Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Че защо да не го разделя със "слич" ?

Взехте да се увличате... Може със суич от воле, стига да му е "разширена" мрежовата маска.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Че защо да не го разделя със "слич" ?

Взехте да се увличате... Може със суич от воле, стига да му е "разширена" мрежовата маска.

ок де значи сега от какво е проблема за да се рестартира така модема

Казаха ти вече - обади се на хелп деска, искай смяна на модема, поради рестарт и невъзможност да работи нормално.

Много се извинявам може би някаде е писано за това но искам да попитам има ли значение от кабела който е пуснат до абоната защото тези "ИНЖИНЕРИ" от БТК ми пуснаха някакъв кабел дето ако го вържа на 220В ще захраня електрожен сигурно ама аиде и нещо не ми харесва работата уж сам на 12МБ ама със София имам максимум 5 - 6МБ източник http://speedtest.net 398399874.png.(този път ми качи малко повече ама все пак е 3:20 почти) Питам ги абе защо такъв кабел пускате баси кабела. Отговора беше "Щото е по здрав моето момче" естествено обърнах се на другата страна и се изсмях. Пробвах още няколко пъти да ги попитам абе защо е такъв кабела, не може ли да ми сложите нормален кабел а те "Спокойно този е похубав" малко ми стана странно ама и за това искам да попитам има ли играеща главна роля кабела?

Редактирано от krasio_dilov (преглед на промените)

Какъв ще да е този кабел, за който говориш ? И защо, по дяволите, си поискал инженерна инсталация? На скоро си инсталирах БТК ADSL за около 2 минути и половина и 2-3 погледа към книжката с инструкциите.

.. и за това искам да попитам има ли играеща главна роля кабела?

каква е дължината на тоя кабел? колко жилен е? принципно сечението на кабела има значение, но едва ли и за разстоянието, което са ти прекарали.

виж в модема на колко се е закачил или звънни на 0800100 да проверят.

Ако си краен квартал може и дължината на линията да е голяма и да не достигаш желаните 12мбита.

ок де значи сега от какво е проблема за да се рестартира така модема

сигурен ли си, че модема ти се рестартира? имаш ли нет едновременно и на двата компа?

Редактирано от hacked (преглед на промените)

Много се извинявам може би някаде е писано за това но искам да попитам има ли значение от кабела който е пуснат до абоната защото тези "ИНЖИНЕРИ" от БТК ми пуснаха някакъв кабел дето ако го вържа на 220В ще захраня електрожен сигурно ама аиде и нещо не ми харесва работата уж сам на 12МБ ама със София имам максимум 5 - 6МБ източник http://speedtest.net 398399874.png.(този път ми качи малко повече ама все пак е 3:20 почти) Питам ги абе защо такъв кабел пускате баси кабела. Отговора беше "Щото е по здрав моето момче" естествено обърнах се на другата страна и се изсмях. Пробвах още няколко пъти да ги попитам абе защо е такъв кабела, не може ли да ми сложите нормален кабел а те "Спокойно този е похубав" малко ми стана странно ама и за това искам да попитам има ли играеща главна роля кабела?

Минали са те човече, ако е по дебел от 0.25 квадрата и се прецаква връзката. Щото съпротивлението на линията ти много пада, интернета става много бърз и модема не може да му реагира и затова става така.

Айде покажи го този кабел, че ми стана интересно!

Незнам дали проблема е в кабела но при мен от 3-4 дни итернета ми е с два пъти по бавна скорост

Аз съм на 12 МБ и днеска звъня да се оплача от този проблем .

И говорих с хелпдеска който мери трафик и други такива работи и ми каза че няма проблем , но аз настоявах и ме прехвърли към техническия отдел или нещо от тоя род и от там мериха разни работи превише се на специалист и след 20 мин ми каза ,че аз съм минал на 6 МБ (Което не е вярно) и за тва скороста ми е паднала и била нормална и сега с договора трябвало пак да отида в БТК центровете и да подпиша нов договор защото той не можил нищо да направи ... И ся съм мега изнервен

Та krasio_dilov можи и твоя проблем да е същия .

Само да ви споделя една случка от онази нощ.

Вика ме приятел с ADSL с клуб, защото интернета внезапно спрял.

Рутър под Линукс му разпределя трафика. Пинга от него до модема беше ...400мс, когато го имаше.

Рестарт на модема - същата работа след като закачи DSL-а. Изваждам телефонната линия, няма проблем, пинг 0.4ms. Закачам - почва да мига DSL, пакетите пропадат, закачи ли се нета, няма влизане в модема, няма и пинг - един от 100 пакета ICMP минава.

Смяна на мрежови карти, няма ефект, смяна на пач кабели, няма ефект, лаптопа директно за модема - интернет да те удави. Връщам на Линукса, модема почти зависва.

Добре, че има iftop на линукса, поглеждам "случайно" локалния трафик и изненада.

Една машина, без човек на нея, под административна контролна програма за клубове, прави 2Мб (мега байта!) трафик до хост в САЩ. И не какво да е, а трафик към 53 порт DNS ?!?!

Може всъщност всичко да е - вирус, троянец, рууткит, не ми се занимаваше, но след спиране на въпросния комп - всички останали 20+ зареждаха за секунди.

Мислех си: колко ли потребители са така "настроени" и как на практика торент програмите правят същото и как "проблема е в копеленцата от БТК".

Порерявайте за проблеми първо във вашият телевизор, тествайте с друга машина, питайте грамотно хелп деска, с описание на фактическия ви проблем, защото каквото питате - това ще ви и отговорят.

Успех :nono:

Извинете ме забравих да спомена "ИНЖИНЕРИТЕ" само ми прекарваха домашния телефон(аз BTC - ADSL го закачам със затворени очи вече) защото нямах такъв (беше ненужен до момента) дължината на кабела ЗА ДОМАШНИЯ телефон е около 30 метра или нещо такова не съм го мерил за това питам има ли значение кабела а аз иначе съм с WI FI на лаптопа и кабел за домашното ПЦ кабела за домашното ПЦ съм го кримпвал сам защото модема трябваше да бъде на бюрото ми а аз не искам а за горе споменатия кабел ето снимки и наистина е дебел

post-183103-1233080133_thumb.jpgpost-183103-1233080056_thumb.jpg и сечението е доста голямо многожилен е ако е необходимо да покажа сечението мога да поразглобя малко и да го снимам и него

PS: другата кутиика с филтрите също е свързана

днешния резултат от http://speedtest.net 398839580.png смешна работа пинг със софия 179ms малееееееее

Ами лошото на този кабел е, че не е усукан и щом дължината е към 30м. има някакво значение. Началото на този кабел при тебе ли или някъде отвън на къща/блок? Идеята е, ако може да включиш модема преди целият кабел и да видиш как е. Другият вариант е да ги извикаш и да кажеш, че искаш телефонен кабел с усукани проводници (примерно им кажи ТРПВ). cool.gif

благодаря icemans но няма как да пробвам преди кабела за6тото е навън в кутията на стълба и няма как а като го прекарваха им казах 4е искам нормален усукан кабел дори им казах по български от онзи кръглия кабел бе дето е като коаксиален само 4е е за телефон дори им го показах оба4е те не бе спокойно този е по здрав, хубаво 4е е по здрав ама аз не искам здрав аз 6те го укрепя с тел ако трябва ама ми прекараите от хубавия не здрав кабел. Всичко това без резултат все едно не съм им казал ни6то и така. аз работя във фирма за и-нет и долу горе имам представа от кабелите (проблема с нашата фирма е 4е нета е супер бавен) освен да се обаждам и да дигам скандали друг вариант не виждам

Ами какво да ти кажа? Моят съвет е да отидеш в най-близката сграда на БТК, да намериш техниците и просто да хванеш някой и да му обясниш най-спокойно за какво става дума и просто да го помолиш. Надявам се да има успех! С кавга трудно ще стане! cool.gif

Извинете ме забравих да спомена "ИНЖИНЕРИТЕ" само ми прекарваха домашния телефон(аз BTC - ADSL го закачам със затворени очи вече) защото нямах такъв (беше ненужен до момента) дължината на кабела ЗА ДОМАШНИЯ телефон е около 30 метра или нещо такова не съм го мерил за това питам има ли значение кабела а аз иначе съм с WI FI на лаптопа и кабел за домашното ПЦ кабела за домашното ПЦ съм го кримпвал сам защото модема трябваше да бъде на бюрото ми а аз не искам а за горе споменатия кабел ето снимки и наистина е дебел

така като гледам кабела сякаш от ЧЕЗ са правили инсталацията :)

все пак звънни на 0800100 да проверят колко ти държи линията с този

абе и аз им казах че не искам да ми прекарват нова ЕЛ инсталация ама те не ме чуха все пак 6те звънна на въпросния телефон да попитам утре. благодаря за инфото все пак

Помня, че преди време, когато download скоростта на адсл от дата.бг беше ограничена, използвах някакъв саит, в който когато напишех точния линк на файла, който искам да сваля, той се сваляше с нормална скорост. Този проблем беше отстранен и отдавна не ми се беше налагало да използвам въпросният саит, докато днес не се натъкнах на подобен проблем с несъвместимост на друг саит с бтк адсл. Бих искал да попитам, ако някой знае подобен саит, който може да използвам за сваляне на файлове, който премахва тази несъвместимост, моля да го постне в тази тема. Благодаря! ( Надявам се, че не ви обърках много ;]. )

Несъвместимост с АДСЛ ???

Ха ха, това бе смешно - нашите пътища имат несъвместимост с колите на Мерцедес, последните да си вземат бележка. А ние имаме несъвместимост с Гърция и сме виновни, че не ни пускат там...

Проблема с Дата.бг беше, понеже ADSL-а беше достатъчно добър и постоянен, за да им бута сървъра с даунлоад и те го ограничиха. Същото стана и с АренаБГ.

Та приятелю, несъместимост с кабела ти е вица на деня, да знаеш.

Колкото по решение на пролема ти, гледаш за phproxy в гугъл.

Несъвместимост, santa simplicita

Здравейте на BTC ADSL Tempo 12 Mbps, 25 BGN+Wi-Fi Въпроса ми е от 1вия месец как сам го активирам интернета тегля с 400-500 Кб/сек а сега сме вече 5-тия месец.Имаите в предвид че моя съсед сащо е на тази тарифа и тегли с 1.2Мб/сек. Моляви ако някой може да ми помогне или да напише как да го оправя проблема че ми бактиса се аз да сам прецакан и т.н. :huh:

1.Провери дали си защитил безжичната мрежа.

2. Ако ползваш повече от 2 компютъра си сложи статични ДНС.

3. Трябва да ти е настроена торент програмата.

4. Има вероятност самата линия да не ти подържа 12 мегабита. За това ще трябва да звъннеш на 0800100

Онзи ден някой мой приятели се прехвърлиха на БТК и аз си казах ,защо не и аз да пробвам!Подписах договора дадоха ми пакета инсталирам чакам следващия ден така ми каза служителката.Пускам модема ама лампичката на линк изгасва ,а мойте приятели ми казват ,че трябва да свети постоянно ,звъня в офиса им те ми казват "ама щом си си го взел инсталирай сам ние не можем да пратим техници" и ми казват да звънна на 0800 100.Добре звъбня аз на номера ,но като трябва в менюто да натисна 4 аз го натискам ама системата не го отчита и си продължава.Звъня пак на тия в офиса и тя ми вика пробвай пак то може да ти е от телефона мен ме събра яд и треснах телефона.Смених розетката никакъв признак да остане да свети тоя линк.Някакви идеи да имате как да се оправя сам или трябва да звъня пак?

1. Провери как си си направил свързването. Трябва да е както в книжката.

2. Ако имаш повече от 1 ТА,трябва да е закачен след сплитера.

3. Ако при теб всичко е наред звъниш на 0800100 и ще ти пратят техници.

Има ли значение разстоянието между сплитера и модема? Разстоянието ще е около 20 метра, и дали ако е на открито сплитера ще има проблем? Дъжд няма да го въли но при нас мъглите са нещо обичайно.

Зависи от самата линия. Ако линията ти е наред 20 метра отгоре няма да прменят параметрите.

Окабеляването ти обаче трябва да е вътре.

Задължително трябва да имаш розетка и сплитер.

И аз това се опитвах да обесня на жената в центъра ,че проблема не е в мен ,а в самата линия ,но тя пак продължи да говори на изуст.Аз и обеснявам ,че на 0800 100 не мога да избирам тонално ,както при цифровите телфони и ,че просто не мога да избера менюто ,тя горката ми казва ми смени телефона.Точно заради такива неграмотни служители фирмата губи адски много утре ще ходя да се разправям.

Ако не можеш да звъниш от стационарен телефон, можеш да ползваш и GSM

Mtel and Globul - 070017000

Vivatel - 0800100

За да избегнеш чакането звънни след 2 часа през нощта и ще ти приемат заявката

здравейте аз съм на БТК и напоследак ми започна да се бугва (рестартира се сам поне 5-10 пъти ) (защо?)и като влеза в нета ми се показва www.my-connect.com вавеждам пасса и ацц то и активирай слет като го активирам на някоя интернет страница ми се показва само това www.my-connect.com а другите страници ми се отварят може ли да ми кежете слет като ваведе пасс и ацц повече да не ми се показва тази страница :@

1. Изчисти си временните файлове и бисквитките от браузера.

2. Сложи си статични ДНС(212.39.90.42 и 212.39.90.43)

Здравейте,

при мен се наблюдава следният проблем (ползвам АДСЛ от 2 години, но от няколко месеца вече го има проблема...), значи обикновено в пикови часове (вечер межу 17 и 22ч.) модема ми дисконектва доста често. Забелязал съм, че интернета просто изчезва, модема не зацепва веднага, светят и 4-те лампички (модема е ZXDSL 831II от сините).

След няколко секунди модема зацепва че е дисконектнат и почва да реконектва.Някой да има наблюдения на подобно събитие,с какво може да е свързано освен с претоварване на линиите в централата. Благодаря за мненията.

Редактирано от tracker (преглед на промените)

Пак се почна...

12 ама с една нула по-малко. biggrin.gif

Пак се почнаха ТЪПИ изказвания!!!

Хора, този сайт не е критерий за скоростта на вашата връзка

Пак се почнаха ТЪПИ изказвания!!!

Хора, този сайт не е критерий за скоростта на вашата връзка

Е...ок.. Ше го кажа по друг начин - kaldata ми се отваря по 2 минути. :rolleyes:

ip и dns-ите са статично настроени и съм локално свързан към модема. Реснах го 2 пъти след като нета съвсем спря...

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Е...ок.. Ше го кажа по друг начин - kaldata ми се отваря по 2 минути. :rolleyes:

ip и dns-ите са статично настроени и съм локално свързан към модема. Реснах го 2 пъти след като нета съвсем спря...

Това също не са критерии. Ако става с 10-15 сайта, разпръснати географски (в смисъла на Интернет) се обади на хелпдеска

Здравейте в момента съм на един кабелен интернет и много се колебая дали да се преместя на бтк искам да се преместя защото някой потребители на този интернет който съм аз имат вируси и моят комп и той прихваща от тях и един от вирусите е мн изнервящ излиза dont send спира звука по точно winamp във вбокс като вляза пак няма звук но системните звуци си ги има и е много изнервящо и трябва да го рестартирвам за да се оправи та мисълта ми е как е на бтк адсл интернте бърз ли мога ли да свалям от торентите неща

-401836609.png и 401839014.png и понякога 402069266.png долу горе така и някой който е на бтк по разбиращ да ми каже дали ще е изгодно много се двуомя

Редактирано от BmW_PoWeR (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.