Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Може да използуваш Autopatcher. Всички пачове до август т.г. са включени в Core версията. Жалко, че от Microsoft опропастиха хубавия замисъл.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

те от M$ не са го опропастили на съврър 2003 има опция да ги събира

а и има авто ъпдеит вграден в операционната система

(преди няколко часа ми се качи някакъв ъпдеит на сигурноста напълно автоматично)

Може да използуваш Autopatcher. Всички пачове до август т.г. са включени в Core версията. Жалко, че от Microsoft опропастиха хубавия замисъл.

Да за да не се заобикаля системата Genuine...ама са им криви сметките...

А иначе алтернативни начини за актуализация много:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry579821

Взех си въпросния лаптоп,сред най-продаваните е в техномаркета ,така че мисля , че може да ми помогнете.Слагам инсталационен диск на Win XP и не тръгваsad.gif(Къде е проблема? Не тръгва въобще dvd-то.

А драйвери от къде може да намеря?

Моля Ви помогнете

Влезе ли в BIOS-а да нагласиш реда на boot-ването? Дискът с WinXP наред ли е? Липса на SATA драйвери?

Ето ти и драйвери.

Редактирано от dixi (преглед на промените)

Здравейте имам следния проблем: задавам през BIOS boot priority на CD за да може да почен да ми зарежда през инсталационния диск Windowsa но .... не се получава зарежда си през харда и неможе да ми засече че имам бутващо устрийство - така пробвах през F2 и настройки на приротет на устройство за бутване - съответно 1.CD 2. Хард F10 Save и .... не става, пробвах през F 10 директно в настройките на BIOS за бутване и пак избирам CD и Save и пак неможе да ми засече инсталационния диск - смених 3-4 бутващи диска с Windows за които съм 100% и съм ги ползвал преди и бутват, смених CD устройства - пак същото. Ами вече идея си нямам откъде да му задам на този компютър да ми зареди през инсталационен диск на Windows. Мойте подозрения са че началния тестовия екран на който BIOS засича устройства на дъното и изписва разни букви и надписи не се зарежда изцяло и минава много бързо през екрана - имам ли възможност да се забави този процес или нещо да не е наред при него защото когато има бутващ диск досега когато съм прейнсталирвал компове излиза надписа отдолу да се натисне клавиш за да почне да зарежда инсталационния диск но....няма такава ситуация на този комп. Рестартирах и батерията на BIOS и пак нищо.Каква може да е евентуалната причина за това да неможе да разпознае бутващо устройство въпросния комп?

Редактирано от thurin (преглед на промените)

Помисли върху факта дали компютъра не е фирмен и дали е възможно да има някаква опция която да забранява бутването от CD/DVD.

Mоже да се окаже,че имаш скрит партишън с Recovery System.

Друг път на същият компютър правил ли си нова инсталация на Windows ?

Ако не си то тогава разгледай през Manager-a на Windows колко партишъна имаш в наличност в Hard Disc Manager-а

Помисли върху факта дали компютъра не е фирмен и дали е възможно да има някаква опция която да забранява бутването от CD/DVD.

Mоже да се окаже,че имаш скрит партишън с Recovery System.

Друг път на същият компютър правил ли си нова инсталация на Windows ?

Ако не си то тогава разгледай през Manager-a на Windows колко партишъна имаш в наличност в Hard Disc Manager-а

Закачих харда на моя компютър, форматирах го целия и после му изтрих партишъните оказа се че са правени от една мома де си няма и напредстава какво е правила :super:) зададох им logical и primary закачих го на компютъра отново и ..... работата стана. cool.gif

В 99% от случаите вариантите са 3.

1-не е настроен да бутва,или

2-ро диска не е наред,или

3-то не ти работи cd-устройството

Сменяш диска , ако не стане сменяш cd-то .

По-рядко има и други проблеми , но няма сега да ги обсъждам, те са изключения

Радвам се ,че си оправил проблема и най-вече ,че си намерил от къде идва.Идеята да прегледаш партишъните и дисковете в диск менаджера се е оказала добра.

Друг път за да не изпадаш в подобни ситуаций си направи за случая едно Hiren's Boot CD - безценен помощник е.

Проблема на питащия се е оправил, но аз да добавя още една причина с която лично аз се сблъсках и добре, че има добри хора по форумите та ми помогнаха. Абсолютно същото стана и при мен, но на лаптоп „Тошиба“ със собствен възстановяващ диск. Проблема беше че не искаше да стартира от СД устройството. Всичко направих както си му е реда и както е описано в кратката инструкция на компютъра и на обложката на самия диск, но не ставаше. Оказа се, че има модели при които за да стартира от СД трябва да се натисне бутона „Це“, а не както е в инструкцията.

• 3 седмици по-късно...

при започване инсталация стига до -

и после след като натисна еntеr дава грешка че няма HDD и мога да избера само F3 за изxод.

HELP :yanim:

post-41851-1197914834_thumb.jpg

Защо се хващате да преинсталирате Windows след като не сте подготвени за това.

Повикайте някой който знае какво да прави в случая.

Следващият въпрос със сигурност ще бъде как да се интегрират SATA драйверите по време на инсталацията.И от къде да се намерят същите.

Здравейте, за пръв път поствам ама съм на зор.

Имам много кофти проблем с инсталация на XP Pro - накратко след първия екран "Windows Setup" когато чете от диска и изписва F6 за драйвери и т.н. следващия екран, вместо онзи където избирам дали да repair\reinstall, ми излиза ВИНАГИ един и същ BSOD:

"Plug and play detected an error likely caused by faulty driver."

STOP: 0x000000CA (...)

Просто в нета намирам много разнородни ситуации и в повечето тази грешка излиза при вече инсталиран Win, а при мен при самата инсталация и направо не знам какво да правя.

Много ви моля помагайте, щото мисля, че мога и сам да се справя, без да го нося на сервиз и т.н. Предполагам не е нещо сериозно, но..

Да уточня, че пробвах с 2 различни диска с инсталации na XP, които преди ми бяха безупречни.

Конфигурацията е нова, преди си инсталнах без проблем от единия от тези дискове.

Тънкият момент е, че смених дъното преди да се появи проблема (същия модел беше преди):

ASUS P5K PREM

C2Q 6600

2X1 GB 1066

8800GTS 320

WD 500GB SATA2

SATA DVDRW

CFT 750W

Това е. sad.gif;)

Здравей и добре дошъл ;)

В личната си практика съм имал най-често проблеми с дисковете на първо място, но той отпада в случая, на второ място с паметта, на трето място бих поставил СД/ДВД устройствата и т.н.

Махни единия чип памет за проба, за 2-3 минути ще се види дали минава критичното място, после евентуална смяна на чипа с другия и пак да е сам. После един ресет и/или проверка на настройките в БИОС-а. След това проба с някое лайф СД на системата. Всъщност може първо с това да се започне за да елеминира по-бързо проблемчето ;)

За да разрешиш проблема изключи всичко което е свързано с компютъра.

Принтери,копирни машини,камери,флашки и външни дискове,модем и други такива.Влез в BIOS и го настрой с настройки по подразбиране.

и опитай да направиш нова инсталация.

Виж си SATA-та в какъв режим е. Ако е в AHCI ще трябва да сложиш драйвери. При мен излиза BSOD точно в такива случаи...

ЕДИТ: SATA е по-правилния израз май... cool.gif

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Благодаря ви за бързите отговори.

Значи доизняснявам - да, дискът си е САТА и си работи като такъв, в БИОС е направен да работи като IDE (не AHCI, не RAID). Тоест допълнителни драйвери за него не ми трябват.

Ако в БИОС ми засича дискът правилно мога ли да изключа възможността, че при инсталацията проблема е от него?

Щото това Plug and Play.. много ме обърква, дискът минава ли за такова у-во или да търся причините другаде?

Default BIOS Settings правих - същата грешка при инсталация.

Нямам нищо включено към компютъра освен частите които по-горе описах (без тях не мога) + една евтина клавиатура на USB (дори без мишка включена). Да пробвам ли с PS2 клавиатура примерно?

Аз съм имал подобен проблем с клавиатура USB.Доста време се чудих докато разбера за какво става въпрос и накрая реших да пусна за проба един линукс.Тогава разбрах че клавиатурата прави проблеми и сложих ps2 за инсталацията.

Изтрий диск c: с някоя друга програма , например с Partition Magic и опитай тогава .

Успех

Сигурен ли си, че нямаш Recovery Partition ?

Вземи Hirens's Boot CD и с вградените в него програми изтрий диска.След това го форматирай на FAT 32 и опитай да направиш нова инсталация.

Ето качвам ти 3 в 1 Life CD на Windows с Hirens's Boot CD и Ultimate CD 3 в 1 .

Запиши си CD image фаила на един CD диск

http://www.bgshare.com/276737/Diamond BootCD v1.00 [3 in 1 Hiren's BootCD v8.2, miniPE-XT v2k6.05.24, UlimateBootCD v3.4].iso

Последни резултати - плачевни. Последната ми надежда беше клавиатурата на USB да е виновна (друго нищо включено нямам), е, пробвах с PS2 такава - същата грешка.

Plug and Play OS на default е NO, пробвах и YES - същото!

Остана само варианта да трия дяла, но ми е проблемно да го направя, щото нямам подходяща записвачка да бърна Life CD-то, пълен шах!

Някакви други идеи, че аз се изчерщах?

(м/у другото в BIOS-а на Plug and Play менюто е само тази опция за YES и NO и няма кво друго да пипам там)..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.