Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за изказването на Адем Кенан

Featured Replies

nickfoh,

официално ти отправям покана да ми гостуваш в моя красив град,за да видиш как се живее в "турско".Ако си заинтересован може да се разберем чрез ЛС.

<{POST_SNAPBACK}>

Нямам нищо против. Пет години от живота са ми минали в такъв град - Шумен. Или ще кажете, да ама това не е толкова "турски" град. Да, за мен в България няма турски градове. Те са български. Турските градове са си в Турция.

И още нещо - бил съм там в периода 1984 - 1989г. Мисля, че сами се сещате какво имаше в края на тоя период. Ако не се сещате, ще ви припомня. Точно така - възродителния процес.

И ако вие сте били достатъчно млади по това време, то аз бях на 24 години. Последна година във Висшето военно училище. Така, че възродителния процес съм го преживял в един от центровете на напрежение.

И като ми говорите за армия и за това, че съм бил военен, то нека ви попитам - вие някога били ли сте с зареден автомат срещу хора сред които има жени и деца. Нееее, не сте били. А ние петокурсниците бяхме. Всеки ден, на смени бяхме подредени на оградата на училището на 4-5 м един от друг със автомати. Автомати заредени с бойни патрони. Охранявахме. Тогава се прояви разум и армията не бе намесена в събитията.

А специално на теб nickfox,след като си бил военен,не мога да се начудя как може да не си наясно с нещата.

Точно защото съм бил военен знам какво е война, знам и какво е гражданска война.

Но нека е по ред. Тъй като се подоготвяхме за офицери от ЗРВ ( Зенитно ракетни войски ) бяхме изпратени след това на стаж в един от ракетните дивизиони по южното черноморие. Възродителният процес продължаваше. Тогава видях какво е на косъм да си от въоръжен конфликт. Не знаете какво е да виждате на радарите как три-четири двойки бойни самелети летят на границата на въздушното ти пространство и да знаеш, че малко те дели от конфликт. Дели те единствено разума или липсата на една луда глава. И не знам дали вие знаете, но аз знам какво е чувството, че при конфликт си един от първите които го усещате с пълната му сила и опасност. Навярно знаете вече покрай войната в Ирак при военен конфликт какво се атакува първо. Да, правилно - ПВО. А ЗРВ са основата на ПВО.

Защо знам какво е война ли. Ами знам. Както се казва - рейнджър. Имаше един конфликт в началото на демокрацията в България. В една далечна азиатска страна. Та бил съм там, видял съм. Затова знам какво е война и гражданска война.

Нима не сте разбрали, че военните са тези които най-малко желаят война и смърт. Защото знаем какво е. Знаем на какво са способни различните видове оръжие. Знаем какво е смърт и да се готвиш да отидеш на смърт. Знаем и възможностите на нашата армия.

Вярвате ли си, че след един толкова желан конфликт от вас, от една искрица или както вие там го наричате ще има България. Защото аз не го вярвам. Особенно ако ние българите сме в основата на конфликта. Справка - Югославия. Знаете какво стана там. Нима искате и тук това.

И не ме смятайте за по-малко българин от вас. Между другото, ако не знаете, то нека да научите нещо - потомък съм на българи - изселници от Беломорска Тракия и по точно от Люлебургаз. Ако поназнайвате малко история ще ви стане ясно защо съм против войни и етнически конфликти. Защото рода ми е загубил дом и имот. Рода ни се е разпръснал по целите Балкани. Зараяди глупостта на нашите политици.

Много дълго стана. Спирам до тук.

Тази сутрин гледах интервю с Адем Кенан по ББТ.Още с представянето му от журналиската ми стана смешно.Има завършен 8-ми клас бивш тракторист и овчар.Изгонен от ДПС заради радикалните си изказвания.Според мен този тип изживява своите 5 минути слава и това е.Много шум за нищо.

nickfox,

нито твоето изказване ме дразни,нито на mortal.Това са си Вашите мнения и аз Ви разбирам,но се опитвам да споделя на всички във форума,които се интересуват от това,как стоят нещата,според мен.Знам,че това няма да доведе до нищо добро и няма да се промени нищо,но просто ми е болно да гледам как един български град (макар и малък) се превръща в турска частност и как по време на избори, лепят афиши на турски език,което е абсолютно незаконно и въпреки това ги оправдават и просто ги порицават.Боли ме да гледам как всички млади българчета заминават за чужбина или за други градове,защото родното им място вече не е такова(или поне не такова каквото те искат да бъде).Боли ме от това,че в нашият град се чува повече турска реч отколкото българска.Не на последно място и това,че те самите се имат за турци и претендират за права тук в България,повечето земеделска площ е закупена от турци и работните места които се осигуряват се заемат от такива,и най-много ме боли от това,че не мога нищо да променя,но разрешете ми поне да споделя,без да ме упреквате,че разпалвам етническа омраза.Не ме разбирайте погрешно-не желая гражданска война,не желая размирици и тем подобни крайни мерки като през 89г.,но мисля,че рано или късно това ще се случи и то няма да е по-причина на българите."Те" искат автономия и ще се опитат да постигнат тази цел на всяка цена.Много често има пребити българи-от турци или засегнати парично ако щете или емоционално и т.н.,но питайте ме има ли възмездие,има ли осъден-НЕ,защото един бивш затворник е решил,че може да си играе с хората в това градче както му е удобно.И мирните граждани турци,туркини и турчета с нищо не се опитват да го спрат,а напротив насърчават го.Е това мирни граждани ли са?

Много боли като знам,че в Сливен три пъти на ден се пуска хубава българска възрожденска песен,а при нас по четири пъти на ден ходжата пее,както вика малката ми дъщеря "тихо оджата пей". Представяте ли си за какво Ви говоря моето дете е "зхранвано" с турски ... не знам как да го напиша.

Та мисълта ми беше,че много се подразних от изказването на arti,която изобщо не е в час и се опитва да ми прехвърли някакви изказвания, които всъщност не съм правила и едва ли не,че местните дразги са си наш проблем.Благодаря ти arti,но и ние сме част от България и ако има дразги,те би трябвало да се решат от държавата. И питам Ви къде в цялата тая тема видяхте някой да подкрепя Волен Сидеров и къде мила ми arti,казах,че го подкрепям и съм гласувала за него??? Да не би до такава степен да съм изучила турски,че да не се изказвам правилно на български?

И кой ти сравнява другите нации и подкрепя чичковците с мустаци , които ти неуместно намеси в тази тема?

И с какво твоят проблем е по-тъжен от моя?Много ли трябва да ми е весело като чувам обръщенията на тези приятни хора (турците) към нас българите-"Абе **** за гяурите"?

Трябва ли да подскачам от радост от факта,че ако станае това "тъжно" нещо за което ти говориш,може би аз ще бъда първата заклана,докато ти ще си спиш спокойно в леглото?

И къде в правилата на форума ти видя да има такава точка или забрана,даден потебител да не може да споделя болката си с другите потребители? И защо само и само да си ти симпатичната и добрата сподели колко обичаш всички хора,а че аз разпалвам етническа омраза? И аз обичам хората дори може би повече от теб, но обичам и България.

И моята болка по малка ли е от любовната болка на pocketrocket,та да не заслужава уважение?

Незнам мисля си,че ти дори не се и опитваш да разбереш за какво говоря,а автоматично ми пишеш някакви си врели-некипели простотии,които между другото :yanim: изглеждат доста достоверни и е нормално човек,който не е запознат с нашия проблем да те подкрепи.Както винаги обаче имам едно ... но!

Не винаги ти си правата!Помисли добре! :nono:

Цитата ти по-долу е адсолютно излишен и неуместен.

Иси Писи, зададох конкретен въпрос - какво предлагате? Разбирам болката ви, но това че да кажем в много семейства има семейно насилие, не означава, че държавата има непреодолим проблем с това - примерно. Специално уточних какъв вид проблем с турците няма в България - още в първия си пост. Местните дрязги не ни правят Македония и казах още, че изказвания като тези на Кенан и Сидеров (който пък въобще и не му пука за малките градчета, въпросът е да събере гласовете ви) не водят до нищо по-добро! Казваш, смешно е да се твърди, че няма проблем, но да се молим да не се уверяваш колко е тъжно, ако наистина се стигне до проблем, такъв за какъвто аз говоря! Не забравяй кой чичко с мустаци е виждал проблем в това, че нацията не е чиста и тези, нечистите, имат прекалена власт и права - и как се гледа на това от света! В последния пост на Каланаг в скоби пише "е малко", ако твоят отговор е дори малко по-силен от това, предлагам темата да бъде заключена!

<{POST_SNAPBACK}>

И между другото като ми давате пример с Германия и Берлин,и турското население там,защо при тях няма партия "ДПС"-разбира се това е образно казано.Защо никъде на друго място по света,няма такова нещо като в нашия парламент?

Хайде със здраве и наздраве! Обичайте България не само на думи! ;)

:wors::wors::wors:

На такива като Кенан и Сидеров мястото им е в затвора. Това е по тази тема от мен.

:offtopic_s:

Isi-Pisi, напоследък ми прави изключително неприятно впечатление начинът, по който си позволяваш да квалифицираш мненията на опонентите ти, в това число и самите тях.

Думи като: врели-некипели, неуместни и излишни изказвания, простотии, не ставайте смешни, не сте в час и т.н. и т.н., да не ги изброявам са меко казано недопустими в този форум. Тук няма богопомазани, всички малко или много изказваме лични мнения и място за подобни квалификации няма.

Също така ми прави впечатление, че много обичаш да използваш изрази от сорта на "вие не знаете", "вие не сте наясно"... Кои сме тези "ние" и кои сте "вие", и защо реши, че ние не знаем и не сме в час?!

Нищо лично (както каза един твой познат, който си позволи да нарича участниците в друга тема подмазвачи, достойни за съжаление).

• Автор
На такива като Кенан и Сидеров мястото им е в затвора. Това е по тази тема от мен.

:offtopic_s:

Isi-Pisi, напоследък ми прави изключително неприятно впечатление начинът, по който си позволяваш да квалифицираш мненията на опонентите ти, в това число и самите тях.

Думи като: врели-некипели, неуместни и излишни изказвания, простотии, не ставайте смешни, не сте в час и т.н. и т.н., да не ги изброявам са меко казано недопустими в този форум. Тук няма богопомазани, всички малко или много изказваме лични мнения и място за подобни квалификации няма.

Също така ми прави впечатление, че много обичаш да използваш изрази от сорта на "вие не знаете", "вие не сте наясно"... Кои сме тези "ние" и кои сте "вие", и защо реши, че ние не знаем и не сме в час?!

Нищо лично (както каза един твой познат, който си позволи да нарича участниците в друга тема подмазвачи, достойни за съжаление).

<{POST_SNAPBACK}>

Daemon предполагам, че визираш мен за някой мои изказвания (не съм искал позволение аз направо им го рекнах), но аз съм се извинил на когото трябва, nickfox и почти всички които го защитиха, без разбира се Arti заради която толкова се засягаш , но и Ти както Аз се дразним от някой който се заяжда с нашите познати както се изрази. Хайде да не тръгвам да ти чета постовете за да упомена достатъчно квалификации които си използвал, защото никой не е безгрешен. Ще те помоля ако искаш да запазим добрия тон да не отправяш лични нападки към "познатите ми".

Нищо лично, както е казал познатия на Isi-Pisi и между другото това го използваше nickfox :P

П.П. Ако искаш да си оправяш отношенията с някого директно може да използваш и ЛС

Редактирано от Kalanag (преглед на промените)

Isi-Pisi напълно подкрепям думите ти . До болка ми е позната твоята реалност и всекидневие . Няма нищо по отвръщаващо от това да седнеш на кафе в центъра на града и всички около теб да говорят на ***ски език . Доста е подтискащо . Безсмислено е обаче да продължаваш с фактите от живота си . Ако следваме логиката на демографската карта след някоя и друга петилетка , тези които сега те упрекват в крайности , след време ще мислят като теб :P .

"... повечето земеделска площ е закупена от турци и работните места които се осигуряват се заемат от такива ... '

Както сама се убеждаваш от живота в много райони те вече са ни превзели ...икономически. Строят , развиват се , биват назначавани на наръководни постове и то по партийна линия . Не е един случея, в който хора се назначават на работа , където квалификацията им не отговаря на нужната . Бих казал недостатъчно образовани кадри ... Сега обаче когато завърши своето образование пред българина е поставена голямата въпросителна - Къде ще работи ?! :) Запартийния член такава перспектива не съществува . Все пак е от малцинството , с предимство е ( Да живее демокрацията :offtopic_s: ) . Ако така не стане , едно рамо от партията винаги оправя нещата.

Може и разбиранията ми да са стари . Човек обаче трябва да помни родовото минало и да не го забравя . Всеки потомък трябва да храни най-малкото неприязъм към към тези , които са навредили на дедите му . Не е вярно , че времето лекува , а и от родовите ценности , от националните идеали по-свято няма .

"...Свършвам с един интересен факт - в Германия, само в Берлин живеят около 2 милиона турци. Там все още съществуват нацистки групички (ИЗВЪН ЗАКОНА), но "нормалните" граждани ги приемат като немци. Те самите се назовават немци и са миролюбиви и работливи хора и правят най-добрите дюнери в Европа...."

Ето това винаги съм харесвал на Балканите , борбеността на народите , дори стремежа към чистота на нацията ( колкото и силно да е , з го чувствам така ) . За мен американците са нация от м*л*зи ,в такива се превръщат и много от евространите . Не мога да приема това , не искам и България да следва този път .

nickfox долавям една нотка на страх . Страх от войната . Помни обаче едно - Колкото и да си разочарован от страната си , може да дойде момент в който трябва да се пожертваш за нея. И тогава няма да го направиш заради политиците , а заради дълга . Дълга пред рода и родината .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Просълзих се от демагогия :sobbing:

Ти наистина ли си вярваш на всичко това което си написал ? Не знам дали си обърнал внимание - не сме на митинг - форум е това. Никой няма да ти се обиди ако се държиш естествено.

Също така си мисля че на този форум преобладават интелигентни хора, така че си объркал таргет групата - на data.bg и/или abv.bg подобен тип приповдигнати приказки и стил за владеене на масата ще вършат по-добра работа.

Не знам за другите но аз НЕ ОБИЧАМ да ме третират като маса.

И демагогията не обичам.

И не обичам също така хора които се присламчват към определени общности с цел да прокарват партийни интереси с гръмки партийни слова в които често се ползват до повръщане познатите "Дълга пред рода и родината".

И не обичам споменатите хора да избират точно общности в които поради една или друга причина се чувствам добре към даден момент.

Не обичам хора, които обожествяват съществуванието си и в самозабравата си (с привкус на нарцисизъм) определят кой е добър и кой лош, кой заслужава да живее (и къде) и кой не. Малки обикновени човечета със сънища на великани, които сънуват непробудно цял живот.

Не обичам хора които не разпознават проблемите си, но затова пък много умело ги откриват в околните. Хората за които вечния проблем е че са недооценени, въпреки че са адски кадърни, което съпоставено с просперитета на незаслужено проспериращите направо ги довежда до вой и гърчове от омраза.

Не обичам хора, които се гордеят с това че говорят само един език и затворени в черупките си потръпват от от ехото на многото езици достигащи до ушите им. Езици, които са толкова глупави, че чак са неразбираеми. И единствения недостатък на тези езици е, че са различни от българския.

Не обичам хора, които използват методите и стила на хората които не обичат. Цитирам: "За мен американците са нация от м*л*зи". А ето сега още един цитат, който спокойно можеше да бъде изваден от някоя предизборна реч на президента Буш реч: "Колкото и да си разочарован от страната си , може да дойде момент в който трябва да се пожертваш за нея. И тогава няма да го направиш заради политиците , а заради дълга ." Което ме подсеща че - Не обичам хора, които си противоречат няколко пъти в едно изказване само и само да звучат СТРАШНО и НЕПОДПРАВЕНО убедителни.

Обобщение:

1. Изобщо не се заблуждавай, че това всичко е насочено към теб персонално DemoVision, далеч съм от мисълта че можеш да обработиш тази информация по обективен начин и съм сигурен, че бедната ни ежедневно страдаща психика ще бъде обременена от твоите изказвания отново и отново и отново...

Написах всичко това единствено и само за хората, които могат да го прочетат, да заместят Не Обичам с Мразя в цялото ми изказване и да разберат каква е разликата между хора като мен и хора като теб. След което ако могат да изберат с кои хора искат да се оприличат.

2. Не съм конфликтна личност, не искам и да участвам в личностни спорове. Не това ми е целта с която идвам на този форум. Както споменах малко по-горе тук има хора, с които изпитвам удоволствие да комуникирам, споря и обменям знания (дори бих казъл има шедьоври които човек си заслужава да прочете). Но си имам и тъмна половина.

В случая просто искам да е ясно защо се долавят метални нотки в тона ми. Разбира се че поста-причина е безумен, но нормално бих го изчел, след което искрено бих се посмял. след което бих го показал на приятели да се посмеем заедно. Ама имаше малък бъг в Матрицата и именно - "стремежа към чистота на нацията"*.

Ето тук завиха сирените, запулсираха ми слепоочията и съзрях в монитора червените отражения на капилярите в очите си...

----

*Понятието "чистота на нацията" само по себе си е демагогия, имайки се предвид (исторически) произхода на българина. Бел.ред.

Редактирано от mortal (преглед на промените)

nickfox долавям една нотка на страх . Страх от войната . Помни обаче едно - Колкото и да си разочарован от страната си , може да дойде момент в който трябва да се пожертваш за нея. И тогава няма да го направиш заради политиците , а заради дълга . Дълга пред рода и родината .

<{POST_SNAPBACK}>

DemoVision, не знам как си доловил тази нотка страх от войната в думите ми, но дори и да е така, то е нормално човешко чувство. По тази причина военните по света са тези, които най-малко желаят да има война, за разлика от политиците.

Няма как да отделиш политиците от войната, каквато и да е тя. Просто войната е продължение на политиката с други средства. Казали са го доста по-умни хора и от двама ни.

По датата, която си посочил в регистрацията в Калдата за рожденна дата ......1988 г. стигам до извода, че не си помирисвал армия, а камо ли нещо повече. Ооо, да знам сега, че оръжие под път и над път и весеки може да погърми на воля, но едва ли всеки му е случвало да гърмят по него, да е попадал в военна обстановка. И най важното да знае, че оръжието в ръцете му сее смърт. И за разлика от теб, то през моите ръце са минали доста оръжия - като се започне от пистолет, та автомат, картечница, гранатомет. ПЗРК, ЗАУ, ЗРК. И с всяко едно съм тренирал и стрелял. А с някои от тях съм попадал в реална обстановка.

Няма професионален военен, който да не се е готвил за война и да не знае какво го очаква при един военен конфликт. Но колкото и да си добре подготвен, то ти винаги се страхуваш от неизвестното пред теб. Важи с пълна сила дори за войните от специалните части, включетелно тюлени, десантчици, морска пехота, авиатори.

И за разлика от теб аз съм се клел пред знамето на България да я защитавам.

И 9 години съм го правил професионално.

Така, че не си вади заключения за нещо което не познаваш и за някого, когото не познаваш.

Толкова от мен по въпроса за "страха" ми от войната.

Колкото по въпроса за дълг пред отечеството, то са ти го казали преди мен.

Поздрави

П.П. Оставям на страна въпроса, че всеки малко или много изпитва страх от войната, от смърта. То е нормално човешко чувство. Включително и ти.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

От доста време насам наблюдавам, че някои потребители се опитват в теми за политика, гледайки отгоре и пускайки мухата само, да насочват мислите на останалите в определена от тях посока - радвам се, че накрая всичко си дойде на мястото и се заяви: "Ето това винаги съм харесвал на Балканите, борбеността на народите , дори стремежа към чистота на нацията ( колкото и силно да е , з го чувствам така ) ." Звучи патриотично, но думата за този вид "патриотизъм" е друга. Характеристиката на Мортал за този потребител е изключително точна.

Ако такъв човек застанеше зад моите думи, бих се зачудила дали наистина думите ми се приемат от останалите така, както искам да се приемат.

Никога не съм омаловажавала нечие мнение - просто не искам Сидеров, Доган, Кенан или някой друг Ус.ан да се възползват от ситуацията – защото според мен те са наклали огъня и сега просто искат да седят и да гледат как се разраства и изпепелява колибата, която наистина вярвам, че всички обичаме и която понякога делим с други хора, които просто имат различна вяра и се подвеждат от същия този Уср.ан.

Разбирам желанието на хората от градовете, в които българите са малцинство, всички да научат за местния им проблем с турците, който да се превърне в проблем на държавата с турците и с Турция, какъвто в момента няма (и това съм написала още в първия си пост), но ако това стане преди приемането ни в ЕС, ще заличим 15 години от развитието си и даже няма да има къде да отидат хората, поискали да напуснат родните си градове, защото всичко ще започне отначало, целият преход. А Ус.ан само това чака и подклажда ли, подклажда...

Редактирано от arti (преглед на промените)

mortal радвам се , че все пак съм предизвикал някъкви чувства в теб . Нямам илюзията , че ще приемете думите ми . Затова подкрепям и не се засягам от твоята позиция . Най-малкото в днешно време не е на мода да си патриот .

Няма причина да се чувстваш третиран от моя страна , тъй като сам не се индефицираш като част от "масите към които говоря" .

Като цяло ми хареса поста ти , не можах обаче "да обработя информацията" в три от изреченията :

"...Никой няма да ти се обиди ако се държиш естествено..."

Защо смяташ че се държа неестествено ?

"...И не обичам също така хора които се присламчват към определени общности с цел да прокарват партийни интереси с гръмки партийни слова..."

За коя общност става въпрос ?

"... И не обичам споменатите хора да избират точно общности в които поради една или друга причина се чувствам добре към даден момент..."

За съжаление това цялото ми е мъгла .

:wors::wors::clap:

mortal радвам се , че все пак съм предизвикал някъкви чувства в теб . Нямам илюзията , че ще приемете думите ми . Затова подкрепям и не се засягам от твоята позиция . Най-малкото в днешно време не е на мода да си патриот .

<{POST_SNAPBACK}>

Може би си пропуснал - ясно написах, че предния ми пост не е предназначен за теб, така че оставям без коментар. Нямам никакво желание да влизм в дебати на теми "личности от форума", "що е патриотизъм и какво общо има той с Fashion TV" и т.н. Времето ми е доста ценно за да го правя и предпочитам да го използвам за по-полезни неща.

Като цяло ми хареса поста ти , не можах обаче "да обработя информацията" в три от изреченията :

"...Никой няма да ти се обиди ако се държиш естествено..."

Защо смяташ че се държа неестествено ?

<{POST_SNAPBACK}>

Отново като по-горе плюс щом сам не разбираш какво, надали има човек на този свят, който да може да ти го предаде по начин, така че да можеш да го "обработиш".

"...И не обичам също така хора които се присламчват към определени общности с цел да прокарват партийни интереси с гръмки партийни слова..."

За коя общност става въпрос ?

"... И не обичам споменатите хора да избират точно общности в които поради една или друга причина се чувствам добре към даден момент..."

За съжаление това цялото ми е мъгла .

<{POST_SNAPBACK}>

WWW.KALDATA.COM (и по-конкретно /FORUMS) === ОБЩНОСТ (съжалявам че не го осъзнаваш, въпреки че пишеш тук) и то не етническа, т.е. място където освен общи теми и интелектуални дискусии се обменя информация. Съвкупност от хора, които отделят от свободното си време и влагат градивна енергия без да очакват възнаграждение. Всъщност точно заради тези хора се включих в тази тема - опитах се да защитя морала и етиката на тази общност изхождайки на първо място от факта (и не само от него), че сред тях (или сред бъдещите посетители) има вероятно хора от различни етноси, а всичко останало от което изхождам можеш да прочетеш ТУК.

:hush:

<{POST_SNAPBACK}>

Скъпи Daemon,

първо искам да ти се :eek: ,защото да защитаваш половинката си дори и когато не е права си е достойно за уважение.Второ не квалифицирам мненията на опонентите си,нито самите тях,защото всичко което беше насочено към някого беше към arti.Защо го направих,защото се подразних от факта,че първо не е запозната със ситуацията,която макар и така успешно да се прикрива от нашите държавници(по този начин отговарям и на нейния въпрос,защо държавата не знае за тази ситуация и този проблем,защото така е по изгодно за някои),е факт.

Другото което е,че не аз започнах да се заяждам с нея,а точно обратното (въпреки,че го правеше доста тактично) и то само,защото не бе съгласна с едно мое мнение в една тема "За изневярата"-предполагам си запознат.Започна да ми прави забележки за това и онова,да ми тълкува изказванията по неин начин,така както тя ги разбира,като по този начин аз се чуваствам злепоставена (разбира се това не е важно за теб).Просто уточнявам,за да няма недоразумения.Това е моята гледна точка по въпроса,но категорично мога да заявя,че не аз започнах с това.Можеш да погледнеш един пост,който и написах в темата "Бихте ли излизали с двама партньори"-в който тя упорито се опитваше да изопачи изказването ми и въпреки,че първия път не и отговорих,тогава го сторих.Дали,защото вече сте семейство или защото от толкова време сте заедно,но и ти явно си придобил това нейно качество да изопачаваш мнението на другите.Това което съм писала както ти казваш: <<"вие не знаете", "вие не сте наясно"... Кои сме тези "ние" и кои сте "вие", и защо реши, че ние не знаем и не сме в час?! >> е писано по конкретна тема и е насочено към arti,както вече ти обясних,а Вие ако си забравил е учтива форма,не е задължително винаги да е в множествено число,зависи от темата,постовете и ситуацията.А ние както казваш,че съм употребила,най-вероятно съм имала предвид <<хората от градовете, в които българите са малцинство>> както казва съпругата ти.Нямам нищо лично към нея както всички казвате,но бих желала за в бъдеще ако не е съгласна с някой мой пост,да не ме критикува навсякъде и да се опитва да изопачава думите ми,както до сега.Ясно е,че не винаги ще сме на едно мнение,но желателно е да не се нападаме,дори и "тактично".Ако тя е склонна да направи този компромис,аз също съм склонна да оправим взаимоотношенията си и да не създаваме повече напрежение във форума,а аз между другото на няколко пъти се опитвах да поддържаме добри взаимоотношения,защото нейното присъствие наистина ми беше приятно,но един човек когато предварително е настроен към теб просто нямаш шанс.Е мисля,че отговорих на въпросите ти и се надявам,че ще ме разберете по някакъв си начин,който надявам се ще е причина за едни по-дпбри и топли взаимоотношения.Поздрави и със здраве!!! :bye: :bye: :bye:

Isi-Pisi,

... да защитаваш половинката си дори и когато не е права си е достойно за уважение

<{POST_SNAPBACK}>

Да защитавам половинката си е и мое право, и както виждаш - възползвам се от него. Дали е права или не, това е въпрос на субективна преценка.

