Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Да украсим храната с храна


Препоръчан отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Шефче, ще ни обявят за най-големите члевоугодници ми се струва. Публикувано изображение

Цветенцата от краставици съм ги правила, но понеже нямам специалните им ножове, ползвах обикновен. Трябва да кажа, че пак стават. Е, аз не съм майсторка, но ги докарах долу-горе... Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ме обявяват за каквато щАт. Това са красоти, неземни и ако някой си не иска да ги види, то ние сме длъжни да ги покажем. Това си е изкуство, честна дума. :) И аз обичам страшно много да правя такива неща и въобще да си се въртя из кухнята, но тези украси - далеч немога да достигна Публикувано изображение

Един чифт обещета и за мен, моля ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Автор на снимката : radost.1955 (Гответе с мен)

И още няколко:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

коя ли домакиня има време да украсява. това е работа за кетъринг, на тях им се плаща за това. на мен ми отнема по два часа на ден да беля , мия , клъцкам и готвя у дома, ако тръгна и да украсявам , поцял ден трябва да вися в куяхнята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

E, тук не става въпрос да украсяваш всеки ден, особено пък ако и нямаш време. А и повечето от нещата, които са публикувани в тази тема надали някоя домакиня ще може да се справи с тяхната направа, но нали радват окото - поне моето. :headphones:

Лично аз пък предпочитам да декорирам, отколкото да кълцам, така че идеи за някои поводи винаги са ми добре дошли.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

коя ли домакиня има време да украсява. това е работа за кетъринг, на тях им се плаща за това.

на мен ми отнема по два часа на ден да беля , мия , клъцкам и готвя у дома, ако тръгна и да украсявам , поцял ден трябва да вися в куяхнята.

Има и то доста...аз винаги гледам ястието да е поднесено красиво.Щом съм намерила време да готвя,значи съм намерила време и за украса :rolleyes:

Друго е да си хапнеш нещо украсено и направено с желание :)

Колкото до стоенето цял ден в кухнията - може да направиш някоя по лесна украса.По нагоре в темата бях дала линк за това как се прави розичка от домат и други подобни..което като погледнеш не отнема много време и се прави доста бързичко :)

Мишле от репичка

1. Изберете кръгла репичка с дълга опашка. Отрежете листата, като оставите част от тях при основата.

2. Отрежете парче от репичката, за да се оформи основата. От друга репичка отрежете парче със същия диаметър - това ще са ушите на мишлето.

3. Отрежете два процепа отгоре на главата и поставете отрязаните кръгчета за уши. За очи набодете две карамфилчета и мишлето е готово.

Източник

Редактирано от kal (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това може да се направи от извара

Публикувано изображение

Сандвич светофар Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е, права си за жълтъка, Иве, но явно са нямали яйца, а само млечна майонеза.

Публикувано изображение

На тази кошница и рецептата й имам, но още не мога да се наканя да я спретна.

Приготвяне на кошничката

Огнеупорна купичка се намазва с мазнина и се поръсва с брашно от външната страна. Малка топка хлебно тесто се разточва на тънка кора. С къдраво ножче се нарязват тънки лентички, които се нареждат върху намаслената купичка като решетка или по ваша фантазия. Нарежете с формички цветенца или сърчица и украсете кошничката. Намажете с яйце и изпечете кошничката в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.

Мисля обаче, че хлебното тесто не трябва да с мая, защото се съмнявам, че ще може да запази зиг-загообразната линия.

Редактирано от fedora (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На тази кошница и рецептата й имам, но още не мога да се наканя да я спретна.

Като каза кошница се сетих за това нещо:

Рецептата тук.Не е нищо сложно,но поднесено много хубаво.

Как се прави кошницата от снимката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам тези неща напълно разбирам какво е имал предвид този, който е казал: "Всичко хубаво е или аморално, или води до напълняване!"...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Тези торти... произведение на изкуството на миниатюрата са.. Много са красиви и странни..

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване