Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

подут венец .. боли !

Featured Replies

... значи от 4 дена венеца ми отляво отдолу най отзаде зад кътника ми е подут и немога да си затворя до края остата или пък да ям ... немога да го търпя ..мислех че до 1,2 дена ще мине ама ... е подуто още ... та да ва питам може ли да ми расте мъдрец ...? или с нещо да го намажа ли незнам .. ?

... значи от 4 дена венеца ми отляво отдолу най отзаде зад кътника ми е подут и немога да си затворя до края остата или пък да ям ... немога да го търпя ..мислех че до 1,2 дена ще мине ама ... е подуто още ... та да ва питам може ли да ми расте мъдрец ...? или с нещо да го намажа ли незнам .. ?

Отивай на зъболекар ... той най - добре ще ти каже какво е !

• Автор

да ама днес не е на работа,а утре е неделя .. пък не ми се ходи при някой друг ... ! пък до понеделник немога да издържа

да ама днес не е на работа,а утре е неделя .. пък не ми се ходи при някой друг ... ! пък до понеделник немога да издържа

Вземи си един " Нимезил " / прахче / , ако не подейства си вземи " Аулин " . Това не помогне ли вземи " Дексофен " , ако и той не помогне работата е сериозна обади се на зъболекаря . Никакви гаргари с ракия или други спиртни питиета !

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

А на колко си годинки?

А не може ли да ти расте зрелост?

Повече от ясно е, че ти е възпален венеца, но това може да бъде предизвикано и от поникващ мъдрец.

И да е, и да не е, от аулинчето ще ти мине болката, но не и възпалението. И лошото е, че можеш, нечувствайки болка, да насилиш местенцето там и да се възпали още.

Лично аз не посещавам зъболекар в подобен случай, но ти препоръчвам да го направиш.

За съжаление мъдреците са най-гадните зъби

Израстват кога си искат,в повечето случаи развалени

Тогава единственото спасение са клещите

Ама не бой се-слагат упойка и не усещаш нищо

:P

• 10 години по-късно...

Значи сега и аз съм в това положение но само,че при мен е десния.Моя се наду от зад и до предните ми зъби.Имах ужасно много болки не можех да спя,пробвах всякакви начини и нищо не се получи освен ПАРАЦЕТАМОЛ,който свали малко подутината и облекчи болката.Затова като личен опит ти препоричвам това!

щом се е подул значи се развива някакъв възпалителен процес - пиеш 6 дена антибиотик Оспамокс - по две на ден, витамин В комплекс, аулин за болката и после на зъболекар задължително

• 1 месец по-късно...

Расте ти зъбче отзад.

За венците ей това болкоуспокояващо съм чувала че се пие https://igdental.bg/rodojil.html

Обаче при теб явно се е получила инфекция от лоша хигиена. Обикновено кътниците, мъдреците,  задните повърхности на всички зъби, особено фронталните, и междузъбните пространства са местата, които се почистват най-трудно, понеже са труднодостъпни за четката. Много е възможно да се е възпалило мястото, ако расте зъб и не се почиства добре венеца около него. В момента , вкойто спадне венеца, трябва да отидеш на зъболекар!

• 10 месеца по-късно...
на 12.04.2008 г. в 13:21, wo0p написа:

Здравейте ,подуването на венците  е липса на на адекватна хигиена  на устата и лошо храносмилане. Причина  за влошаване на състоянието на консумацията  на прекалено голямо количество рафинирани въглехидрати и захар. .Тези захари се преобразуват в киселина от бактериите  в устата и могат да причинят възп. на венците.Затова  се появяват зачервяване,подуване и кървене на венците .Ако не се лекува болката и подуването  на венците  могат да станат много силни и трудно поносими. По добре да отидете на  стоматолог два пъти в годината . Ако имате зъбен камък в междузъбните пространства стоматологът трябва да почиства с ултразвук..Ако  венците са подути трябва да купите  вода за жабурене Пародонтакс  за възпалени венци.Всяка сутрин и вечер  миеш с паста за зъби Пародонтакс след хранене и след това вода за жабуркане.Може  Елудрил .Отбягвайте  стреса - цигарите.Пиете  всеки ден Витамин С.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.