Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с USB устройства


Препоръчан отговор


Компа неможе да ми засече през USB фотоапарата, както и един USB hub. До вчера си работеха нормално. Изведнъж спря да ги разпознава че изобщо са пъхнати в USB-то, а в следващия момент вече ми изписва USB device not recognized. Имам няколко USB ports на компютъра и при всичките е така. Имам IRDA, както и модем и принтер на USB. Тях си ги засича. Това значи че проблема не е хардуерен. Фотоапарата и USB hub-a си работят на друг компютър, пробвах ги. Форматирах си харда и преинсталирах windows-а. Сега положението е същото! Някой има ли идеи какво да направя?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ROBIN на мен по този начин спря да ми работи едно USB memory stick-че. Точно същият проблем, който и така не успях да разреша. Същото това чудо на техниката си работи безпроблемно на същият компютър под Линукс (това е причината и да не го мъча много).

Това ме води на мисълта, че проблема е яко софтуерен, но пък ти казваш че си преинсталирал....Windows-ски му работи.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема е решен.

Редактирано от ROBIN (преглед на промените)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 3 месеца по-късно...
Проблема е решен.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей.

Понеже получих въпрос от потребител и смятам, че ще бъде полезно и за други потребители със същият проблем, ако обясниш как си се справил.

Благодаря ти.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 1 месец по-късно...

на дъното имам 2 USB изхода, в единия е включен скенер HP ScanJet 3500c, а в другия геймпад SpeedLink Encounter.

Отакто (дано не е съвпадение) си сложих Auto Pacher (с XP SP2 съм) Full за декември нещо се държи странно (ще отбележа, че SP2 го качих от диск на Microsoft наскоро преди това, т.к. яко ми се сбъга компа заради SPTD.SYS от Deamon Tools и единствения начин да го стартирам бе с live CD Tilix, но това е друга тема) ...ще отбележа също, че понякога махам гейм пада за да включа DM334 (фотоапарат от Дейзи) като уеб камера и като го вкл. за 1-ви път след SP2 и AutoPacher инстала, нещо се прецака и не работеше, затова го деинсталирах (фотоапарата) но ми изчезнаха скенера и геймпада. Трих им драйверите, качвах ги наново но нищо, успях на няколко пъти да си открия скенера и си работеше но сред рестарт пак го нямаше и не го откриваше, също ако го открие и включа в другото USB геймпада, скенерът изчезваше, а геймпада сякаш въобще го нямаше.

За първи път ми изчезна скенера след като сложих AutoPacher-a, но след малко мъка се появи и не изчезваше при рестарт, но сега изчезва и не го открива, а за геймпада да не говорим, той изобщо не дава признаци на живот.

Също искам да попитам: като вляза в Device Manager за USB Controler ми показва

4 USB Hub-a,

3 VIA Rev 5 controler-a и

1 VIA USB 2.0 Enchainced controler.

това каво значи, аз има 2-а USB изхода на дъното а тук показва 8 "неща" (извинявам се за невежеството) и с тях си играх (ъпдеитвах им драйверите, ънинсталвах ги, после windows-a ги намираше сам отново, давах им Scan for hardware changes при включени скенер и геймпад, но не намираше нищо)...

е дано някой да знае как да се справя или дори да не знае да ме светне за тия 8 контролера какво значат..

едит: преинсталирах USB драйверите на дъното, но нямаше промяна

знам, че е най лесно да преинсталирам windows-a но имам толкова запазени пароли, темички, музика, писма и какво ли още не, да не говорим че само екстеншъните на firefox-a веднъж ми отнеха доста време, а ако трябва да свалям CS2 7-те диска и...и....и.... не си е работа, чесно казано грижа си се за компа и не съм преинсталирал от повече от 2 години (6 месеца бях в казарма ;o) но пак е доста) като събера сили ще го преинстална, но за сега ако може да се оправи това ще е супер....

най лесно е да се каже: търкай го, време му е... но ако някой има идея да казва

едит: btw покрай проблема с SPTD.SYS се радвам че се запознах с линукс, ако можеше да върви на него всичко на Adobe и Macromedia и Pro Evolution Soccer 5 и NFSMW щтеше да е супер, но и това е друга тема, ........ та за USB-то, помагайте.....

Благодаря на всички, които си направиха труда да прочетат всичко, дори и да нямат лек :bye:

едит: искам да попитам също има ли някой запознат с USB HUB-овете защото мисля да си взема нещо такова

едит: дали трябва някакъв специален хъб?

едит: получих в друг форум следния отговор:

=============================================

Имаш и два на дъното и Ползваш драйвера на VIA.

На теория имаш 4 USB 1.1 Порта и 4 USB 2.0 Порта.

Ако сложиш драйвера на MS ще ти полазва 4 порта.

Съветвам те да си изкараш останалите 2 USB-та от кутита и да пробваш с тях. Можеш да имаш конфликт на ресурси когато работи в режим 2.0. Пробвай да ги размениш.

=============================================

значи няма нужда да си взимам USB hub а мога да изкарам и другите USB портове и да си ги ползвам (дъното ми е Biostar M7VIT) това не значи че трябва да режа кутията или...? какви кабели трябва да си взема за да може в бъдеще да ползвам вкичко?

edit: аз се замислих и да си взема кабели и вместо USB хъб да си изкарам всичките и ще е супер, сега като поразгледах книжката на дъното видях, че има и IR, дали става за връзка с GSM ако намеря подходящ кабел?

Редактирано от Elwin (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От това инсталиране на пакове, пачове и драйвери - едно през друго,така се е омазало нещо по USB секцията,че незнам от къде да го захванеш.Да започнем от това например,как седят нещата в Device Manager? При мен е така (имам три USБ порта):

usb7sh.gif

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

usb.jpg

при мен е така

имам 2-е USB-а отзад

а в книжката на дъното ми пише, че мога да закача още 4 отпред

преди малко отворих кутията и ведях каде се слагат кабелите

всички USB-та на схемата в книжката са означени така:

JUSB 1 - това са задните 2-а

JUSB 2 - не се ползва засега

JUSB 3 - не се ползва засега

"Suports USB 2.0 ports 6 USB High Speed Device, 2 ports in Rear Panel and 4 ports in Front Panel"

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещатa в Device Manager изглеждат добре,тогава откачи всички USB - девайси и щателно изчисти драйверите им,след което рестартирай (не трябва да има никакви скеди от тях) и закачи първото което си избереш,трябва да го разпознае..

... с продължение...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

за геймпада има едно дискче с едно ехе от което се качват драйверите и ако са качени те пита дали искаш да ги махнеш

правих следното:

махам всички устройства

рестарт

махам драйверите на геймпада

рестарт

слагам драйверите на геймпада

рестарт

слагам устройствата

случай 1

включвам скенера

скенера го намира

рестарт

скенера го няма

случай 2

включвам скенера

скенера го намира

включвам геймпада

скенера го няма

п.п. за скенера драйверите са на един диск и май се качват като се инсталира

HP Photo & Imaging Software

пробвах следното

махам устройствата

махам драйверите на геймпада

махам софтуера на скенера

рестарт

слагам софтуера на скенера

рестарт

включвам скенера пи всички правила в книжката (ред на свързване на кабели, вкл в контакта и т.н.)

и се стига до точка 1 или 2

п.п.п. геймпада не го разпознава никога, като давам да търси в Add new hardware не намира нищо ново дори и двете устройства да са включени

скенера го намира понякога но или изчезва след рестарт или като вкл геймпада

вчера цял ден пробвах

Редактирано от Elwin (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж тези драйвери дали ще помогнат > http://www.usbman.com/USB_Guides.htm

..тук намерих пач за VIA USB > http://www.usbman.com/Drivers%20and%20Patches.htm#VIA

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

но не знам точно кои,

а също като включвам в USB-то DM334 (фотоапарата) само за свальне на снимки като сторидж го открива и няма проблем

nickfox ми писа, че от AutoPacher-a се е прецакало всичко и преинстал не ми мърда,

а как не ми се качва всичко наново...

слагал ли си AutoPacher? Говоря за Full версията, правил ли е поразии?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

nickfox e прав,но аз съм свикнал винаги да го мъча (компютъра) до последно.Ако искаш почни съвсем от начало > ъннинстал на всички USB - драйвери и ново разпознаване...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

взех си планка с 4 USB порта (2x10 pin) свързах я и работи всичко на нея, и скенера и геймпада, и 4-те порта работят.

Но предишните 2-а които ползвах не работят, интересното е, че ако към тях свържа дигитален фотоапарат, го открива като сторидж и работи, а ако свържа нещо, за което трябват драйвери, като скенер или геймпад не ги разпознава.

Не вярвам проблема да е хардуерен, какво мога да направя, за да мога да си ги ползвам и тях нормално?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сега виждам в екрана от Device Manager,че нямаш > PCI to USB Host Controller,може и там да е ключа.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
какво да правя?

<{POST_SNAPBACK}>

Виж си драйверите на дъното (доколкото разбрах е с чипсет на VIA) и ги преинсталирай (има ги на главната ни страница, мисля че можеш да се избира само кои компоненти на преинсталираш). Почти 100% съм сигурен, че в пакета е включен PCI to USB (беше отдавна, когато ги ползвах).

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не го виждам на главната страница, но за това

VIA Hyperion Pro 5.07A

ли става въпрос?

Дъното ми е Biostar M7VIT (VIA KT400)

в този пакет нямаше USB

включваше това:

l Installing NB driver which the hardware ID of NB still not check-in to OS.

l Installing AGP driver which the hardware ID of AGP still not check-in to OS.

l Installing SB driver which the hardware ID of SB still not check-in to OS.

l Installing VPX driver which the hardware ID of VPX still not check-in to OS.

l Installing special drivers on our new chip.

може би бъркам линка :)

Редактирано от Elwin (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тествах VIA Hyperion Pro 5.07A няма USB, би ли ми пратил линк,

кадето има PCI to USB

сетих се че веднъж в BIOS-а ме дадох настройките да са по подразбиране, може да е и от това, някакви идеи

четох нещо от сорта

...................................................

*

PCI to DRAM Prefetch => Disabled

*

System Performance => Normal

*

PCI Master Read Caching => Disabled

*

Delayed Transaction => Disabled

*

PCI Master Time-Out => 0

*

K7 CLK_CTL => Default

*

P2C/C2P Concurrency => Disabled

*

Plug&Play OS Installed => No

*

Reset Configuration Data => Enabled

========================================

* Plug and Play OS => Disabled

* IRQ for USB and VGA => Enabled

* Enhance Chip Performance -> Enabled

* K7 CLK_CTL => Default

* P2C/C2P Concurrency => Disabled

* Delay Transaction => Disabled

* PCI Master Read Caching => Disabled

* PCI Master Time-Out => 0

========================================

*

PCI to DRAM Prefetch => Disabled

*

System Performance => Normal

*

PCI Master Read Caching => Disabled

*

Delayed Transaction => Disabled

*

Plug & Play OS => No

==========================================

но не разбирам нищо, някой да разясни?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Здравей.

Понеже получих въпрос от потребител и смятам, че ще бъде полезно и за други потребители със същият проблем, ако обясниш как си се справил.

Благодаря ти.

<{POST_SNAPBACK}>

Имам 4 USB-та. 2 отпред и 2 отзад. Предните са 1.1, задните 2.0. На предния панел обаче имам им някакъв четец за карти. Windows-a само ми показваше съобщения, че не била сложена карта в него и подобни. Отворих кутията и просто му дръпнах кабелчето. Така вече нямах card reader и всичко беше ОК. Това продължи няколко месеца, като компютъра претърпя и няколко преинсталации на windows. В момента, в който се получи проблема поради който в същност пуснах и темата, четеца пак беше изключен. Пробвах какви ли не неща за да си подкарам фотоапарата и hub-a и т.н., но нищо не се получи. Реших да пъхна кабелчето в четеца наново, просто ей така да пробвам. След рестарта всичко се оправи изведнъж. И до сега не ми е ясно защо така се получи. В момента четеца отново е изключен и нямам проблеми.

Предполагам това мое разяснение няма да помогне на никой, но поне ви казах как се е получило и няма да мислите че неискам да споделя начина с вас :)

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

при мен не е хардуерен проблема,

някой да има линк с драйвери на VIA за USB (+PCI to USB)

аз имам на диска на дъното но като ги преинсталирам няма разлика

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не го виждам на главната страница, но за

VIA Hyperion Pro 5.07A

ли става въпрос?

в този пакет нямаше USB

включваше това:

l Installing NB driver which the hardware ID of NB still not check-in to OS.

l Installing AGP driver which the hardware ID of AGP still not check-in to OS.

l Installing SB driver which the hardware ID of SB still not check-in to OS.

l Installing VPX driver which the hardware ID of VPX still not check-in to OS.

l Installing special drivers on our new chip.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване