Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подслушване на трафик

Featured Replies

Здравейте! От доста време насам има едни мастии, които ми следят нет трафика - какви сайтове посещавам, какво пиша там, в кои чатове влизам и т.н. Познати и приятели ме насочиха към добрия антивирусен и антишпионски софтуер, с чиято помощ да премахна разните там key-loggers, malware и т.н. Направих и безброй пъти преинсталации на Уиндоус. Крадат ми електронната поща, продължават да ме следят. Не мога да водя нормален социален живот, защото се ровят в подробностите за всичко, за което се сети човек. Запознат с тези неща човек ми каза, че ако това не е админа, то значи може да се направи от човек със sniffer, а тази програма не изисква кой знае какво, за да следиш и прехващаш пакети инфо в една мрежа. Знам, че лайняните ми съседи ми правят тези номера и ми висят като говно от г*за без никакво извинение. Свързано е с бивши лайняни работодатели - Айгер инженеринг - пловдив и срока, в който имам правото да се наричам специалист логистика. Подиграват се вече 3 години с мен и не ме оставят да си намеря работа в областта, просто защото всичко е свързано с пари и независимост. Как да открия следи от наблюдението на тези мастии и как да се прекрати тази помия?

Наясно съм, че сменя ли провайдера, се започва наново и няма да спрат да ме следят! Как мога да се защитя срещу лайняните чудовища?

попаднеш ли на мастии, плюй и отминавай!

Приятел, теб те спасява само LINUX!

Махни го Уйндоуса и премини примерно на UBUNTU! Само така ще можеш да дишаш спокойно...Това е, слагай Линукса и почвай да го учиш, друго спасение няма!

Аз наскоро разговарях с един колега от ТУ завърши КСТ и сега кара магистратура в София...Та, с него се заприказвахме за сигурност и защита на PC, и човека си каза, че щом е Уйндоус, спасение няма, особено когато е целенасочено, както е в твоя случай!

Така че, ти си решаваш!

Махни го Уйндоуса и премини примерно на UBUNTU! Само така ще можеш да дишаш спокойно...Това е, слагай Линукса и почвай да го учиш, друго спасение няма!

Аз наскоро разговарях с един колега от ТУ завърши КСТ и сега кара магистратура в София...Та, с него се заприказвахме за сигурност и защита на PC, и човека си каза, че щом е Уйндоус, спасение няма, особено когато е целенасочено, както е в твоя случай!

Така че, ти си решаваш!

А за по-параноичните и live СД в флашка за личните файлове :-)

• 3 седмици по-късно...

Така че, ти си решаваш!

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Ако е през мрежата и е закачен през хъб и линукс няма да му помогне.

Ако са ти сложили едно sniffer-че само суич може да те спаси...

...или друго - сложи си едно рутерче и от страна на доставчика ти да ти дадат една pppoe със certificate, да видим дали ще може съседа ти да те нюха повече, ама да не забравиш да си смениш всички пароли наведнъж (в рамките на 10-на - 20-на мин) в ранните часове (дори е хубаво да си ги смениш в някой комп. клуб, а после още веднъж за всеки случай....

А! И още - не си публикувай паролката на рутерчето, нито я оставяй дефолтска. ;)

А за гъ*те - прав си - то цялата държава е такава....

Що се отнася до флашката - зависи от файловете - ако са бази като тази или на моя сървер - малко трудно ше ги заварди на флашка..... 3 GB е еднодневния backup в tar.bz2 формат. Правят се на 2 дена - смятай! Вярно е че е поокопано, ама все пак....

С уважение: Ники Савчев

Редактирано от savchev (преглед на промените)

Мой познат имаше подобен слуай

Прегледай кои портове са ти отворени...

Ако видиш нещо необичайно като портове от сорта на 12345 и т.н. ги затвори

Иначе ще е най добре да се обърнеш към съответните служби за професионална помощ

не се опитвай да решиш проблема сам :angry:

Това е мое мнение, а относно линукс просто за теб ще е по добре да минеш на него :whist:

По - добър интерфейс, по - голяма сигурност в сърфирането и т.н.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.