Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Евровизия

Featured Replies

Дания завоюва първото място на музикалния конкурс Евровизия-2013, който се състоя в шведския град Малмьо. 

Двадесетгодишната датчанка Емели де Форест получи най-голямата подкрепа на зрителите и на журито за песента "Only Teardrops"  (Само сълзи). Общо 25 държави се състезаваха на финала на конкурса, който бе наблюдаван от около 125 милиона телевизионни зрители, отбелязва агенция Ройтерс. 

Емели де Форест изпълни любовната балада боса, в позата на  русалка в съпровод на барабани и флейта, извикващи във  въображението приказни образи на Ханс Кристиан Андерсен. Тя  събра 281 точки. Някои журналисти определят Емели като "датската Шакира". 

На второ място завърши Фарид Мамадов от Азербайджан с  песента "Hold me", а трета се класира Злата Огневич от Украйна с "Gravity".

Дания печели на Евровизия за трети път. Първата победа е в Лондон през 1963 г., а втората - в Стокхолм през 2000 г.

На страницата си във Facebook Емели получи поздравления от  премиера на Дания Хеле Торнинг-Шмит и от лидера на опозицията, ръководителя на Либералната партия Ларс Расмусен.

vesti.bg , inews.bg 

• Отговори 141
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен това беше една от най-добрите песни в тазгодишното издание. И самата изпълнителка ми хареса. Очаквах да спечели страна от Северна Европа.

Изпълнението е наистина много добро, много ми хареса :) Според мен напълно заслужена победа :) Нещо нашата песен на Елица и Стунджи не ми хареса много. Дано следващият път се представим по на ниво :)

Двадесетгодишната датчанка Емели де Форест получи най-голямата подкрепа на зрителите и на журито за песента "Only Teardrops"  (Само сълзи). 

Хубаво момиче.

Други песни повече ми харесаха.

Ами не се класирахме, какво друго :) Песента беше яка, аз лично на гайдата винаги настръхвам, но първо нашият стил явно е труден за разбиране и слушане от света...макар че предният път беше стигнала много високо. Абе по-склонна съм да вярвам, че всичко е нагласено :) 

А какво стана с България?Отново? :speak:

Който иска да спечели, освен хубава песен трябва да избере разбираем език.

Италианеца бил спечелил с неговата песен италиански конкурс, да ама хората като не разбират думите на песента му и не гласуваха за него.

На мен ми се е случвало за няколко италиански песни, да им търся превода, на науча думите какво означават и после да ги слушам с 100% артистично влияние върху мен. Друго си е когато синхронно в съзнанието ми има смисъл на изпяното. Освен това като имаш малко опит с италианците , те на какво се кефят, те по какъв начин реагират, тогава можеш по-добре да им разбереш внушението на техните песни. Това с италианския език е само за илюстрация.

Та пеейки на български, май няма да види никой победа на евровизия.

След като си има един наложил се език, след като регламента вече позволява всички желаещи на него да пеят, какво се правят на интересни и на националисти толкова разни нашенци ?

Белгия беше представена от едно много младо момче, спечелило един конкурс тук миналата година. Е, момчето е от италиански произход, говори перфектно френски, тука е езраснало. Взима уроци по английски, щото почти не го знае. Ама не пя нито на официалният френски от тука, нито на родния му италиански. Не, той пя на английски.

Ама докато го разберат това в бг, че сега всички на английски пеят, Евровизия проведена в София няма да видим.

Да,тя затова белгийската представителка говореше на френски :rolleyes:

Егати и неуважението,потресена съм. :mad:

Да,тя затова белгийската представителка говореше на френски :rolleyes:

Егати и неуважението,потресена съм. :mad:

Тя тази от телевизията не пее, нея не я оценява никой. Българката пък си оплете езика на една дума на английски и белгийските коментатори й се смяха с глас.

А в конкурса на Евровизия, френският е точно толкова официален език, колкото и английският. Преди имаше страни различни от франкофонските, които също си обявяваха резултататите на френски. Ако не си забелязала, като си каже някой точките на английски, шведаката ги повтаряше на френски заедно с името на страната. 

Вечно не сме в час. Изобщо филмовата и музикална индустрия са пълна трагедия. В същност филмовата индустрия се окопити и излезе с доста  добри филми. Музикалната ни индустрия я нямя никаква. Изключение прави чалгата а ма и тя нещо зацикли. Иначе излизат разни бездарници, които мрънкат само за печалби, за авторски права, но да предложат нещо качествено не могат. Коя песен ви се върти в главата, коя песен пускате с удоволствие да слушате?!?!

Коя песен ви се върти в главата, коя песен пускате с удоволствие да слушате?!?!

Да речем ето тази:

Andrea Bocelli & Giorgia - Vivo Per Lei

същият я пее и с различни други певици, той на италиански а пък те на немски, френски, английски.

Да речем ето тази:

Andrea Bocelli & Giorgia - Vivo Per Lei

същият я пее и с различни други певици, той на италиански а пък те на немски, френски, английски.

Хубаво, но аз имах предвид нашата съвременна Българска продукция

• 11 месеца по-късно...

Публикувано изображение

http://www.lentata.com/page_5787.html

Онова, което преди беше в цирковете – днес управлява света.

Жена с брада спечели европейската песен на телевизиите и това не е на добро. Не го разбираме, не го чувстваме правилно и знаем, че някой ни го е наложил като изпитание преди Съдния ден.

Това ви го казва човек, който обичаше силно да ходи през 90-те в микс-клубовете, да се смесва с шарената гей тълпа и да пие на място, където хората са равни като братя. Да спори с Митко Дуков и да зяпа Урсула като част от победата над сивото.

Но жена с брада е много. Някой разтяга границата на поносимостта като дъвка. Провокацията към обикновеното започва да прилича на тормоз. Време е да помислим как да се наричаме – ние, обикновените, простите хора, които не искат да бъдат затруднявани да обясняват на децата си каква е тази жена с брада. Ние сме „старостилци“. Искаме да е ясно къде е границата на нормалното и ненормалното. Този стил и модел на поведение остаря, но аз си държа на него. Иначе се обърквам.

Преди време се шегувахме, че, както е тръгнало, някой ден Комисията за Защита от Дискриминация ще ни прави забележки и ще ни глобява, защото сме обидили любителите на кокошки – както и някои леви некрофили. Защото те също имат права. И защото педофилите, честно казано, са доста раними личности.

Но жена с брада е много вече. Това ви го казва човек, който преживя и помни даже свободата на 90-те, малката революция на нравите и освобождаването на думите. Свободата сякаш идва естествена само в историческите моменти, когато новото още не е заместило старото и вакуумът се нарича наистина истинска СВОБОДА. После идват „регламентираните свободи“ и във всеки регламенти виждаш и разбираш план за унищожение на „ нормалното“. Вече и нормалното пишем в кавички.

Обърка се светът, педерастите ме съдят в КЗД заради това, че в политическа статия съм обидил жените. Звучи като виц, но се живее с него, дори е приятно, война си е. Още повече се обърка светът, така, че като кажеш че в църквата не бива да има педерасти, и дори Азис да е съгласен с това – все се намира един човек, който ми казва да си трая и че това е нормалното развитие на света и хората. После логично някой педераст те дава на съд в КЗД, защото си обидил вярата, докато си искал да няма педерасти в църквата. И така живея.

Но жена с брада ми е много. Време е да се преброим и да се обичаме по нормалния, естествен, добронамерен и братски начин. Ние сме старостилци. Обичаме всичко и всички. Искаме да има правила в обичането, но всъщност едва ли сме твърди в искането си. По-скоро се колебаем и малко ни е срам, че сме нормални. Нямаме нищо против различните, но се усеща че някой има нещо против нас. Защото сме старостилци.

Но жена с брада е много. Струва ми се, внимателно казано, че онова, което беше вчера в цирка – днес управлява света. Това е изпитание, помнете ми думата.

Мартин Карбовски

Не е жена, а травестит.

Да, жена е, защото има дълга коса, рокля и силен грим, но не е жена, защото има брада.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Тоя свят се е побъркал. В момента тече някаква кампания на силово налагане чрез медии, законодателен натиск и извиване на ръце на някаква, меко казано, странна ориентация в посока наляво и назад. Опитите за налагане на "трети пол", разните ЛГБТ-дружинки, еднополовите бракове и осиновяването на деца от такива двойки, а днес и то/ая с брадата. Между нейните косъмчета някак незабелязано мина и това:

1 | 2 | 3

Не се свенят да въздействат и върху психиката на децата...

EDIT:

Публикувано изображение

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Песента е прекрасна, изпълнението също.

Успях да приема вида на изпълнителя, което не означава, че ми харесва.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Песента ми хареса, но видът на изпълнителя (или изпълнителката) изобщо не ме учудва. И в България се срещат немалко такива.

Виждала съм по телевизията и други травестити песнопейци, но като тази жена... май не съм. Оставянето на мъжката брада контрастира на дългата дамска коса/перука... като това, от една страна, е било повече от успешна стратегия, за да бъде забелязана и запомнена. От друга страна обаче, е можело да доведе до пълна катастрофа... Имала е късмет, че гласът й е "отвял" умовете на гласуващите...

И все пак, визията й е скандална, но нима очакваме нещо по-различно и занапред...?

Толерантен съм към всички. Приемам гейове, траверси, би... абе всякакви. Всеки да си избира какъв да е, но това прекрачва някои граници. 

Пеенето си е пеене, но тази показност не я приемам. Вместо да се забавлявам, на мен ми става гадно като гледам този мъж/жена. 

Няма как да се приеме тази показност и този кич. 

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.