Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Щом са се оправили нещата значи е имало ефект, нали?!? Гледай сега как е и ако има нещо ще търсиш пак съдействие. Не бързай да обвиняваш БТК преди да си сигурен, че проблема не е при тебе!!! cool.gif

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте,

незнам да се хваля ли да се оплаквам ли cool.gif

От провинцията съм (Тетевен), миналата седмица си взех пакет на БТК - 6 мегабита. Свързвам си всичко както трябва, 3 часа си активирам услугата, модема тъкмо се закачи и пак се разпадне връзката. Някакси се оправих, дотигнах върховната скорост от 120килобита biggrin.gif . Звъня в Хелпдеск-а, след множество разговори обещават, че имало проблем по линията и ще изпратят техник. Идва въпросният техник, превръзва кабелите наново, изолира ги, какзва че всичко е наред. Работя в София и само през уикендите се прибирам. Та в петък се прибирам и решавам да тествам нета, след като вече е оправен. Ама пак същото, бавен, модемът постоянно ту има връзка, ту не. Звъня за пореден път в Хелп-а, обещават че пак ще изпратят техник, и ми заявяват, че сигурно съм знаел че линията ми не поддържа повече от 3 мегабита ohmy.gif . А аз откъде да знам, както и да е. След като станахме "близки роднини" с девойката от Хелп-а, следобеда решавам да си проверя пак скоростта.

И за мое учудване какво да видя cool.gif , вече всичко е наред, получаван заплащатаната от мен скорост с малки отклонения в рамките на нормалното де :P . Много интересно как стават тези работи. Значи ако човек не се обади 300 пъти ще си го клатят както си искат и ще му прибират паричките за нещо което не е и помирисвал. Съмнявам се че съм единичен случай и се надявам това да не се повтаря повече занапред.

Редактирано от s@shko (преглед на промените)

Някой знае ли що за телефонен номер е този: 080 12 125 беше регистрирано като пропуснато обаждне!?!

Има ли връзка с АДСЛ а

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Някой знае ли що за телефонен номер е този: 080 12 125 беше регистрирано като пропуснато обаждне!?!

Има ли връзка с АДСЛ а

Обади му се на този 080.. и ще разбереш....

и най добре ще разбереш по сметката накрая на месецатова е стар трик...

кликват ти и после ти набираш да разбереш кой е на зор.. и едно любезно маце дълго и широко ти обяснява че ти е съученуичка отпреди ..найси години.. и как така си я забравил.. държи те на телефона 45 минути.. после си 90 лева назад (без ДДС)

ай наздраве за всички измамени

Кажи мерси

Отскоро съм абонат и отсъвсем скоро почнаха ядовете,тоест след като мина промционалния месец!

От Град ВАРНА съм!

ОТ няколко дена немога да зареждам сайтове иначе скайпа зарежда и торентите също се точат горе долу !

Мина едно денонощие докато се свържа със скапания им съпорт !

Някаква девойка ме пита дали директо е свързан компютъра аз й казах че е през суич което е така,а тя ми отвърна че неможела да ми помогни с настройки на някакви статични DNS ,аз пък и казвам няма как да го вържа директно и да ми даде скапаните настройки,ако само това оправя нещата!

ДАдеми тези

212.39.90.42-43

Сложих насройките за DNS в лан картата и горе долу малко се пооправиха нещата!

ИСкам да попитам това ли трябваше да направи тя и по принцип така ли се прави,или другата ми идея беше да ги сложа в настройките на рутера им!

Това обичаен преоблем ли е с БТК! Нещо взех да се разочаровам !Скорста е под всякаква критика на моменти!

Даже искам да се отказвам кат че ли но май договора с тях трудн се разваля !

Много ме ядосаха!СКапаняци ! :rolleyes:

Ончо, не се сърди на Пипирудите от Плъевен на тел 0800100 щото стоят на мижава заплата , работят 2 месеца и бягат.. после идват други да се учат

но в твоя случай правилно ти е казала да си сетнеш статични настройки

ип= 192.168.1.2

255.255.255.0

DG= 192.168.1.1

DNS1 212.39.90.42 i 43..

точно това ти е проблема.. липсаста на ДНС на локалното РС....

аре със здраве

Мерси bugsybg , за информацията относно импулсното номерче :)

ОТ една седмица няма достъп до http://iptv.bg/ БТК отново цакат абонатите си доколкото разбирам като им отказват достъп!

Какво да направя! Някой има ли отговори или решение! ;)

Поздрави!

Хм! Странно - до онзи ден имах достъп до сайта, но сега наистина виждам, че има проблем. Явно имат някакви договорни неуредици, но съм сигурен че съвсем скоро ще бъде решено!

Мерси bugsybg , за информацията относно импулсното номерче :baby:

ОТ една седмица няма достъп до http://iptv.bg/ БТК отново цакат абонатите си доколкото разбирам като им отказват достъп!

Какво да направя! Някой има ли отговори или решение! :)

Поздрави!

Никъде в договора не пише че БТК има дговорни отношения или че поддържа IPTV.BG

Иначе сайта е супер,най вероятно ще го направят изцяло платен

Едва ли ще е платен, просто си сключват някакви договори с доставчиците, което означава че пак си е платен де най-вероятно, но едва ли ще се отрази на крайният потребител! В началото БТК също нямаха сключен договор с IPTV. cool.gif

Здр , как мислите ще понесе ли 12 мбита линията ми , най смущаващо е че в модема на адсл лайн менючто ми дава до 8 мбита , това показание може ли да се счита за меродавно че толкова е макс скоростта ми с бтк , линията ми е добра.

1859448018480939833_m.JPG

Здр , как мислите ще понесе ли 12 мбита линията ми , най смущаващо е че в модема на адсл лайн менючто ми дава до 8 мбита , това показание може ли да се счита за меродавно че толкова е макс скоростта ми с бтк , линията ми е добра.

1859448018480939833_m.JPG

12 едва ли, но ъп стриима ще ти стане 1 мегабит, което е най-важното в случая.

п.п. 12мегабита е нет+метро трафик.

здравейте.защо не мога да гледам нищо от btc web tv след като пише ,че за АДСЛ потребители е безплатно(мисля че само един пакет).регистрирам се,но ми дава няккъв оранжев екран и това е.

здравейте сигурно това ще е поредния тъп въпрос, но немога да се справя сам!

АДСЛ-а ми е 12мб БИЗнес минава през рутер от там с 1 кабел към суич на който са навързани 14 компа

проблема ми е че връзката постоянно се разпада, през секунди.. буквално.

Оказа се че е нещо от рутера.

пробвах и сложих тези:

LAN IP Address 192.168.123.254

WAN Type - Static IP Address

WAN IP Address 192.168.1.2

WAN Subnet Mask 255.255.255.0

WAN Gateway 192.168.1.1

Primary DNS 212.39.90.42

Secondary DNS 212.39.90.43

но пак не дозареждат страниците или пък зареждат с много мъки

сложих и новия днс на настройките на ланкартите е пак не става

моля ви помогнете малко

имам няква настройка - DHCP Server ддз за ко е да я пусна ли или да я спра, компютрите са сзададени статички ип-та

Dynamic DNS на рутера е изключен?

SNMP Setting е цъкнато само локала ?

а това са на ланкартите:

IP Address: 192.168.123.***

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.123.254

DNS Servers: 212.39.90.42, 212.39.90.43

WINS Server:

Редактирано от zlob4o (преглед на промените)

На колко места бе пич?!? В другата ти тема имаш предложен вариант! cool.gif

Здравейте :P от няколко дни имам проблеми с интернета.. пусна ли някоя и-нет игра след 20-тата минута копчето ''internet'' изгасва.. нужен е рестарт от копчето отзад и не винаги става от първия път да дойде отново. Преди година ми сменяха модема защото моя беше трагедия. Е явно и този е такъв. Нужно ли е да нагласям днс-тата ръчно ?! Предпочитам помощ от тук отколкото да звъня на хелпдеск-а .. Писнало ми е да се разправям с малоумни стажантки от 2 месеца на работа седящи пред компютъра само защото е вече модерно всеки да има пц..

п.с. Преди дни работих в нас със същия модем но с друг комп и имах проблеми точно 2 часа.. върнаха ми моя от ремонта и ядовете почнаха :@ Възможно ли е лан-картата да е издала багажа ?

