Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли смисъл от подмяна на повреден компресор на климатик

Featured Replies

Здравейте, климатикът ми е марка SAMSUNG на 8 години, и не функционира поради повреда в компресора. Въпросът ми е, има ли смисъл да се поправя и да се подменя компресорът - сумата за ремонт е около 200 лева, след ремонта няма гаранция. Някой подменял ли е, колко е животът на уреда след такъв ремонт, и т.н.. Благодаря предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

за мен няма много смисъл,защото този 8 годишен климатик си ибил парите както се казва. а пък и сега ще смениш компресора после нещо друго... моя съвет е да взимаш НОВ пък те паднаха доста

не съм много компетентен нека другите да се изкажат

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Аз имам един приятел който сменя компресора.След това се видя в чудо(по негови думи).Климатика яко бръмчеше,не можеше да достигне определената температура,сам се изключваше и други такива.Накрая го разкара(на вторични).

хехе ! Предполагам че темата вече се е изчерпала като смисъл ( човека вече е решил какво да прави ) , ама страшни смешки прочетох за това как бръмчал и т.н сменения компресор ..... с тази логика може да се каже : Онзи ден ядох в едно долнопробно заведение отвратителна салата .... значи салатата е отвратително ядене ... cool.gif ...друг е въпроса , че за смяната на компресора е важно кой , как и какъв компресор слага + това гаранцията е не повече от 1 година ...така че има резон в новия климатик , ако си плащаш за всичко ......

хехе ! Предполагам че темата вече се е изчерпала като смисъл ( човека вече е решил какво да прави ) , ама страшни смешки прочетох за това как бръмчал и т.н сменения компресор ..... с тази логика може да се каже : Онзи ден ядох в едно долнопробно заведение отвратителна салата .... значи салатата е отвратително ядене ... cool.gif ...друг е въпроса , че за смяната на компресора е важно кой , как и какъв компресор слага + това гаранцията е не повече от 1 година ...така че има резон в новия климатик , ако си плащаш за всичко ......

Това за бръмченето изобщо не е смешка (вярвай ми).Друг е въпроса от самия компресор ли е,или от майстора (монтажа),,,така и не разбрахме.

Бръмченето се получава от самия компресор-т.е. или е някаква световно неизвестна марка за 10 $ , или е втора употреба-т.е. отварян и поправян, или му е малко маслото.

При висички случаи на такъв компресор трябва да се прочете какво пише в документацията-там изрично е посочено нивото на шум, което вдига-и ако е по-високо от фабрично означеното-значи имате проблем.

По темата-200 лв. за смяна на компресор не са много.Ако ти сложат хубав компресор-климатикът ти ще изкара поне още толкова години, колкото е изкарал досега без проблеми.

Ако ти сложат куча марка-ще пишеш по темите във форумите и ще псуваш :)

Риск печели-риск губи.Така е в живота.

Това за бръмченето изобщо не е смешка (вярвай ми)

Вярвам ти , и още как .... това си е жива болест .... имах в предвид , че традиционните китайски компресори Тошиба и Хитачи ( не ми говорете каква е фирмата производител , говоря кой де факто ги прави ) бяха изместени от абсолютните ментета Речи и .....оф какво още беше ...... всичко разбира се идва от ниските цени на климите - трябва ремонта да излиза по тънко от нов БЕЗ да се пипат парите на фирмите - ето това е начина - доолнопробни части и материали .... иначе какво толкова може да се развали на климатик - компресор - другото са дребни лесно заменими чаркове а медните тръби де факто не стареят особено ...

По повод какво пише за нивото на шум - тая стойност си е чисто имагинерна величина - не се мери току така и не рядко изначало си е фалшифицирана ( е за лабораторния образец може би не , ама за тези , които пристигат ТУК в БГ - cool.gif

И последно - куцо и сакато взе да "бара" климатици и да разбира от тези неща - резултата не е добър :)

И аз бих ти предложил, ако имаш възможност, да отделиш средства за нов климатик. А това, че им паднали цените...да, на такива дето горят като духалките и само на пластмаси са климатици да. Пък и досега не съм видял такова нещо - евино и хубаво (може би изключение прави биричката :) ). Аз лично залагам на японска техника във всичко и досега не съм имал главоболия. При това ще спечелиш от неприлично ниския разход на електроенергия и шум от рода на 18-24 dB.

Аз лично залагам на японска техник

кофти тръпката е , че тук , в нашата мила Родина няма японски стоки , които де факто и де юре да са правени от японци ..... .всичко е китайна - майна ..... което не пречи да има и качествени стоки тук- там ама рядко ..... а и ако се купува всеки път хубави скъпи кллиматици , човек трябва да има доста добър стандарт..... така че..... всеки си решава......

кофти тръпката е , че тук , в нашата мила Родина няма японски стоки , които де факто и де юре да са правени от японци ..... .всичко е китайна - майна ..... което не пречи да има и качествени стоки тук- там ама рядко ..... а и ако се купува всеки път хубави скъпи кллиматици , човек трябва да има доста добър стандарт..... така че..... всеки си решава......

има японски климатици ,но са към 2000лв

аз преди 4 години за 700лв си взех втора употреба японски климатик и си личеше ,че е японски не само по-лепенките ами и по това че работи на 110v както в япония,та въпросния климатик не е мръднал от тогава Митсубиши е :)

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Защо не благодаря??? В Япония това си е стандарта. Иначе, да, всичко е "мейд ин чайна". Но това далеч не значи, че не е качествено. Японските заводи са съсредоточени в една..нека го наречем "ивица" и стандарта на производството е много висок. А относно волтажа на климатика, квалитетните фирми знаят откъде да купуват трафове. Иначе и аз съм бил свидетел на калпав монтаж в добавка с подобие на трансформатор, който ти сваля бушона за секунди. Лично аз досега съм нямал такъв проблем при нито 1 монтаж и за четири години нямаме нито една сериозна повреда...с малко изключение - директен удар от гръмотевица върху климатика. Но тъй като е китайски боклук изгоря само защитата на инвертора която струваше умопомрачаващите..... 28 стотинки cool.gif Обаче телевизора на хората си отиде :P Но всичко опира до средства. Ако можеш да заделиш 1000-2000лв добре. Ако не, можещ да се насочиш към японец 2ра ръка :P Успех!

Защо не благодаря???

Тънкия момент в случая не е японец , нито 110В а втората употреба - на нея не благодаря..... а 110 просто е допълнение - ако поискаш да си смениш нещо с ново - няма начин , ще ти дадат пак някое извадено от скрапа ..... ето на това пак ....репликата от по горе .... cool.gif Аз не отричам , че има много 2 ра ръка , загробили по няколко чисто нови китаеца , ама съм бил и свидетел на също толкова създавали ядове от 1 вия си ден на новото място ...... сваляне , смяна на цяло тяло , че е по лесно , ровене и добри запознанства с техниците - почти роднини ти стават cool.gif А бе всеки се спасява поединично - това е !

Успех cool.gif

Компресора бръмчи и климатика не работи ефективно когато е изтекла част от фреона. Обикновено става с течение на годините или при некачествен монтаж. Оправя се с просто допълване от специалисти, които знаят за какво става дума - за 10 - 15 мин работа е.

А тези японските не са за 110, а за 100V. Никой не го знае, а и нашия стандарт от поне няколко години не е 220, а 230V. При така събраните отклонения работят с по-голямо от допустимия толеранс и претоварване на компресор и електроника.

Към питащия - да ти сменят компресора, новите имат гаранция. Ако не ти дават вероятно ти слагат втора употреба.

Към питащия - да ти сменят компресора, новите имат гаранция. Ако не ти дават вероятно ти слагат втора употреба.

Ами гаранцията която дават е 1 година .. има разлика до 3 ..... а ако успея да НЕ ти дадат - по добре за майстора , няма да се разправят с тебе при никой случай безплатно cool.gif ..... това е тънкия момент , а иначе може да ти слагат и нова част ....

лооол много мнения, работи, китайци, японци къде навлезнахте между нациите :)

За климатика: няма смисъл да го оправяш... климатик на 8 години.. компресора ще е някой супер стар модел, който вече не се произвежда и най-вероятно ще ти го сменят с подобен нов... но на една кола ако и сложиш нов двигател няма да стане като нова нали... :) затова събери си още някой лев и си купи един нов, а този твоя ако можеш го продай някъде ако става за резервни части в някой сервиз... това е моят съвет :)

но на една кола ако и сложиш нов двигател няма да стане като нова нали...

оффтопик : Ти драги явно никак не вярваш , че старите неща са направени повече ремонтнопригодни и че всяка нова технология е една леко забравена стара , на която и е дошло времето и са я забърсали от прахта :laughing5:

Има разбира се.Сега вече не ги правят както преди време.Сменяй компресора ако електрониката е в ред (едва ли ще е като стария,но все е файда).

Абеее новото си е ново... старото разбирам да се отремонтира ама климатика е на 8 години... от 8 години насам климатиците са еволюирали поне 3-4 пъти... както и да е... човека иска мнения това е моето мнение... изказвам го и толкова... той да си прецени какво да прави никой не задължавам да е съгласен с моето мнение cool.gif

от 8 години насам климатиците са еволюирали поне 3-4 пъти.

ами да , ама това не винаги е в правилната посока ...... както вече споменах , поради всеобщото поевтиняване на климатиците , се "наложи" да се правят все по орязани климатици - по малко материали , по евтини такива , по калпава изработка ..... не че важи за всички фирми , ама за повечето .... та..... какво да кажа ..... не отричам новото , ама човек трябва да си отваря очите ....

ами да , ама това не винаги е в правилната посока ...... както вече споменах , поради всеобщото поевтиняване на климатиците , се "наложи" да се правят все по орязани климатици - по малко материали , по евтини такива , по калпава изработка ..... не че важи за всички фирми , ама за повечето .... та..... какво да кажа ..... не отричам новото , ама човек трябва да си отваря очите ....

Да, по принцип си заслужава ремонта на маркови (скъпи) машинки, направени от водещ производител с качествени материали и заложен голям ресурс. След оглед от специалист се приценява дали има смисъл от ремонт. Мое мнение е, че за Самсунг трябва внимателен оглед (тест) на целия климатик и тогава да се сменя. Ако беше Мицубиши или Панасоник почти веднага бих казал нов компресор но случаят не е такъв.

• 10 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

200 лв е много съмнителна цена за смяна на компресор,а на самсунзите няма никакъв смисъл да има сменяш компресор,направо го хвърляй.

• 10 години по-късно...

200 лв за сваляне, ремонт и качване ми се струва средна цена, зависи от сложността предимно. Цената за ремонт на компресор за климатик за кола също е приблизително толкова.

Редактирано от Филипов
Премахната реклама и ненужен цитат от тема на 12 години (преглед на промените)

Не зная какво ти се струва, но си отговорил на питане зададено преди 12 години.

Според теб  - дали човека е намерил решение или още чака????

А 200лв. за смяна на компресора включая цената на самият компресор е просто подарък.

Само компресора е поне толкова.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.