Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да се ъпдейтва Windows и защо?

Featured Replies

• Автор

Значи след всички ваши коментари,прецених за себе си ,че не трябва да си включвам "ъпдейт"на уиндоус XP,защото,не съм в състояние какво точно да посоча да се "ъпдейтва"в прозореца,когато ми излезнат всички написани и маркирани неща,аз не съм сигурна дали всички да си останат маркирани или някои от тях да демаркирам.Сега пак сигурно ще ми се смеете,но така е аз ако съм знаела ,нямаше да си направя извода дали ще мога да се справя или не.благодаря ви,но "ъпдейта"не е за мен!Със сигурност ще се оплескам.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 27k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

хич не е мит... затлачва се яко със "сини" папки и фрагментиран диск, отделно че се затлачват регистрите... и състем рестор наистина е безполезна опция - от 5 години нито веднъж не ми е била от полза,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

А тези хора имат ли някаква ефикасна защитна програмка с HIPS, IDS или поне приличен firewall ? Може би Returnil или Sandboxie ? Така или иначе това не доказва напълно, че нямаш нужда от защитен софту

• Ако се вграждат с nLite, обновленията за SP3 се свалят от тук

Българската думичка е актуализация.

Може да се поспори и тази доколко е българска

B-boy[styLe], SP ще включва неща по тип, които в WU няма.

Pontifex, спайуера няма връзка с WU, правилно. Те пазят от друго, това да не са антиспай дефиниции.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

...или сравняване на операционна система с антивирусна програма е доста несериозно.

Това е въпрос на виждане по въпроса - аналогията между Windows и антивирусната програма съвсем не е случайна, защото за мен тя е най-важната и най-сериозната от всички, които инсталирам на компютъра си и не мога да разчитам на защитната си програма да ме пази качествено, ако съм я лишил от възможността за осъвременяване на дефинициите й. Същото е и с Windows.

Тъй или иначе, ъпдейтването е въпрос на личен избор.

Забелязах нещо много интересно свързано с ъпдеитите на Windows XPsp2pro и българският езиков интерфейс.Досега след инсталацията на Уина първата ми работа след инстал на антивирусна БЕШЕ да поставя Български Лип пакет и ВЕДНАГА да направя принудителен ъпдеит с ВСИЧКИ актуализации от сайта на Майкрософт.След това половината ми Уиндоус ставаше на български ,а останалото на английски-това винаги ме е учудвало.Решението на този проблем се оказа лесно-оставяте Уиндоуса на автоматичен(препоръчителен) ъпдеит режим, и странно -интерфеиса като с магия си остава изцяло на Български език.Колкото до забавянето-няма такова нещо -компютъра ми е истинска антика-P3/900,512 sdram,Gf4/64Mb,80 GB Hdd и просто хвърчи с XP-то с ВСИЧКИ ъпдейти излезли до момента(около 150).Престанете да се заблуждавате че ъпдеитването пречи и забавя компа-не то,а лошата поддръжка и най-вече неспазването на елементарни неща за всеки Уиндоус потребител.А те- са дефрагментиране на Hdd-поне веднъж в месеца,почистването на регистъра(аз ползвам CCleaner) добра антивирусна и коректно деинсталиране(а не просто триене на програми).Колкото до това дали е оригинален Уина-и моя не е,но ползвам оригинален корпоративен ключ и нямам проблеми с WGA-ъпдейтвам си на воля!Благодаря ти ,Чичко Били! cool.gif

Редактирано от cakula (преглед на промените)

• Автор
Забелязах нещо много интересно свързано с ъпдеитите на Windows XPsp2pro и българският езиков интерфейс.Досега след инсталацията на Уина първата ми работа след инстал на антивирусна БЕШЕ да поставя Български Лип пакет и ВЕДНАГА да направя принудителен ъпдеит с ВСИЧКИ актуализации от сайта на Майкрософт.След това половината ми Уиндоус ставаше на български ,а останалото на английски-това винаги ме е учудвало.Решението на този проблем се оказа лесно-оставяте Уиндоуса на автоматичен(препоръчителен) ъпдеит режим, и странно -интерфеиса като с магия си остава изцяло на Български език.Колкото до забавянето-няма такова нещо -компютъра ми е истинска антика-P3/900,512 sdram,Gf4/64Mb,80 GB Hdd и просто хвърчи с XP-то с ВСИЧКИ ъпдейти излезли до момента(около 150).Престанете да се заблуждавате че ъпдеитването пречи и забавя компа-не то,а лошата поддръжка и най-вече неспазването на елементарни неща за всеки Уиндоус потребител.А те- са дефрагментиране на Hdd-поне веднъж в месеца,почистването на регистъра(аз ползвам CCleaner) добра антивирусна и коректно деинсталиране(а не просто триене на програми).Колкото до това дали е оригинален Уина-и моя не е,но ползвам оригинален корпоративен ключ и нямам проблеми с WGA-ъпдейтвам си на воля!Благодаря ти ,Чичко Били! cool.gif

Да ти кажа от както сме си го взели компютъра никога не съм го ъпдейтвала,затова и поставих темата/защото не съм на ясно/но мога да ти кажа,че същите програмки като твоите си ги имам,почиствам си регистъра редовно,дефрагментирам си го и всичко си е ток,ъпдейта не влияе на бързината на уиндоус изобщо.Така,че не може да се каже ,че ще подобри "скоростта" на уиндоус.А виж за БГ-то, не знам,може и така да е но на мене всичко си ми е на български и не ми се е налагало да търся решението,което ти си открил/пък и надали знам толкова,колкото теб/.За мен си остава извода/който споменах по нагоре/Ъпдейта е за хора ,които знаят точно какво правят.А другата част/като мен/,които си им върви"харно"хорото,да не се захващат,че по зле ще стане.Благодаря на всички знаещи,че ми разкриха за сложната процедура.

Полезни съвети за работа с Windows Update

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page...n=3859&pn=1

Неприятности с Windows Genuine Advantage?

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page...n=4546&pn=1

Panda СЪВЕТВА:

В какъв дигитален свят живеем и как да съхраним своята сигурност е него:

1...

2...

3...

4...

5.Осъвременявайте Операционната Систена и програмите работещи с нея - Слабостите на системата могат да се превърнат във вход за зловредния софтуер и могат да позволят на кибер-престъпниците да установят контрол над вашия компютър

6...

7...

8...

B-boy[styLe], SP ще включва неща по тип, които в WU няма.

Знам това, но все пак ще включва и всички актуализации накуп...

Но както казва и hlevoust - въпрос на личен избор - Аз лични предпочитам да тегля месечните кръпки според Microsoft Security Bulletin и да не държа включен Windows Update включен тъй като това не се налага.Обновявам Windows със софтуер като Microsoft Baseline Security Advisor cool.gif

• 2 години по-късно...

Препоръчвайте ми програма за упдайте да не крие рискове и да не вирус и да не иснталира други програми които не искам

последната си (пре)инсталация на Windows направих 2007, защото никога не ъпдейтвам към Service Pack през нета, а чакам да излезе цяло издание с вграден сървис пак (в случая беше SP3).

Първите неща които правя след инсталация са: да забраня автоматичните ъпдейти; да забраня System Restore; да изчистя всякакви Prefetch и Temp файлове; да премахна всякакви безсмислени Services, които не използвам и да махна всевъзможни темички и шаренийки от Explorer-a и Desktop-a.

Компютърът ми стартира с начално заемане на 103 MB RAM (докарвал съм го и до 90 MB). Имам 1,3GB RAM (машината е от 2003-та година). Нямам и не слагам анти-вирусни. Занимванм се с инженерно проектиране и като хоби с аудио-продукция. Програмите са тежички, но не съм имал проблеми освен със слабите ресурси. Windows-a ми се зарежда за около минута, зависи какви хардуери външни ъм накачил.

- никога не съм позлвал Automatic Update. Досега не съм имал проблем с никоя програма или драйвер.

И аз като adXok, с тази разлика, че всички важни ъпдейти излезли след SP3 ги слагам още с nLite, както и всички настройки, сервизи и т.н. Не се налага почти нищо да пипам след инсталацията.

Аз също съм противник на "текущите" ъпдейти и си инсталирам единствено завършените и оптимизирани сервизни пакети.По логиката на привържениците на автоматичните ъпдейти,би трябвало ОС като Windows 95,98...Vista SP2 да са страшно "рискови" ,а последният и ъпдейтнат "до дупка" Windows 7 да e "най-сигурният" защото е със "запушени всички дупки"...Глупости! В кадърни ръце всяка ОС работи отлично и без никакви ъпдейти,както и обратното - в ръцете на "безхаберник" и с всички ъпдейти е възможно да се срине тотално.Според мен всяка "отворена врата" на ОС(визирам автоматичните ъпдейти) е отворена за ВСЕКИ който знае как да влезне!Имало е не един и два случая на пуснати ъпдейти,които след това са коригирани или премахвани с други ъпдейти,което е в подкрепа на мнението ми за използване единствено на завършени SP! System restore е другата масово ползвана услуга,която е рискова колкото и автоматичните ъпдейти.Който има наблюдения върху компютърните вируси е наясно,че това е едно от "уютните" местенца за тях.Писачите на вируси знаят и използват тези местенца,и нищо не е в състояние да попречи на опитите им,защото са винаги 1 крачка пред екипите за защита.Така е било,така и ще бъде...

Аз също съм противник на "текущите" ъпдейти и си инсталирам единствено завършените и оптимизирани сервизни пакети.По логиката на привържениците на автоматичните ъпдейти,би трябвало ОС като Windows 95,98...Vista SP2 да са страшно "рискови" ,а последният и ъпдейтнат "до дупка" Windows 7 да e "най-сигурният" защото е със "запушени всички дупки"...Глупости! В кадърни ръце всяка ОС работи отлично и без никакви ъпдейти,както и обратното - в ръцете на "безхаберник" и с всички ъпдейти е възможно да се срине тотално.Според мен всяка "отворена врата" на ОС(визирам автоматичните ъпдейти) е отворена за ВСЕКИ който знае как да влезне!Имало е не един и два случая на пуснати ъпдейти,които след това са коригирани или премахвани с други ъпдейти,което е в подкрепа на мнението ми за използване единствено на завършени SP! System restore е другата масово ползвана услуга,която е рискова колкото и автоматичните ъпдейти.Който има наблюдения върху компютърните вируси е наясно,че това е едно от "уютните" местенца за тях.Писачите на вируси знаят и използват тези местенца,и нищо не е в състояние да попречи на опитите им,защото са винаги 1 крачка пред екипите за защита.Така е било,така и ще бъде...

Опасни са само genuine актуализациите и е ясно защо, но естествено, че една обновена на макс Операционна система с обновен софтуер, ще е в пъти по-сигурна от такава, която не е. Това, че всичко си зависи И от потребителя не е съвсем така, защото без редица актуализации даден потребител е много уязвим за редица зарази - особено червеи, троянци, рууткити и комбинирани паразити. (Говорим за средностатистическия потребител, който си няма понятие от HIPS, IDS и Firewall настройки) !!! Първото нещо на което учат във всички онлайн университети за борба със зловреден софтуер е :

* Непачната система да се обнови поне до Windows XP SP1a, след това да се почисти и накрая да се инсталира SP3. Причината да не се обнови до SP3 веднага е, че това може да попречи на коректното почистване на системата. Понякога качването на SP3 по време на почистване е наложително, ако има доста модифицирани файлове или системни такива инжектирани със зловреден код. Товата евентуалното инсталиране на SP3 ще помогне за тяхното заместване с чисти версии. В последно време MS си изпипват доста актуализациите и причината за сините екрани по едно време не бе по тяхна вина, а заради TDL3 рууткита...

* System Restore се спира чак накрая на почистващия процес, след като се види, че всичко вече е Ок. Тогата се спира, рестартира се машината и се включва наново като се прави НОВА точка за възстановяване. Идеологията е, че System Restore може да се активира със специални средства и от LIVECD среда, ако нещо се обърка по време на почистването. По-добре е да се възстанови една заразена точка и да се опита друг начин на почистване, отколкото да имаш една небуутваща система изобщо...

Не съм привърженик на System Restore. Един бекъп ми дава повече сигурност, въпреки че и бекъп вече не правя, защото ако случайно ми се наложи, а от 7-8 години не ми се е налагало, преинсталирането ми отнема 15 минути, заедно с инсталирането на 2-3 задължителни неща, всичко ми е готово за максимум час.

Имаше преди за ХР една програмка сканираща за обновявания и даваща линкове за сваляне.Има ли нещо подбно за 7.Или пък нещо ,като Auto Patcher :rolleyes:

Не съм привърженик на System Restore. Един бекъп ми дава повече сигурност, въпреки че и бекъп вече не правя, защото ако случайно ми се наложи, а от 7-8 години не ми се е налагало, преинсталирането ми отнема 15 минути, заедно с инсталирането на 2-3 задължителни неща, всичко ми е готово за максимум час.

Говорим основно за начинаещи потребители с каквито форумите са пълни и на които трябва да обясниш от A и Б, какво, как, кога и защо се прави и хората разчитат на сигурни съвети и ти се доверяват напълно. В такива случаи System Restore е задължителен, защото Last Good Know Configuration просто рядко сработва. Ако си има backup/image или няма важни неща на системния ския дял или знае как да използва ERD Commaneder, Microsoft Diagnostics and Recovery Toolkit и т.н. потребителя едва ли би отворил тема. Щом го е направил иска да се отърве без преинсталация. За някои зарази пак е препоръчително да се форматира, защото на компрометирана система не може да се има доверие, а за някои зарази и преинсталацията не помага, защото гадините са се разпространили и на другите дялове. Нямаш си и на идея, колко чуждестранни потребители даже си нямат инсталационни дискове с Windows...Добре, че има самостоятелни тулчета като RC.ISO (самостоятелен Recovery Console) и добре че Windows Vista/7 позволяват да се направи Recovery Disk с помощта на recdisc.exe, че иначе положението щеше да е доста зле. Дори е добре да се направи и един бекъп на регистрите с ERUNT...

Имаше преди за ХР една програмка сканираща за обновявания и даваща линкове за сваляне.Има ли нещо подбно за 7.Или пък нещо ,като Auto Patcher :rolleyes:

През Internet Explorer отваряш - windowsupdate.microsoft.com Там ше ти се инсталира активх контрол, който ше провери за ъпдейти, ше ти ги покаже и ако трябва ше пусне ъпдейтъра. ;)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

' date='20 март 2010 - 18:33 ' timestamp='1269102835' post='1662426']

Опасни са само genuine актуализациите и е ясно защо, но естествено, че една обновена на макс Операционна система с обновен софтуер, ще е в пъти по-сигурна от такава, която не е. Това, че всичко си зависи И от потребителя не е съвсем така, защото без редица актуализации даден потребител е много уязвим за редица зарази - особено червеи, троянци, рууткити и комбинирани паразити. (Говорим за средностатистическия потребител, който си няма понятие от HIPS, IDS и Firewall настройки) !!! Първото нещо на което учат във всички онлайн университети за борба със зловреден софтуер е :

* Непачната система да се обнови поне до Windows XP SP1a, след това да се почисти и накрая да се инсталира SP3. Причината да не се обнови до SP3 веднага е, че това може да попречи на коректното почистване на системата. Понякога качването на SP3 по време на почистване е наложително, ако има доста модифицирани файлове или системни такива инжектирани със зловреден код. Товата евентуалното инсталиране на SP3 ще помогне за тяхното заместване с чисти версии. В последно време MS си изпипват доста актуализациите и причината за сините екрани по едно време не бе по тяхна вина, а заради TDL3 рууткита...

* System Restore се спира чак накрая на почистващия процес, след като се види, че всичко вече е Ок. Тогата се спира, рестартира се машината и се включва наново като се прави НОВА точка за възстановяване. Идеологията е, че System Restore може да се активира със специални средства и от LIVECD среда, ако нещо се обърка по време на почистването. По-добре е да се възстанови една заразена точка и да се опита друг начин на почистване, отколкото да имаш една небуутваща система изобщо...