Здравейте :P от няколко дни имам проблеми с интернета.. пусна ли някоя и-нет игра след 20-тата минута копчето ''internet'' изгасва.. нужен е рестарт от копчето отзад и не винаги става от първия път да дойде отново. Преди година ми сменяха модема защото моя беше трагедия. Е явно и този е такъв. Нужно ли е да нагласям днс-тата ръчно ?! Предпочитам помощ от тук отколкото да звъня на хелпдеск-а .. Писнало ми е да се разправям с малоумни стажантки от 2 месеца на работа седящи пред компютъра само защото е вече модерно всеки да има пц..

п.с. Преди дни работих в нас със същия модем но с друг комп и имах проблеми точно 2 часа.. върнаха ми моя от ремонта и ядовете почнаха :@ Възможно ли е лан-картата да е издала багажа ?

Проблема не е в теб, защото и аз го имам, а и вероятно много други хора. Понеже твърдя, че съм технически грамотен и знам за какво говоря, побеседвах малко със техническият им отдел. Първо се опитаха да ми обяснят, че да рестартираш модема е нещо нормално, но след като не им мина номера се опитаха да ресетнат настройките. Според мен БТК имат проблем с некадърни администратори. За да свети АДСЛ то модема е закачен и физическа връзка има. Вероятно си рестартират некадърно системата за контрол и тогава, като се наложи да смени IP по DHCP и се скапва връзката. Най-непрофесионално е да те карат да рестартираш модема. Друг проблем може да има във Firmware на модема, като ZTE са китайска компания и качеството е нулево. Във всеки случай подръжката им гледа да те плъзне по тъчлинията .. жалко за добре рекламирана им услуга. Аз съм от София и твърдя, че на LAN доставчика ми беше по-добре и като скорост и като услуга и като поддръжка.

Да бе верно с техните китайски модеми.. бъгава работа.. Ама и тяхната подръжка е нулева. Чаках 3 седмици да дойде някакъв измислен техник и ми донесе нов модем.2рия проблем е ,че в наличност поне тук където живея и региона имат адски малко.БТК за пореден път показаха себе си.Само думи..

АДСЛ-а ми е 12мб БИЗнес минава през рутер от там с 1 кабел към суич на който са навързани 14 компа

пробвах и сложих тези:

WAN Gateway 192.168.1.1

Primary DNS 212.39.90.42

моля ви помогнете малко

имам няква настройка - DHCP Server ддз за ко е да я пусна ли или да я спра, компютрите са сзададени статички ип-та

а това са на ланкартите:

WINS Server:

Опитай този вариант

Предполагам си със статично ИП

Във WAN Settings на рутета слагаш следните настройки

Връзката с модема да става по Static IP

IP:192.168.1.2

SM:255.255.255.0

GW:192.168.1.1

DNS1:212.39.90.42

DNS2:212.39.90.43

На LAN Settigs си слагащ IP :192.168.*.*( да е различно от 192.168.1.1)

Настройките на устройствата след рутера са по DHCP

Ако все пак ти разпада връзката включи директно PC към модема за да видиш дали не е там проблема

Ако не е там вече трябва да си провериш кабелите рутера и суича.

Дано сам бил полезен

Проблема не е в теб, защото и аз го имам, а и вероятно много други хора. Понеже твърдя, че съм технически грамотен и знам за какво говоря, побеседвах малко със техническият им отдел. Първо се опитаха да ми обяснят, че да рестартираш модема е нещо нормално, но след като не им мина номера се опитаха да ресетнат настройките. Според мен БТК имат проблем с некадърни администратори. За да свети АДСЛ то модема е закачен и физическа връзка има. Вероятно си рестартират некадърно системата за контрол и тогава, като се наложи да смени IP по DHCP и се скапва връзката. Най-непрофесионално е да те карат да рестартираш модема. Друг проблем може да има във Firmware на модема, като ZTE са китайска компания и качеството е нулево. Във всеки случай подръжката им гледа да те плъзне по тъчлинията .. жалко за добре рекламирана им услуга. Аз съм от София и твърдя, че на LAN доставчика ми беше по-добре и като скорост и като услуга и като поддръжка.

Ако интернет изгасва проблема може да е в самият модем, по линията, в окабеляването, в самата централа.

Ако си сигурен че при теб всичко е наред настоявай пред 0800100//4 да прегледат нещата.

Ако интернет изгасва проблема може да е в самият модем, по линията, в окабеляването, в самата централа.

Ако си сигурен че при теб всичко е наред настоявай пред 0800100//4 да прегледат нещата.

При мен всичко е на ред. Имам 5-6 устроиства закачени в LAN-а ми и всички си функционират нормално. Модема се ping-ва и може да му се влезне в контролният панел, докато е изгаснал Internet индикатора. Липсва желание в съпорта да решат проблема, а на мен ми писна безпочвени аргументи и "ще Ви сменим модема" , "няма да го сменим" ... чудя се направо дали да не се откажа от тях, защото услугата им не струва 25лв с това качество..

Здравейте, имам следния проблем от както се включих на БТК АДСЛ:

та значи работи ми Windowsa няколко часа нормално и след това зависва мишката мога да я движа по екрана но само толкоз. Преинсталирах няколко пъти вече Windowsa, но се получава същото след няколко часа а вчера няколко минути от както включих модема към компа. Обаче ако разкача модема след като вече се е появил този проблем зависването си остава дори и да рестартирам. С Windows XP съм модема е безжичен, компютъра е стационарен. Моля дайте ми акъл какво да правя защото вече много започвам да се дразня писна ми всеки ден да преинсталирам...

Благодаря предварително!!!

Това ми подариха от БТК за това че станах техен абонат....

Здравейте, имам следния проблем от както се включих на БТК АДСЛ:

та значи работи ми Windowsa няколко часа нормално и след това зависва мишката мога да я движа по екрана но само толкоз. Преинсталирах няколко пъти вече Windowsa, но се получава същото след няколко часа а вчера няколко минути от както включих модема към компа. Обаче ако разкача модема след като вече се е появил този проблем зависването си остава дори и да рестартирам. С Windows XP съм модема е безжичен, компютъра е стационарен. Моля дайте ми акъл какво да правя защото вече много започвам да се дразня писна ми всеки ден да преинсталирам...

Благодаря предварително!!!

Това ми подариха от БТК за това че станах техен абонат....

Поработи малко без да ползваш или да си включен към модема. Ако пробема се появи пак, може да си правиш сам изводи... Ако пък няма проблем, огледай се за антивируси и анти спай програми из нет-а .. Успех !

пробвах и сложих тези:

WAN Gateway 192.168.1.1

Primary DNS 212.39.90.42

моля ви помогнете малко

а това са на ланкартите:

WINS Server:

Пробвай да не ползваш ДНС-ти на БТК (в настройките за рутера и лан картите), аз имам локална мрежа подобна на твоята пак има модем->рутер->суич, и я ползваме няколко години. Защото ти така или иначе достигаш до модема, а той модема вече са опрая, и та свързва през тез ДНС-и на БТК.

Значи в рутера за ДНС сложи Primary DNS 192.168.1.1, за секъндари остава празно.

За лан картите също само Primary DNS 192.168.123.254, за секъндари остава празно.

Един въпрос, защо не сложиш на рутера LAN IP Address 192.168.123.1

и лан картите ги почваш 192.168.123.2, 192.168.123.3, 192.168.123.4 ....

Ако го направиш така, респективно на лан картите за Gateway и Primary DNS слагаш 192.168.123.1

Пробвай това, късмет. А и ограничете си торент програмите за по максимум 50 глобален брой конекции.

Ако 14 човека пуснете да сваляте с торент, на неограничени конекции е много вероятно да сече нета.

А и след като всичко ти е конфигурирано manual, DHCP-то не ти трябва да го включваш.

Редактирано от Freeloader (преглед на промените)

Пробвай да не ползваш ДНС-ти на БТК (в настройките за рутера и лан картите), аз имам локална мрежа подобна на твоята пак има модем->рутер->суич, и я ползваме няколко години. Защото ти така или иначе достигаш до модема, а той модема вече са опрая, и та свързва през тез ДНС-и на БТК.

Значи в рутера за ДНС сложи Primary DNS 192.168.1.1, за секъндари остава празно.

За лан картите също само Primary DNS 192.168.123.254, за секъндари остава празно.

Един въпрос, защо не сложиш на рутера LAN IP Address 192.168.123.1

и лан картите ги почваш 192.168.123.2, 192.168.123.3, 192.168.123.4 ....

Ако го направиш така, респективно на лан картите за Gateway и Primary DNS слагаш 192.168.123.1

Последно - да ползва или да не позлва DNS-ите на БТК, че едно казваш, друго показваш...

И рутъра 1 и 254?

Въобще, голяма каша май.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.