Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Честита и на теб.

Опитай се пак да си зададеш въпроса, но първо го премисли.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Честита нова година !

По повод ограничаването на ъплоуда. Ограничавайте го до толкова, че да не ви пречи на броузването и даунлоуда. Ако всички си ограничим ъплоуд скоростта на 2-3к май ще се върнем във времето на дайл-ъпа когато една *.mp3 се теглеше за половин час. Мислете не само за себе си, за да има и за вас. Наздраве ! :)

а какво ще кажете за тези "забранените" пароли за логване към модема?

чувал съм, че някой слагат след него рутер и правят нещо по модема, за

олекотяване (4етох за спирането на няколкото услуги). става дума, 4е

някак си запо4ва не модема да го играе рутер, а твоята машина.....

1 вид 4е модема е само връзката м/у тел линия и лан кабела. а ве4е твоят

рутер осъществява впн връзката и другите......

Това, за което говориш се нарича Bridge mode.

Аз искам да попитам случва ли ви се от време на време модема да изпада в циклажи на саморестартиране?

При мен в момента се саморестартира PPPoE сесията през 2 минути по 3-4 пъти един след друг докато успее да захапе и след известно време пак започва да се рестартира. Преди няколко седмици пак се саморестартираше, само че тогава беше по 1 път за 1 час. :wors: И мисълта ми е, дали точно чрез Bridge mode проблема може да се реши напълно? Моя компютър сам да си вдига PPPoE сесията, а модема да не играе роля в това - следователно да не се и саморестартира? :)

Имам проблем - интернета ми просто спира и е нужно да си рестартирам модема за да се оправи. Някой да знае какво може да е решението :)

Редактирано от 3apa3a (преглед на промените)

а какво ще кажете за тези "забранените" пароли за логване към модема?

чувал съм, че някой слагат след него рутер и правят нещо по модема, за

олекотяване (4етох за спирането на няколкото услуги). става дума, 4е

някак си запо4ва не модема да го играе рутер, а твоята машина.....

1 вид 4е модема е само връзката м/у тел линия и лан кабела. а ве4е твоят

рутер осъществява впн връзката и другите......

Влиза се в модема и се забраняват настройките,които са ненъжни и му вземат от паметта. Обяснено е в БТК АДСЛ тема 1

Това, за което говориш се нарича Bridge mode.

Аз искам да попитам случва ли ви се от време на време модема да изпада в циклажи на саморестартиране?

При мен в момента се саморестартира PPPoE сесията през 2 минути по 3-4 пъти един след друг докато успее да захапе и след известно време пак започва да се рестартира. Преди няколко седмици пак се саморестартираше, само че тогава беше по 1 път за 1 час. :P И мисълта ми е, дали точно чрез Bridge mode проблема може да се реши напълно? Моя компютър сам да си вдига PPPoE сесията, а модема да не играе роля в това - следователно да не се и саморестартира? ;)

бтк не работят със PPPoE, тъйкато "Е"-то е заменено с обикновен телефонен кабел.. връзката си е проста PPP, но тъйкато в европа е приято determ. point-a да е след модема на бтк, хората не са длъжни да ти дават потребителското име и парола за създаване на PPP сесия, в USA точката е преди модема и съвсем спокойно можеш да си закупиш различен ADSL Router, и сам да си настройваш връзката.. ако успеете да го хакнете до конзола в /etc/ppp/chap-secrets са името и паролата..

За да бъдем точни - PPPoA (over ATM) защото простия телефонен кабел не определя преноса. След като си вдигне сесията, си е чист PPPoE!

Паролите също не са в PPP

cat /etc/ppp/chap-secrets

# Secrets for authentication using CHAP

# client server secret IP addresses

"test" * "test"

cat /etc/ppp/pap-secrets

# Secrets for authentication using PAP

# client server secret IP addresses

"test" * "test"

, а в предишната част на темата сме упоменали (мисля, че dot го описа стъпка по стъпка) как може да се получат име/парола за PPPоА сесията

Имам този модем : ZXDSL 831 II (POTS ADSL2+)

e3bc251af8149191.png

Искам да го сменя с този: MT882 (POTS ADSL 2+)

d1214632ea19b246.png

Служителката в БТК центъра ми каза да си остана с ZXDSL 831 II (POTS ADSL2+) че Huawei MT882 били по зле. Та какво ще ме посъветвате?

Според мен зависи на каква пратка модеми ще попаднеш.

Здравейте,

имам въпрос към потребителите от Бургас, в последно време имате ли проблеми с често прекъсване на връзката и бавна скорост?

До началото на м.Декември 2008 нямах никакви проблеми с връзката, но в последно време се влоши, особено зле става вечер между 17 и 23ч.

Някой да има подобни наблюдения?

Редактирано от tracker (преглед на промените)

Да, пак се появиха. Имаше ги преди няколко месеца редовно. Работеше се по проблема и временно сякаш бе решен...

ПС. Пиша от Варна.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на BTC ADSL Tempo 12 Mbps, 25 BGN+Wi-Fi Въпроса ми е от 1вия месец как сам го активирам интернета тегля с 400-500 Кб/сек а сега сме вече 5-тия месец.Имаите в предвид че моя съсед сащо е на тази тарифа и тегли с 1.2Мб/сек. Моляви ако някой може да ми помогне или да напише как да го оправя проблема че ми бактиса се аз да сам прецакан и т.н. :cant believe:

Редактирано от mrer (преглед на промените)

Викай техници да ти прегледат линията.

Нищо не можеш да направиш, такъв е договора, дето си подписал.

Чети в темата, 210 страници се обсъжда това.

Викай техници да ти прегледат линията.

Нищо не можеш да направиш, такъв е договора, дето си подписал.

Чети в темата, 210 страници се обсъжда това.

Мерси за отговора :)

Онзи ден някой мой приятели се прехвърлиха на БТК и аз си казах ,защо не и аз да пробвам!Подписах договора дадоха ми пакета инсталирам чакам следващия ден така ми каза служителката.Пускам модема ама лампичката на линк изгасва ,а мойте приятели ми казват ,че трябва да свети постоянно ,звъня в офиса им те ми казват "ама щом си си го взел инсталирай сам ние не можем да пратим техници" и ми казват да звънна на 0800 100.Добре звъбня аз на номера ,но като трябва в менюто да натисна 4 аз го натискам ама системата не го отчита и си продължава.Звъня пак на тия в офиса и тя ми вика пробвай пак то може да ти е от телефона мен ме събра яд и треснах телефона.Смених розетката никакъв признак да остане да свети тоя линк.Някакви идеи да имате как да се оправя сам или трябва да звъня пак?

Онзи линк, да не би да се именува DSL :offtopic_s:

Първо, нали си упоменал номера, на който искаш активиране на услугата. Миналата седмица в една кантора инсталирах - отне 4 дни да го активират.

Второ, телефона ти не подържа DTMF тонове, не че е проблем, ама не можеш да избираш такива функции като менюто на хелп деска.

Та в общи линии - виж дали въобще телефона ти може да се превключи (възможно е да става и с бутон # по време на менюто) и провери дали ти е активиран DSL-а на номера.

Онзи ден някой мой приятели се прехвърлиха на БТК и аз си казах ,защо не и аз да пробвам!Подписах договора дадоха ми пакета инсталирам чакам следващия ден така ми каза служителката.Пускам модема ама лампичката на линк изгасва ,а мойте приятели ми казват ,че трябва да свети постоянно ,звъня в офиса им те ми казват "ама щом си си го взел инсталирай сам ние не можем да пратим техници" и ми казват да звънна на 0800 100.Добре звъбня аз на номера ,но като трябва в менюто да натисна 4 аз го натискам ама системата не го отчита и си продължава.Звъня пак на тия в офиса и тя ми вика пробвай пак то може да ти е от телефона мен ме събра яд и треснах телефона.Смених розетката никакъв признак да остане да свети тоя линк.Някакви идеи да имате как да се оправя сам или трябва да звъня пак?

Огняне във БТК има гладни инжинери трябвало е да си поръчаш инжинерна инсталация - цена 30 лв , тогава във вас ще дойде иступан инжинер който ще ти активира интернета , не че хлапак от трети клас не може .

Колега, инженерите не са навсякъде, не всеки е длъжен да знае що е сплитер и "онова линк, дето мига".

А третокласник да го направи, все някой гладен инженер трябва да го активира :speak:

Колега, инженерите не са навсякъде, не всеки е длъжен да знае що е сплитер и "онова линк, дето мига".

А третокласник да го направи, все някой гладен инженер трябва да го активира :speak:

Е , айде сега да не се засягаме , но в кварталната лан мрежа не ти взимат пари за тази услуга - нали .

Провери как си свързал сплитера.Ако трябва включи линията директно в модема.Трябва да си наясно,че сплитера се храни по средните два пина.В розетката линията трябва да бъде свързана към червения и зеления проводник. Ако няма промяна продължавай с 0800100.

Редактирано от tristan67 (преглед на промените)

Онзи линк, да не би да се именува DSL :P

Само за информация - на модемите HUAWEI няма индикация за DSL, а пише LINK! cool.gif

Е , айде сега да не се засягаме , но в кварталната лан мрежа не ти взимат пари за тази услуга - нали .

Добър довод, няма какво да кажа.

Може би ми взима само за кашона с платкови суичове, дето минават през ден и "сеят" по стълбовете.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

.......... гладни инжинери ................ инжинерна инсталация .............иступан инжинер.

Пише се инжЕнер!

Абе щях да питам колко инженери е видял в ЛАН-ките, ама ти ми отговори :P

БТВ май идея си нямат тези "селф-инсталл" колко други инжИнери хранят - то всяко хлапе го знае, ама ние не сме по умни от едно хлапе :P

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Настоявай техници да дойдат на място.Щом линк мига и изгасва става въпрос за лоша линия или неправилно свързване.Вярно , че пакета е "Инсталирай сам" , но това не е възможно в твоето положение.А най добре посети Бизнес центъра в който си взел модема и настоявай за съдействие.Желая ти успех

Има ли значение разстоянието между сплитера и модема? Разстоянието ще е около 20 метра, и дали ако е на открито сплитера ще има проблем? Дъжд няма да го въли но при нас мъглите са нещо обичайно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.