Позволи ми и аз да не се съглася с маркираните констатации.Много хора си ползват Windows 95...98...XP...SP1..SP2...и т.н.безгрижно без абсолютно никакви обновявания съвсем безпроблемно.Опита ми е показал,че колкото повече се "бронираш" със всевъзможни защити,толкова по-тромава и затлачена става машината ти.Всеки знае как работи една система само с инсталирани драйвери,и как започва да работи с инсталирането на все повече софтуер.Ето че и ти говориш за сервизни пакети,а не за постоянно(автоматично) ъпдейтване,което казах по-горе.

Аз не ползвам "онлайн университети" а се базирам на доста богат опит при борбата с вируси,така че оставянето на включен System Restore при чистене на вируси е меко казано смехотворно.Повечето антивирусни нямат достъп до него при сканиране в Windows среда,а масовият потребител сканира точно така.Затова и казах,че чистенето се прави най-ефикасно от Live CD.

Позволи ми и аз да не се съглася с маркираните констатации.Много хора си ползват Windows 95...98...XP...SP1..SP2...и т.н.безгрижно без абсолютно никакви обновявания съвсем безпроблемно.Опита ми е показал,че колкото повече се "бронираш" със всевъзможни защити,толкова по-тромава и затлачена става машината ти.Всеки знае как работи една система само с инсталирани драйвери,и как започва да работи с инсталирането на все повече софтуер.Ето че и ти говориш за сервизни пакети,а не за постоянно(автоматично) ъпдейтване,което казах по-горе.

Аз не ползвам "онлайн университети" а се базирам на доста богат опит при борбата с вируси,така че оставянето на включен System Restore при чистене на вируси е меко казано смехотворно.Повечето антивирусни нямат достъп до него при сканиране в Windows среда,а масовият потребител сканира точно така.Затова и казах,че чистенето се прави най-ефикасно от Live CD.

А тези хора имат ли някаква ефикасна защитна програмка с HIPS, IDS или поне приличен firewall ? Може би Returnil или Sandboxie ? Така или иначе това не доказва напълно, че нямаш нужда от защитен софтуер. Новите паразити използват доста модерни и хитри тактики за заразяване и дори не е нужно да сваляш и стартираш съмнителни файлове за да се заразиш...Разбира се, че хигиената при сърфиране (това къде влизаш, какво сваляш, работата с прикачени писма, чести профилактични проверки на стартираните процеси, услуги и програми зареждащи се с О.С. са важно нещо), но да се разхождаш из нета без защити си е игра на "руска рулетка".

Никой не говори за брониране...Мит е, че актуализациите затлачват работата на на Windows чак толкова. MS си знаят работата. Това че чат пат актуализациите им правят проблеми, то е така и с антивирусните (като излагацията на BitDefender вчера например), затова са именно System Restore-a или деинсталация на въпросния update през Safe Mode или Recovery Console. Това че се използват оптимизиращи програми, които изтриват информацията нужна за деинсталиране на въпросните update-и е друг въпрос.

Не говорим за инсталиране на тонове софтуер. Има си доста прилични комбинации за защита - безплатни и ефективни. А и на новите машини почти не се усещат. Отделно x64 весии на Windows Vista/7 почти нямат нужда от защитен софтуер.

Говоря за сервизни пакети, защото българина масово ползва пиратски версии. Ако ще се използват автоматичните update-и е добре да се настрои да те пита първо преди да свали и инсталира каквото и да е.

Аз имам достааа богат опит с борба със зловреден софтуер. Ползвам университета само за да взема сертификат и да мога да помагам неограничено из чуждестранните форуми (сега съм ограничен в няколко форума), за да имам достъп до благинките и новите инструменти и постоянно менящи се тактики и за да дават ОЩЕ по-качествени съвети от текущите.

Изобщо не е смехотворно оставянето на System Restore. Това, че малко хора знаят как да се възползват от него е друг въпрос. И не съм казал, че се оставя ВИНАГИ. При някои червеи, като Win32.Chydo и Win32.KillAV се спира винаги, но при тежки зарази при които се налага заменянето на пачнати системни файлове и т.н. и се използват инструменти като OTL.exe, Combofix, The_Avenger изобщо даже не е смешно. А когато този на когото помагаш даже не е и българин и очаква от теб професионализъм не ти препоръчвам да си одрязваш важна опция към връщане към заразена, НО БУУТВАЩА точка на възстановяване.

Грешна ти е теорията, че повечето антивирусни нямат достъп до тях. Явно си ползвал все некачествени такива. Avira, avast!, NOD32, MBAM, SAS и други нямат проблеми с намирането и триенето на зарази в System Restore.

' date='21 март 2010 - 18:30 ' timestamp='1269189018' post='1663112']

А тези хора имат ли някаква ефикасна защитна програмка с HIPS, IDS или поне приличен firewall ? Може би Returnil или Sandboxie ? Така или иначе това не доказва напълно, че нямаш нужда от защитен софтуер. Новите паразити използват доста модерни и хитри тактики за заразяване и дори не е нужно да сваляш и стартираш съмнителни файлове за да се заразиш...Разбира се, че хигиената при сърфиране (това къде влизаш, какво сваляш, работата с прикачени писма, чести профилактични проверки на стартираните процеси, услуги и програми зареждащи се с О.С. са важно нещо), но да се разхождаш из нета без защити си е игра на "руска рулетка".

Никой не говори за брониране...Мит е, че актуализациите затлачват работата на на Windows чак толкова. MS си знаят работата. Това че чат пат актуализациите им правят проблеми, то е така и с антивирусните (като излагацията на BitDefender вчера например), затова са именно System Restore-a или деинсталация на въпросния update през Safe Mode или Recovery Console. Това че се използват оптимизиращи програми, които изтриват информацията нужна за деинсталиране на въпросните update-и е друг въпрос.

Не говорим за инсталиране на тонове софтуер. Има си доста прилични комбинации за защита - безплатни и ефективни. А и на новите машини почти не се усещат. Отделно x64 весии на Windows Vista/7 почти нямат нужда от защитен софтуер.

колкото до непачнатата система - първо чистиш боклуците (спай и вируси) и тогава ъпдейтваш - щото може съвсем да се счупи, а може и да не се счупи но после да имаш 2 пъти повече файлове за чистене, които е прецапал вируса докато е бил в рамта...

Говоря за сервизни пакети, защото българина масово ползва пиратски версии. Ако ще се използват автоматичните update-и е добре да се настрои да те пита първо преди да свали и инсталира каквото и да е.

Аз имам достааа богат опит с борба със зловреден софтуер. Ползвам университета само за да взема сертификат и да мога да помагам неограничено из чуждестранните форуми (сега съм ограничен в няколко форума), за да имам достъп до благинките и новите инструменти и постоянно менящи се тактики и за да дават ОЩЕ по-качествени съвети от текущите.

Изобщо не е смехотворно оставянето на System Restore. Това, че малко хора знаят как да се възползват от него е друг въпрос. И не съм казал, че се оставя ВИНАГИ. При някои червеи, като Win32.Chydo и Win32.KillAV се спира винаги, но при тежки зарази при които се налага заменянето на пачнати системни файлове и т.н. и се използват инструменти като OTL.exe, Combofix, The_Avenger изобщо даже не е смешно. А когато този на когото помагаш даже не е и българин и очаква от теб професионализъм не ти препоръчвам да си одрязваш важна опция към връщане към заразена, НО БУУТВАЩА точка на възстановяване.

Грешна ти е теорията, че повечето антивирусни нямат достъп до тях. Явно си ползвал все некачествени такива. Avira, avast!, NOD32, MBAM, SAS и други нямат проблеми с намирането и триенето на зарази в System Restore.

