Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Съновник.Тълкуване и поръчване на сънища, видения, суеверия и истина


Препоръчан отговор

Здравейте Снощи за пореден път санувах сън който беше продължение на предишни сънища със същите участващи хора просто все едно е друг живот та затова ви питам дали и вие имате такива сънища който никога няма да забравите не говоря за някой кошмар а сън който ви е разтарсил и сте се сабудили и се чудите какво е станало вир вода сте мокри в леглото и се чудите каде сте ... В сънят общо взето става на въпрос че сам женен за една позната и все едно жиевеем в някакъв измислен свят ядем разхождаме се правим секс обичаме се караме се луда работа Незнам дали това е плод на шантавият ми мозък или подсъзнателно ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам всеки в определен период от живота си е имал подобни (истински) сънища.Лично за мен те са знакови.А вече какво означава конкретно твоя не мога да кажа.Зависи от коя страна го погледнеш от страната на психологията или от страната на съновниците,ако се интересуваш по скоро от второто ето и един линк за съновник Надявам се да ти помогне да си отговориш на поне част от въпросите които си задаваш.Успех и по малко терзания Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато сънувам обикновено сънищата ми са страшно шантави. И ги забравям до два-три часа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не знам какво значи твоя сън,но всяко нещо е продиктувано от подсъзнанието ни,дори и да не сме го мислили никога.Аз например много често сънувам,че вървя по някаква гара и изведнъж краката ми се подкосяват,падам и повече не мога да проходя или пък,че падам от висока сграда и точно преди да падна се събуждам.Но винаги след тези сънища се чувствам много кофти.Явно сънуваме такива сънища,когато през деня ни се случват кофти неща,но това е мое мнение и не съм убедена дали съм права.Айде успех в бъдещите ти сънища. :bye: :bye: :bye:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По темата: Рядко помня сънища. Но определено има такива, които няма да забравя. Имало е сънища, които като съм се събудил, не съм знаел дали са спомен или сън... Имало е случаи няколко дена да не знам нещо случило ли се е или съм го сънувал. А имам и сън, който периодично се повтаря. Но един от най-страшните ми кошмари, след който наистина не знаех къде съм, беше абсолютно статичен. По-скоро все едно разглеждаш снимки.... снимки на едно и също място... всичките сиви и пусти... И всяка следваща по-сива от предишната... и само чувства - целия сън е не действия а чувства.... А иначе често се будя от усещането че падам, понякога се стряскам на сън именно от някакви такива усещания... понекога се будя, целия мокър, както се беше изразил duvi, и дори не знам какво съм сънувал и защо съм се събудил ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По темата:

Рядко помня сънища. Но определено има такива, които няма да забравя. Имало е сънища, които като съм се събудил, не съм знаел дали са спомен или сън... Имало е случаи няколко дена да не знам нещо случило ли се е или съм го сънувал. А имам и сън, който периодично се повтаря.

А иначе често се будя от усещането че падам, понякога се стряскам на сън именно от някакви такива усещания... понекога се будя, целия мокър, както се беше изразил duvi,  и дори не знам какво съм сънувал и защо съм се събудил :)

<{POST_SNAPBACK}>

DarkLight, Сънищата представляват, спомени дори и много далечни, който по незнайна причина и без повод се връщат в даден момент, също така желания или мисли, или нещо което силно те е впечатливо, или просто интерпретации на мозъка. В случайте който незнаеш дали нещо си сънувал или действително се е случвало/ при мен също става често/- това се наричаше "Дежаву" т.е в превод от френски повторение-мисля. Та може да ти се е случило нещо преди 4 години и пак да ти се случи сега, тогава просто ти се струва познато, но понеже не е нещо важно, не си го запомнил и се колебаеш дали си го сънувал или се е случило:ph34r:. Сънищата който се повтарят често, доколкото знам от майка ми се тълкуват, като нещо важно което можеби пропускаш или не разбираш, че става. Затова е много важно да преразгледаш съня си и да се опиташ да разбереш какво ти подсказва. Това може също да значи грешка която повтаряш и повтаряш... А съня с падането не е много хубав, като тълкуване може да се сравни и с падане в живота, по един или др. начин, зависи от колко високо падаш, ако падаш от ниско, ще е само разочарование.

