Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Пътуване през Германия с Луфтханза


Препоръчан отговор


Е, хубаво!!! Броях си дните до Бългрия! Радвах се, че след толкоа време най-накрая ще видя родината си, близките и приятелите!

Но, как започна тъй дългоочакваното пътуване?!

До Бейджин всичко си беше нормално, вътрешен полет с AIR China-спокойствие...

Проверки на летището в Бейджин-спокойствие...

Полет от Бейджин до Франкфурт-спокойствие...

Слизаме на летището във Франкфурт и хоп първата изненадка-количката на детето ни буквално смляна, одеалцето мокро и омазано с машинно масло, и върху всичко това ясно личаха гуми от кола, на онези малките, с които прекарват багажа. Хубаво де, написахме клейм и се отправихме за последния полет, който ни предстоеше до България, а той беше с Луфтханза.

Настанихме се на местата си и трябваше да закопчам коланите си по заповед, подчертавам заповед на стюарда. Пък то да беше един стюард, ми направо си беше мека китка. В този момент детето започна да плаче и да се дърпа, неискайки да си сложи колана. Почти не ни оставиха време да я успокоим, висейки над главите ни и крещейки заплашително стюарда и една от стюардесите, която той извика. Дъщеря ни се захласна и започна да посинява покрай устата. Помолихме за допълнителен детски колан, но ни бе отказан. Криво-ляво я сложихме на сила да седне, когато се обади един от пилотите, за да ни предупреди, че, ако детето не си сложи колана ще върнат самолета в изходна позиция и ще ни свалят от полета. Както и да е справихме се със ситуацията, ревейки през половината полет и тормозейки останалите пътници.

Храната пък беше супер подходяща за дете на 2 години, т.е. нищо по-различно от това на останалите възрастни пътници-хлебче, което не можеш да отхапеш по никакъв начин с плънка от кашкавал дебел, колкото страница на вестник и за разнообразие едно листо от спаружена марулка. Та, пристигаме ние в София и решаваме да си отдъхнем, докато си чакаме багажа от лентата и хоп...поредната изненадка-единият ни сак изкормен и вързан с въже, така де, дъното му просто липсваше. Хайде, на ново писане на клеймове и разправия с устати служители, за които нищо съществено не се е случило.

Оказа се, че на следващата седмица трябва да отидем до София с въпосното вече подобие на сак в офиса на Луфтханза и да си получим парите за нанесените щети и изгубен багаж.

Е, добре, отидохме в офиса, където ни посрещна една много симпатична служителка с вирнат нос право срещу февруарското слънце.

И се започна един пазарлък като на арабски пазар: ама тоя сак не струва толкова, колкото сте го обявили, ама ние ще ви купим същия, ама изгубените т.е. откраднатите вещи не можем да ви ги платим и т.н. При което аз учтиво попитах, а кой ще ми плати похабените нерви и загубеното време, служителката се обърна и иронично ме попита колко ми струват нервите, защото като ме гледала съм била много нервна. Отговорът ми бе, че ще я съдя за обида пред свидетели, при което тя заяви, че с нас повче няма да разговаря и нищо няма да ни изплатят.

Една седмица по-късно ни донесоха вкъщи сак от Луфтханза, който беше жалко подобие на нашия, а от 270 евро, които трябва да ни изплатят и помен няма. Звъняхме в офиса на фирмата, но от там ни отказаха информация.

Както и да е тръгнахме обратно към Китай и първият ни полет от София до Франкфурт бе с Луфтханза за голямо наше нещастие. Проблемите започнаха още на летище София. Единият от куфарите ни тежал 32 килограма, а трябвало да бъде 30. При такива изисквания би било добре пътниците да бъдат уведомени, но както и да е разтворихме цялата цигания насред летището, прередихме багажа. Мерят багажа и аууууууу...ма, вие ще трябва да плащате свръх багаж-67 килограма е. Да, казвам аз, но ние сме с право на 90 килограма багаж за тримата. Последва подигравателна усмивка от служителката и репликат:Хм, та вие не сте бизнес класа. Да, не сме, но китайските авиолинии ни позволяват по 30 кила. След щателно разглеждане на билетите багажът ни бе приет. Качваме се в самолета-храната същата-пълен боклук, и селско куче няма да я яде.

Та, слизаме на летището във Франкфурт и се чудим какво да правим с 6 часа престой. Накрая решихме да излезем от транзитната зала, да се разходим на въздух и да пушим по една цигара с кафе, тъй като на цялото летише не се пуши, а ни предстои 11 часов полет. До тук добре. Влизаме в летищео, пак проверка, всичко наред, докато не се стигна до ръчния багаж, който беше раничка с два компютър, малко сакче с дрехи и памперси на детето и една торбичка с млека за малката. И тук вече настана ужаса-викове, крясъци, подигравки, отношение като към престъпници. Извикаха полиция, млеката на детето ни буквално бяха изтръгнати от ръцете ни и изхвърлени в кош за боклук. И питах аз, това дете още 14 часа път с какво ще го храня, а полицая демонстративно сложи пръсти в ушите си. Съпругът ми заяви, че това е последният път, в който пътуваме с тази авиокомпания и през Германия, я отговора беше, че и те не размитат за нас.

Е, това е!

Ако, ви харесва да ви третират като безправни хора-пътувайте с Луфтханза!

Ако, ви харесва да ядете храна за прасета-пътувайте с Луфтханза!

Ако, ви харесва да останете без багаж след пътуването си-пътувайте с Луфтханза!

Ако, ви харесва да ви обиждат и унижават-пътувате с Луфтханза!

Ако, държите да пристигнете с изопнати нерви, напрегнати и заредени с негативни емоции-пътувайте с Луфтханза!

Аз и семейството ми подобно просташко отношение не можем да понесем и понеже не сме мазохисти, трето такова пътуване за нас няма да има, а за вас не знам...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Страмно на 17 съм и до сега само веднъж съм патувал със съмолет до Испания , ohmy.gif обаче това което казваш ако е истина направо незнам кфо бих правил

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Миличка, знам какво имаш в предвид.

Аз също съм имала проблеми на летище в Германия, както и в метрото - бях повод за просташко и надменно държание от страна на германците, имайки в предвид, че не бях направила някакви сериозни нарушения, пък и бях сама и непълнолетна. Преди години щях да си изпусна самолета от Лондон за София - прикачвах от Вашингтон и понеже никой не ме посрещна на летището реших сама да се придвижа от "Хийтроу" до "Геруик" и помня, че се смилиха над мен защото съм сама и непълнолетна и забавиха самолета, а в Германия се държаха с мен ужасно просташки.

Историята, която ми разказа просто потвърди мнението ми за авиолиниите им и за самите германци.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не летете и с Blu Air - румънска авиокомпания. Единственото хубаво нещо беше че пилота беше факир. Останалото - летището в Букурещ, терминала, отношението, пълен майтап.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че тази авиокомпания лежи на някакви стари лаври, а грандоманщината и избуява с пълна сила. Доста от нещата съм спестила, които ни се случиха, като например това, че шапчицата на детето беше в плика с млякото и бе изхвърлена в коша, защото този плик бе наречен бомба, а за това, че са го докоснали и са надникнали в него под носа ни си мажеха демонстративно ръцете с дезинфектант, сякаш сме прокажени.

Не зная на какво се дължи това отношение, но само за сравнение набързо мога да посоча пътуването ни с AIR China:

-Пускаш си багажа по лентата дори незаключен и всичко си е на мястото

-посрещат те с усмивка на самолета и ако си с дете и багаж поемат детето и багажа ти

-стюардесите са изключително внимателни и почти не усещаш присъствието им, а винаги получаваш това от което имаш нужда

-никой не повишава тон, за крещене и дума не може да става

-на летището при проверка, млякото се проверява, но никога не се взема храната на децата

-ако, детето не иска да седи само се донася допълнитеен колан

-за да се сложат коланите стюардесите молят учтиво и никога не ти стоят над главата, размахвайки заплашително пръсти

-храната винаги е била достатъчно и вкусна, дават дори допълнително, защото в Луфтханза, вместо да си ти дадат храната първо те питат:ще ядете ли, та белким си направят някоя икономия, а да не говорим, че ако човек е задрямал си остава и без твърдото на камък хлебче.

-А, да ти изхвърлят шапката на детето, това просто не може да се случи, ако случайно напр, я изпуснеш ще те гонят из цялото летище докато ти я върнат.

Ако, имаше как да пътуваме с китайските авиолинии до България с удоволствие бихме го направил!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ето така изглеждаше сака ни след пътуването:

photo0037lo2.jpg

photo0038cj8.jpg

photo0039of2.jpg

photo0040ev6.jpg

photo0040ev6.8ead3bc5cd.jpg

Редактирано от Дяволският ангел (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ужас!

Просто ужасна гледка и ужасно държание!!! :speak:

Ама като им е крив света, така е.

Няма да забравя как веднъж докато изчаквах в самолета, гледах как стоварват багажа. От лентата падат куфари, онзи ги рита или ги хвърля с ужасна злоба. Такова третиране на багаж просто нямам думи. Недай си Боже да имаш нещо чупливо и ценно - до там е!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ужас!

Просто ужасна гледка и ужасно държание!!! :speak:

Ама като им е крив света, така е.

Няма да забравя как веднъж докато изчаквах в самолета, гледах как стоварват багажа. От лентата падат куфари, онзи ги рита или ги хвърля с ужасна злоба. Такова третиране на багаж просто нямам думи. Недай си Боже да имаш нещо чупливо и ценно - до там е!

Винаги е така с багажа по летищата. Аз не съм видяла веднъж да го слагат по нормалния начин и всеки път се моля да няма нещо счупено, омотавам всичко чупливо между дрехите и гледам да не е някъде по периферията на куфара...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 3 седмици по-късно...

Божеееееееее,какво е това отношение-ужас!!!Смятам през следващите няколко месеца да отида при приятеля си в Германия и исках да си взема лаптопа.Май ще се наложи да го взема като ръчен багаж!Някой знае ли какви са ограниченията за ръчен багаж?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптопа задължително го вземи като ръчен багаж!!! В ръчния багаж не слагай никакви храни и напитки, включително и вода. Не обличай дрехи с метални истории по тях, както обувки и колани, въпреки, че ще трябва да ги свалиш и да минат през скенера. Обуй си едни нови чорапки, щото и обувките минават на скенер и се въоръжи със здрави нерви. За куфар ти препоръчвам "Самсунайт"-здрави, с двойно заключване. Избягвай саковете и слагането на скъпи и чупливи неща в другия багаж. Късмет, лек полет и дано не те издразни отношението на германците към българите, все едно, че сме някакви клошариsad.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ужъсия ohmy.gif

Няма да пътувам с тия ненормалници

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 5 месеца по-късно...

Пътувал съм с Луфтханза до България много пъти и нито веднъж не е имало нищо подобно на описаното от теб.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пътувал съм с Луфтханза до България много пъти и нито веднъж не е имало нищо подобно на описаното от теб.

През Германия все пак....

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
През Германия все пак....

Дестинацията Осло - Франкфурт - София - Франкфурт - Осло имах предвид.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Дестинацията Осло - Франкфурт - София - Франкфурт - Осло имах предвид.

Абе кофти спомени имам от Германия - добре, че повече не ми се е налагало да минавам от там.

П.П: Ангелче, аз случайно намерих здрави връзки в Луфтханза - ако пак има проблем, обаждайте се, определено мога да помогна в това отношение :rolleyes:. (е то не аз, де, една друга мацка - тотална корпоративна кучка, от тези дето много не си поплюват). :clap:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пътувал съм с Луфтханза до България много пъти и нито веднъж не е имало нищо подобно на описаното от теб.

Оффффф, тъкмо бях позабравила цялата тази история и що да видя-коментар. Ако, искаш ми вярвай, но това е истината. То си е твое право да не вярваш! За мен и семейството ми си беше жива отврат!!! Съжалявам за грубия език, но не мога да се въздържа при спомена за случилото се! Само мога да ти пожелая все такъв късмет и никога да не изпадаш в подобна ситуация и да изживяваш разочарование от този род! Нямам сметка да лъжа, нищо няма да спечеля от това, а и при условие, че пътуваме толкова много и с различни компании не съм написала напр., че китайските или френските авиолинии са ни причинили подобен дискомфорт?!

Абе кофти спомени имам от Германия - добре, че повече не ми се е налагало да минавам от там.