Второ не квалифицирам мненията на опонентите си,нито самите тях,защото всичко което беше насочено към някого беше към arti.

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, Isi-Pisi, ще си перефразирам думите: напоследък ми прави изключително неприятно впечатление начинът, по който си позволяваш да квалифицираш мненията на Arti (жена ми - за яснота), в това число и самата нея

Какво точно променя тази корекция?! Аз ще ти кажа - нищо. Освен че ми е жена, тя е и участник в този форум. Обиждайки нея, ти обиждаш и мен, обиждаш и всеки, който споделя нейното мнение.

Другото което е,че не аз започнах да се заяждам с нея,а точно обратното (въпреки,че го правеше доста тактично) и то само,защото не бе съгласна с едно мое мнение в една тема "За изневярата"-предполагам си запознат.Започна да ми прави забележки за това и онова,да ми тълкува изказванията по неин начин,така както тя ги разбира,като по този начин аз се чуваствам злепоставена

<{POST_SNAPBACK}>

Бих те посъветвал да правиш разлика между изказване на несъгласие с определено мнение и откровено заяждане, придружено с обидни квалификации.

Цитираните от мен квалификации са извадени от 1-2 твои мнения, в рамките на една и съща тема - тази. Те ме дразнят и аз съм в правото си да реагирам, каквото и правя впрочем. Днес си ги употребила по адрес на Арти, утре може да са по мой адрес. Не мисля че в този случай ще реагирам чак толкова спокойно.

Нямам нищо лично към нея както всички казвате,но бих желала за в бъдеще ако не е съгласна с някой мой пост,да не ме критикува навсякъде и да се опитва да изопачава думите ми,както до сега.Ясно е,че не винаги ще сме на едно мнение,но желателно е да не се нападаме,дори и "тактично".

<{POST_SNAPBACK}>

Защо, откога тактичното изразяване на несъгласие с дадено мнение, не е на почит в този форум?! Сигурно е много по-красиво да се наричаме с първата дума, която ни дойде наум? Аз не мисля така, съжалявам. Има страшно много хора, дори и в този форум, с които не съм бил съгласен, оооо, не само това - такива откровени глупости са писали понякога, че ми е идвало да ги :hush:, но съм успявал да си задържа езика зад зъбите, защото нямам правото да го правя, не от уважение към тях (защото не всички са били достойни за уважение) - правил съм го от уважение към себе си и тези, които четат. Сигурно и аз често съм ставал повод за подобни емоции за някой друг, но досега не го е показал.

Ако тя е склонна да направи този компромис,аз също съм склонна да оправим взаимоотношенията си и да не създаваме повече напрежение във форума

<{POST_SNAPBACK}>

Isi-Pisi, аз не съм ви арбитър. Абстрахирай се от факта, че това е жена ми. Нямам абсолютно никакво намерение да се навирам във вашия спор. В този случай реагирам само като страничен наблюдател - бъди сигурна. Е, личният елемент присъства, не мога да го отрека, ако не ми беше съпруга, можеше и да не се обадя, но пак нямаше да ми стане приятно, повярвай ми. И пак ти казвам, в тази тема не само Арти поддържа мнението, което е изразила. Има и други, които са "смешни", "не са в час", "говорят простотии" и т.н.

Пак ще повторя, нямам нищо лично срещу теб. Нямам нищо против отношенията да са добри, но не и по този начин.

Поздрави!

P.S. нека послушаме Kalanag - ако има още нещо за доизясняване, нека става на ЛС, защото спамим темата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.