хич не е мит... затлачва се яко със "сини" папки и фрагментиран диск, отделно че се затлачват регистрите... и състем рестор наистина е безполезна опция - от 5 години нито веднъж не ми е била от полза, а са минали маса компютри през ръцете ми... на домашен потребител все тая, обаче като поддържаш счетоводен компютър много мислиш преди да дадеш кръпката да се инсталира, щото след нея почва да се дъни я някоя счетоводна програма (българска и некадърно написана. я някоя друга като например office 2003 почва да иска да принти във файл вместо на принтера...) а тия антивирусни дето си споменал да не би да позват SYSTEM акаунта за да чистят от system restore? щото без права нищо не чистят (пък съм 100% сигурен че не си правят права за всеки фай да го проверят)...

аз пък съм на 2000 сп4 и не го ъпдейтвам ама не съм хващал и вируси щото ползвам k-meleon (тоест мозила базиран браузър със ръчна инсталация(няма вграден инсталатор даже за flash player) на всички добавки, а списъка с тях е много ограничен...) друго каква работа има system restore в другите дялове? какви ги дяла там? или просто така за кеф? същото това индексиране - поредната m$ простотия че сега и десктоп сърч, как стигнаха до версия 4 нямам идея - не съм чувал да има предни версии. на диск на който по дяловете се пише често е безсмислено постоянното индексиране - не съм и видял после да става по бързо, обаче при linux командата slocate като си направи базата за 8-10 минути, после търсенето става няколко хиляди пъти по бързо, отделно че създаването на базата е пъти по бързо от самото търсене в windows с и без индексиране...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

колеги тоя спор сте/сме го водили и ще продължавате/ме да го водим .... и единствен правилен отговор няма

хич не е мит... затлачва се яко със "сини" папки и фрагментиран диск, отделно че се затлачват регистрите.

И точно с тея сини папки можеш да деинсталираш кръпката при нужда дори от Recovery Console с команди от сорта на:

CHDIR $NtUninstallKBxxxxxx$\spuninst

BATCH spuninst.txt

Oбаче като поддържаш счетоводен компютър много мислиш преди да дадеш кръпката да се инсталира

Говорим за домашни системи. И ние в офиса не обновяваме...На видеомонтажни системи не можеш да си експериментираш. Даже повечето нарочно нямат и интернет.

Но корпоративния сектор си има администратори (поне в повечето случаи), които се оправят с подобни проблеми. Говорим за домашния потребител.

Друго каква работа има system restore в другите дялове? какви ги дяла там? или просто така за кеф? същото това индексиране - поредната m$ простотия че сега и десктоп сърч, как стигнаха до версия 4 нямам идея.

Изобщо не съм споменавал, че System Restore е необходим за останалите дялове. Забравил съм да го уточня. А и според вида на заразата и инструмента, който ще се използва на място се решава дали да се изключи по време на почистването или чак накрая да се спре, да се рестартира, да се включи и да се създаде нова точна на възстановяване. Аз също разсъждавах, че System Restore е ненужен. Обаче вече предпочитам да се подсигурявам и да не го спирам и да си правя бекъп с ERUNT на "гнездата" - Software, System, SAM, default, NTUSER.DAT. След това при нужда доста спасяват положението.

За index-a изобщо не съм обелвал и думичка...макар да познавам и доста привърженици на въпросната опция. Няма да говоря от тяхно лице, защото забравих всички неща които бяха казали, защо са ЗА индексирането. На мен лично ми е излишно. Не обичам да се пилеят напразно системните ресурси, дори и да не са толкова оскъдни. :hush:

колеги тоя спор сте/сме го водили и ще продължавате/ме да го водим .... и единствен правилен отговор няма

Дам прав си ! :)

Ъпдейтнах си Уиндоус-а 7,дори съм го оставил на Автоматичен Ъпдейт,но ето какво се появи,това проблем ли е?

118736244611256404281269680321Up07aTmEpYCF4830XhrB.JPG

Ето това се появи/подчертал съм го с червено,извинете ме за грубото очертаване/ :

ba3c7e45b8696a17.jpg

Редактирано от dreemer (преглед на промените)

Не е проблем. Като цъкнеш на него и си проверяваш Windows-а дали е легален.

""Проверката на оригиналността на Windows беше успешна""

Благодаря,това показа проверката:)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.