Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Появи се проблем с Opera 9.50, щом започна да пиша в адресната лента и ми "услужливо" ми се отваря прозорец до пода, в който всъщност са запаметените фаворити.

Публикувано изображение

Как да разкарам това? Браузърът е настроен да изчиства кеша си след затваряне и досега с 9.27 не съм имал подобен проблем, а сега се появи изведнъж. Но това очевидно не е от кеша, защото включва само фаворитите ми.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Сложих 9.50 Final с настройки по подразбиране, но директорията с кеша остава празна при браузване. Знам че при затваряне на Opera тя се изчиства автоматично по подразбиране, но преди да затворя също си е празна. Говоря за C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Opera\Opera\profile\cache4. Досега с 9.27 Final не съм имал такъв проблем - преди да затворя браузъра, там можех да видя всички снимки и филмчета, които съм разглеждал. Въпрос на настройки ли е или е бъг? Публикувано изображение

Сложих 9.50 Final с настройки по подразбиране, но директорията с кеша остава празна при браузване....

Кеша вече е другаде.... преместен е в ...\local settings\application data\... Напиши на адрес бара opera:config търси cache и виж в коя директория е при теб :)

@hlevoust - операта търси в запаметениет адреси - кажи от tools/preferences/advanced/history че искаш да пазиш 0 адреса и се оправя :)

...@hlevoust - операта търси в запаметениет адреси - кажи от tools/preferences/advanced/history че искаш да пазиш 0 адреса и се оправя :)

Не само казах, виках дори, че и други думи използвах...

Публикувано изображение

Ако имаш това предвид, то не върши работа Публикувано изображение.

Не ми се отварят някои сайтове.Сьс старата Опера се отваряха но с новата не.Експлорера и мозилата ги отварят.Например:http://vwclub-bg.org/forum/index.php.Дали е от настройките?Ако някой знае да помага.Благодаря предварително.

Редактирано от POPAY (преглед на промените)

Не ми се отварят някои сайтове.Сьс старата Опера се отваряха но с новата не.Експлорера и мозилата ги отварят.Например:http://vwclub-bg.org/forum/index.php.Дали е от настройките?Ако някой знае да помага.Благодаря предварително.

И при мен не се отваря форума, явно ще е някакъв проблем с браузъра. Решението е да укажеш на Opera да се

маскира като IE или Firefox. След като отвориш страницата, даваш десен бутон някъде, избираш: Edit Site Preferencess > Network > Browser Identification > Mask as Firefox

След това презареждаш страницата и би трябвало да нямаш проблеми.

И при мен не се отваря форума, явно ще е някакъв проблем с браузъра. Решението е да укажеш на Opera да се

маскира като IE или Firefox. След като отвориш страницата, даваш десен бутон някъде, избираш: Edit Site Preferencess > Network > Browser Identification > Mask as Firefox

След това презареждаш страницата и би трябвало да нямаш проблеми.

Аз пробвах тоя трик с Xscores.com но няма никакъв ефект......

някой знае ли въобще защо го има тоя проблем. При някой няма никакви проблеми, а при други....не куца.

За проблема с xscores.com не е виновна Opera, а програмистите, които са създали сайта. Може да влизаш в сайта, като при всяко влизане премахваш от кода един ред и след това запаметяваш промените. След като влезеш в сайта, натискаш Ctrl+U (Source Viewer), след това в кода който ти се появи намираш и премахваш този ред:

<noframes>livescore, livescores, live, scores, socres, goals soccer, football, tennis, basketball, hockey, american football, baseball, scorers, tables, fixtures, results, history, leagues, teams, players</noframes>

След това натискаш Apply Changes за да влязат в сила промените и се връщаш на страницата на сайта, ако си направил всичко както трябва би трябвало сайта да ти се е отворил. Тези редове трябва да ги премахваш на всяка страница която не се отваря по същия начин описан по-горе.

При мен работи.

Krisku, благодаря много!

Сега си работи идеално :shake_puter:

Искам да попитам как мога да сменя шрифта с който browse-вам?

В какъв смисъл шрифта с който браузваш? Искаш текста в сайтовете да се показва по различен начин? Дай някоя снимка и кажи кое по-точно искаш да промениш.

снимка

Искам цялата страница да е с шрифт calibri, а не само менюто и лентата с адреса

пп: това с xscores.com при всяко влизане в станицата трябва да махам noframes......защо така? уж го save-вам

За шрифта погледни в Tools > Preferences > Web Pages.

Иначе за сайта, така е, на всяка новоотворена страница трябва да се премахва този ред, споменах по-горе. Не се сещам за възможност да се премахне и запази завинаги.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Това го направих. Но пише че настройката е само за страници който нямат предварително зададен шрифт.. пп: благодаря все пак

Taка е, на страници на които по един или друг начин и е зададен даден шрифт, едва ли има начин да се смени. А другото което е, едва ли ще има смисъл да се сменя, защото нищо не гарантира, че страница ще изглежда добре с новия шрифт.

Krisku,и аз благодаря много.И при мен всичко е наред благодарение на теб.

Здравейте, след като инсталирах Opera 9.50 ми изчезнаха жвестовете с мишката. Опитах да дам някой, но нищо не се получава! Моля как мога да ги включа пак. Публикувано изображение

Здравейте, след като инсталирах Opera 9.50 ми изчезнаха жвестовете с мишката. Опитах да дам някой, но нищо не се получава! Моля как мога да ги включа пак. Публикувано изображение

Ако ти е на български, от менюто избираш:

> инструменти > настройки > подробни > управление > управление с жестове с мишката (слагаш отметка)

Инсталирах 9.50 international-версията,но като че ли не ми активира Quick Time плъгина при отваряне на mp3 фаилове,както беше при 9.27.Как да го поправя?

Инсталирах 9.50 international-версията,но като че ли не ми активира Quick Time плъгина при отваряне на mp3 фаилове,както беше при 9.27.Как да го поправя?

Зависи как си я инсталирал...дали си махнал старата 9. 27 или не??? Публикувано изображение

Здравейте ;) Имам проблем с Opera Когато въведа линк в адресбара на Opera, излизат много празни Blank със следното съдържание в адресбара: file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Мая/Local%20Settings/Application%20Data/Opera/Opera/profile/cache4/temporary_download/ Изчистих кеша на браузера и съм преинсталирала Opera с по стара версия, но няма ефект Ако някой има идейка или рашение, моля да помогне

Зависи как си я инсталирал...дали си махнал старата 9. 27 или не??? Публикувано изображение

Върху 9.27.Ако може да ми поясниш каква е разликата и как се отразява това на куик-таима.Мерси предварително.

Имам проблем, след инсталирането на opera 9.50 и той се състои в това ,че след инсталацията докато се ровя в нета нямам ядове но след като започна да свалям от някой торент,екарана започва да лепне,компа забива ,лентата за бързо стартиране се качва горе и куп други работи.Опитах се да инсталирам отново по старата версия с която работих без проблем ,но след като я инсталирах и се опитах да я стартирам ,излиза диалогов прозорец който ми казва че друг потребител ползва тази версия и трябва първо да изключа него.Естествено преди да инсталирам която и да било версия трия другата за да не си пречат от контролния панел,след което махам и папката опера и от програмните файлове.Помагайте как да си инсталирам старата 9.27 или как да оправя новата 9.50. Публикувано изображение

Opera има и други папки, които трябва да махнеш, освен тази в Program Files. Търси в Application Data и в Local Settings/Application Data, трябва да разрешиш показването на скрити папки, за да ги видиш. Можеш в търсачката на Windows да напишеш Opera и да укажеш да търси в скрити файлове и папки.

Почисти регистрите с една или повече програми за целта.

Като резервен вариант има portable версии на браузера, които също можеш да използуваш:

Opera@USB 9.27

Opera@USB 9.50

Редактирано от dixi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.