Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Евровизия

Featured Replies

преди 1 час, momolord написа:

В тоя форум, никой ли не се интересува

На мен лично не ми допада! Антипатична ми е! Песента и също е глупава!

Какво да се интересуваме???

На представянето бе гримирана като балканска к...........! Мултимедия - никаква! 

Голям повод за гордост!

• Отговори 141
  • Прегледи 22,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Страхотна Поли, отново. Успех, момиче. Ти го заслужаваш!

Който е в чужбина, нека я подкрепи. За първи път може да се гласува и от Щатите.

Който е в чужбина, нека я подкрепи. 

Те искат парички тия тука за да звъниш до импулсните телефни, пък и тази не ми е никаква, кво да я подкрепям ?

Какво е това Евровизия? Въпроса е буквален, не че е някакъв там конкурс за песни, а има ли изобщо останала някаква европейска визия?

Защо въобще си правите труда да пишете?

Самият въпрос, обезмисля отговора.

Браво, Поли! Гордеем се с теб и съм сигурен, че заслужаваше още по-високо място в класирането.

А злобарите могат да млъкнат завинаги.

Ново доказателство, че този конкурс е дълбоко порочен и политизиран!  Не заслужил победител! Подкрепата обаче сякаш казва на страната му - Европа е зад вас! Това политически конкурс ли е или песенен такъв???? Имаше много добри изпълнители, но...............!  Нашата - средна хубост!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Едва ли на някой не му е ясно, че това е политически конкурс, който почти винаги ощетява реалния победител.

Но по какъв начин това пречи да се радваме на постиженията на Поли Генова, която за мен е реалния победител.

Вота на зрителите го показва. Аплодисментите на публиката го показват.

Украйна спечели, защото самото съдържание на песента и татарските корени от Кримския полуостров на Джамала, спомогнаха за победата.

Друг е въпроса, че правилата на конкурса забраняват песни с политически смисъл да се състезават, като досега няколко такива са били изключвани от състезанието.

Цитат

Едно е очевидно това не беше реалния вот! България за пореден път беше пренебрегната в опит да бъде поставена на колене дори в развлекателен ивент като Евровизия!

Браво на Поли Генова и нейното представяне! Голям успех за България. 50-милионна Украйна, 100+ милионна Русия и цял континент са на първите 3 места. А нашата малка България, със 7 милиона на 4-то. Браво!!!

Ето малко цифри как беше гласувано за нашето момиче:

След обявяването на оценките на журито по държави Поли бе седма, като никоя държава не й даде първо място.

Телефонното гласуване даде на Поли пето място, пред нея зрителите (гласували в страните, които участват в Евровизия) поставиха Австралия (четвърта), Полша (трета), Украйна (втора) и Русия.

Сборът определи победителя – Украйна, следвана от Австралия и Русия. Поли Генова остана четвърто – най-доброто българско представяне досега в Евровизия.

Справка на сайта на БНТ показва при оценките на журито коя страна как е гласувала за нея.

ЗА ПОЛИ ГЛАСУВАХА – Словения, Македония, Франция, Малта, Ирландия (по 10 точки), Австралия, Норвегия, Азербайджан (по 8 точки), Израел, Армения, Швеция (по 7 точки), Белгия (6 точки), Великобритания (5 точки), Сърбия, Албания (по 4 точки), Полша, Босна и Херцеговина (3 точки), Черна гора, Литва (по 2 точки), Украйна, Беларус, Латвия (по 1 точка)

СТРАНИ БЕЗ ГЛАСОВЕ ЗА ПОЛИ – Швеция, Унгария, Италия, Естония, Гърция, Хърватия, Русия, Германия, Холандия, Кипър, Молдова, Испания, Грузия, Чехия, Сан Марино, Исландия, Австрия

преди 52 минути, Кумчо вълчооо написа:

Ново доказателство, че този конкурс е дълбоко порочен и политизиран!  

Да бе вярно, аз гледах в четвъртък повечето по ББС 4, за да ми е в ХД, щото франсетата бяха се изложили като белгийците, не им беше истински ХД сигнала. После снощи гледах повечето време френската версия ( беше си ХД този път), а накрая резултатите ги гледах по белгийците. Еми никой, нито англичани, нито французи, нито белгийци не са споменали преди вота че украинката може да е фафоритка. Даже белгийците направо си го казаха, че е много неочаквана тази победа на Украйна.

Сега, коя е Поли на мен не ми дреме особено, обаче бях приятно изненадан от 5-тото място от вота на публиката и сборния резултат с 4-тото място за България. Като се вееха българските знамена, почти само ние си ги разпознаваме, ама накрая като се появихме на 4-то място и се прославихме.

Според мен трябваше да спечели корейката пееща за Австралия, ама телекомуникационноите компании нали са в ръцете на едрия капитал, та лесно са се разбрали какви резултати да пратят до Швеция за вота на публиката. Някой път и ние така може да „спечелим“ първото място, по политически причини.
Аз гледам и украинска телевизия , довечера по канала им „1+1“ ( от сателит и от торенти го има) е техния The Voice, кръстили са го „Голос краини“ ( гласът на страната им). Ще ги видя колко ще се пеняват и надуват сега.

преди 15 минути, momolord написа:

Едва ли на някой не му е ясно, че това е политически конкурс, който почти винаги ощетява реалния победител.

Но по какъв начин това пречи да се радваме на постиженията на Поли Генова, която за мен е реалния победител.

Абе тая да не ти е братовчедка на тебе, или си се влюбил в нея нещо ?
И този припев - "Дай ми любовта" - дали звучи точно на български ?
На мен ми е странно така да се изразява , то не го е писала тя вероятно, но ...
Чесно казано, въобще не очаквах че ще гласуват така добре за тази песен. Ако беше някоя грозница, дали резултатът щеше да е същия ?

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Абе тая да не ти е братовчедка на тебе, или си се влюбил в нея нещо ?

И този припев - "Дай ми любовта" - дали звучи точно на български ?
На мен ми е странно така да се изразява , то не го е писала тя вероятно, но ...
Чесно казано, въобще не очаквах че ще гласуват така добре за тази песен. Ако беше някоя грозница, дали резултатът щеше да е същия ?

Не ми е братовчедка, познавам я лично, проблем?

В направата на песента има участие шведски продуцент, и резултатите са повече от очевадни. Песента е изпипана отвсякъде.

В направата на песента има участие шведски продуцент, и ...

Еми като я познаваш лично, за 2017 ми прати предварително пари и ми кажи за кого искаш да гласувам тук в Белгия. А иначе така да ме агитираш да гласувам за едно „наше дете“ не стана номера, нали видя.
Значи викаш, благодарение на шведския продуцент и връзките му, се изкачихме на 4-то място. Да е жив и здрав шведа, много сме му благодарни че е бутнал едно рамо за гласуването.
Те шведите са голяма работа, заради тях Австралия чак участва и САЩ за първи път предават конкурса директно при тях. Голям политически пазарлък е било, мани мани ...
Те точно тия украинците миналата година направиха, така че да спечели The Voice един точно от районите им където се стрелят с отцепниците. Пък и наставничката му взе та му подари апартамент, уж тя го е платила ( а не е нагласена работа на политическо ниво), точно преди да го обявят за победител. И тази година преди няколко дена ни показаха снимка на тоя същия по време на предаването със семейството му снимани пред кухненската мебел на апартамента, дето му е уж частен подарък. Абе знаят украинците как да ги въртят игричките и като са послушни, хоп печелят неочаквано европейски конкурс.

преди 2 часа, momolord написа:

Е, проблем е! Искаш да я харесваме , ние пък не искаме! Проблем?

Белгиеца е прав! Не бих заделил и цент, който да вкарам чрез телефонно обаждане в подкрепа на някого или въобще в  подкрепата на подобен формат! Този формат е пълен резил!

А знаете ли колко ми дреме за Вашето мнение и отношение. :)

Поли спечели и без Вас, нали виждате добре? Злобата си е само ваша.

преди 2 часа, momolord написа:

Поли спечели и без Вас

Честито на Поли,на цяла България,както и на всички българи!

За мен Поли е победителя в този конкурс,всичко останало е пълен шит!

Украинката предварително я поздравиха още на прес конференцията и й подариха подаръци от тяхната украинска медия (картини и венец от рози)! ;)

А,розите на какво ли бяха "символ"?!

Това определено показва,че това е било политическа договорка,тя е знаела предварително,че ще победи!

Лично аз ги класирах ето така  :) :

То момичето не е виновно! Виновни са бездарните, грижещи се за  избор на песен, грим, облекло, хореография, мултимедия! Виновен е тъпя регламент за определящ облика на песента .т.е. послания, запомнящи се фрази и куп глупости! Самата песен ако се "пипне" още малко ще да стане приличен хит! Иначе мястото си ни е заслужено! Имаше много добри изпълнители, които също бяха ощетени от предварителното нагласяване!

преди 3 часа, ined написа:

Добре, че е Евровизията да науча че и Австралия е в Европа

Добре е,че си научил нещо много "точно",поздравления! :handshake:

Нали знаеш,човек се "учи" докато е жив ;)  и пак умира ненаучен,нали?! ;)

А,ако ни споделиш кои са континентите,ще научим и още нови неща,а?! ;)

QlNI2ox.png

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Понеже вече всички сме на едно мнение, че конкурса е политически, то може и малко политика да вмъкнем тук! Ако разгледаме вота като политически такъв то  ще видим:

По - горе наш съфорумник е постнал резултатите от гласуването по държави:

- Традиционно подкрепящите ни страни този път тотално ни отсвириха! Нещо много си позволихме спрямо тях и резултата е на лице! Този резултат ще наблюдаваме и в реалните взаимоотношения с тези страни!

- Страни от ЕС, от стара Европа! Много силни икономики и политически фактори, също ни отсвириха! Нещо тези страни все повече не ни искат в ЕС! Впрочем, те никога не са ни искали! Ние пък се изложихме пред тях! Думата Българин в тези страни е станала нарицателно и води до антипатия!

- Гласувалите за нас! Ми - предимно страни с близък хал на нашия! Страни икономически и политически нестабилни и люлеещи се между силните на деня!

Жената-мъж спечели "Евровизия"

Джамала е родена на 27 август 1983 г. като момчето Абдулхайр, през 2006 г. сменя пола си

susana.jpg

Грандиозен скандал разтърси „Евровизия“ само ден след финала. Победителката – украинката Сусана Джамаладинова, се оказа мъж! Певицата, известна в Украйна като Джамала, е родена на 27 август 1983 година в гр. Ош, Киргизия, като Абдулхайр. Бащата е кримски татарин, а майката е арменка.

susana1.jpg

През 2006 г. Абдулхайр се подлага на операция по смяна на пола и става Сузана Джамаладинова. Според коментарите въпреки интервенцията, все пак има вторични белези, които говорят за „мъжкото“ минало и това е ясно изразената адамова ябълка… На 14 май 2016 г. той-тя спечели международния музикален конкурс „Евровизия“ с политическата песен „1944“, която третира темата за депортацията на кримските татари при Сталин. Българката в конкурса - Поли Генова, остана четвърта, въпреки че обра аплодисментите на хиляди фенове от цял свят.

След като новината за миналото на Джамала плъзна в социалните мрежи, заваляха и негативни коментари. „За да вземеш Нобелова награда за литература, трябва да пишеш яростно срещу Русия. За да спечелиш „Евровизия“, трябва да пееш срещу Русия, а за да вземеш Нобелова награда за мир, трябва поне 7 държави да бомбардираш. Това е абсолютно извратено. Не искам да живея в подобен свят“, пише потребител, отвратен от тайната на победителката, която се оказа победител.

Като ви чета постовете - не мога да кажа друго освен да цитирам:

“About one-fifth of the people are against everything all of the time.”

May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. Kennedy

преди 38 минути, Мойра написа:

Този формат, май ще се окаже Гей трибуна! Не трябваше да участваме! То, ако се не лъжа Дългия май отказа участие преди години по ред причини!

Този формат, май ще се окаже Гей трибуна! Не трябваше да участваме! То, ако се не лъжа Дългия май отказа участие преди години по ред причини!

Ти първо си уточни понятията "гей", " травестит", "транссексуалност", а после коментирай. И бъди по-толерантен - не знаеш утре теб накъде ще те заведе вятъра.

Мда, сега е модерно да си гей, или траверс и да пееш против Русия за да спечелиш европейски конкурс, като Евровизия. Яко.

То и руснака май ми мязаше да е с леви възгледи.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.