Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се науча да карам кола

Featured Replies

тук се пише на български!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 113
  • Прегледи 129,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как да се научиш ли? Като се запишеш на кормуване и научиш листовките. Не знам кво го мъдрите. Ако вашите имат кола, отиваш с тях на полигона и се учиш да потегляш и да вкараш 2-ра. Останалото при майстора. Всеки е бил вдървен в начолот, но се свиква.

Всеки е бил вдървен в начолот, но се свиква.

Съмнява ме всеки да е бил вдървен в началото ама това е друга тема.

Абе има го тоя момента с психозата в началото. Колкото и да ми е кеф сега да карам и вече въобще да не мисля за самото шофиране, в началото си беше спек, особено като ме шибнаха в час пик в най-големия трафик :D Ама бързо се свиква. Просто си трябва каране в трафик.

Айде, айде. Тия само по филмите минават така.

Викам да не спорим безсмислено и за глупости. Аз лично след като си бях вкарал мухата да подкарам на баща ми колата поради негови категорични откази и слушайки съученици как карат колите на родителите си ... над месец го дебнах да си забрави ключовете на шкафчето за обувки. (много рядко но се случваше понеже винаги бяха на нощното му шкафче). Та като ги барнах една вечер (вече 17 годишен дангалак с куп изминати километри на мотопед и мотоциклет) се качих с много голямо самочувствие и бяхме изминали на нощно над 200 км, без инциденти (говоря ти за тошкови времена).

Възстановихме бензина в резервоара (все пак по него време вземах степендия 140 лв. месечно от теца по договор, за сравнение майка ми вземаше 160 лв, заплата)но нямаше кой да се сети да отвори багажника и да го подреди ... та разбра веднага и никога не повтори тази грешка. Скандали ... майка ми беше виновна какъв син е възпитала ... такива ти ми битовизми. Но не ми обяснявай че някой неща стават само по филмите ми беше мисълта.

Викам да не спорим безсмислено и за глупости. Аз лично след като си бях вкарал мухата да подкарам на баща ми колата поради негови категорични откази и слушайки съученици как карат колите на родителите си ... над месец го дебнах да си забрави ключовете на шкафчето за обувки. (много рядко но се случваше понеже винаги бяха на нощното му шкафче). Та като ги барнах една вечер (вече 17 годишен дангалак с куп изминати километри на мотопед и мотоциклет) се качих с много голямо самочувствие и бяхме изминали на нощно над 200 км, без инциденти (говоря ти за тошкови времена).

Възстановихме бензина в резервоара (все пак по него време вземах степендия 140 лв. месечно от теца по договор, за сравнение майка ми вземаше 160 лв, заплата)но нямаше кой да се сети да отвори багажника и да го подреди ... та разбра веднага и никога не повтори тази грешка. Скандали ... майка ми беше виновна какъв син е възпитала ... такива ти ми битовизми. Но не ми обяснявай че някой неща стават само по филмите ми беше мисълта.

По тошкови времена не е имало трафиk.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

По тошкови времена не е ималотрафик, а освен това е имало само трабанти, москвичи и жигули.

Именно доста по сложно и с чалъми се караше всичко. Обираш луфтове по волана, не влизат скорости, помпиш спирачки. Сега сядаш и се кефиш ама преди това пускаш теми как се кара кола !!!

Именно доста по сложно и с чалъми се караше всичко. Обираш луфтове по волана, не влизат скорости, помпиш спирачки. Сега сядаш и се кефиш ама преди това пускаш теми как се кара кола !!!

Мани ги скоростите. Тва е ясно. Въпроса е, че хората се спичат, понеже сега има много повече коли и пешеходци. Освен това ти си навъртял някви си 200 км.(в което се съмнявам да се толкова за една нощ) и вече имаш що годе някакъв опит, а автора на темата може никога не да виждал газ, спирачка, съединител и да не си е играл със скоростите.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Към автора, здравей не можах да изчета всички изписани странници, но ще ти дам един съвет разбира се, ако го приемеш. Най-добре можеш да се научиш да караш кола, когато си с баща/чичо/вуйчо и т.н. Аз лично, за първи път когато седнах зад волана бях на 7 год. Имах ме "шкода" , от най-старите първия момент в които завъртях ключа, ми беше изключително интересно. Но след като тръгнах много се стреснах, после започнах да карам само на първа по полигоните, поляните. След това почнах да карам на баща ми камиона, тогава бях на 9-10 год. Много по-трудно беше да караш камион, още като си някво лапе поне за мен беше доста трудно. След това без да искам, леко одрасках новия камион, които беше на някакви си седмици. Тогава много плаках, не защото татко ми се караше/биеше , а защото не го слушах какво ми казва. Както и да е. Моя съвет е, колкото по-рано започнеш да се упражняваш, толкова по-бързо ще научиш всичко.

• 7 месеца по-късно...

От другата седмица започвам курсовете. До сега никога, ама буквално абсолютно никога не съм се опитвал да карам кола. И днес решихме с баща ми да се понауча оттук-оттам. Ама много ми и проблемно това при включването на първа - съединител, първа и газ. Нещо на частта, където трябва да подам газта, докато отпускам съединителна, ми е много тегаво. Много се притеснявам, че няма да успея, това е най-гадното нещо за днес. Само това ме мъчи. Според вас, ще успея ли да се справя със съединителят и газта? :(

Аз мога да карам.. Карал съм, но само на полигон..нямам и години главно заради това и не ми стиска без книжката, че.... Публикувано изображение  Не е като да караш на игра...Т'ва да се забиеш с 200 километра в играта е нещо, а да се блъснеш с 70-80 с истинска кола е съвсем друго нещо.... Трябва да си самоук.. Поне аз така се научих никой не ме е учил просто попитах баща ми дали може да се пробвам на полигона отидох още от първия път тръгнах обаче с дизеларката Публикувано изображение Гледах видеата т'ва, онува и се учи човек... Човек също се учи и ако кара всеки ден, но трябва да имаш книжка, за да караш всеки ден... Примерно тъкмо си взел книжката и не можеш да караш много,много полека, лека се учиш Публикувано изображение  още 3 години имам да чакам до тоя документ Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.