След това рестартираш компютъра за да се изчистят евентуално допълнителни боклуци и инсталираш наново кодеците или някой пакет.

Забележка : Да не се инсталира ffdshow ако ще се инсталират DivX & XVid или ако са вече инсталирани. Обратния вариант също важи - DivX & XVid не са нужни ако вече е инсталиран ffdshow. Обръщайте внимание на какво слагате отметки когато инсталирате кодек пакети - в някои от тях са включени и трите споменати тук кодеци. В много случаи мазалото се получава точно при такива ситуации. Успех :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема го разреших като махнах всички стари кодеци след това рестарт,след това премахване на старите драйвъри - рестарт и накрая инсталация на драйвъри 77.76 и K-Lite Mega Codec Pack

Линк за новите драйвъри за Nvidia :

http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...2e489a764411902 (директен линк)

Линк към новите кодеци K-Lite Mega Codec Pack :

http://files.freesoft.ru/klmcodec134.exe (директен линк)

Редактирано от peshkohacka (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах с досега казаните неща, но неиска. Пак си е скапана картината. Смо с mplayer неможах да пробвам, защото неиска да се пусне, но останалите неша несвършиха работа sad.gif

Хм

Туко що установих, че върви с MV2Player

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема ти може дасе реши като ръчно ти си настроиш гамата. Мисля че знаеш от каде... и ако и така не стане най вероятно графичната ти карта е с някакав дефект. Пробвай и с по-стари драйвери защото картати е с много стар чип. Дано си решиш проблема. ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Проблема ти може дасе реши като ръчно ти си настроиш гамата. Мисля че знаеш от каде... и ако и така не стане най вероятно графичната ти карта е с някакав дефект. Пробвай и с по-стари драйвери защото картати е с много стар чип. Дано си решиш проблема. :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

При мен се получи същия проблем с гамата.Филмите вървяха само на Zoom Player.На WMP и MV2player беше пълно замазване.Причината се оказа новия драйвер,който бях сложил предния ден - 77.72.След като го махнах и се върнах на стария - 66.93 всичко се оправи.Иначе използвам K-Lite Codec Pack.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

Аз си бях сложил наи-новия драивър на Нвидиа и с него филмите ми бяха жълти sad.gif Смених кодеци,преинсталирах Виндовс но не беше от това.Оказа се драивърът за видео картата - маи беше прекалено нов.Върнах се на старият си драивър и се оправи.Ето го : nVidia ForceWare 66.72 Win XP2k WHQL Official 03.10.2004BH

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване