Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

algor

"Утре ще бъда арестуван за 24 или 72 часа"

Препоръчан отговор


... или за какво си говорят висшите антимафиоти*

Средата на миналия октомври. Оперативните работници от икономическия сектор на ГДБОП (Главна дирекция Борба с организираната престъпност) са в предстартова треска. След няколко месеца работа те ще реализират разработка срещу петролния бизнес на братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините. Предстоят обиски на жилища и офиси из цялата. Наблюдават се около 30 човека. Сред тях са тези на Христо Халваджиев и Иван Христов. Първият - смолянският бизнесмен със сикаджийско минало и според полицията човекът, който движи бизнеса на Маргините, докато те са в ареста. Вторият е "нещо като техен счетоводител". В него антимафиотите се надяват да открият пари в брой. Уточняват се последните подробности по акцията. Изненадващо обаждане от техническата служба на вътрешното министерство - ДОТИ, изпраща информация за засечен разговор на Христов с друг от наблюдаваните - Хованес Манукян, също приближен на Маргините. "Утре ще бъда арестуван за 24 или 72 часа" - разказва Христов...

Час след този разговор става ясно, че той е получил информацията от шефа на криминална полиция на Второ РПУ - Любомир Иванов. Близките до Маргините бизнесмени са притеснени - искат да разберат какво точно се подготвя срещу тях, търсят връзка "нагоре"... Манукян се обажда в Дупница на друг близък до СИК бизнесмен - Олег Петров, и го предупреждава за случващото се. В друг разговор Манукян казва на Христов: "Видех се с тоя човек, дет ти казах за твоята работа, и ми каза, че има контакт със зам.-шефа на това, и то, вика, близък контакт... Ще пратим него, значи, да оправи положението, ако излезе някаква простотия."

Акцията е провалена... и логично, с решение на прокуратурата, тя се отменя. Фактът, че е изтекла информация, е докладван на главния прокурор Борис Велчев. Още на следващата вечер за това разбират и разследваните...Очевидните данни за изтичане на информация от МВР за операцията, мотивира антикорупционното звено в ГДБОП и то започва да работи по случая. Именно от тази случка започва и справката, на базата на която Военна прокуратура стартира разследването срещу зам.-директора на службата. Проверявайки GSM клетките, те откриват, че един от обектите на разследването е бил в Боровец със зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов. Установено е, че именно той е "зам.-директорът на онова". Телефоните му започват да се подслушват - антимафиотите следят "под лупа"

три негови кореспонденти

- бизнесмените Павел Славков и Атанас Петров (директор на "Винпром Пещера") и Георги Радков - началник на Икономическа полиция в Главната дирекция на полицията. Според анализите в разработката "Иванов контактува с лицата от организирана престъпна група, получава пари от тях и развива общ бизнес с тях чрез Павел Славков", а пък Георги Радков "от 2005 г. до настоящия момент поддържа нерегламентирани контакти" със софийски бизнесмен, организиращ канали за контрабанда на турски стоки. Записаните между тях разговори са еднозначни. Така например на 14 ноември 2007 г. Георги Радков се обажда на Иван Иванов:

"Абе тия в Шумен са ги треснали."

Иванов: "Ами аз и казах, там е афиф, нали?"

Радков: "И на това, и на Пещака."

Иванов: "Еее, те го знаеха, те бяха предупредени, че там има ааа жега."

Радков: "С тия нашите, тия долу, дето са на Раковска ,с тех заедно били. Ама не са много, 105 броя в бутилки."

Иванов: "Знам, знам, те беха предупредени, че там нещо ще се случи."

Радков: "Еми, тогава защо ми вият по телефон, че все едно са ги утепали."

Иванов: "Ами не сме ние. Аз съм казал още преди две седмици на Бомбата да си ги предупреди."

От проведена от "Капитал" проверка стана ясно, че на тази дата в Шумен Агенция "Митници" е провела операция, като е открила общо 155 бутилки с фалшив бандерол - "Става дума за фирма, дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки", разказва наш източник в Агенция "Митници". На следващия ден двамата провеждат сходен разговор:

Радков: "Тия па сега са ударили нашите приятели в Пловдив. Ония нашите с Щ-то."

Иванов: "Ама те какво, самоинциативност или?"

Радков: "Явно с ония лайнари другите, митничарите."

Иванов: "Кой ги е пущил?"

Радков: "Ъ ъ, е па решили са да правят оборот."

Два дни по-късно в динамичното всекидневие на антимафиотите се появява и Атанас Петров. Въпреки че официално не фигурира като свързано с "Пещера" (или Пещака, ако предпочитате) лице, той съвсем официално е представян като "директор" и дори собственик на винпрома.

Иванов: "Случват се едни неща. Редно е да ги изкоментираме. В 14 часа влизам на съвещание, след това правим горе събиране. На него ще се случат някои работи. Един от хората... отива на екскурзия."

Атанас Петров: "А-ха?"

Иванов: "Очаквам много силна реакция в тая посока горе и трябва да помислим какво да правим, да сменяме тактиката. Къде ще се виждаме и т.н. Щото аз очаквам тотална атака срещу мен..."

Уговорката е двамата да се срещнат още на следващия ден в софийска пицария. На срещата Иван Иванов извиква и Георги Радков:

Иванов: "Що не дойдеш направо в пицарията."

Радков: "В колко?"

Иванов: "Аз съм тука от петнайсет минути. Ще дойде и Баровеца. Тъкмо ще те запозная с него. Ти до половин час ще дойдеш."

Радков: "Да."

Иванов: "Той в 15 часа ще дойде."

Срещата между тримата продължава около два часа. След края й Атанас се обажда притеснен на Иван Иванов - охраната му е забелязала, че в близка до заведението сграда е имало инсталиран фотоапарат или камера, който е гледал към входа на пицарията.

Атанас Петров: "...имало някаква камера, фотоапарат, леко притворен прозорец и се показал, снимал булеварда."

Иванов: "Кога?"

Атанас Петров: "Може да е нещо любителско."

Иванов: "Ами няма любителско, щом на четвъртия етаж вляво..."

Атанас Петров: "Прозорецът е бил леко отворен и отвътре е имало статив с камера."

Иванов: "Аха, нас са ни снимали, като излизаме."

Атанас Петров: "Еми, по принцип и преди това е било там. Горе-долу половин час преди това е бил там. Мен не можаха, защото съм взел мерки, шапки, работи, никой не ме видя."

Иванов: "Това е хубаво. Аз за това ти казах, аз идвам пръв или обратното."

Атанас Петров: "По принцип мен не са ме хванали, защото моите хора бяха покрили идването и като излизах, бях с шапка, така че... Да, трябва да сменим това, да знаеш..."

Иванов: "Знам, спираме там. Аз ще ти кажа къде."

Конспирацията в комуникацията между двамата се разсейва с темата каква ловна пушка си е харесал Иванов и какъв лаптоп трябва да се купи на дъщеря му (виж другия текст). Разработката включва засечените разговори между двамата до началото на декември. Според заключението в края на справката: "След като гореизложената информация е предоставена за сведение на министъра на вътрешните работи и директора на Генерална дирекция "Полиция", Иванов и приближените му лица изхвърлиха телефоните си..."

*

Информацията от този текст се базира на справката, която бе получена в редакцията на в. "Капитал" и на базата на която прокуратурата арестува Иван Иванов.

Източник:Капитал

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въпреки безспорния материал пак няма да има осъдени защото в България властта е самата мафия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

този път наистина ще е резил, ако няма осъдени...

цялата постановка е прах в очите на ЕС за пореден път, но този път пожертваните за каузата ще си го отнесат...

не, че след година-две няма тихо-мълком да се приберат в къщи да си харчат паричките де...

опс...

то само година-две или три ще трае фарса, наречен процес...

ако изобщо приемат за законни СРС използвани в случая...

пп.друго не знам, но ми е адски интересна позицията на "ни чул, ни видял" на другаря министър Петков...

чудя се да се смея ли или да плача, как човека нищо не знаел и бил толкова ощетен откъм информация горкия...

и нищо не разписвал...

никъде не се бъркал...

горкичкия...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще се размине с някой домашен арест и отлагане до забрава на делата.Мафията наистина си има държава.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за да не пускам нова тема, а да продължим...

Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев е задържан

25 март 2008 | 21:51 | Фокус

София. Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев е задържан в 17.30 часа за превишаване на правомощия. Арестът е извършен след разпит във Военна прокуратура.

Малко след 20 часа софийският военноокръжен прокурор Спас Илиев излезе от сградата на Софийската Военноокръжна прокуратура. Той отказа всякакъв коментар на въпросите на медиите като каза само, че в сградата няма никой и тя се охранява.

По информация на Нова телевизия на Илия Илиев му е повдигнато обвинение по член 387 от Наказателния кодекс за злоупотреба със служебно положение и превишаване с власт. Той е заподозрян, че е изнесъл от МВР класифицирана информация за подслушваните разговори на бившия заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, върху диска, за който пръв съобщи депутатът Атанас Атанасов. По неофициална информация Илиев е разрешил използването на СРС за разработка срещу Иван Иванов.

Източник

започва да става интересно най-накрая...

но както се отбелязва и в обзора, задържането на Илиев просто е начин, да му се затвори устата...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може и така да е-днес той трябваше да дава показания пред парламентарната комисия за по вътрешна сигурност на тема борба с наркоразпространението и наркотрафика.......

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...