Премини към съдържанието
locdogg

Поне да ми бяхте дали възможност за отговор

Препоръчан отговор


Вижте какво ми показва търсачката като търся с ключовите думи world wind и nasa

screen1.jpg

screen2.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това търси само в новините. Търсачката на форума е съвсем различна. Моля модераторите да не трият темата, че ми е интересен отговора :).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тази търсачка никъде не пише, че е само за новини. Пише "Търсене в kaldata.com" Аз считам, че kaldata.com е аблолютно целия сайт.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отдавна ми се искаше да коментираме този въпрос - защо в Калдата има две търсачи, една за новини и една за форума?

Търсачката за новини е указана като "слънчице", докато търсачката за форума е само прозорец с надпис -Търси. Това е особено объркващо за хора с по-малко опит с търсачките, като мен или като locdogg, когото Кал веднага съпуниса с 2 точки от репутацията.

Търсачката за новини може да се използва направо от прозореца на основната страница на Калдата или да влезеш през менюто търси - където прочиташ, че това е търсачката на сайта, тире и на английски - българските ИТ новини, но не е указано, че това е търсачка само за новини и надписа на английски не е само реклама. Едва когато и погледнеш менютата, ако имаш време и желание, би могъл да се досетиш.

Предлагам, ако е възможно:

В основната търсачка да се сложи клавиш -"Търси в новините", "Търси във форума"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Плюс това "Bulgarian IT News" е мотото на сайта. Темата на IRC канала е същата.

<{POST_SNAPBACK}>

Е това какво общо има???

Иначе явно ще трябва да се помисли и за търсене във форума от основната търсачка.

Обаче сега е лято и ние сме хора. Нека почне активният сезон и със сигурност ще има нови неща.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

е добре няма ли да му върнете точките на човека.... :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
е добре няма ли да му върнете точките на човека.... :)

<{POST_SNAPBACK}>

Нищо няма да се връща, според българското законодателство - "незнанието" не е оправдание и смекчаващо вината обстоятелство.

Не познавам сайт в който търсачката на форума да е обединена с търсачката на сайта ... за пример data.bg - там има 4 търсачки.

http://www.data.bg/search.html - търсене в FTP-то

http://www.data.bg/torrents/index.php - търсене в torrenta

http://www.data.bg/menu/news.html - търсене в новините

http://forums.data.bg/search.php - търсене във форума

И тези 4 търсачки не бъркат никой, а тук само 2 бъркат един човек. Ако някой се затруднява да използва сайта нека посещава друг сайт който отговаря повече на възрастта и възможностите му.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разликата в обхвата на двете търсачки идва от факта, че едната е част от скрипта на сайта, а другата е част от скрипта на форума. Принципно може да се добави желаната опция, но не мога да разбера нещо друго - защо когато някой потребител е в сайта, не може да се усети, че търсачката търси само там, особено като види и резултатите от търсенето. Също така търсачката на форума е абсолютно различна и като вид и като резултати и дори нов потребител може лесно са се усети за какво става на въпрос стига да помисли малко.

Подкрепям идеята на zazzko за добавяне на търсачка във форума на главният сайт, защото така много лесно може да се види дали дадена тема е обсъждана вече, така че ще помислим върху въпроса.

kao, малко се обърках от поста ти и от това, което се опитваш да кажеш. Ще ти бъда благодарен ако ми обясниш по-елементарно какво имаш в предвид и какво те притеснява, защото дори и след като прочетох поста ти няколко пъти, не разбрах какво толкова странно има и защо да е по-трудно използването на търсачката във форума. Всичко зависи от това да отделиш малко време да разгледаш за какво става на въпрос и така да помогнеш най-вече на себе си.

Относно минусите в репутацията на locdogg не смятам, че трябва да бъдат махнати защото потребителя наистина не е използвал търсачката на форума за дадената тема. От друга страна наистина е възможно да настъпва объркване в младите потребители относно двете търсачки, макар че както казах по-горе е нужно само малко да се поразгледа. В този случай ще повиша репутацията на locdogg, защото ми допадна, че се защитава и показва какво и как е направил. Ще дам и още един "+", ако ми обясни каква е разликата когато като дума за търсене се зададе "world wind" и когато се зададе "world+wind". Моля само това обяснение да бъде като за начинаещ потребител, така че и други потребители да могат да разберат за какво става на въпрос.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като в основната страница на сайта има меню "Последно във форумите", от което можеш, да влезеш в двадесете последно активни теми, нормално е да очакваш, че търсачката на тази страница може да търси във форума.

Ако предложението ми е невъзможно за изпълнение (все пак не съм специалист), то ще е добре когато влезеш във форумите, пред прозореца "Въведете думи за търсене", да се изпише, че това е търсачката на форумите. Това би облекчило вашата работа и улеснило потребителите с по-малко интернет познания, ако щете и култура.

Тази тема е от раздела "Предложения, Въпроси и Проблеми свързани със сайта", така че реакцията на Кал е доста стряскаща. Напъждането на потребители говори зле за него, като "баща" на сайта и омаловажава работата на другите от екипа.

Сайта е хубав, но ще е смешно, ако няма възможност да обсъждаме, как да го направим перфектен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля, че нещата придобиват малко личностно изражение. Изказват се предположения, които се основават на лична преценка и личен опит, а не се търси общото впечатление от нещата.

Да, за някого може да е объркващо да има две търсачки, но вече ви обясних едно основно правило - търсачката, която ползвате от сайта е логично да си е за там. Търсачката във форума е логично да си е за него. Не виждам смисъл да се пише "Търсачка на форума" или "Търсачка на сайта". По тази логика трябва да напишем "Постове във форума" и "Постове в сайта" или нещо подобно.

Реакцията на Калин не е изобщо стряскаща защото на първо време е абсолютно прав и постави нещата точно както са. Незнанието наистина не е оправдание. Всеки може да пише лично съобщение до който и да е от екипа и да го попита за неща, които го вълнуват. Никога не сме отказвали да отговаряме на въпроси и не смятаме да отказваме. Проблемът е че много малко ни питат или милко хора се интересуват. А и в крайна сметка никой не е бил наказан, че е попитал нещо, нали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Извинявам се за закъснението на отговора за

каква е разликата когато като дума за търсене се зададе "world wind" и когато се зададе "world+wind"
но ето моето решение по въпроса http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...ch&CODE=explain Честно казано не знаех отговора. Но всичко си е било обяснено. Само трябва да се потърси (за което вече си взех поука :) ) Редактирано от locdogg (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

OK , и аз ще се опитам да изясня каква е разликата между търсенето на world wind и world+wind . Първото съчетание просто изкарва всички постове или теми съдържащи едната от двете думи , а второто съчетание изкарва теми или мнения , които съдържат цялото съчетание . Така , че когато ви трябва да търсите с повече от една дума е препоръчително да ползвате втората опция , в противен случай ще ви изкара 100+ резултата :wub: !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

аз съм регнат от доста време ама съм от тихите типове, но сега ще се обадя защото това (търсачката) ми е доста болна тема.

1. Относно броя - мога само да кажа че НЕ БИВА форума и портала да са с обща търсачка

2. Относно търсенето - някой път намира невероятни резултати :)

3. Най-болното й място са кавичките сложиш ли ги .... няма резултат и променя това което търсиш с "\".

Ще бъда много благодарен ако това бъде отстранено. 10х предварително

Редактирано от Blade008 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.