Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Астрология

Featured Replies

Странна работа, на мен една астроложка ми каза, че ми е в 8-ми дом, а и според програмата на сайта cafeastrology, слънцето ми е точно в 8-ми дом. ;) Ама на мен като са ми на границата много неща така е. И други обърквации стават с моята натална карта и излизат различни резултати. Като чета какво е характерно за Слънце в 8-ми дом мисля, че отговаря на мен.

Щом си доволна да си в 8ма ливадка какъв ти е проблема? Тези сайтове използват системата на Пласидус за домовете. Ако използват ведичната ще те изкарат и че си с асендант Везни. А асенданта ти е Скорпи - :P И ти личи
  • Отговори 600
  • Прегледи 99,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Из "Махалото на Фуко" на Умберто Еко:   "— Ако желаете, господа — каза, — можете да отидете да измерите тази будка. Ще видите, че дължината на предната част е 149 сантиметра, иначе казано, една стом

• За някои хора и цветовете в едно произведение на изкуството могат да нямат каквото и да било значение. Но това не значи, че художникът не е употребил всеки цвят с дадена умисъл. Каква е била идеята на

• Родина
    Родина

Правилно , много си пекан.Аз имах впредвид ,че планетите оказват влияние върху всичко в природата и човека.Не  карам никого насила да вярва.Не се занимавам са гадаене и не лъжа хората.Ивански и орехи

Публикувани изображения

И аз така. Заради Сатрун в Първи дом.

Но нямам по-къс врат заради това. Публикувано изображение

А Марс в Първи дом ми дава червени устни.

Мойта СатУрна е в 12 дом! :ph34r: Но е в Овен. Публикувано изображение .... да и то дава отражение, но Асендентът ти дава визията, която е видима за обществото. Козметиката. Овен, освен всичко друго, значи и младоликост.

Че ти ако си 'младолика', примерно, ако си на 20 ще изгледаш на 10. Вече съм бил обвиняван в хомосексуализъм. Сега искаш да ме вкараш в беля за педофилия ли?... :hush:Публикувано изображениеПубликувано изображение

Венерата му в 9-ти дом показва, че мястото му е в чужбина. Там ще срещне любовта и ще му харесва в чужбина.

Venus in IX

Finds love abroad or marries a foreigner. Refined mind, he likes the Arts, is carried away by beautiful things. He is very happy abroad.

Факт е, че изглеждам на малко по-малко, отколкото съм в действителност. Но в бъдеще това ще ми бъде от полза. :ph34r:

Т.е. -ако си на 20 по 'ЕГ Не'- изглеждаш на 19 и 3 месеца + 1 седмица?... Публикувано изображение

За в бъдеще- като станеш на 40 ще изглеждаш, като на 39 и малко повече от 2 месеца?... Публикувано изображение

Редактирано от aeu (преглед на промените)

Публикувано изображение

ВЕСЕЛ ЗОДИАК

ОВЕН

Овенът тичал по своя важна работа между релсите на железопътна линия. Изведнъж срещу него се задал влак. "У-у-у-у!" - изсвирил локомотивът. "Бе-е-е-е!" - отговорил му овенът и продължил напред. "Бух!" - чуло се накрая, когато машината и животното се сблъскали и отскочили от удара назад. Овенът се поотръскал и пак поел по своя път. Локомотивът, даже без да се отръсква, се понесъл срещу него. И пак - "бух"! И отново отхвръкнали назад. А на третия път... На третия път машинистът излязъл по-умен, дал заден ход, отбил в страничната линия и направил път на овена, който продължил да тича по своята важна работа.

ПОУКА: По-упорит от овена може да бъде само друг овен.

ТЕЛЕЦ

Телецът пораснал и станал голям бик. Един тореадор го поканил да си поиграят на корида - борба с бикове. Телецът с удоволствие се съгласил, защото обичал игрите и не знаел, че за биковете тази забава свършва лошо. Тореадорът размахал червен плащ. Телецът се разярил и го подгонил, но в един миг се спрял като закован. Какво ли не правил тореадорът - ръчкал го, плезел му се, наричал го готован и мързеланко, но бикът не помръдвал. Злополучният бикоборец се разплакал и си отишъл. Тогава телецът вдигнал копитото си, с което бил настъпил случайно попаднала на полето жълтица, прибрал я и така не само спасил живота си, но и забогатял.

ПОУКА: Не бягай от късмета си!

БЛИЗНАЦИ

Близнаците решили да пътешестват. "Да пресечем с кораб океана!" - предложил първият. "Чудесно - съгласил се втория - обаче ако излезе буря? По-добре да се изкатерим на най-високата планина." "Прекрасна идея - възхитил се първият, - обаче може да паднем. Не, да идем на Северния полюс!" "Да, обаче не е ли прекалено студено? А защо да не обиколим Земята по екватора?" Първият намерил и тази мисъл за великолепна, но добавил: "Обаче..." Близнаците си приличали като две капки вода - и на двамата любимата им дума била "обаче". Обаче иманно заради тази нищо и никаква думичка те си останали цял живот в своето затънтено градче.

ПОУКА: Трудно е да разделиш на две магарета слама, когато едното от тях си ти.

РАК

Ракът съзрял пред себе си водорасло. "О, колко съм гладен!" - възкликнало ч;енестоногота и се втурнало... не, не към апетитната закуска, а точно в обратна посока. Колкото повече вървял ракът, толкова повече се отдалечавал от водораслото. Но тъй като Земята е кръгла, от един момент нататък започнал да го доближава. И така полека-лека, след цяла година ракът достигнал целта си. Водораслото било изсъхнало и не ставало за ядене. Ракът си останал гладен, но затова пък се прочул като първия пътешественик, обиколил света заднешком.

ПОУКА: Към славата няма преки пътища.

ЛЪВ

Лъвът бил толкова доволен от себе си! "О, колко съм храбър!" - казвал си той сутрин със събуждането си. "О, колко съм величествен!" - повтарял си през деня, докато се разхождал из пустинята. "О, колко държа на честта и достойнството си!" - мислел си той вечер преди заспиване. Цяла нощ сънувал как всички му се възхищават. Ала денем нямало кой да му се възхищава - пустинята била доста пустинна. Тогава лъвът отишъл в града и постъпил на длъжност експонат в зоологическата градина. "Колко е смел и величествен!" - цъкали с език хората, когато го гледали как се разхожда в клетката. Само че никой не казвал: "Колко държи на честта и достойнството си!"

ПОУКА: Публиката нищо не разбира.

ДЕВА

Девата не искала повече да бъде дева и решила да се ожени. Кандидати имало достатъчно, но никой не й харесвал. Един бил прекалено висок, друг - много нисък, трети - страшно буен, четвърти - ужасно смачкан, петият изобщо за нищо не ставал. Най-сетне намерила някакъв нито висок, нито нисък, нито буен, нито кротък, с една дума - ставал. Започнала девата да си търси булчинска роклч. Рокли също имало достатъчно, но една била прекалено къса, друга - много дълга, трета - извънредно претенциозна, четвърта - съвсем семпла, а петата изобщо за нищо не ставала. И когато накрая си намерила рокля, нито такава, нито онакава, забелязала, че оня, когото си била избрала, вече за нищо не ставал, защото се бил превърнал в дядо. А тя самата... о, тя отдавна не надзъртала в огледалото.

ПОУКА: Претенциозният вкус рядко помага в живота.

ВЕЗНИ

Везните се накланяли ту наляво, ту надясно. Те били чувствителни везни и не искали да пренебрегнат никого. "Ах, казвали си те, - този отдясно има голяма тежест, не е лошо да бъдем любезни с него!" Само след миг обаче им идвало на ум, че и онзи отляво може някога да придобие тежест - и се покланяли натам. А как им се искало да се успокоят! Какво могат да мечтаят еднио везни, освен да бъдат в равновесие! Един ден дълбоко се замислили над нерадостната си съдба. И когато престанали да мислят, изведнъж усетили, че не се накланят нито наляво, нито надясно - просто защото не забелязвали кой е до тях.

ПОУКА: Мисли за другите, но не забравяй и себе си!

СКОРПИОН

Скорпионът бил лош и затова никой не искал да си играе с него. Един ден от далечна страна дошъл някакъв бръмбар. Срещнал скорпионът и го попитал: “Искаш ли да си играем?” От учудване скорпионът забравил, че е лош и отговорил: “Искам!” Започнали да играят на различни игри – и на “Прескочи бръмбар”, и на “Не се сърди скорпионче” и на гоненица, и на криеница. Веднъж, когато бръмбарът се криел, една муха му пошушнала: “Защо играеш с този скорпион? Той има отровно жило!” Бръмбарът отговорил: “Глупости! Та той е толкова добър!” Скорпионът бил наблизо, чул думите на бръмбара и разбрал защо е бил лош. Защото никой не искал да си играе с него.

ПОУКА: Ако скорпионът забрави за жилото си, не му напомняй!

СТРЕЛЕЦ

Стрелецът отначало бил най-слабият стрелец, който може да си представи човек. Простоникога не улучвал – може би защото бил доста късоглед, а може и по други причини. “Откажи се от това занимание, то не е за теб!” – съветвали го всички приятели. “Вие ще ми кажете! – отвръщал им стрелецът, който още не бил никакъв стрелец. – Ще видите как ще стана шампион по стрелба!” И наистина станал. Защото се сетил най-напред да стреля с лъка, а след това да рисува кръговете около точката, в която се е забила стрелата. И така стрелите му били винаги в центъра на мишената.

ПОУКА: Който не може да постигне целта, приема за цел онова, което е постигнал.

КОЗИРОГ

Козирогът всъщност бил обикновен козел – но козел, който искал да се изкачи на най-високия връх, за да го наричат козирог. Започнал да изкатерва върховете. В началото – по-ниски, дето дори не били никакви върхове, а просто в хълмчета. После – по-високи. Докато стигнал до най-високия – оня, от който можел да види целия свят. И целия свят да го види, което за него било по-важно. Тогава извикал към света: “Ей, вижте ме! Аз съм най-великият козирог! Виждате ли ме?” Видял го един орел, който летял по-високо и от най-високия връх, спуснал се и го сграбчил с ноктите си.

ПОУКА: И най-високопоставеният трябва да помни, че може да има някой над него.

ВОДОЛЕЙ

Водолеят сам си измислил това име, иначе бил просто поливач. Поливал лехите в градините, нощем миел улиците с маркуч. Нарекъл се “бодолей”, защото искал всичко да звучи красиво. Не казвал “слънцето”, а “бляскавия господар на небето”, луната величаел като “бледолика нощна красавица”, а звездите – “искри от божествения огън”. Веднъж влязъл в хлебарницата и си поискал от “онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски злак”. Хлебарят помислил, че му се подиграва, и го изгонил. Така водолеят си останал гладен, но и глада си нарекъл “неясен копнеж към недостижимото”.

ПОУКА: Красотата може би ще спаси света, но едва ли ще нахрани гладния.

РИБИ

Рибите са толкова суеверни, че нищо не хапват, без да се посъветват със звездите. Една от тях видяла вкусно водорасло, от ония, дето приличат на къдраво зеле, но хороскопът й показвал неблагоприятен за водорасли ден. После открила апетитна попова лъжичка, но и нея оставила на мира – разположението на звездите й забранявало такива деликатеси. Внезапно забелязала червейче. Хороскопът сочел, че точно сега е моментът. Рибата нагълтала червейчето – и полетяла нагоре, закачена на кукичката на въдичаря. Защото въдичарят също се бил посъветвал със звездите и те му предрекли благоприятен за риболов ден.

ПОУКА: Не играй по гайдата на оня, който свири в съседното село!

http://www.kidsbg.com/home/modules.php?nam...page&pid=22

...какво значи 'не забравяй, че си на Земята'?... :hush: Аз имам Луна в Козирог в неговия 10 дом, имам 3 тежки планети в Дева в нейният 6 дом, Венера ми в Козирог.

В моята карта земния елемент е точно толкова, колкото твоя. :clap:

Публикувано изображение

Между нас разликата е в баланса на "Въздушно-Водно". Ти дори имаш маалко повече Огън от мене. Публикувано изображение

Ти не правиш разлика между Земно и материално. Земното е подмножество на материалното. ;) Подобни различия не прави и Люцката, считайки фината материя за духовно и 'върха на Сладолетта'. ;)

На Земята трябва да живееш така както ще живееш на Небето, само, че като реално отчиташ разликите. Аз съм реалист. Не лежа върху пирони и не левитирам. Духовният свят е различно от Астралният свят. Когато Човек не вижда Духовният свят или 'витае', като Люцката, или е закотвен за Земното, като тебе.. Това не е Реализъм- да се закотвиш за Земята. Както и да витаеш в друг Астрал. По принцип- съм правил преди време това що сега прави Люцката, но да се закотвя за Земята в тази инкарнация не съм правил никога.

Луцката, особено Царят са Огнени!(и двамата има Луна в най-огнения-Овен- те 'агресивност на емоциите').

Публикувано изображение

Огнените са оптимистите на Зоо-то, а Водните-песимистите. И двата са абсолютни оптимисти, а оптимизмът е само за матер. свят и за това и трудно ще постигнат Духовна реализация, тъй като привързаността им към матер. свят, посредством раджа-гуна, е силна.

Публикувано изображение Браткиш, дъниш се като новобранец... :angry22:

Тукси е къспова. До такава степен, че се съмнявам дали такава астрокарта е възможна. За късп (как по дяволите се казва на български) се счита 3 градуса - по 1.5 от двете страни. Някои отчитат по 5 градуса в началото и в края на знака. Което според мен е прекалено и разводнено, така както са и изводите на тези астролози. За мен 1.5 градуса в началото или края на даден знак е късп. Също - много е важно да се вземе предвид и аянамзата (аз използвам Лахири), както и Equal - за системата на домовете. Единствено когато се използват секторите на Gauguelin се използва домовата система на Placidus.

Тукси е къспова от всякъде. Късп е границата между 2 знака. Означава, че взима вибрации и от двата знака. Като се има на предвид, че времето и на раждане не е определено с абсолютна точност - 18:03 - според мен е 18:06 - точно тогава се явява Stelium - with Chi: 4Gem53 and For: 2Gem11 and Ver: 5Gem04

Публикувано изображение

Така направена графиката на елементите заблуждава. Точно заради къспа и вибрациите от знаците. После - Плутон и е "кацнал" на асенданта в секстил с Луната и Нептун. На мен това ми говори за (ако изключим факта, че картата ми изглежда нереална) това, че Тукси е Плутонова (имайки предвид, че последната rises планета е Плутон - 17:35) и евентуалната и професия е "Плутонова" - ченге, психиатър, лекар, политик (от БСП ;) ) - абе въобще някаква Плутонова професия. Без да искам да се задълбочавам в нейната карта бих отбелязал, че в момента на "изгряването" на Плутон, нейния Меркури "залязва" - което и означава опозиция на Меркури със асенданта и Плутон. Има и едно много интересно "влакче" образувано в 7 и 8ми домове.

Една по-реална астрокарта би била във времето 18:13 часа.

Пип, много-много не вярвай на астро програмите. Те наистина помагат много що се отнася до изчисления и чертане на ръка, но пък от друга страна отнемат много интуитивното и размисъла, докато изчисляваш и чертаеш картата. Прегледай прикачения файл що се отнася до Тукси.

post-189741-1239525140_thumb.jpg

Знам, че къспова, Браткиш, но при късп не е задължително и 2те. Публикувано изображение В случая има доминанта. Публикувано изображение Скорпи.

Публикувано изображение Браткиш, дъниш се като новобранец... :angry22:

Тукси е къспова. До такава степен, че се съмнявам дали такава астрокарта е възможна. За късп (как по дяволите се казва на български) се счита 3 градуса - по 1.5 от двете страни. Някои отчитат по 5 градуса в началото и в края на знака. Което според мен е прекалено и разводнено, така както са и изводите на тези астролози. За мен 1.5 градуса в началото или края на даден знак е късп. Също - много е важно да се вземе предвид и аянамзата (аз използвам Лахири), както и Equal - за системата на домовете. Единствено когато се използват секторите на Gauguelin се използва домовата система на Placidus.

Тукси е къспова от всякъде. Късп е границата между 2 знака. Означава, че взима вибрации и от двата знака. Като се има на предвид, че времето и на раждане не е определено с абсолютна точност - 18:03 - според мен е 18:06 - точно тогава се явява Stelium - with Chi: 4Gem53 and For: 2Gem11 and Ver: 5Gem04

Публикувано изображение

Така направена графиката на елементите заблуждава. Точно заради къспа и вибрациите от знаците. После - Плутон и е "кацнал" на асенданта в секстил с Луната и Нептун. На мен това ми говори за (ако изключим факта, че картата ми изглежда нереална) това, че Тукси е Плутонова (имайки предвид, че последната rises планета е Плутон - 17:35) и евентуалната и професия е "Плутонова" - ченге, психиатър, лекар, политик (от БСП ;) ) - абе въобще някаква Плутонова професия. Без да искам да се задълбочавам в нейната карта бих отбелязал, че в момента на "изгряването" на Плутон, нейния Меркури "залязва" - което и означава опозиция на Меркури със асенданта и Плутон. Има и едно много интересно "влакче" образувано в 7 и 8ми домове.

Една по-реална астрокарта би била във времето 18:13 часа.

Пип, много-много не вярвай на астро програмите. Те наистина помагат много що се отнася до изчисления и чертане на ръка, но пък от друга страна отнемат много интуитивното и размисъла, докато изчисляваш и чертаеш картата. Прегледай прикачения файл що се отнася до Тукси.

Тукси е Плутонова (имайки предвид, че последната rises планета е Плутон - 17:35) и евентуалната и професия е "Плутонова" - ченге, психиатър, лекар, политик

Браткиш, не нужно да правиш подробен аналНиз до цен и градус да знаеш Истината. Тюкси си личи от самолет, че е на нагите отдадена. И тя не го крие, но понеже не го съзнава си мисли, че е вид 'геройство'.. Публикувано изображение

Не съм 100% с този сайт съгласен, дори само 4-5%, но има НЯКОИ верни неща.

Не аз съм видял а от тука, а само съвпадат някои неща с моето светоусещане:

Виж какво пише за Плутон:

The Lord Shiva (Pashupati). Symbol of nature and of the laws of deconstruction, Shiva is the third deity of the Hindu Trinity (Trimurti). His astrological correspondence is Pluto (Scorpio) while his Tarot correspondence is the misunderstood 13th card (Death). Alchemically, he represents dismemberment (Dissolutio, Mortificatio).

Публикувано изображение

Преди време бях корегирал една пловдивска астроложка, ученичка на Иван Станчев(Скорпче, която заблуждаваше, че е с Ас. Водолей, а е с ас-Телец :) , ма сефте за Плутоновия тип), че не както тя казва, че "революциите се вършат от Уран", а аз я корегирах ОТ УРАН В СКОРПИОН(там Уран е в екзалтация). така, че Скорпионът е в основата на всяка ре-волюция и ре-генерация в матрицата, което си е невежество от всякъде, БраД Киш... Публикувано изображение

Знам, че къспова, Браткиш, но при късп не е задължително и 2те. Публикувано изображение В случая има доминанта. Публикувано изображение Скорпи.

Скорпито е Плутонов знак отвсякъде.

Една по-реална астрокарта би била във времето 18:13 часа

Тукси, часовника може да не е показвал верния час, но пък и има нещо друго - счита се секундата на раждане момента на първия плач на бебето, а не прерязването на плацентната връв. За Плутоновите професии - разрови се из нета - ще ги намериш. Щото не ми се държат астролекции точно днес.

Пип, на Туксито водата и е доминантната, но не творческата вода, а Плутоновата - разрушителната. За творчество се изисква елемента на въздуха и огъня. При нея те са в недостиг.

:) Тукси, санитар в болница също е Плутонова професия - отвсякъде... :) За нея не се изисква особен интелект и знания, но пък "състрадателност" е необходимо качество. А до колкото мога да съдя по постовете ти - ти си състрадателна и с "телешки инат". Публикувано изображение

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

:laughing5:

КОЛКО ДУШИ СА НУЖНИ ДА СЕ СМЕНИ ЕДНА КРУШКА /СПОРЕД ЗОДИЯТА/:

Овен: ”Само един. При това може да смени не само крушката!!!”

Телец: ”Предпочитам естествена светлина. И абсолютно сигурни ли сте, че старата крушка е изгоряла? Мразя да хвърлям неща, които биха могли да са полезни!”

Близнаци: ”Един вероятно е най-добрият вариант, защото ако са повече от един, ще се отплеснат в разговори и напълно ще забравят за крушката…”

Рак: ”Четирима. Един рак и трима психотерапевти, които да помогнат за мъчителния процес на смяната”

Лъв: ”Истинските лъвове не сменят крушки! Истинските лъвове намират някой друг да направи това вместо тях.”

Дева: ”Точно 1,655221 души в средностатистическия случай”

Везни: ”Добре, де, ще го направя… освен ако ти не си така добър да го свършиш вместо мен, но явно си много зает в момента… тъй че ще го направя… И все пак, не искаш ли ти да го свършиш?”

Скорпион: ”Нито един. Скорпионите не ги е страх от тъмнината!”

Стрелец: ”Айде стига, бе! Я погледни навън… Слънцето грее, птичките пеят, животът е пред нас, а ти се шашкаш за някаква глупава крушка?!?!?!”

Козирог: ”Нямам време за глупости.”

Водолей: ”Виж сега, енергията е материя, а дали материята е енергия още не е доказано, но със сигурност светлината е форма на енергия и тъй като електрическата крушка е материя….”

Риби: ”Каква крушка?”

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:laughing5:

КОЛКО ДУШИ СА НУЖНИ ДА СЕ СМЕНИ ЕДНА КРУШКА /СПОРЕД ЗОДИЯТА/:

Овен: ”Само един. При това може да смени не само крушката!!!”

Телец: ”Предпочитам естествена светлина. И абсолютно сигурни ли сте, че старата крушка е изгоряла? Мразя да хвърлям неща, които биха могли да са полезни!”

Близнаци: ”Един вероятно е най-добрият вариант, защото ако са повече от един, ще се отплеснат в разговори и напълно ще забравят за крушката…”

Рак: ”Четирима. Един рак и трима психотерапевти, които да помогнат за мъчителния процес на смяната”

Лъв: ”Истинските лъвове не сменят крушки! Истинските лъвове намират някой друг да направи това вместо тях.”

Дева: ”Точно 1,655221 души в средностатистическия случай”

Везни: ”Добре, де, ще го направя… освен ако ти не си така добър да го свършиш вместо мен, но явно си много зает в момента… тъй че ще го направя… И все пак, не искаш ли ти да го свършиш?”

Скорпион: ”Нито един. Скорпионите не ги е страх от тъмнината!”

Стрелец: ”Айде стига, бе! Я погледни навън… Слънцето грее, птичките пеят, животът е пред нас, а ти се шашкаш за някаква глупава крушка?!?!?!”

Козирог: ”Нямам време за глупости.”

Водолей: ”Виж сега, енергията е материя, а дали материята е енергия още не е доказано, но със сигурност светлината е форма на енергия и тъй като електрическата крушка е материя….”

Риби: ”Каква крушка?”

Публикувано изображение Това за Водолея - типично нашия Пиппи - без "матриална" разлика... :speak:

Публикувано изображение Това за Водолея - типично нашия Пиппи - без "матриална" разлика... ;)

Истинските Водолеи не казват 'електрическата крушка', а -'акустична ябълка', Царю! Публикувано изображение Но аз имам примеси на другите, така, че казвам, че не само мога да ги сменям, но и да не си губя времето да ги сменям. Публикувано изображениеПубликувано изображение както шопа- той може 2 и 200- 'да копа'(Овен-1) и 'да не копа'(Козирог-10).

А крУшката се сменя само от "Лъв надолу"... Истинските Лъвове са крЪшкари като ...КрУшна... Публикувано изображение

Имам въпрос- 23. 09- везни ли е или дева? Признавам си , че нищо не разбирам от астрология :mark:

Аз... Не, че имам въпрос... Ама... нали видяхте астролог Лещански с прогнозите му :mark::P:bye1:

Аз... Не, че имам въпрос...

Ама... нали видяхте астролог Лещански с прогнозите му :blink: :blink: :blink:

Аз ползвам астрологията, като 'общ работник на строеж' за отговори на въпросите -от какъв пол е първичната кокошка след яйцето, както и лещата ми дали е изпъкнала и или двойно-вдлъбната..че такива ми ти работи ;) -Астрологията е универсална машина, където на входа сипвш всякави отпадъчни продукти, а на изхода получаваш готов продукт. При това в целуфан и розова панделка... Публикувано изображение

Имам въпрос- 23. 09- везни ли е или дева?

Признавам си , че нищо не разбирам от астрология :P

дезни... Публикувано изображение

Аз ползвам астрологията, като 'общ работник на строеж' за отговори на въпросите -от какъв пол е първичната кокошка след яйцето, както и лещата ми дали е изпъкнала и или двойно-вдлъбната..че такива ми ти работи :blink: -Астрологията е универсална машина, където на входа сипвш всякави отпадъчни продукти, а на изхода получаваш готов продукт. При това в целуфан и розова панделка... Публикувано изображение

дезни... Публикувано изображение

Ох , олекна ми

Съмнявах се за вева

Мерси Публикувано изображение

Аз ползвам астрологията, като 'общ работник на строеж' за отговори на въпросите -от какъв пол е първичната кокошка след яйцето, както и лещата ми дали е изпъкнала и или двойно-вдлъбната..че такива ми ти работи :P -Астрологията е универсална машина, където на входа сипвш всякави отпадъчни продукти, а на изхода получаваш готов продукт. При това в целуфан и розова панделка... Публикувано изображение

Та какво като Уран и Марс са били в съвпад, може ли да ми се обясни кое по-точно доведе до предсказанието?

Редактирано от diadia (преглед на промените)

На няколко пъти в няколко теми стана въпрос, че сега зодиакалните съзвездия за 12, но преди време са били 10. Сетих се за една статия, която бях чел преди време. До колкото знам, при всички известни истории за прецесията и откриването й, се използват числото 12 - може би заради 12-те зодиакални съзвездия. Когато прочетох, че преди да станат 12 зодиакалните съзвездия за били 10 се сетих за тази статия. В нея се използват "прецесионни" числа, различни от "традиционните"(12,30,72). Използва се числото 10 - може би заради 10-те зодиакални съзвездия.

Ако Ви е интересно прочетете статията. :)

Както обикновените читатели, така и специалистите историци са недоумявали какъв е смисълът на големите числа в
първата част на „Именника на българските ханове". В нея се говори, че петима князе са владели 515 години, от които първият, Авитохол - 300, а вторият, Ирник -150 години. Досегашните тълкувания най-често се задоволяват да приемат тези кръгли, „нелогични" числа като обозначаващи някакви епохи или цикли. Най-новите разкрития за богатите космологични познания на древните българи хвърлиха светлина върху скрития, закодиран смисъл на тази част от именника. Оказва се, че тя съдържа много важна, досега неподозирана информация, идваща от древността като тайно знание, което е било достъпно само за малцина „избрани".
Тайната информация, предавана в зашифрован вид, днес е известна под названията „космическа година", „велика слънчева година" или „великото завръщане". Всъщност става дума за прецесионното движение на точката на пролетното равноденствие, което се дължи на пълния кръг, описван от северния полюс върху небесната сфера за период от 25 776 години (вж, рис. 2).Това число е
резултат от най-прецизните съвременни изчисления на въпросния пре-цесионен цикъл. А според „Именника на българските ханове", както ще покажем по-долу, за същия прецесионен цикъл се получават 25 750 години. Всичко това е закодирано в едно-единствено изречение: „СИИ 5 КЬНЯЗЪ ДРЪЖАШЕ КНЯЖЕНИЕ ОБ ОНОУ СТРАНОУ ДУНАЯ 515 ЛЕТ ОСТРИЖЕНАМИ ГЛАВАМИ"
Тази закодирана информация не е единствената от такъв вид, но затова пък е учудващо прецизна и в това отношение
превъзхожда всички други, запазили се до днес, от най-развитите цивилизации на древността: Дравидската, Шумерската,
Мидийско-персийската, Египетската. По-късно това считано за „върховно" познание преминава и у древните елини, които пък го предават на старите римляни.
Известни автори от римската епоха като Цицерон и Овидий са записали предания, които говорят за „великата тайна" на
Хермес Трисмегист. Според модерните тълкувания „великата тайна" представлява точно „великото завръщане", т. е. прецесионният цикъл на точката на равноденствие. Според достигналите до нас предания числената стойност на този цикъл бил открит от Хермес и предаден първо на старите египтяни, а след това и на други цивилизации на древността. Хермес бил от балканските бръги. След убийството на „стоокия" Аргос той избягал в Египет. Там получил прозвището Тот и понеже дал на египтяните писмото и ги научил на числа, астрономия и магия, те го възприели като божество и му дали прозвището „Три пъти великият" или „Много великият". Великата тайна на Хермес-Тот е достигнала до нас чрез египетския мит за Озирис, в който се съдържат „прецесионните числа" 12,30 и 72. От тези числа за времето, през което точката на пролетното равноденствие преминава 30° от небесната сфера, т. е. остава в една зодия, се получават 2160 години (30+72). За всички 12 зодии, т. е. за „великата космическа година" имаме: 2160x12 = 25 920 години. Същите стойности на прецесията са закодирани и в древната индийска „Ригведа", в която се споменава за „12-спицово колело, в което са поставени 720 синове на Агни". В еврейската „Кабала" също се споменава за „прецесионното число" 72. И китайските тайни общества „Триади" са запознати със „прецесионните числа" 72 и 36. Това, което е интересно за нас, е, че съществува и български апокрифен текст (запазен в девет различни преписа), известен като „Слово о Сивиле", съдържащ въпросните „прецесионни числа". В него се срещат числата 6 („шесте херувима"), 12 („дванадесет мъже") и 72 („седемдесет и два народа"). „Слово о Сивиле не бива да се приема просто като превод от някакъв гръцки или латински първоизточник, Иначе как ще си обясним твърде важната историческа и есхато-логична роля на „българския род", отредена му в този апокриф?
Резултатите, получени от вавилонски и други древни астрономи, и онези, които са получени с най-съвременни изчисления, се разминават съответно: с 12 години за минаване на точката на равноденствието през една зодия и съсс 144 години за пълен прецесионен цикъл. Гъркът Хипарх, който доскоро неоправдано се смяташе за първооткривател на „преце-сията на
равноденствията", за „великата година" е намерил 28 800 години, а за една „преце-сионна зодия" 2400 години. При тези
стойности разликите са още по-големи: 252 и 3024 години. Както вече казахме българския „Именник" дава съответно: 2146 и 25 750 години.Тук вече разликите със съвременно изчислените стойности са минимални: 2 и 26 години. Наистина удивителен резултат! Излиза, че по отношение на математическите и астрономическите знания българите са превъзхождали другите древни цивилизации. Най-малкото са ползвали достиженията на друга, неизвестна нам досега високоразвита култура.
По-горе цитираното изречение от „Именника" ползва един специфичен код, където „прецесионни числа" са 5 и 515 (петима князе държат княжението си 515 години). Ако умножим двете числа, получаваме 2575. Липсва ни една десетка, която умножена с предишното число, ще даде числото на „прецесията на равноденствията", т. е. числото на „великото завръщане". Тази десетка не е пропусната от съставителя на древния „Именник", а е предадена чрез значението на едно прозвище. Според византийските летописци основателят на отсамдунавска България Аспарух е имал във войската си оногури (оногундурои). А в цитираното изречение от „Именника" се споменават някакви „остригани глави", над които владеят „петимата князе", т. е. предшествениците на Аспарух. „Остриганите глави" са всъщност другото име на оногурите. Буквално преведено, това име означава „десетте рода" или „десетте огнища". Значи в прозвището „остриганите глави" е закодирана точно „липсващата" ДЕСЕТКА! Сега вече имаме: 515x5x10= 25 750 години за пълния прецесионен цикъл и 25 750:12 = 2146 години за една зодия. Просто и респектиращо точно!
Поставя се логичният въпрос: Как древните българи са стигнали до този толкова прецизен резултат, който с право днес ни
удивлява? И защо са закодирали „Великата тайна" точно с тези числа, които се различават от всички досега известни древни кодове? Може би едно „археоастрономическо" откритие на българския археолог Стефан Чохаджиев и анализът, направен му от Веселина и Димитър Колеви, ни насочват към отговора на този въпрос. Имаме предвид археологическата находка от Слатино, Дупнишко (вж. рис. 1), датирана към 4800 г. пр. н. е., върху която е изобразена част от звездното небе. Но понеже се виждат циркумполярните съзвездия, тогавашното местоположение на северния полюс ни кара да я отнесем към 6500 пр. н. е. Излиза, че нашите предци траките са се интересували от състоянието на звездното небе много преди другите, досега смятани за най-стари цивилизации (Египет, Обейд, Шумер, Харапа...).
Милош СИДОРОВ

Може би е случайно съвпадение а може и да не е, но по-точни изчисления на прецесионния цикъл до сега май не са намирани. ;)

Тази статия е от списание Наука и Техника. Не знам дали я има в интернет, но аз имам списанието. Ако някой се интересува от рисунка 1, ще намеря време да в снимам и да кача.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

В древността астрологията е работила с десет знака, просто защото развитието на хората е било такова, че не са можели да възприемат влиянията на два от знаците. Преди това знаците са били осем (без дева, лъв, водолей и риби), т.е. те пак са си били 12, но астрологията не ги а разглеждала в хороскопите на обикновените хора. По отношение на планетите е същото. Хората са способни да реагират на влиянията на планетите Уран, Нептун, Плутон и Вулкан сравнително отскоро. Преди това тези енергии са достигали до хората с посредничеството на други планети. Иначе тези четири планети са били познати на посветените в древността.

В древността астрологията е работила с десет знака, просто защото развитието на хората е било такова, че не са можели да възприемат влиянията на два от знаците. Преди това знаците са били осем (без дева, лъв, водолей и риби), т.е. те пак са си били 12, но астрологията не ги а разглеждала в хороскопите на обикновените хора. По отношение на планетите е същото. Хората са способни да реагират на влиянията на планетите Уран, Нептун, Плутон и Вулкан сравнително отскоро. Преди това тези енергии са достигали до хората с посредничеството на други планети. Иначе тези четири планети са били познати на посветените в древността.

Фундаментална грешка правиш. Хората в древността(преди началото на кали-йуга, преди около 5100 години) са били доста по-знаещи и по-духовни от днес. ;)

10 знака са били, тъй като Скорпионът не се е бил сцепил на 2, образуващ АНДРОГИНА с Дева, а и Везни го е нямало, като 'балансиращ'. ;)

Грешиш, че Лъв и Водолей ги е нямало някога ;) . Първият знак е бил Водолей-Сидералния Брахма. Не случйно Уран се счита за "баща на Астрологията". После стават 4- това са 4те фиксирани-Водолей, Телец, Лъв и Скорпион... и т.нат...

По-важното в статията е, че в "Именника" случайно или не, може би е закодиран прецесионният цикъл. А това е най-точното му измерване и представяне, което е известно до сега. Нито египтяните, нито вавилонците, нито маите имат по-точно измерване на този цикъл. Та ми е интересно. Според вас това чиста случайност ли е или има нещо "гнило"?

Фундаментална грешка правиш. Хората в древността(преди началото на кали-йуга, преди около 5100 години) са били доста по-знаещи и по-духовни от днес. :huh:

Ами нали същите хора живели тогава се прераждат и сега? Не са били по-духовни. Духовни ще станат като овладеят материалното, като го поставят под контрол и започнат да го управляват без да са зависими от него. В древността хората не са били още потопени в материята в достатъчна степен и затова последната не е оказвала голямо влияние върху тях. Това не е духовност а невежество.

10 знака са били, тъй като Скорпионът не се е бил сцепил на 2, образуващ АНДРОГИНА с Дева, а и Везни го е нямало, като 'балансиращ'. :)

Грешиш, че Лъв и Водолей ги е нямало някога ;) . Първият знак е бил Водолей-Сидералния Брахма. Не случйно Уран се счита за "баща на Астрологията". После стават 4- това са 4те фиксирани-Водолей, Телец, Лъв и Скорпион... и т.нат...

Да, запознат съм с тази теория (че в древността Дева, Везни и Скорпион са били един знак), но не я поддържам. И пак повтарям, знаците ги е имало и те са си оказвали съответните влияния, но хората не са били способни да възприемат тези въздействия, по същия начин както един сляп човек не вижда светлината. Всъщност и сега хората не възприемат всички влияния идващи от съзвездията, а само една определена част от тях отговаряща на развитието им. Самите зодиакални съзвездия са посредници, трансформиращи по определен начин въздействия от по-висши източници, които хората няма как да възприемат пряко на този етап от своето развитие. Това е закон в космоса, свързан с йерархичността. Всяко царство (йерархия) в Природата е посредник между царството (йерархията) над него и царството (йерархията) под него. Това, което наричаме зодиакални влияния са в действителност енергии идващи от определени космически йерархии много по-висши от човешката.

За четирите знака, които посочих, сигурно ти прави впечатление, че те са противоположни (Дева-Риби; Лъв-Водолей). Лъв-Водолей започват да оказват влияние при хората при индивидуализацията им по време на третата корена раса, манифестиращи двете противоположности – индивидуалното съзнание и егоизма – Лъв; груповото съзнание (тук става въпрос за организирани групи) и надличностните стремежи – Водолей. Дева изразява материята (майката) отглеждаща и пазеща Христос (Христовото съзнание) в себе си докато той стане достатъчно силен за да бъде роден (т.е. човек да започне да го проявява съзнателно). Риби изразяват спасяването (въздигането) на материята (майката) от страна на отгледания и роден в Дева Христос.

А иначе всичко започва от Овен, но това е на висшия ментален план. Там се заражда идеята, която вследствие бива реализирана. В Рак е физическото раждане, като духовното оказва едва забележимо влияние върху материята и човек в живота си е подмятан от масовите течения, от условията на средата, от своето обкръжение, от модата, от общоприетото. Във Везни материята и духа достигат равновесие, а в Козирог Духът вече е победител, осъществил своя план сред материята и готов да се възвърне отново към своя собствен план, при това издигайки самата материя със себе си. Еднорогът е символ на духовния устрем, когато всички енергии на човека са концентрирани в една точка, придавайки му по този начин невъобразима сила и мощ, събраност и концентрация.

По-важното в статията е, че в "Именника" случайно или не, може би е закодиран прецесионният цикъл. А това е най-точното му измерване и представяне, което е известно до сега. Нито египтяните, нито вавилонците, нито маите имат по-точно измерване на този цикъл. Та ми е интересно. Според вас това чиста случайност ли е или има нещо "гнило"?

И на мен ми е много интересно. Благодаря за статията! Нали знаеш, че няма нищо случайно.

Ти астроном ли си? Ако е така, можеш ли да ми обясниш явлението "астероиден пояс" на близки звезди?

Публикувано изображение

Ами нали същите хора живели тогава се прераждат и сега? Не са били по-духовни. Духовни ще станат като овладеят материалното, като го поставят под контрол и започнат да го управляват без да са зависими от него. В древността хората не са били още потопени в материята в достатъчна степен и затова последната не е оказвала голямо влияние върху тях. Това не е духовност а невежество.

Ех, тези мъже! Да овладееш, да поставиш под контрол, да управляваш... това ли е израз на висша духовност, според теб?

Не, духовността е освобождение, тя носи не победи, а свобода и радост.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

На мен пък ми е интересно, като споменавате разни термини дето ги увам за първи път, знаете ли какво точно представляват зодиите и колко са те сега?

И на мен ми е много интересно. Благодаря за статията! Нали знаеш, че няма нищо случайно.

Ти астроном ли си? Ако е така, можеш ли да ми обясниш явлението "астероиден пояс" на близки звезди?

Публикувано изображение

Ех, тези мъже! Да овладееш, да поставиш под контрол, да управляваш... това ли е израз на висша духовност, според теб?

Не, духовността е освобождение, тя носи не победи, а свобода и радост.

Радост ще ти носи, ако си 'победила' материята. Под 'победа над материята' не значи 'трасформирането'(разрушаването) и, което е неизбежно от детерминирането на цикличността на матрицата.

Нещата не се делят на 'мъжко-женско' що се касае тази победа... Публикувано изображение Хубаво Марс да ти е или в Риби или в 12 дом. Може и да е в опозиция на 'Слънце в Риби'- 'Марс в Дева'(както е при Джийзъс). Но 'Марс в Риби' или 12 дом се нарича 'Трансцедентална победа'- такава, която не се вижда в матер. свят(както и Астралния, като част от него, де). :PПубликувано изображение

ПС: ти сигурна ли си, че сега радостта ти не е просто 'Астрална', а не- Духовна?.. :PПубликувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.