Премини към съдържанието
randb

Икона в Addresbar

Препоръчан отговор


Значи заех се да правя сайт,реших да си поставя икона в addresbar,така както много други.Например kaldata.com има една планета.Обаче поставих кода

<LINK REL="SHORTCUT ICON"

       HREF="images/favicon.ico">

,но иконката излиза само в index.html,който има линк към друга страница,изградена от frames,а там не се появява,въпреки,че сложих кода,а искам да се зарежда и там,защото става по-прегледно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

май проблема е че го правиш на 2 лиий (бразузъра чете всяка линия отделно и двете разделени не значат нищо)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тук няма значение на колко линии е,кода пак се генерира.Просто се чудя как да сложа кода и да се зарежда със всяка една страница,а не само в index.html.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко отклонение от темата. Самите икони за адрес бара с каква програма ги правиш? :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Малко отклонение от темата. Самите икони за адрес бара с каква програма ги правиш? :)

<{POST_SNAPBACK}>

А,иконите ли?Ми взимаш си някаква снимка,няма значение каква и я правиш 16x16 пиксела и след това я обръщаш в .ico формат този с plug-in за Photoshop.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я покажи кода на страницата с frames. Защото има значение къде я поставяш иконата. Освен това по правилно е:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />

ако DOCTYPE ти е XHTML 1.0 Transitional//EN и:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon">

HTML 4.01 Transitional//EN

И друго..опитай се да поставиш иконата в главната директория, я не в images.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<html>

<head>

<title>.:WEBTEAM:.</title>

</head>

<frameset framespacing="0" border="0" frameborder="0" rows="101,*">

<frame name="banner" scrolling="no" noresize target="contents" src="header.htm">

<frameset cols="150,*">

<frame name="contents" target="main" src="menu.htm" scrolling="no" noresize>

<frame name="main" scrolling="auto" src="body.htm" title="webteam" target="_self">

</frameset>

<noframes>

<body>

</body>

</noframes>

</frameset>

</html>

[code]

Поставих кода между <head> и <head> както ми каза zazzko и се получи и то доста добре.Благодаря!Ако виждате някаква грешка в кода кажете?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости Angeliyana

Просто слагай код за фав иконка на всяка страница, нищо по-ефикасно от това не мога да измисля.

Освен файлове .ico, за фавикона , спокойно може да се използва и гиф, само трябва да напишете failname.gif, вместо.ico , стига гифчето да е достатъчно малко разбира се.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нали има едно нещо наречено "frameset" - Сложи я в <head>?</head> на тази страница - тогава ще я има във всички страници. Аз правих подобен сайт и така направих. В началото се чудих защо става така и накрая се усетих - нали фреймсета седи винаги отворен, а просто се сменят долните страници.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм 100% сигурен дали е от това,ама ако пробваш в IE да ги изкараш много малко сайтове успяват

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.