*

Сънят който никога няма да забравя беше, сънувах преди шест години- там някъде. Точно беше починала певицата Румяна(лека и пръст), а аз бях в инфекциозна болница с двойна бронхо-пневмония, лекарите системно сменяха антибиотиците и лекарствата който ми биеха или даваха, но неуспешно. Чесно казано си бях пътник... От високата температура, незнаех кога сънувам и кога е не спя обикновенно, но явно от напрежението и от унеса постоянно сънувах, повечето пъти не помнех. Една вечер обаче си спомням съня си точно. Сънувах, че стоя до една река, под някакъв мост който беше в лилаво и беше каменен(от тези който са се строяли на времето, от камъни който са се вадили от реките). Бях гола доколкото си спомням и ми беше студено, от др. страна на реката беше Румяна и ми обесняваше, че камъчетата посредата на реката са розови и бледо зелени, тръгнах да ги гледам, но когато си потопих крака в реката ми стана още по-студено и се отдръпнах. Събудих се, защото ми бяха сложили лед подмишниците. След 3 дена ме изписаха.

Редактирано от Romantichkata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера сънувах два съня: 1. Подпалил съм Витоша с угарката от фаса си и огъня е изгорил не само дърветата, но и почвата, а пък вали проливен дъжд и водата се стича от камънаците във Витоша право към София. 2. Отиваме към Пловдив, защото са отворили линията, а тя води до Амбър, където ние отиваме. Но Ерик е затворил линията към Амбър, затова отиваме до Варна. Това са двата най-шантави съня, които някога съм сънувал.

Редактирано от PenguinX (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много сънувам. Понякой път странни неща, но има и доста реални сякаш живееш втори живот.

Спомням си най потресващия си сън Публикувано изображение и никога няма да го забравя!

Беше тъжен за съжаление и неприатен Публикувано изображение

Бях на седем години и дядо ми беше заминал на почивка в Нареченски бани, не исках да ходи защото бях много привързана към него, пък и беше празник. Беше зима, даже нова година прекара там!

Значи на 02.01.1990г. сънувах неприятен сън, не искам да го разказвам с подробности защото все още ми е неприятно, но сънувах че дядо ми е починал Публикувано изображение , съня ми беше с такъв смисъл т.е такива малки подробности си спомням от него ужасно е ...

Събудих се и легнах при баба ми защото много се исплаших и не можех да заспя. На другия ден към обед мисля беше 12 часа, разказах й съня си бяхме само с нея двете, каза че е страшен и е лошо, че съм сънувала такива неща!

След два часа получихме телеграма, че дядо ми е починал.

:ph34r: Мир на праха му!

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Случаят, който най-много ме изуми е всъщност преживян от една приятелка. Разказа ми как една вечер е сънувала, че е на едно определено място с човек, който не е виждала отдавна. На следващия ден отишла там и той дошъл след малко с думите "Сънувах те и знаех, че ще те намеря тук"! Това не мога да си го обясня. :ph34r:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-шантавия сън, който съм имал беше анимация. Аз и всичко около мен, което се случваше беше рисувано. Когато се събудих действителността не ми се видя като истинска..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Romantichkata, Не става дума за нещо, което го виждаш и сякаш ти се случва за втори път (dejavu) А за нещо което помниш, но не знаеш дали се е случило наистина. Дали е спомен от сън или от реалност

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Romantichkata,

Не става дума за нещо, което го виждаш и сякаш ти се случва за втори път (dejavu)

А за нещо което помниш, но не знаеш дали се е случило наистина. Дали е спомен от сън или от реалност

<{POST_SNAPBACK}>

Ми това имах предвид DarkLight, проблемът или е в моито изразяване, или в твоето възприемане:ph34r:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би просто аз бъркам дефиницията на deja vu ;-)

Както и да е, важното е че се разбрахме

<{POST_SNAPBACK}>

Нищо не бъркаш :ph34r: понятието не пасва в случая ти - дежаву е когато имаш чувството, че вече си преживял нещо (повторение, да! не е същото като описаното от теб и Romantichkata). Обясняват го като липса на промеждутък между мисълта и реализацията (реалността) и тогава ти се струва, че действително си видял нещо преди, а сега го виждаш пак. Въпреки че други го свързват с несъзнателни спомени от миналото, които се връщат при вида на предмет или човек, но съм по-склонна да приема първото обяснение - често ми се случва.

Относно сънищата - имам такива, които ме навеждат на мисълта, че в главата си имам нещо като видеотека и пускам в повечето случаи, каквото ми се гледа (мислиш си за нещо преди да заспиш и мозъкът го подема), понякога обаче пускам касети, които много пъти вече съм гледала - имам 2 или 3 такива, а понякога избира някой друг вместо мен (когато умът ми е натоварен с проблемчета и не възприема това, което му подавам). Преди много падах в пропастти, особено около заспиването точно, но отдавна не ми се е случвало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не бъркаш :ph34r: понятието не пасва в случая ти - дежаву е когато имаш чувството, че вече си преживял нещо (повторение, да! не е същото като описаното от теб и Romantichkata). Обясняват го като липса на промеждутък между мисълта и реализацията (реалността) и тогава ти се струва, че действително си видял нещо преди, а сега го виждаш пак. Въпреки че други го свързват с несъзнателни спомени от миналото, които се връщат при вида на предмет или човек, но съм по-склонна да приема първото обяснение - често ми се случва.

<{POST_SNAPBACK}>

Значи аз бъркам, ма пак ми се струва, че не. Като добро дете, ще хвана да питам мама:)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и аз не съм сагласна с теб Romantichkata 1 неможем да знаем найстина какво точно представлява съня [мойте странни сънища не мисля ,че ваобще са свързани с нещо реално...просто защото са шантави..но както и да е] 2 за deja vu - то момичето,което ти обясни е напълно право нз за другото, но значението на израза deja vu е точно този :)

Редактирано от FeyGirl (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Та дежаву е нещо, което имаш чувството, че ти е познато от някъде, че си го срещал и друг път - че си изпадал в същата ситуация и преди:angry: За сънищата. Преди време четох, че сънуваш най-накрая-като заспиш мионаваш през няколко етапа. Трябва тялотот ти напълно да е починало, за да сънуваш. На друго място четох пък, че всеки сънува само, че в повечето случаи, забравят съня си. Преди ми се случваше често, когато съм леко задрямала - тъкмо съм заспала и сънувам,че терасата ни се чупи и падам долу. Побиват ме тръпки винаги и се събуждам. Някои мои сънища са много странни, които не могат да се случат - примерно някви извънземнни и т.н. Напоследък спя по 10 часа някъде - и сънищата ми обикновенно са свързани с хора, които са ми добре познати, или пък сънищата ми са свързани с това, което съм мислила. В доста от случаите са с лош край. След тези сънища винаги се събуждам изморена - все едно не съм спала изобщо... Случвало ми се е да сънувам неща, които по-късно ми се случват. Някога се чудя дали нещо се е случило, или съм сънувала. Сънищата са сложни неща...Имах една приятелка дето редовно сънува нещо и след известно време се случва по същия начин. Явяваше се нещо като гадателка за себе си:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

и аз не съм сагласна с теб Romantichkata

1 неможем да знаем найстина какво точно представлява съня [мойте странни сънища не мисля ,че ваобще са свързани с нещо реално...просто защото са шантави..но както и да е]

2 за deja vu - то момичето,което ти обясни е напълно право нз за другото, но значението на израза deja vu е точно този :)

<{POST_SNAPBACK}>

Аз това написах, че значи повторение на случка, която или ти се е случила или си сънувал. Колкото до сънищата, това съм го чела, та даже съм го учила, а и го вярвам. Моето мнение е това, аз си го поддържам.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж сънувах (незнам дали беше сън), че летя във моята стая. Бях се вдигнала във въздуха, малко под тавана на стаята. Беше съвсем като реалност, но когато осъзнах, че съм във въздуха и че летя, изведнъж се отзовах в леглото. На другия ден не знаех сън ли е било или не.... Но знам, че в Тибет има монаси, който като направят 1 крачка изминават огромни разстояния. Така те не тичат, а летят. Затова си мисля, че моят сън може би е бил реалност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма безмислен сън!Колкото и безмислен да изглежда на пръв поглед всеки сън означава нещо,просто трябва да се нучим да ги тълкуваме!Всяко нещо в един сън означава нещо!Малко съм си падам по окултните науки и за това съм ги чувал тези работи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ето погледнете тук! има много интересни съвети преди сън :)

Относто сънищата бях чела някъде, че всеки сънува, но просто някои не си го спомнят. Вярно е, защото е имало случаи, когато веднага като се събудя помня всичко, а точно след 10 минути вече половината ми е изчезнало нанякъде. Аз по принцип рядко помня сънищата си.. /за съжаление/ Публикувано изображение В момента си спомням за два, но те са доста гаднички (или поне усещането на сутринта беше отвратително). Единия го сънувах мнооого отдавна, когато бях малка. Бяхме с майка ми в нещо като завод, а около нас имаше пропаст. Имаше и някакъв човек, който искаше да ни убие и доколкото си спомням майка ми умря (да чукам на дърво!!). Няма да ви казвам как като се събудих имах чувството, че всичко се е случило наистина и колко съм плакала после..

Също така много често сънувах по едно време (също като DaSufferer), че терасата пропада и аз падам от много високо -- а всъщност живея на 2-рия етаж.

И на мен ми се е случвало да сънувам някакъв сън и на следващата вечер, или след няколко дена да сънувам продължение. Дори последния път беше съвсем наскоро.

Сънувала съм заради различни работи -- ако цял ден си мисля за нещо, ако ме е страх от друго, сънувала съм неща, които по-късно са се сбъдвали и такива, които нямат никакъв смисъл на пръв поглед. Но аз лично мисля сънищата ни загатват за нещо и трябва да се научим да ги тълкуваме, защото могат да си от голяма помощ :angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mдам това с дежаву-то ми е много странно случва ми се доста често както си седя и става нещо да знам че и преди е ставало знам какво следва и какво ще стане много е яко много пъти съм се опитвал да променя нещата например влизам в заведение сядам и съм сигурен че и преди съм бил тук същите хора са тук всичко е еднакво знам какво ще стане знам кога ще дойде сервитьорката и знам какво ще поръчам но с мойто негодувание правя наопаки и си поръчвам нещо съвсем друго по този начин променям нещата за себеси и имам чувството че става по добре от това което е трябвало да стане незнам тази тема е доста обширна и може да се пише много по нея п.п снощи пак санувах съня с познатата вече почва да ми става интересно луда работа :angry:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сънищата са ми една от най-интересните теми. Често съм се чудил какво означават, какво ги предизвиква, имат ли изобщо някакъв смисъл и т.н., но досега така и не съм си извадил някакво категорично заключение. И все пак най-вероятно ми се струва да са плод на впечатленията ни от деня, просто мисли и образи, които мозъка създава подсъзнателно докато спим. Аз самият сънувам много често, почти всеки път (става дума за сънища, които помня) и вече не мога да се изненадам от нищо. Имал съм и шантави, и реални, всякакви... Но най-ми е странно когато сънувам нещо, събуждам се и го помня до най-малката подробност. После се случва нещо, което ме разсейва за миг и в следващия момент от съня не е останала и следа. Само е останал спомена, че съм сънувал нещо. Това просто не мога да си го обясня. А, и още нещо, което ми е много странно. Случвало ми се е да сънувам някаква житейска ситуация, със хора, които познавам в съня си много добре, знаеме се от години, приятели сме, абе близки хора, а като се събудя, осъзнавам, че изобщо не ги познавам и никога не съм ги срещал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване