Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

Интересен камък.

Някой пробвал ли е лечебните му свойства?

Аз предпочитам диаманти.Големи.

Със сигурност помагат-точно когато имаш нужда ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Препоръчвам червен яспис-подобрява нещата във работата.За любовта не знам.

Рубинът е красив, но не подхожда за зодия близнаци.

Препоръчвам червен яспис-подобрява нещата във работата.За любовта не знам.

Рубинът е красив, но не подхожда за зодия близнаци.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гранит-по добрият избор.Вълшебното докосване на едно 5-6 килограмово паве лекува по добре и от шунгита. cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аха-а-а! Затова махнаха паветата от София! Да бъдат лишени софиянци от магически камъни!

Много се разказва за магическата сила на камъните. Сред колекционерите на версии за Атлантида и гибелта и има и такива, които говорят за изкуството на атлантите да боравят с камъни и за злоупотребата им с това изкуство, довела до гибелта на континента ...

Не знам дали е верно, или не, но наистина човек все си търси някакви могъщи тайни и инструменти и все с една цел - могъщество и контрол. И все си пати от това.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Магическата сила на металите е по-голяма от тази на камъните.Може би затова си падам по тежкия метал,а не по тежкия камък.Не че и камъка не върши работа в определени ситуации. cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако мислим така, значи пак се движим от външното.

Може и да си дойдат, може и да си отидат...

Важен е философският камък в нас. Елексирът на живота - в нас. Светият Граал - в нас. Златото - в нас.

И никакво значение няма външните им сенки как, къде и по колко ще се струпват.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ако мислим така, значи пак се движим от външното.

Това се отнасяше за твоето:

тогава и външните неща си идват на времето и мястото. Поздрави!

А спрямо това:

Човек трябва да открие златото и диамантите преди всичко в себе

Тогава ние ще си отидем на мястото!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Извинявам се, ако изваждам от катакомбите стара тема. Искам да споделя мой авторски материал, който не съм публикувал никъде, но смятам, че ще е от полза на заинтересуваните по темата във форума 😊

~~~~~~~~~~

Как кристалите работят?

Все още никой не може да каже категорично как работят кристалите, въпреки че има много предложения, основани на вибрационния резонанс и съдържанието на вода и кристали в човешкото тяло.

Майкъл Джинджер постулира, че силата на кристала да генерира светлина взаимодейства с клетките на физическото тяло. Това, което е ясно е, че кристалите имат енергийно поле, което взаимодейства с всяко друго енергийно поле в близост до него. Взаимодействието на енергийното поле на кристал и човек може например да бъде снимано с камера на Кирлиан.

На най-просто ниво, много кристали съдържат следи от терапевтични минерали, които преминават през кожната бариера, за да доведат до физиологични промени. Кунзитът съдържа литий, който се използва от лекарите за лечение на депресия и биполярни разстройства. Любителите на кристали могат да държат кунзит или да го поставят върху сърцето си и да се чувстват повдигнати енергийно.

По подобен начин съдържанието на мед в Малахит облекчава артритния дискомфорт - въпреки че когато твърде много е токсичен. Въпросът е да се поддържа балансът. Както казва Майкъл Джинджър, кристалите всъщност са информационна система, която излъчва енергия. Намерете правилната информация и правилния носител на кристали и тялото ще бъде върнато в баланс.

Кристалите имат подредена структура на молекулно ниво, като всяка молекула вибрира със същата скорост като всички останали. Синхронизацията се извършва така, че всички единици в кристала - и всеки друг кристал от същия тип - да вибрират в унисон (хармонично сближаване). Всеки тип кристал има своя основна честота или хармонична нотка. Това създава кохерентна, резонансна система със шаблон за стабилна честота.

Кохерентните системи са трудни за нарушаване. Дори ако има дисхармония или раздори наблизо, тяхната енергия остава стабилна - и може да възстанови равновесието на разрушената енергия.

Кристалната енергия се оформя, усилва и изхвърля от края на кристала и излиза по-скоро като пулсации в езерце, създавайки ритмичен модел, който пулсира в хармония. Основният шаблон може да бъде модифициран или насочен от друга енергия, като магнетизъм, цветни вълни, намерение или силата на мисълта, преминавайки през него.

Скаларните вълни може да са механизмът, чрез който се осъществява цялото енергийно изцеление. Но това след малко.

Всичко е енергия.

На най-основното ниво всичко е енергия. Как се проявява, е просто въпрос на вибрационна честота и кристалната структура (органична или неорганична), която я обгръща. Човешкото тяло не прави изключение. Това е проводима енергийна система с кристални структури в и около кръвта, лимфата и клетките и се ремонтира и поддържа от сложна електрохимична система.

С други думи, тя работи на вибрации.

Това не е само по отношение на физиологичните процеси. Емоциите и мислите също имат своя собствена вибрация (вижте работата на Брус Липтън и Валери Хънт), които излизат извън баланс по време на стрес и могат да изкривят вътрешна кристална решетка в тялото.

Чрез резонанс кристалите могат да ни възстановят равновесието. Но има повече от това. Лечението с кристали действа на разстояние. Фин електромагнитен ток преминава между кристал и човек, независимо дали те са във физически контакт или не. Това, което ги свързва и активира, е, вярвам, съзнанието и намерението.

Единна теория на полето.

Айнщайн въвежда термина „еднаква теория на полето“, когато се опитва да намери цялостна система, която да свързва всички известни сили във Вселената с фундаменталната физика на частиците. Но хиляди години преди този хиндуистки текст Мундака Упанишад обявява:

„Искрите, макар и от едно естество с огъня, скачат от него, неизброени същества скачат от Вечния, но тези, синът ми, отново се сливат в него. Вечното е безформено, без раждане, без дъх, без мисъл, над всичко, извън всичко, вътре във всичко. "

Това описание звучи точно като Вселената от гледна точка на квантовия физик или модерен мистик като теоретик на системите Ервин Ласло, който казва:

„Основните„ неща “на Вселената са енергия, а не материя, а пространството не е нито празно, нито пасивно - то е изпълнено с виртуални енергии и информация. “ Това също описва кристална енергия.

Съзнание: яздене на гребена на вълната

Квантовата физика предполага, че енергията не е непрекъсната, а по-скоро съществува като пакети от енергия - енергия, която се държи като частици и все пак действа като вълна.

Обсъждайки съзнанието и квантовата физика с Джефри Мишлов през 1987 г., теоретичният квантов физик д-р Фред Алън Уолф предполага, че съзнанието е огромна океанска вълна:

„Съзнанието е огромна океанска вълна, която измива всичко и има пулсации и вибрации в него. Когато има актове на съзнание, вълната се превръща в мехурчета в този момент. "

Той посочва, че всичко, включително и човешките същества, е съставено от квантова пяна и че под електронен микроскоп ще видим:

- Причудлив светлинен спектакъл на неща, които се изскачат и изчезват, появяват се и изчезват отново, на материя, създадена от нищото и после изчезваща. И в това изчезване и създаване, електромагнитният сигнал се пренася от една точка в друга точка. "

Това отлично описва как възприемам кристалната енергия, която се движи от кристала към тялото или излиза в бъдещето, за да върне информация (в квантовата физика частиците от енергията се движат напред и назад).

Квантови кристали.

Квантовата физика е доказала, че е възможен едновременният трансфер на енергия. Частица може да бъде на едно място и на друго едновременно и мисълта има мигновен ефект на огромни разстояния. Затова изглежда възможно, че кристалната енергия може да пътува от кристала до получателя.

Вярвам, че това, което обединява и прониква в кванта и кристалното поле, е съзнанието, което присъства във и около всичко във Вселената. Въпреки че изследванията на съзнанието се увеличават, изследванията все още не са насочили вниманието си към кристалното съзнание.

Биоскаларни вълни.

Изследванията обаче са проведени в биоскаларни вълни. Биоскаларната вълна е стоящо енергийно поле, създадено, когато две полета си взаимодействат от различни ъгли и противодействат едно на друго, така че полето да се върне към „статично състояние на потенциал“.

Почетния професор по Физиологически Науки в UCLA д-р Валери В. Хънт казва, че биоскаларните вълни са „живи с проверени и балансирани енергии, които се отменят взаимно, така че да не могат да бъдат измерени или оценени от инструментите при текуща употреба“. Тя казва, че е „силна, огромна и същевременно пасивна [сила] ... Само нейните ефекти ни казват, че тя съществува в космоса и има сила."

Специалистът по лазерна терапия Калон Пренски описва скаларна вълна като „нелинейна, стояща вълна, способна да поддържа значителни ефекти, включително пренасяне на информация и индуциране на по-високи нива на клетъчната енергия, което значително повишава работата и ефективността на тялото и имунитета система.

Освен това той помага за изчистване на клетъчната памет чрез изместване на полярността, подобно на изтриването на паметта на касета с магнит. Той заявява, че „скаларните вълни пътуват по-бързо от скоростта на светлината и не се разпадат във времето или разстоянието.“ Това описание звучи много близко до кристалната енергия, а изображенията на скаларни вълни изглеждат невероятно подобни на кристалната енергия, възприемана от Кирлиановата фотография или интуитивното око.

Много от по-новите кристали като Анандалит, Ку Сера, Квантово Куатро и Дъгов Маянит съдържат концентрирана биоскаларна енергия. Всички лечебни кристали вероятно имат тази енергия в своята матрица и я генерират чрез своята кристална структура.

Ако, както твърди изследователката на фината енергия Лили Ботчис, „Когато човешкото тяло навлезе в скаларно вълново поле, електромагнитното поле на индивида се възбужда [и] това катализира комплекса ум / тяло да се върне в по-оптимално състояние, което е представително за неговата оригинална, естествена, електрическа матрична форма.

Ефектът на биоскаларните вълни.

Изследванията показват, че биоскаларните вълни помагат на клетъчните мембрани за включване на най-полезните генетични функции и изключване на пагубните модели, кодирани в ДНК. Доказано е, че те влияят директно върху тъканите на микроскопично ниво, като създават лечебен баланс.

Доказано е, че подобряват имунната и ендокринната системи, стабилизират химичните процеси, подобряват кохерентността на биомагнитното поле и ускоряват заздравяването на всички нива. Те също така освобождават съхранени емоции и вкоренени мисли от клетъчните структури на тялото, премахвайки първопричината за психосоматично разстройство. Точно това, което се твърди за кристална енергия и кристално изцеление.

Теми за размисъл:

- Само една хилядна милионна част от тялото ни е материя. Останалото е енергия.

- Водата е кристална структура.

- Човешкото тяло е около 57 процента вода и тази вода се намира във всяка част на тялото, следователно човешкото тяло е кристално.

- Кристалите генерират, съхраняват и излъчват енергия.

- Квантовата физика описва енергията като контролираща материята.

- Фундаментални частици като електрони влияят един на друг на значително разстояние.

- Всеки отделен кристал носи енергийния резонанс на кристалния тип, независимо къде в света се намира.

- Всичко е взаимосвързано по такъв начин, че и най-малкото парче съдържа свойствата на всичко (холографска вселена).

Така че изглежда, че лечението с кристали действа, като привежда в равновесие всички отделни елементи на тялото, използвайки универсални енергийни сили, които са кодирани в кристалите.

Информационното поле на кристала взаимодейства с това на човек или определена среда, като всяка част влияе върху другата. Това може да работи на разстояние, задвижвано от намерението и съзнанието.

С други думи, както казва професор Джон Уилър: „По някакъв странен смисъл квантовият принцип ни казва, че имаме работа с вселена на участието.“

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е интересна тема, поне за мен.

Кристалографията е добре развита сериозна наука.
Най-важните кристалографски свойства са елементите на симетрия на кристала.
Всеки кристал по своите елементи на симетрия принадлежи на определена кристалографска група.

В кристалофизиката от групата на симетриите на кристала може да се определи как той ще взаимодейства с 
различни външни въздействия в зависимост от тяхната симетрия. 

Виж принцип на Кюри: универсалния принцип на симетрията, описващ как симетрията влияе върху всички физически свойства
(съвпадащите елементи на симетрия на причините се съхраняват в симетрията на следствията).

От хуманитарна гледна точка важна е гемологията - наука за скъпоценните камъни, 
но в нея има само тривиално изучаване на практически значимите материални свойства на камъните и кристалите.

От езотерична гледна точка също има интересни аспекти на камъните и кристалите,
но там е най-добре човек да се довери на своите усещания, без особено теоретизиране.
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...