Премини към съдържанието
buldog

Всичко за Spore

Препоръчан отговор


накой да има информация за играта и евентуално някое линкче

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Играта до колкото знам е създадена от Maxis а разпространител е Electronic Arts и би трябвало да излезе Април или най-рано Май 2007 ( http://en.wikipedia.org/wiki/Spore_(computer_game) ).

ето линк към видео на играта от изложението Е3.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3...8607&q=spore+EA

3 min 44 sec - May 7, 2006

има и по дълги просто влез във video.google.com и напиши Spore

Официален сайт - http://www.spore.com/

Редактирано от xreal (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето, че доживяхме да я видим.

preview.jpg

По време на среща с Electronic Arts имахме възможност да се насладим на 30-минутно представяне на Spore. Засега е обявено, че играта ще излезе през пролетта на 2008г. и представлява симулация на реалния живот, дело на създателя а The Sims – дизайнерът Will Wright. Самата игра вече е в доста напреднал стадии на разработка и може да се играе от начало до край. Ако следите информацията за играта Spore още от обявяването на нейното съществуване през 2005г., то най-вероятно знаете, че тя е разделена на пет отделни нива. В случай, че не сте наясно какви са те, ето кратко припомняне:

Level 1: Частта "едноклетъчно" от Spore, в която ще поемете ролята на едноклетъчен организъм за 30 минути. Целта ви е просто да се мотате наоколо и да ядете други организми, като по този начин подобрявате ДНК-то си.

Ниво 2: Фазата "създание" в която ще пропълзите извън водата на твърда земя за пръв път. Когато стигнете до там се налага да еволюирате или в агресивна или в социална форма на комуникация с другите организми, като ядете различни животни и плодове и използвате мощните инструменти за създаване на същества в играта.

Ниво 3: След като популацията на новия ви биологичен вид стане достатъчно голяма ще преминете във фазата "племе", което представлява опростена стратегия в реално време. Като племе вашата главна задача е да нараствате, което може да бъде постигнато чрез размножаване или чрез взимане на същества от другите племена като за целта можете да се сприятелите с тях или да водите война.

Ниво 4: След като достигне определен размер, вашето племе – във версията на играта, която играхме необходимата бройка бе 15 - ще преминете на ниво "цивилизация". Макар че вашите същества вече не могат да еволюират, все пак ще имате свободата да измисляте дизайна на сградите им, на транспортните им средства, чрез инструменти, подобни на тези, които използвахте за създаването на съществата. Взаимодействието с другите групи от същества на този етап вече става много по-сложно и ще имате достъп до стратегии като дипломация и културен обмен.

Ниво 5: "Космосът" е последната засега граница, включена в Spore и след като спечелите еволюционната надпревара на вашата планета, ще настане време да започнете да търсите и колонизирате или завладявате нови планети. На този етап ще срещате други видове, толкова развити, колкото сте и вие и ще имате възможността както да търгувате с тях, така и да се биете или просто да ги игнорирате.

Представянето бе съсредоточено на нивата 2 и 3, така че първото нещо, което видяхме бяха няколко организма, почти идентични на тези, създадени от играча, които пълзят по земята. В кратка анимация, направена с енджина на играта видяхме два такива организма, които се чифтосват, след което се появи яйце и видяхме как се работи с редактора на създания. Това е мощен инструмент, с помощта на който можете да определите какъв еволюционен път ще поемат вашите организми.

Извращението на природата, което създадохме от нулата можеше да приема почти всяка форма, просто като взимахме различни негови части с мишката и дърпайки ги ги деформирахме. Частта от съществото около гръбначния стълб също лесно можеше да се манипулира, както и скелета, като лесно можехме да преминаваме от кльощаво същество към тлъст плужек само за няколко секунди. След това добавихме крайниците. Имате свободата да добавяте колкото ви душа иска крака и ръце, а всеки от тях може да бъде променен толкова лесно, както това стана с туловището. Краката могат да бъдат обръщани, ръцете могат да бъдат толкова дълги, че да се влачат по земята – просто наистина да направите всичко, което искате. Някои от създанията ви може да изглеждат по-неправдоподобни, но Майката Природа на Spore ще успее да ги анимира достатъчно добре. Това е смело твърдение, но не е нещо, което ни бе казано от представителите на EA – просто го видяхме с очите си.