П.П: Ангелче, аз случайно намерих здрави връзки в Луфтханза - ако пак има проблем, обаждайте се, определено мога да помогна в това отношение :wors:. (е то не аз, де, една друга мацка - тотална корпоративна кучка, от тези дето много не си поплюват). :)

Мила, благодаря ти, но дано не ми се налага;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
П.П: Ангелче, аз случайно намерих здрави връзки в Луфтханза - ако пак има проблем, обаждайте се, определено мога да помогна в това отношение ;). (е то не аз, де, една друга мацка - тотална корпоративна кучка, от тези дето много не си поплюват). ;)

Познавам ли я? laugh.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Познавам ли я? laugh.gif

Калина, на Тошко изгодата laugh.gif

Говорили ти нещо? (тая мадама е шефка на отдел с 300 мъже - как ги одържа, не знам)

П.П: А, ти да не би и ти да си летяла с тез сладури? ;)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 3 седмици по-късно...

съжалявам за това което ви се е случило с тази компания но аз съм пътувала с десетки компании и от луфт съм много доволна ама наистина са най добрите в европа, сравнение ер франс си лежат на стари лаври...

Сега ще разкажа как мина при мен. Винаги си вземам полет с прекачване защото обожавам да излитам и кацам и до БГ така за 2ооо км имам двойна доза. Един ден сменям самолет в дюселдорф. Имам 4о мин само. И си вървя към другата врата ама с мп тройката на ушите. Стигам там няма боардинг. Питам една тя ми обяснява че боардинга бил на друга врата направили съобщение по високоговорителя ама кой да чуе...Обеснява ми че няма да имам време да стигна до другата врата. И ми казва: спокойно има друг самолет след 2 часа ще ви качим на него. Оттам звъни за да ми свалят багажа от самолета който де факто изпускам. Каза ми къде да отида да си взема багажа да го отчекирам и ми пише купон за 1о евро да мога да хапна нешо на летището валиден във всяко кафе там. Вземам багажа ама телефона ми му падна батерията а трябваше да се обадя във фр да не ме чакат на предния полет. Питах мацката с багажите мога ли да си заредя телефона тя : ами да разбира се, много мила бабка. И оттам хапнах на летището сносни цени 1о евро стигнаха и отивам да чекирам за другия самолет и вече чакам да се качвам. Ново съобщение по високо говорителя: ако някой иска да се откаже да пътува сега а утре му даваме 27о евро плащаме му хотел вечеря такси тн. Аз и без това щях да пристигна в 22часа и реших да пътувам на другия ден нямах ангажименти а и така моя билет първоначално струваше 18о евро и тоест си избивах кинтите. Оттам ново отчекиране и ме поеха като все едно съм дебил : тук сега купон за хотела, купон за таксито ви кога искате да пътувате утре, ето ви кинтите, купон за вечерята ви в хотела....Изпратиха ме до таксито хотела беше три звезди невероятна огромна стая, баня всичко, вечерята в ресторанта беше супер абе всичко. И хотела е арената на дюселдорф един многоцветен стадион...Отделно са много мили стюардесите пилоти няма как да се оплача. Иначе разбирам че като сте пътували с азиатски авиолинии европейските бледнеят...Малайзиян ер са на втора място след сингапур ерлайнс и там беше невероятно, избор между два вида топло ястие, мокри хавлийки да си измиеш ръцете преди обед и вечеря, постоянно хвърчат със сокове да не се обезхидратяваш, лично екранче с филмчета, игри, полета обеснен къде минава, с колко километра номер едно са тези. Но така е в повечето дълги полети, в Европа малко са се поотпуснали....

а а багажите знам че най се губят при полети с алиталия

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 месец по-късно...

Аз съм пътувал с Луфтханза, но лощо отношение от служителите им не съм видял. Бяха си напълно стриктни, даже и шеги хвърляха :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А на тия боклуци в одръканите им стари щайги даже задната тоалетна не работи

http://www.air.bg/

пълна скръб са горкичките

С швабите съм пътувал само по чартерен полет (от Некерман организирана почивка) до Испания и и тяхния бойнг беше старичък.

То сега с новите евтини авиокомпании ще ще ги позабравиме остарелите монополистични величия.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пътувал съм с Луфтханза с прикачване през Франкфурт и не съм имал такива проблеми. Даже съм много доволен от тази компания.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
 • 1 месец по-късно...

моля ви кажете ми какво да правя,съвет искам.

Работих в германия и фирмата в която бях ми отказват да ми дадат документ дето съм плащал данъците.

Какви документ ми трябват да си получа ме дениците от германия бившият FRG и къде да си търсим правото.

Очаквам вашите идеи и опит!!!!

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване