Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Обаждам се аз няколко пъти на 0800100 и след 2 едночасови чакания да бъда свързан с отдела по поддръжка на ADSL, на третия път вече успях да се докопам до някой от техниците, който ми заяви, че няма никакъв проблем с моята връзка. Всичко било на 6. Според него връзката до модема никога не е прекъсвала, проблема бил в рутера ни. Е сменихме три рутера вече и това си остава:

http://img510.imageshack.us/img510/7964/93343472hz1.jpg

Кажете какво да правя. Така е от 1 месец вече!

P.S. Има ли БТК някакво ограничение за сесии или нещо такова, защото в офиса са вързани в пикови моменти 12-13 ПЦ-та, някои с WiFi, други със суичове, да не би от там да идва проблема. Вече не знам какво да мисля, а ония идиоти ми повтарят само това - ПРОБЛЕМ НЯМА!

модема на ISDN линия ли е?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

модема на ISDN линия ли е?

Да!

Обаждам се аз няколко пъти на 0800100 и след 2 едночасови чакания да бъда свързан с отдела по поддръжка на ADSL, на третия път вече успях да се докопам до някой от техниците, който ми заяви, че няма никакъв проблем с моята връзка. Всичко било на 6. Според него връзката до модема никога не е прекъсвала, проблема бил в рутера ни. Е сменихме три рутера вече и това си остава:

http://img510.imageshack.us/img510/7964/93343472hz1.jpg

Кажете какво да правя. Така е от 1 месец вече!

P.S. Има ли БТК някакво ограничение за сесии или нещо такова, защото в офиса са вързани в пикови моменти 12-13 ПЦ-та, някои с WiFi, други със суичове, да не би от там да идва проблема. Вече не знам какво да мисля, а ония идиоти ми повтарят само това - ПРОБЛЕМ НЯМА!

Свързан директно към едно ПЦ за 10 мин имаше точно едно прекъсване! Но трябва да отбележа, че дори не съм и влизал някъде, само направих връзката и пинг-нах абв.бг! Това какво трябва да показва? А Time беше постоянно между 24-26 ms!

. . . . А и не ми е ясно предимството да смениш "китайчето" с "австралийче" или новозеландче, там каквото е.

Не си опитвал и най-вероятно за това не си наясно. . .

И м/у другото, не очаквайте като качите фърмуер, да отключите невиждани опции, възможности и функции на модема.

Нещо не си спомням в стария фърмуер да имаше dyndns поддръжка, или пък две WiFi мрежи с различни сикюрити настройки. . .

Редактирано от plameni (преглед на промените)

Сигурно не съм наясно, щом казваш.

Защо ли си спомням, че имаше DynDNS още от 831. Вероятно не си забелязал.

BTW: Ако се поразтърсиш из темата, ще видиш колко тестове са правени с фърмуерите, че дори dot направи специално блог за да сподели опита си. Включително и с къстъм фърмуери.

. . . . Защо ли си спомням, че имаше DynDNS още от 831. Вероятно не си забелязал.

А да си забелязал, че поста ми се отнасяше за 531 - "Вероятно не си забелязал"

Достатъчно съм се ровил и в тази тема, и в много други форуми, но не коментирам тестовете, а изказването ти относно допълнителните опции, възможности и функции.

А аз пък нищо не искам да коментирам. Отдавна ми е писнало.

> swversion show

ZXDSL 531BIIV4.0.0a_B09_BG1

>sh

# echo webs/*

webs/accessaccount.html webs/accessaccount2.html webs/accessremote.html webs/accessremoteerr.html webs/adslcfg.html webs/advancedroute.html webs/asstart.html webs/autoscan.html webs/autoscancancel.html webs/autoscanerr.html webs/autoscanstop.html webs/banner_left.gif webs/banner_left_curve2.gif webs/banner_middle2.gif webs/banner_right_bottom_curve.gif webs/banner_right_bottom_curve2.gif webs/banner_right_top_block.gif webs/banner_right_top_curve.gif webs/berrun.html webs/berstart.html webs/berstop.html webs/colors.css webs/configdefault.html webs/confirm_cancel_adsl.html webs/confirm_cancel_wireless.html webs/confirm_chg_dial.html webs/confirm_del.html webs/confirm_del_defconf.html webs/confirm_del_dhcp.html webs/confirm_del_groupconfig.html webs/confirm_del_pmap.html webs/confirm_del_route.html webs/confirm_del_wireless.html webs/confirm_save_defconf.html webs/connect.html webs/connect_bottom.gif webs/connect_spacer.gif webs/connect_top.gif webs/connoppp.html webs/conprocess.html webs/constatus.html webs/ddnssetup.html webs/delete.gif webs/dhcperr.html webs/dhcpmacflt.html webs/dhcps.html webs/diag.html webs/disconnect.html webs/dnscfg.html webs/empty.jpg webs/enginfo.html webs/footer.html webs/gn_logo.gif webs/groupconfg.html webs/hlpadslsync.html webs/hlpatmetoe.html webs/hlpatmseg.html webs/hlpethconn.html webs/hlppngdns.html webs/hlppnggw.html webs/hlppppoasess.html webs/hlppppoeauth.html webs/hlppppoeconn.html webs/hlppppoeip.html webs/hlptstdns.html webs/igmpcfg.html webs/index.html webs/info.html webs/infodsl.html webs/infodsl2.html webs/infotracount.html webs/infotracountreset.html webs/ipfilteradd.html webs/ipfiltermodify.html webs/ipoacfg.html webs/lancfg.html webs/lancfg2.html webs/lancfgbr.html webs/logconfig.html webs/logintro.html webs/logo.html webs/logo_user.html webs/main.html webs/menu.html webs/menuBcm.js webs/menuBcm_bct.js webs/menuTitle.js webs/menuTree.js webs/menu_adv.html webs/menu_diag.html webs/menu_mgt.html webs/menu_status.html webs/modify.gif webs/nav_adv.gif webs/nav_diag.gif webs/nav_mgt.gif webs/nav_start.gif webs/nav_status.gif webs/ntwkprtcl.html webs/ntwksum.html webs/ntwksum2.html webs/pppoe.html webs/problem_small.gif webs/psiBackupInfo.html webs/psiError.html webs/psiMenu.html webs/psiRestoreInfo.html webs/pvccfg.html webs/pvccfgerr.html webs/qoscls2.html webs/qoscls3.html webs/quicksetuperr.html webs/rebootinfo.html webs/resetrouter.html webs/restorebackup.html webs/restorebackup2.html webs/restoreinfo.html webs/right.gif webs/routeadd.html webs/routeremove.html webs/scdmz.html webs/scdmzbtc.html webs/scprttrg.html webs/scvrtsrv.html webs/scvrtsrvbtc.html webs/sep_top.gif webs/sep_top2.gif webs/snmpconfig.html webs/sntpcfg.html webs/spacer.gif webs/spacer_one.gif webs/spacer_tran.gif webs/spacer_two.gif webs/staticdns.html webs/statsadslreset.html webs/stylemain.css webs/tick_small.gif webs/unnumppp.html webs/upload.html webs/uploadauth.html webs/uploadinfo.html webs/uploadinfo1.html webs/upnpcfg.html webs/util.js webs/vb.js webs/viewdhcprelist.html webs/viewlog.html webs/viewreiplist.html webs/vpivci.html webs/wanadderr.html webs/wancfg.html webs/warn_bg.gif webs/warn_box_bottom.gif webs/warn_box_top.gif webs/warning_left_top.gif webs/warning_right_top.gif

За отбелязване е

webs/ddnssetup.html

А аз пък нищо не искам да коментирам. Отдавна ми е писнало.

> swversion show

ZXDSL 531BIIV4.0.0a_B09_BG1

>sh

# echo webs/*

webs/connoppp.html webs/conprocess.html webs/constatus.html webs/ddnssetup.html

За отбелязване е

webs/ddnssetup.html

Щеше да си още по-убедителен ако беше приложил screenshot и откога този фърмуер е в сила. На моя модем нямаше поддръжка на Dynamic DNS (и това беше първата причина да търся различен фърмуер).

При желание можеш да погледнеш 3-тия пост в тази тема:

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=...52&postno=3

Да убеждавам ?? Нещо си се объркал - ако искаш си изпържи модема, твоя си работа (а и не е твоя собственост м/у другото).

Аз си зададох въпроса, който беше: Защо да сменят фърмуера на китайчето с австралийче, като желязото е едно и също?

Фърмуера 4.0.0 (че и a-stage) е още с първите модеми, които пуснаха БТК или може би втора версия, защото след това ги префлашнаха с BG1 весия мисля, не съм сигурен.

Точно за DDNS-а и Bridge-a ме пита един познат, който се беше "уредил" с WiFi и тогава се чудех как да му обяснявам конзоли, когато видях, че има страниците за тези настройки. Не знам дали са се показвали в интерфейса, но ги имаше като страници (с директен линк).

Даже сега като проверих, ZXDSL 831IIV4.1.0h_B09_BG1 има поддръжка на 4 DDNS хоста - 'http://www.dyndns.org', 'http://www.tzo.com', 'http://www.changeip.com' or 'http://www.no-ip.com

. . . ако искаш си изпържи модема, твоя си работа (а и не е твоя собственост м/у другото).

И като не е моя собственост, къде точно пише, че не мога да го настройвам или да го префлашвам?

Единственото, което прочетох във всички документи, е че БТК не осигурява директен достъп до настройките на модема, но никъде не пише, че го забранява.

Не съм нарушил нито една точка от Договора и Общите условия.

Аз си зададох въпроса, който беше: Защо да сменят фърмуера на китайчето с австралийче, като желязото е едно и също?

С този въпрос направо разстреля всички разработчици . . .

Дали си се сещал някога защо непрекъснато излизат нови версии на биос-и, фърмуери и най-вече драйвери, при положение че железата са все едни и същи?

колеги имам голям проблем с БТК и интернета!!!

значи първо имаме изградена WiFi мрежа с няколко акцес поинта, под всеки АП има модем на БТК настроени в бридж мод и модемите и

АП-тата значи получаваш АйПи от DHCP-то на БТК и като получиш Ай Пи ползваш нет.

но в момента когато ползваш нет той спира и в продължение на няколко минути не може да получиш АйПи и след това пак същото

продължава безкрайно.

модемите са ZTE831 и ZTE831II

АП-тата са Linksys WRT54GL

Моля ако някой може да помогне.

значи първо имаме изградена WiFi мрежа с няколко акцес поинта, под всеки АП има модем на БТК настроени в бридж мод и модемите и

АП-тата значи получаваш АйПи от DHCP-то на БТК и като получиш Ай Пи ползваш нет.

но в момента когато ползваш нет той спира и в продължение на няколко минути не може да получиш АйПи и след това пак същото

продължава безкрайно.

Искам да ми нарисуваш топологията и адресната схема.

Това нещо е работело до сега, така ли? Някакви промени правили ли сте скоро?

На кой канал излъчват АП-тата?

Провери дали няма чужди мрежи на твоя канал, те могат да смущават.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

топогологията е проста както обясних по рано значи под всяко АП има модем на БТК бридж.

каналите са различни според зависи къде се намира АП-то имаме около 30 АП- та за в момента.

това в комплекс с постройки високи 5 етажа на 60 декара 500 апартамента.

има антени на всяко АП които излъчват не знам модела им но некви noname.

И като не е моя собственост, къде точно пише, че не мога да го настройвам или да го префлашвам?

Единственото, което прочетох във всички документи, е че БТК не осигурява директен достъп до настройките на модема, но никъде не пише, че го забранява.

Не съм нарушил нито една точка от Договора и Общите условия.

С този въпрос направо разстреля всички разработчици . . .

Дали си се сещал някога защо непрекъснато излизат нови версии на биос-и, фърмуери и най-вече драйвери, при положение че железата са все едни и същи?

Виж, ясно ми е, че от теб по-прав няма. Само утре да не ревнеш, че хотлайна нещо не ти обърнал внимание, когато си си убил при последното префлашване модема.

Руснаците го правят заради Билайн и Стрийм, вземи по-сериозно прочети защо си ги префлашват, не чети само howto-та от типа - закачи, tftp, рестартирай. Това първо. Второ руснаците си имат и име и парола, имат си и VCI, имат си и PPPoE и каквото им трябва - филма при тях е съвсем друг.

Разработчиците не ги меси, но явно хич не ме разбираш - защо съветваш тук потребители, които не знаят с какъв пач да си вържат модема за компа, да си префлашват, като всичко си имат и с оригиналните фърмуери? Или не забеляза, че в БТК имиджа BG1 има точно 2 пъти повече DDNS хостове от "хакерските" имиджи.

Защо ли се разправям, айде успех в експериментите ти и дано CFE ти държи.

топогологията е проста както обясних по рано значи под всяко АП има модем на БТК бридж.

каналите са различни според зависи къде се намира АП-то имаме около 30 АП- та за в момента.

Еми значи имаш некъв проблем тогава.

Как да ти помогна бре човече като не ми казваш това което те питам?

///Аз ли не съм в крак с технологиите? Какви са тея модеми на БТК на бридж? Искаш да кажеш че АП-тата са бриджнати ли?

Аз това разбрах от обяснението ти???? И как си бриджнал модемите не схванах.....

И адресната ти схема толкоз ли е секретна? Не ми казвай това което мислиш че ще ми трябва, а кажи всичко, защото иначе нема как да стане твоята.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

продължава безкрайно.

Кой къде и какво получава?

До тук ми е ясно, че AP-то получава публичното IP.

Клиентите от къде взимат IP, на кое устройство работи DHCP? Ако е на модема, тъй като той е в бридж, няма как да ти даде IP.

AP-тата и те ли са в бридж, на клиента реално публично IP ли се получава или частно ?

Модемите на БТК са в режим "бридж" или се използва "PPP IP Extension" ?

Да не говорим за "Марина Кейп" в Ахелой ?!

Ако Марина Кейп (или друг такъв комплекс) на 60 декара и 500 апаратамента е направен с noname WiFi и ADSL.... и поддръжка пита форум с "нещо стана".... ще е голям майтап :super:

няма значение според мен за къде става въпрос, въпроса е как може да се реши проблема.

АйПи-та не мога да ви кажа поради съображение за сигурност получаваш АйПи както казах от DHCP то на БТК но не на модема или АП-то DHCP-то е в София.

До колкото знам Марина Кейп е над 1000 апартамента но това си е отделен въпрос. :P

проблема БТК които са изградили системата и предоставят услугата не могат да оправят.

всеки може да влезе в модем и да му смени фърма аз пиша тук за да може да дадете идеи, а не къде е мрежата, каква е архитектурата, кой я изгражда и кой я управлява.

а другото, не мога да разбера защо хора които не са виждали модем на БТК се опитват да ми помогнат?

друго-системата е в гаранция, БТК явно трябва да пуснат кранчето до месец по договор но няма значение въпроса е какъв е проблема защо се получава и от какво се получава?

Редактирано от ahmedsinex (преглед на промените)

няма значение според мен за къде става въпрос, въпроса е как може да се реши проблема.

АйПи-та не мога да ви кажа поради съображение за сигурност получаваш АйПи както казах от DHCP то на БТК но не на модема или АП-то DHCP-то е в София.

До колкото знам Марина Кейп е над 1000 апартамента но това си е отделен въпрос. ;)

проблема БТК които са изградили системата и предоставят услугата не могат да оправят.

всеки може да влезе в модем и да му смени фърма аз пиша тук за да може да дадете идеи, а не къде е мрежата, каква е архитектурата, кой я изгражда и кой я управлява.

а другото, не мога да разбера защо хора които не са виждали модем на БТК се опитват да ми помогнат?

друго-системата е в гаранция, БТК явно трябва да пуснат кранчето до месец по договор но няма значение въпроса е какъв е проблема защо се получава и от какво се получава?

Та едно от джуджетата попитало "кой ми е ял с лъжичката", друго - "кой ми е пил от чашката" и т.н.

А Снежанка казала - Няма аз да ви изкарвам заплатата, какви гаранции, какви 5 лв.

Това стана повече от приказка :)

Важното е, че някой получава IP от Софията, ама кой....

ами помисли малко май беше клиента на когото му трябва АйПи за да ползва интернет. ohmy.gif

абе незнам в кой век живете ако нещо не ви работи и е в гаранция се подменяи или се оправя.

а друго БТК са длъжни да подържат системата си ако имам договор с тях това не е някакъв квартанел лан.

така че, вие явно сте чували само за телена мрежа от тия дето ги продават в Топливо и дето с тях заграждат разни площи. :) :) :) :)

Редактирано от ahmedsinex (преглед на промените)

На онези клиенти, дето получават IP от София, но нямат интернет ? Сигурно по телената мрежа го получават :)

Ами виж един трейс до къде ще стигнеш, като си наясно, какво питаш ?

ами помисли малко май беше клиента на когото му трябва АйПи за да ползва интернет. ohmy.gif

абе незнам в кой век живете ако нещо не ви работи и е в гаранция се подменяи или се оправя.

а друго БТК са длъжни да подържат системата си ако имам договор с тях това не е някакъв квартанел лан.

така че, вие явно сте чували само за телена мрежа от тия дето ги продават в Топливо и дето с тях заграждат разни площи. :):):):)

Спазването на добрия тон е силно препоръчително!!! Освен това не даваш никаква информация, а искаш да ти се помогне.

От два дена скоростта ми е макс 6.5Мбитс при положение, че от няколко месеца е 9.5Мбитс, модема е 531B Wi-Fi. Живея в София. Каква може да е причината, плащам за Темпо 12Мбитс? Повече от 8ххKB/s не качва. Писах на поддръжката - никакъв отговор, чаках на телефона около 30 мин. пак нищо!

Искам да попитам също може ли да се смени плана от 12 на 6Мb/s за оставащите месеци от договора за 1 година преди да ги разкарам тези //цензура//...

фърма на модема ти е скапан и не подържа повче от 8 мб. трябваше да си вземеш модем ZTE831II само този модем в момента подържа скороста от 12мб.

останалите модеми са с стар фърм макар че има фърм в некви китайски форуми ако разбираш китайски търси в гугъл.

Щеше да си още по-убедителен ако беше приложил screenshot и откога този фърмуер е в сила. На моя модем нямаше поддръжка на Dynamic DNS (и това беше първата причина да търся различен фърмуер).

При желание можеш да погледнеш 3-тия пост в тази тема:

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=...52&postno=3

при моя ZTE531 няма Dynamic DNS. В фърма на БТК ZXDSL 531BIIV3.1.0e_B09_BG го няма.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.