Създанието, което направихме по време на демото, имаше четири крака, два от които бяха обърнати. Имаше освен това две ръце и шипове на коленете, очите му бяха разположени на това, което приехме за гръден кош, а устата му (всъщност клюн) бе разположена високо на торса му на края на дългата шия. Накратко не изглеждаше като нещо, което сме виждали преди, но когато продължи играта го видяхме да се движи, да бяга, да се бие и дори да пресъздава прословутата сцена от филма 2001: A Space Odyssey, като хвърли парче дърво във въздуха в забавен каданс, докато се чуваше оркестрова музика.

Играта в ниво две ви поставя на едно място с 15 други вида, като всички те са създадени други играчи, макар че Spore няма поддръжка на мултиплеър. Когато се срещнете с ново същество искате да си взаимодействате с него и да спечелите ДНК точки, които ще ви отключат нови части на тялото. В началото единствената възможност да помогнете на другите животни ще бъде да им попеете, но в процеса на еволюция ще се научите да танцувате и да правите жестове. Бойните ви умения в началото също са ограничени, а ударите, които имате първоначално се определят от това колко крайника сте сложили на съществото си. Когато добавяте нови части на създанието си, ще осъзнаете, че много от тях ви дават нови или подобряват наличните ви умения.

Друга много важна част от дизайна на съществото, поне от естетическа гледна точка, ще бъде цвета му. Не видяхме за дълго как се работи с инструмента за оцветяване, но ни стана ясно, че ще имате достъп до много различни цветове, белези или шарки. Освен това ще можете да създадете слой от различни визуални ефекти, което ще създаде наистина едно уникално същество, а забелязахме, че по-късно в играта популацията на главния мъжкар става по-голяма от останалите и освен това е по-красиво оцветена.

Едно от най-важните умения, които ще научите, докато се мотате из планетата е призивът за чифтосване, който може да бъде използван за привличането на партньори за размножаване. Освен това ще се научите да създавате нови приятели сред другите същества от другите видове, а ако те се съгласят да се присъединят към вашия екип, то ще ви следват и ще ви помагат при битката с враговете. За да прибавите същество към бандата си, се налага да впечатлите три от представителите на негови вид, а когато присъедините три нови вида същества, ще преминете в трето ниво.

Както споменахме, това е етапът ”племе” и той представлява опростена стратегия в реално време. Ще имате база и ще изпращате съществата да носят провизии – плодове или уловени животни, риби и в един момент от развитието си ще се наложи да си взаимодействате с другите племена. По време на представянето на играта едното племе се опита да се сприятели с другото като за целта им даде подарък - храна. Това обаче не стана, така че след това видяхме битка между племената, която приключи, когато атакуващото племе успя да унищожи главната палатка на нападнатото племе. Всички врагове, които не бяха убити до този момент, се предадоха и се присъединиха към атакуващото племе.

С нарастване на боря на членовете на племето ви ще имате достъп до по-напреднали оръжия, инструменти и сгради. Например примитивните тояги стават брадви, а една от първите сгради, които видяхме в по-напредналите стадии на играта, бе нещо като полева болница. Друга яка екстра по време на нивото ”племе” бе възможността да създавате различни дрехи за съществата си, с които да се обличат, когато извършват дадени дейности.

Когато племето стана 15 същества (играещият на играта определено използваше някои хватки, за да ускори процеса на нарастване) приключи трето ниво. Преди да напуснем стаята, в която се проведе представянето успяхме да хвърлим един поглед на четвърто ниво - "Цивилизация". В него се налага да измисляте дизайн на сгради, сухоземни, морски и въздушни превозни средства, с помощта на инструменти, които наподобяват тези, с които се създават съществата. Видяхме сграда, която изглеждаше като паметник, както и футуристично изглеждащи бъгита, а дори и ято военни самолети, които се приближаваха към вражеско селище. Това не можеше да е повече диаметрално противоположно от изследването на остров, изпълнен с цветни същества, на който бяхме свидетели преди това, а когато свърши представянето нямаше как да не бъдем впечатлени от сферата и широкия обхват на въображението на Will Wright.

Spore бе една от хитовите игри, показани на геймърския конгрес в Лайпциг, с нетърпение очакваме да научим повече за нея.

Благодарение на Игри.бг за ревюто.

Редактирано от Shrek (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Aз вече я тегля.

Редактирано от Hanibal_Lektar
Няма , няма ! (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз като гледам май ще я купувам...жалко, че не можем да се възползваме от Online съдържанието, защото сме с пиратска игра... (:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А как става работата? Правиш си животно в creator-а и после го пускаш в виртуалния свят ли? Защо има просто spore и spore creator? Колко ще струва диска в БГ-то?

П.С. Играта има готин замисъл!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво за заинтригуващото ревю. Не я бях чувал досега, но заради него ще взема да я пробвам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вече съм в космоса и там не е много интересно. Имам 6 точки прогрес и продължавам. УСПЕХ!!!

Редактирано от GraffiK_POP_FAN (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Става за губене на време!

Приятна, неангажираща игричка, страхотен замисъл...абе супер е! :angry:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хмм, чудя се дали неможе да се направи водно животно. В едно клипче гледах подобно нещо. Все пак клипчето е от 2006-та година, явно идеята е отпаднала...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако някой от вас е купувал планета може ли да ми каже колко е минималната цена за да приемат???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Ако някой от вас е купувал планета може ли да ми каже колко е минималната цена за да приемат???

Купих си системааа laugh.gifbiggrin.gif;) .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Oще 2 точки прогрес и я превъртам. Някой от вас да я е превъртал? Ако има такъв можели да ми кажете какво става на края?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Имали ли сте крашове?Аз имам един и немога да се отърва.Като стане време да премина от водата към сушата крашва и тва е :P на RELADED от zamunda е играта.Някой да има същото?

Оправих се.Просто преинсталирах.

Абе защо аджаба чуждите племена и цивилизаций приемат облика на моето създание?Да не е бъг нещо,защо не се боря срещу чужди и различни от моите гадини а пък трепя тия от моята раса? :lol6: Иначе играта е да не ти казвам biggrin.gif

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Трибал Стейджа съм,трябва да впечатля една кафява база(да,аз съм от добрите)

трябва да им танцувам или пускам музика........нещо такова,но не мога да се оправя

Хелллп... sad.gifsad.gifsad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направи си колиби за инструменти. Вземи двама с един инструмент и други двама с друг. Хвани ги общо четиримата + вожда и ги закарай при някой от другото племе. Винаги трябва да са ти маркирани твойте... същества. Когато второто племе поиска някой инструмент (излизат балончета над главите им) натискаш на него (инструмента долу в зеленото поле). Не е сложно, ако има проблеми пиши.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора, имам проблем:

Значи напълних си всичките значки долу и разбрах, че ще бия ГРОКС. Как става това, те имат около 600 системи.

Редактирано от GraffiK_POP_FAN (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мисля че основната цел е да се стигне до центъра на галактиката... А нещо ме кара да мисля, че може да има и други галактики... Когато се зареди Spore се минава една друга галактика и се виждат звездите в нея...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Мисля че основната цел е да се стигне до центъра на галактиката... А нещо ме кара да мисля, че може да има и други галактики... Когато се зареди Spore се минава една друга галактика и се виждат звездите в нея...

Други галактики има.Но когато си с оригиналната игра.

Тогава можеш да прескачаш в галактиката на друг потребител и обртаното, те да идват при теб... biggrin.gif

И това е основния замисъл на играта...че няма замисъл.Всичко зависи от това, как потребителите ще развият своите планети и галактики.Няма 2 еднакви игри...на всеки компютър, планетите, галактиките, животните, абе почти всичко е индивидуално... :rolleyes:

И това прави тази игра толкова революционна и различна... :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...