Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безплатен лицензиран софтуер

Featured Replies

Hasleo Disk Clone Professional -доживотен лиценз

2025-06-12_12-47.png

Изтеглете програмата  и активирайте с този код  K9473TNA-HZ25NQ58-E62JS9R4-RDNBAS5N-J2LXWDQM-T2PT9PWC

Подробности: Comss.ru

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 625,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Скоро идват Нова година и Коледа, а с тях и времето за подаръци! Компанията AOMEI, заедно със своите партньори, подготви грандиозна промоция, разпространявайки 22 полезни програми абсолютно безп

• CyberLink PhotoDirector 6 Deluxe И едно видео, в което се показва една от възможностите, заради която си инсталирах този софтуер.  

• Подаръци от AOMEI: https://www.aomeitech.com/partners/biggest-christmas-carnival-giveaway.html   Soft Organizer Pro 9.20 https://tunecom.ru/licenses/127-soft-organizer-pro-besplatna

Публикувани изображения

• 2 месеца по-късно...

Не си падам по такъв софтуер но зна че много хора си падат, та в момента гледам има Wisecare с доживотен лиценз https://sharewareonsale.com/s/free-wise-care-365-pro-39-95-value
Остват 4 дни и 13 минути от момента на пускане на пост
а.

преди 1 час, Bubbles написа:

Не си падам по такъв софтуер но зна че много хора си падат, та в момента гледам има Wisecare с доживотен лиценз https://sharewareonsale.com/s/free-wise-care-365-pro-39-95-value
Остват 4 дни и 13 минути от момента на пускане на пост
а.

Бре сега видях че тази програма имала и system tuneup.:D

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Тошко ще му се зарадва. Преди май я ползваше. Ама той сигурно си има лиценз де.

Не съм спирал ползването безплатно  на тази си любимка от Китай.    Реално  на практика всички лицензи са преодолими.     Не са достатъчно добре защитени.   

Wise Care 365 PRO   версия  7.2.7.706  с фикснат пожизнен лиценз е при руснаците тук       https://www.comss.ru/page.php?id=5230       Тази хубава   програма от доста години все е в промоция.   

преди 1 час, attj написа:

Wise Care 365 PRO   версия  7.2.7.706  с фикснат пожизнен лиценз е при руснаците тук       https://www.comss.ru/page.php?id=5230       Тази хубава   програма от доста години все е в промоция.   

"Пожизнен", но ако не се обновява.

image.png.3e4fe30324674839bd0f3fca9c3b4914.png

преди 7 минути, Rudy M. написа:

Тоест - кракнат :mad:  .

От 2009 година на  XP  при мен все още работи като фиксната тази програма   https://techno360.in/free-100-years-defensewall-hips-2-56-license/

преди 14 минути, Rudy M. написа:

Тоест - кракнат :mad:  .

Искаш да кажеш,че всички промоции са с кракнати версии?

преди 12 минути, attj написа:

От 2009 година на  XP  при мен все още работи като фиксната тази програма   https://techno360.in/free-100-years-defensewall-hips-2-56-license/

Аз пък така от няколко години ползвам "лицензиран" Lightroom, безплатно, на промоция от руски сайт. Само дето не смея да го свържа към Интернет, щото почва да пищи. 

И тия "промоции", дето ги пускаш, са същата работа. Руснаците са майстори в кракването.

Истинска промоция е, ако е пусната от официалния автор на софтуера, в сайта им. Случва се, аз така имам лицензиран Capture 1 , версия за Sony. 

преди 4 минути, Proshark написа:

Искаш да кажеш,че всички промоции са с кракнати версии?

Тези, които теглите от руски сайтове - да! Щом е само за една версия, не са налични обновявания, нямаш право на техническа поддръжка - ясна е работата. 

Сега е редно да се разясни разликата между фикснати и кракнати версии.    Второто е пиратско мероприятие и често е с добавен вредоносен код - тоест с буби.    Първото е на ръба на законите и няма добавки.

Няма такова нещо "на ръба на закона". Всеки създаден софтуер е собственик на компанията, която го е създала (или в редки случаи - на един програмист), и само собственикът има право да определя под какъв лиценз ще се ползва тя. И само собственикът може да раздава лицензи. 

Много ясно, че след като оригиналната програма изисква ключ, за да бъде легализирана, а ти си намерил отнякъде копие, което не иска легализация - някой го е модифицирал за целта. И не е задължително да е вкаран зловреден код в него. 

При фикснатите липсва необходимост от ключ-сериал за да работят.    Космонафтите като цяло са с  рейтинг на сериозен руски сайт за софтуер.   Понякога пускат фикснати версии на разни програми.   Спират да работят -  когато се объркаш да разрешиш ъпдейт.  

преди 1 час, Rudy M. написа:

Истинска промоция е, ако е пусната от официалния автор на софтуера, в сайта им.

Тук малко не съм съгласен! Софтуер/лиценз може да се продава от автора или от упълномощен от автора със съответния договор риселър/търговец. 

преди 44 минути, attj написа:

При фикснатите липсва необходимост от ключ-сериал за да работят.    Космонафтите като цяло са с  рейтинг на сериозен руски сайт за софтуер.   Понякога пускат фикснати версии на разни програми.   Спират да работят -  когато се объркаш да разрешиш ъпдейт.  

След като не долавям признаци на мисловна дейност в това, което пишеш, спирам да се опитвам да ти обяснявам каквото и да е. Няма смисъл. Ти просто си пееш песничката. 

преди 55 минути, Rudy M. написа:

Няма такова нещо "на ръба на закона". Всеки създаден софтуер е собственик на компанията, която го е създала (или в редки случаи - на един програмист), и само собственикът има право да определя под какъв лиценз ще се ползва тя. И само собственикът може да раздава лицензи. 

Много ясно, че след като оригиналната програма изисква ключ, за да бъде легализирана, а ти си намерил отнякъде копие, което не иска легализация - някой го е модифицирал за целта. И не е задължително да е вкаран зловреден код в него. 

А не ти ли е идвало наум,че създателя на програмата може да е разрешил подобно разпространение с цел реклама примерно...Значи според теб,само в руските сайтове са кракнати,пачнати програмите...Намирисва ми на политическа пропаганда....

преди 1 минута, цър-вул написа:

Софтуер/лиценз може да се продава от автора или от упълномощен от автора със съответния договор риселър/търговец. 

Прав си, приех, че това се подразбира. 

Ама никъде не виждам comms.ru да са упълномощени. 

Е, всеки договор ли да публикуват? Освен това не са неизвестен ресурс, а все пак са сайт с авторитет.

Производителите отпускат брой лицензи с рекламна цел...

преди 1 час, Rudy M. написа:

Прав си, приех, че това се подразбира. 

Ама никъде не виждам comms.ru да са упълномощени. 

Comss.ru не е warez сайт. Щом е там би трябвало да имат договорка със разработчиците. А това, че е с доживотен лиценз, не означава непременно, че е кракнат/нелегален. Масово преди години повечето разработчици предлагаха доживотен лиценз. Но лека по-лека го направиха на абонаментен план (по тактиките на Adobe) и ми се струва, че така отново ще накарат потребителите да ползват нелегални репакове. И аз съм фен на легитимния софтуер, но понякога алчността не води до нищо добро.

А иначе повечето сайтове предлагат подобни промоции. Не вярвам да е нелегално и без знанието/разрешението на разработчиците - sharewareonsale, giveawayoftheday, BitsDuJour и т.н. Иначе проблема със сивата зона си го има. И да, има сива зона. Масово има легитимни реселъри на игри, но има и такива, които са яко съмнителни. Няма да споменавам кои са. Същото и с ключовете за Win или Office за 15-20$ пък били те и OEM. Или пък инструменти като MAS, нищо, че е в github, който е собственост на MS... Аз лично предпочитам легитимни източници, но това не значи, че не дебна за промоции. Това според мен е идеалния баланс. Хем автора получава нещо, хем домашния потребител не се охарчва за нещо, което може и да не ползва с комерсиална цел, а чиста проба забавление. Вече за бизнес лицензите е друга бира. Но за домашните съм по-склонен да бъда по-толерантен в рамките на правилата разбира се.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

никъде не виждам comms.ru да са упълномощени. 

Не са кракери.   Да обясниш нещо, което не ти е ясно ,  си е мисия невъзможна.   Има и други подобни сайтове в света. 

преди 10 часа, Rudy M. написа:

Тези, които теглите от руски сайтове - да! Щом е само за една версия, не са налични обновявания, нямаш право на техническа поддръжка - ясна е работата. 

Една камара глупости!

При промоциите от "giveawayoftheday" например важат същите ограничения.

Hard Disk Sentinel 6.20 (Standard Edition).  Още една фиксната версия на отлична програма от руския сайт -  тя също ми е многогодишна любимка  и понякога  е в подобни промоции         https://www.comss.ru/page.php?id=4446

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.