Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немски език - ресурси, теми, преводи, изпити, курсове

Featured Replies

Много ви моля някой да ми помогне със съчинение по немски на тема "Истинският приятел" Публикувано изображение Благодаря ви предварително!

• Отговори 244
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ехе благодаря на всички за отговорите.Благодаря че сте готови да се притечете на помощ :wub: Вече се справих изкарах си оценката и за първия срок съм спасен! :beer: Имаше въпрос от кога уча Немски-от 8кл. ама отначало не учих и изтарвах после кат видях на кви уроци направо си се отказах и от тогава насам се така едвам едвам вързвам тройчицата! Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

здравейте на всички!много ще се радвам ако някой ентусиаст който е готов да си жертва част от времето ми преведе този текст : Коледа в Германия Подготовката за Коледа в Германия започва още на 6 декември с приготвянето на украсата за коледното дърво и дома. Децата оставят писма до Дядо Коледа с желанията си за подаръци на перваза на прозореца си. Писмата са украсени с лепило и захар, за да блестят в тъмнината. Германците пекат красиви кейкове, подправени с исиот, във формата на къщи, замъци, елхи. Част от тях се използват за украса на коледното дърво. В някои части на страната, се вярва, че Христос праща вестоносец на Земята в Коледната нощ. Вестоносецът е ангел, в бяла роба и корона и раздава подаръци. Неговото име е Кристкинд.Пешеходните зони и магазините се украсяват. И в Германия Коледата е преди всичко семеен празник. На нея се събира цялото семейство и младите идват при старите, колкото и далече да живеят. Всички заедно сядат около богата трапеза, за да хапнат от традиционните немски специалитети - гъска с ябълки, пфеферкухен и лубкухен и не на последно място щолен. Особеното на този сладки със стафиди и много мазнина в приготвянето му, е че той може да се направи месеци предварително и да се яде на Коледа, като запазва вкусовите си качества.Почти няма германски град без коледен базар.В предколедния период почти няма център на германски град без коледно украсени будки, в които се продават греяно вино и меденки. Само в големите градове има около 2500 коледни базари,а най-известният Коледен базар е ”Christkindlesmarkt” в Нюрнберг.В предколедния период, наречен ”Advent” (от латински, със значение ”пришествие”) има коледни календари, особено за децата. От 1 до 24 декември всеки ден се отваря по една вратичка или се изпразва по една торбичка.Днес коледните календари с дребни изненади са просто незаменими – в семейството, но и сред приятели.Едина от най - ярките коледни традиции,а именно украсяването на коледно дърео също се счита че води началото си от германия.

Редактирано от galin90 (преглед на промените)

Zu Weihnachten in Deutschland Die Vorbereitung auf die Weihnachten beginnt in Deutschland schon am 6.Dezember mit der Bereitstellung der Schmuckstьcke fьr den Weihnachtsbaum und das Zuhause. Die Kinder lassen Briefe an den Weihnachtsmann, voller Wьnsche auf Geschenke, auf dem Rahmen des Fensters liegen. Die Briefe werden mit Klebstoff und Zucker beschmьckt, um in der Dunkelheit zu glдnzen. Die Deutschen backen schцne Kuchen in Form von Hдusern, Palдsten und Tannenbдumen. Teil von ihnen wird als Schmuck fьr den Weihnachtsbaum verwendet. In einigen Teilen des Landes herrscht der Glaube, dass Jesus Christ am Heiligen Abend einen Boten auf die Erde entsendet. Der Bote ist ein Engel, in weiЯem Gewand, mit einer Krцne, und gibt Geschenke aus. Sein Name ist Christkind. Die FuЯgдngerzonen und die Geschдfte werden beschmьckt. In Deutschland sind Weihnachten ein Familienfest, zu dem die ganze Familie zusammenkommt und die Jungeren zu den Дlteren fahren, egal wie weit entfernt sie wohnen. Alle setzen sich dann um den reichlich bestellten Tisch, um die traditionellen deutschen Spezialitдten auszukosten - Gans mit Дpfeln, Pfefferkuchen, Lebkuchen und, nicht zuletzt, den Stollen. Das Besondere an der Zubereitung dieses Kuchens mit Rosinen und viel Fett ist, dass er monatelang im Voraus zubereitet werden kann und dann zu Weihnachten gegessen wird, ohne den Geschmack verloren zu haben. Kaum gibt es eine deutsche Stadt ohne einen Weihnachtsmarkt. In der vorweihnachtlichen Zeitspanne gibt es кaum eine deutsche Innenstadt ohne feierlich beschmьckte Kioske, in denen Glьhwein und SьЯigkeiten aus Honig verkauft werden. Selbst in den GroЯstдdten gibt es ungefдhr 2500 Weihnachtsmдrkte, und der berьhmteste davon ist der Nьrnberger "Christkindlesmarkt”. In der vorweihnachtlichen Zeitspanne, "Advent" genannt (aus dem Lateinischen, bedeutet "Gottes Kommen auf Erden"), gibt es Adventskalender, insbesondere fьr die Kinder. Vom 1. bis zum 24. Dezember wird je eine kleine Tьr geцffnet oder eine Tasche ausgeleert. Die Adventskalender mit ьberraschenden Kleinigkeiten sind heute einfach unerlдsslich - in der Familie, aber auch unter Freunden. Es wird behauptet, dass eine der hellsten Weihnachtstraditionen, das Beschmьcken des Weihnachtsbaumes, in Deutschland begonnen hat. Текстът ти никак не е лесен, в даскало ли са ти го дали?

Редактирано от trancemasha (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Моля, помогнете ми за тези упражнения.Ще съм ви много благодарна. Уп1 Поставете съюзите:sowohl-als auch, weder-noch, einerseits-andreseits, entweder-oder, nicht nur-sondren auch 1)Serkan spielt_______ Fuß ball___________ Basket Ball. 2)Ruth liest ihre Bücher________ in der Badewanne _______im Bett. 3)Monika kann beim lessen _____________Musik hören __________ mit jemandem redeem. 4)Stefan ist ___________ Comic-Leser____________er sammelt____________Comic-Hefte. 5)_____________________sind Bücher wertvoll ___________können sie nicht mit dem Fernsehen konkurrieren. Уп2 Поставете модалните глаголи: dürfen, könen, müssen 1)___________ich Sie mal fragen? 2)Wie __________ich zur Post kommen? 3)_________du morden zur Schule gehen. 4)_________du schon Auto fahren?-Nein ich bin noch nich 18. 5)_________Sie mir bitte felfen? 6)_________du schou nach Hause? 7)_________du morgen aurufen? Уп3 Свържете изреченията: 1)Sie gehen durch a)die Ecke 2)Der Junge läuft um b)Bergedorf 3)Warum bist du gegen c)die Goschüfte 4)Du must nich lange laufen, das Geschäft ist um d)wein Freund 5)Ich steige nicht aus, ich fahre bis e)das Haus 6)Diese CD ist ein Geschenk für f)meinen Vorschlag

Заповядай: ;) 1. 1)sowohl...als auch 2)nicht nur...sondern auch 3)weder ... noch 4)einerseits...andererseits 5)entweder ... oder 2. 1)Darf 2)kann 3)musst 4)Darfst 5)Können 6)Musst 7)Kannst 3. 1-c) 2-e) 3-f) 4-a) 5-b) 6-d) PS:На първо упражнение отговоритe на 1) и 2) като се разменят също са верни.Ти си прецени как ще ги пишеш.Надявам се да съм помогнала и да са верни. ;)

Bitte,bitte.Nichts zu danken :huh:

• 3 седмици по-късно...

Препоръчайте ми някоя езикова школа която се намира в София и да обучават добре понеже искам да науча немския но трябва да започна от 0-лата.

Редактирано от djidjibiji (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

ако някой е писал и има съчинение на тая тема ще съм му благодарен ако го постне 10q предварително :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Моля, помогнете ми с това упражнение. Поставете модалните глаголите спрегнати: 1) ______ ihr auch den Film ”Nene Zeiten” sehen? 2)Es ist schon spät. Ich ______ jetzt nach Hause. 3)Ich ______ abnehmen, ich _____ nur Obst und Gemüsen essen. 4)Fisch ______ ich nic ht. Ich esse lieber Fleisch. 5)_______du eine bier? 6)Morgen kommt Jan aus Stockholm. Ich ______ ihr am Flughafen abholen. 7)Heidis Vater sagt, sie ____ Medizin studieren, aber Heidi ____ Musik studieren. 8)Maria ist krank. Sie ___ eine Woche nicht in die Universität gehen und _____ eine Diät machem. 9)Er ist schon auch Uhr. Gleich beginnt der Sprachkurs. Wir _____ schrel gehen.

Мисля,че е така:

Моля, помогнете ми с това упражнение.

Поставете модалните глаголите спрегнати:

1) Wollt ihr auch den Film ”Nene Zeiten” sehen?

2)Es ist schon spдt. Ich gehe jetzt nach Hause.-не съм употребила модален гл защото няма друг глагол в инфинитив

3)Ich ______ abnehmen, ich _____ nur Obst und Gemьsen essen.

4)Fisch mag ich nic ht. Ich esse lieber Fleisch.

5)Willst du eine bier?

6)Morgen kommt Jan aus Stockholm. Ich muss ihr am Flughafen abholen.

7)Heidis Vater sagt, sie soll Medizin studieren, aber Heidi will Musik studieren.

8)Maria ist krank. Sie soll eine Woche nicht in die Universitдt gehen und muss eine Diдt machem.

9)Er ist schon auch Uhr. Gleich beginnt der Sprachkurs. Wir durfen schrel gehen. -у-то е умлаут ,нямам у на клавиатурата си

Забравих какво означава глагола abnehmen,а нямам наблизо речник.

Ето и третото:

3)Ich muss abnehmen, ich kann nur Obst und Gemüsen essen.

Публикувано изображение

Редактирано от baby_an (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Виждам, че разбираш от Немски. Ще те помоля и аз ако може за малко помощ. Ето за какво става въпрос. "Покана за приятел от Германия на парти следващата събота. Ще бъде в къщи в 21:00ч. Също така може да пренощува в нас. Да се обади или да пише." Това трябва да е включено в поканата. Трябва да е кратко и максимално просто. Мисля, че няма да ти представлява проблем. Ще ти бъда много благодарен.

• 2 седмици по-късно...

Може ли някой да ми помогне да преведа едно изречение на немски - "Новият семеен кодекс и генетичния код на народа" Мерси

Съжалявам, доста са лесни упражненията, но не ми се мисли ... е хайде второто ще ти го направя: Wer sagt __er__ das Wort? Ich besuche _meine Freundin _heute. Ich gebe _mein Freund_ etwas Geld Kann ich _Sie__ helfen? (със главна буква трябва да е) Wir laden _dir_ zu einen Treaterbesuch ein. Kannst du __uns__ die Stadt zeigen? Wie schmeckt es _dir_? Wir schreiben __fur Claudia und Arnim__ eine Karte

Редактирано от marisa (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Може ли някой да ми помогне да преведа едно изречение на немски - "Новият семеен кодекс и генетичния код на народа"

Мерси

мисля че така но не съм 100% сигурна

Das Neu Familie legal code und genic co-de von Bürgerschaft

• 2 седмици по-късно...

Може ли някой да ми преведе на немски :) този текст...трябва ми до утре

Книгите се четат за да може човек да повиши общата си култура, за да се развлича, за да обогатява речника си.За знание и разбиране, за можене и правене, за мислене и премисляне , за създаване и пресъздаване, за усъвършенстване и опознаване на необятния свят около нас.За надминаване на постигнатото преди нас, за издигане на човечеството на ново (по-високо) ниво във всяко едно отношение, за съхранение на безценния опит на поколения хора.

Редактирано от AmoR (преглед на промените)

може ли тези изречения на немски да се преведат

Учениците започват да превеждат писменно.

Харесва ли ти да йивееш на село.

Небива да пиеш студена кола и сладолед.

ако може плс Публикувано изображение

Хранителен режим Какво според вас е хранителен режим? Това е начинът по който се разпределя и приема храната в течение на деня.Той включва броя на храненията,интервалите между тях,часовете,в които се разпределя и приема храната. При съставяне на оптимален хранителен режим трябва да се спазват няколко основни изисквания: Приетата храна да попълва денонощния разход на енергия Храната да задоволява нуждите от възстановяване и развитие на организма Храната да съдържа достатъчно количество витамини, соли и вода Количеството на приетата храна и съотношението на влизащите в нея хранителни вещества трябва да съответстват на възрастта ,характера на трудовата дейност,и физиологичното състояние на организма. Режимът на хранене трябва да бъде такъв, че да има чувство на апетит без чувство на глад и на ситост ,без да има тежест след нахранване. Освен количеството на приетата храна ,голямо значение има и оптималното разпределяне на храната в отделни приеми. Възрастните хора приемат храната обикновено три пъти дневно,докато в детска възраст приемът трябва да става на четири или пет пъти дневно.Това създава условия за рефлексно отделяне на храносмилателни сокове в определени часове, като по този начин се регулира и придвижването на храната и изпразването на храносмилателния път Много ще съм Ви благодарен ако ми го преведете на немски :) П.П. Много ми е спешно

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

в момента се подготвям за изпита TestDaF и ми трябват дисковете за Hörverstehen и Mündlicher Ausdruck от учебника Training TestDaF на издателство Fabouda, ето за този учебник http://www.amazon.de/TestDaf-Training-Vo.....e/dp/393086150X

Моля, ако някой ги има да пише, много са ми нужни.

• 4 седмици по-късно...

Много ви се моля да ми помогнете!До 1-2дена ми трябва превод на няколко отделни изречения от немски на български(или английски). 1."Er ist noch nicht so lange mein Hund." 2."Sie mochte immer spielen." или по-точни "immer". 3."Heute ich bin wieder bei meiner Tante." 4."Schrecklich" 5."Ich verschteh die Katze jetzt gut" Ще сте ми спасители от гилотина ако ми ги преведете!Ще съм ви вечно задължен!Благодаря много предварително! П.П. На mochte незнам как да сложа "умлаут"-а върху "о-умлаут"-а.

Много ви се моля да ми помогнете!До 1-2дена ми трябва превод на няколко отделни изречения от немски на български(или английски).

1."Er ist noch nicht so lange mein Hund."

2."Sie mochte immer spielen." или по-точни "immer".

3."Heute ich bin wieder bei meiner Tante."

4."Schrecklich"

5."Ich verschteh die Katze jetzt gut"

Ще сте ми спасители от гилотина ако ми ги преведете!Ще съм ви вечно задължен!Благодаря много предварително!

П.П. На mochte незнам как да сложа "умлаут"-а върху "о-умлаут"-а.

1. То не е мое куче за дълго. ИЛИ Кучето не е мое за дълго.

2. Тя иска да играе постоянно.

3. Днес аз отново бях при моята леля.

4. Ужасяващо.

5. Сега разбирам котката добре.

• 1 месец по-късно...

Значи имам за домашно да направя Inhaltsangabe ( преразказ) на книгата Ein Haus für alle от Ursula Wölfel!Ta молбата ми е има ли някои които е прочел книгата и може да ми я разкаже така горе доло подробно ....ако някои ми я разкаже подробно мога да му дам ваучер от 10 лева!

• 1 месец по-късно...

Който разбира от немски може ли да ми обясни точно konjunktiv II и как се образува gegenwart и vergangenheit. Много благодаря предварително ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.