Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се науча да карам кола

Featured Replies

Книжка се купува, ако проблемът е до книжката. Миналия месец един колега и брат му трябваше да вземат книжки, купени от баща им. Караха без книжка години наред. Но какво стана... Брат му взе книжка в петък, а колегата трябваше да се яви на изпит следващата седмица. На втория ден, след като момчето стана шофьор, се случи нещо, което бе на първа страница в местния вестник. Колата не можеше да се познае. Брат му загина на място, а колегата с увреждания на гръбначния стълб. Причината? Отвличане на вниманието при смяна от газ на бензин, понеже по някое време газта свършва, но за жалост на участък от пътя, осеян с дупки. Както има една приказка - миг невнимание и цял живот мъртъв. Чудя се, кой ли се вини за смърта му? Може би баща му, че е купил книжка или брат му, че не е карал той, макар и без книжка? Да и това става на селски път с малко движение!!! Така, че не препоръчвайте на човека да се навира между шамарите!!!!

Който има мерак, ще ползва и симулатори ако трябва, за да свикне какво е това нормално движение по пътищата! А и личното ми мнение е, че компютърните игри възпитават реакции в човек. Има доста реалистични игри и аз бих препоръчал RACE 07 като най-близка да реалността.

Иначе вземаш кола и на полигона, стига да няма разни гъзета, които дрифтят. Доста катастрофи имаше напоследък на нашия полигон, предизвикани от найтмени.

• Отговори 113
  • Прегледи 129,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

как да се науча да карам кола

С каране .

Няма друг начин.

Внимателно, спазвайки неписаните правила и закона.

Бъди възпитан/а и внимателен/на на пътя.

Не бъди мърляк по пътищата и най-вече кръстовищата.

Смело напред.

Това е .

След първите 1000 км. може пак да си поговорим.

В момента Би отваря школа и мисли за името и. Аз предлагам: "Седем с един удар" Публикувано изображениеЧерен хумор.

Не, отвярам школа за шофьори убийци :Pрозов хумор

А за името по-скоро бих предпочела "Ал Лада" - нова терористична организация. Поле, вътре ли си:?

Иначе ученето на каране става с практика. На курсовете се научаваш как се превключват скорости, основните правила и как да не газиш хора, но в действителност ти трябва практика за да усвоиш тези знания. Пожелавам ти успех ;)

d1dcho,когато станеш на почти 18 се запиши на курсове и ще се научиш.Не се качвай на кола преди това.Шофирането не е шега работа.Всеки ден стават катастрофи.

Ако си мъж се запиши на курсове, ако си жена си намери друго "хоби".

Да,като има мъже,които постоянно да те карат да се чувстваш така,все едно си едно няма нищо/като шофьор/наистина не е зле да си намериш друго хоби,например-колело.Отвръщават ме думите-"ти изобщо знаеш ли как се взема завой"или"можеш ли изобщо да паркираш",така е-жените имат ли един такъв до себе си да ги комплексира,просто наистина няма да станат добри шофьори.Особено ако не им се дава достъп до колата или по-точно до ключовете и.Това си е самата истина.

Отвръщават ме думите-"ти изобщо знаеш ли как се взема завой"или"можеш ли изобщо да паркираш",така е-жените имат ли един такъв до себе си да ги комплексира,просто наистина няма да станат добри шофьори.

Ми то затова и на жените им е трудно да се научат и са слаби шофьори - щото се комплексират от такива изрази Публикувано изображение

Редактирано от navikolov (преглед на промените)

Ми то затова и на жените им е трудно да се научат и са слаби шофьори - щото се комплексират от такива изрази Публикувано изображение

:P Ако ще спорите за жените, ето тук Публикувано изображение

d1dcho,когато станеш на почти 18 се запиши на курсове и ще се научиш.Не се качвай на кола преди това.Шофирането не е шега работа.Всеки ден стават катастрофи.

Тц, не я слушай кака ти Ивета, трупай опит дори когато те возят а когато има възможност карай по селски пътища или на безлюдни места и се учи. Всеки занят се нуждае от непрекъснато усъвершенстване, цял живот, включително и шофьорлъка или както казват в Тойота - "Practice makes perfect" Публикувано изображение

Само на компютър не се учи карането, колкото и да е добър симулатора. Помня дори онези от живково време за които е споменал строителя, бяха на бившето ГДР производство :P Аз, който можех повече от десет години преди това да карам всякакави дву, три и четири и нагоре колесни се чувствах некомфортно на тях знаейки как стоят нещата в реалността.

Така, че практика и теория, ръка за ръка цял цивот :P

напълно съм съгласен с теб. аз почнах да карам на 13 по меките пътища между селата. тогава се учих на татко на москвича(голяма кола беше Публикувано изображение ) :beat:

А аз за сефте се качих на 17 зад кормилото на една газка. След първия завой бях целия червен, макар, че преди това се смеехме на колегата, когато скочи от газката полумъртъв. Не е шега работа да вземеш първия си завой с газка Публикувано изображение . За щастие имах инструктор от старата школа, който биеше през пръстите при грешка и настъпваше с всичка сила десния ти крак , когато се моткаш по кръстовищата. Човека си имаше принципи - повече от 4+ не пишеше. Оценките му варираха от 1,2-,2,2+ 3-, ..., до 4+. Единствената петица с минус бе за мен, когато ми падна задното ляво колело, а аз дръпнах ръчната спирачка. Инструктора се шашна и изобщо не се сети за ръчната, а натисна педалите на съединителя и спирачката до ламарината. Мен ме хвана смях, защото нямаше как да спре, освен по инерция. Спирачната система на газката бе еднокръгова, което ще рече, че спука ли ти се едно спирачно маркуче, няма спиране Публикувано изображение Сигурно от тогава разбрах, че ме бива за шофьор Публикувано изображение

Единствената петица с минус бе за мен, когато ми падна задното ляво колело, а аз дръпнах ръчната спирачка. Инструктора се шашна и изобщо не се сети за ръчната, а натисна педалите на съединителя и спирачката до ламарината. Мен ме хвана смях, защото нямаше как да спре, освен по инерция. Спирачната система на газката бе еднокръгова, което ще рече, че спука ли ти се едно спирачно маркуче, няма спиране Публикувано изображение Сигурно от тогава разбрах, че ме бива за шофьор Публикувано изображение

Ама ти тука ни взе ептен за балами. Къде е задно колело къде спирачен маркуч. Да не е паднало с полуоската заедно и със спирачния барабан. Хайде понамалете малко с украсите. Нали знаеш какво ще се случи ако дръпнеш ръчна и ти хваща само едното колело . явно си отсъствал от много часове. Случайно да знаеш верижните машини как завиват , така щеше да стане и с газката ако беше истина.

Иначе аз се качих на кола на 19 и никой не ме е учил , качих се и тръгнах 1,2,3 та само помолих един приятел който беше завършил предказармена школа да ми в изкара от квартала на булеварда в 23 през нощта .

Аз също ще хвърлям по едно око в темата,защото и аз започнах шоф.курсове преди две седмици.Все още ходя и слушам теория,рано ми е за практика.. имам друг въпрос обаче..кога и как човек разбира,че не става за шофьор?!

Че на симулатор няма да се научиш, няма. Вземи както каза hakera една кола, в нея един търпелив човек и започвай практиката. ;) Бащата ме научи на Москвич. Горещо ти препоръчвам и на теб такова начало, след това всяка кола ще ти се струва детска играчка :). А емоциите покрай москвето ммм неповторимо ( за всичко друго има Мастър Кард ).

bildera представям си какво ти е било на 17, аз на 19 и след около час кормуване в ръцете и краката бях целия изтръпнал , след това не можех да тръгна с колата (понеже ходех с нея до базата, където беше инструктура). Газ до дупка, не мога да отпусна плавно съединителя, волана на раз от крайно ляво до крайно дясно :) хх.

Madonna според мен, когато видиш, че не можеш да отреагираш и в най-обикновенн ситуации :) и когато чувстваш, че си опасна за себе си и околните :P .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Аз също ще хвърлям по едно око в темата,защото и аз започнах шоф.курсове преди две седмици.Все още ходя и слушам теория,рано ми е за практика.. имам друг въпрос обаче..кога и как човек разбира,че не става за шофьор?!

Започни курсовете и сама ще си отговориш на въпроса.Шофьор не се става лесно.Трябва много практика,време,търпение и внимание!

Намираш 1 кола, отиваш на някоя поляна и почваш да се учиш...

Абе то и това не е безопасно. Аз така реших да започна обучението си, докато не намерих (т.е. не успях и да го видя) един канал Публикувано изображение
  • Автор

:)

Ела аз ще ти покажа... :super:

С удоволсвтие, но ти си малко кака :clap:

П.П. Това не пречи Публикувано изображение

С удоволсвтие, но ти си малко кака :)

П.П. Това не пречи Публикувано изображение

Не пречи - винаги съм готова да обуча още някой убиец по пътя Публикувано изображение:)Публикувано изображение

Не пречи - винаги съм готова да обуча още някой убиец по пътя Публикувано изображение:)Публикувано изображение

Ти да не си давала уроци на един фигурист

Да,като има мъже,които постоянно да те карат да се чувстваш така,все едно си едно няма нищо/като шофьор/наистина не е зле да си намериш друго хоби,например-колело.Отвръщават ме думите-"ти изобщо знаеш ли как се взема завой"или"можеш ли изобщо да паркираш",така е-жените имат ли един такъв до себе си да ги комплексира,просто наистина няма да станат добри шофьори.Особено ако не им се дава достъп до колата или по-точно до ключовете и.Това си е самата истина.

Ей за това си имам лична кола и забрави да осигуря достъп до ключовете на който и да било :)

Той фигурста си е професионално деформиран. С тия тройни тулупи и кви там още бяха как да кара по права линия ми кажи :)

Ей за това си имам лична кола и забрави да осигуря достъп до ключовете на който и да било ;)

Да ама аз нямам/искам трабанче,колко малко искам само/

Когато изкарах шофьорските курсове/то за всеки ,който ги изкара се отнася/,веднага се качих и карах/не го ли направиш,просто забрави после да се качиш/,но с течение на времето/бях бременна,после отглеждах малкия/ и през цялото време ми се натякваше как съм вземала колата в негово отсъствие/на съпруга ми/,с какъв акъл изобщо съм карала,аз даже и извън града излизах с нея/той пътуваше тогава извън страната/,карах си перфектно,паркирах си както трябва,всичко.Но постоянно ми се повтаряше,ти си забравила,минало се е много време,изобщо ще можеш ли да си имаш доверие отновво/да се кача да карам/и децата с какъв акъл ще кача,а завой изобщо ще мога ли да направя?Не мога да опиша,колко много време ми се повтаряше.След предния ми пост тук реших да изкрънкам на всяка цена да покарам/пежото-7 местно/не мога да ви опиша как се чувствах-УЖАСНО!Треперех,просто кошмар,не мога да повярвам,че преди с кеф го карах,супер се кефех,слушах силна музика и усещах колата,а сега се превърнах в едно страхливо човече,повлияло се от всички приказки през годините.Ужасно се чувствам!А не искам да е така. Публикувано изображение

Най-добре се учи при някой зъл инструктор. Моят така ме беше стресирал, че качях ли се в колата, все едно съм на фронта. Погледа на 360 градуса, внимателни премерени движения. Доста ми беше гадно, но накрая като почна да ме хвали, а и като взех изпита, няма такъв кеф. Публикувано изображение

Да ама аз нямам/искам трабанче,колко малко искам само/

Когато изкарах шофьорските курсове/то за всеки ,който ги изкара се отнася/,веднага се качих и карах/не го ли направиш,просто забрави после да се качиш/,но с течение на времето/бях бременна,после отглеждах малкия/ и през цялото време ми се натякваше как съм вземала колата в негово отсъствие/на съпруга ми/,с какъв акъл изобщо съм карала,аз даже и извън града излизах с нея/той пътуваше тогава извън страната/,карах си перфектно,паркирах си както трябва,всичко.Но постоянно ми се повтаряше,ти си забравила,минало се е много време,изобщо ще можеш ли да си имаш доверие отновво/да се кача да карам/и децата с какъв акъл ще кача,а завой изобщо ще мога ли да направя?Не мога да опиша,колко много време ми се повтаряше.След предния ми пост тук реших да изкрънкам на всяка цена да покарам/пежото-7 местно/не мога да ви опиша как се чувствах-УЖАСНО!Треперех,просто кошмар,не мога да повярвам,че преди с кеф го карах,супер се кефех,слушах силна музика и усещах колата,а сега се превърнах в едно страхливо човече,повлияло се от всички приказки през годините.Ужасно се чувствам!А не искам да е така. Публикувано изображение

Приватизирай ключовете и тва е! Следващия път ще се накефиш - помни ми думата. И никакви зловредни мърморещи елементи на предната селака!!!!!

Запомни едно: Не е важно карането Важни са правилата за движение по пътищата-спазвай ги Давай предимство на пешеходците-на пътека,при завой Бъди човек,а не гъзар!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.