Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


преди 1 час, Слави Маринов написа:

Специално Опера от много отдавна имат и вграден много ефективен блокатор на реклами и no coin блокатор,така че не се налага ползването на добавки,или външен софт.

току що пробвах и не съм съгласен

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Специално Опера от много отдавна имат и вграден много ефективен блокатор на реклами и no coin блокатор,така че не се налага ползването на добавки,или външен софт.

Говорим за Chrome, не за Opera.

Всичко за Google Chrome (обединена)

  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Слави Маринов написа:

С кое?

 

с вградения блокер, се блокират тук там някоя рекламка, но браузъра като цяло е податлив на пренасочвания към голи каки
при включен ublock origin, нещата се нормализират
гълта малко повече памет от джелезото

  • Ха-ха 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, .дръндю. написа:

с вградения блокер, се блокират тук там някоя рекламка, но браузъра като цяло е податлив на пренасочвания към голи каки
при включен ublock origin, нещата се нормализират

На Chrome  вградения блокировач на реклами е плачевен и не видях да има NoCoin и затова предложих просто една добра, българска добавка.

Иначе под Уини ползвам Опера. Защото Хром заема много ресурси.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, .дръндю. написа:

с вградения блокер, се блокират тук там някоя рекламка

Моля?!Аз не виждам реклами,та камо ли тук-там да болкира!Би ли ми показал страница с реклами?Има настройки и листи този блокер!Това с пренасочването е съвсем друг проблем,касае изкачащи прозорци и т.н.

преди 4 минути, acnekt написа:

На Chrome  вградения блокировач на реклами е плачевен

Е ти какво очакваш?!Гугъл с какво печели милиони?Никога не чакай от този браузър крути мерки с рекламата!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Моля?!Аз не виждам реклами,та камо ли тук-там да болкира!Би ли ми показал страница с реклами?Има настройки и листи този блокер!Това с пренасочването е съвсем друг проблем,касае изкачащи прозорци и т.н.

Е ти какво очакваш?!Гугъл с какво печели милиони?Никога не чакай от този браучър крути мерки с рекламата!

Даже вече има и така наречения Youtube Red. Ако искаш да ползваш без реклами плащаш 12 евро на месец. Рекламите са около 2 минути и се появяват често.

https://www.youtube.com/premium

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 21 минути, acnekt написа:

Говорим за Chrome, не за Opera.

Няма тема за неОпера браузър, в която Слави да не отбие руслото към Опера. И никога не се усеща, че прекалява...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 22 минути, Слави Маринов написа:

Има настройки и листи този блокер!Това с пренасочването е съвсем друг проблем,касае изкачащи прозорци и т.н.

след като влезеш в сайт, маркираш това с хикса и няма пренасочване
отнася се за всички браузъри
в кръгчето отиваш на филтрите

921413587_.thumb.JPG.d70f2cdd3cf2958a5f7003f031066292.JPG

ето тук, обновяваш филтрите и добавяш такива които на теб ти харесват

imageproxy.php?img=&key=d4983f46f2ea7d6a591063506_Bitmap.thumb.jpg.1a32f50a0589dd7982aa54fe904b07f2.jpg

както казах отнася се за всички браузъри

пп

IE, е изключение

Редактирано от .дръндю. (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Имаше от линка за въпросната добавка и опция за опера да се изтегли,затова го казах!Тя не е само за хром!

Има и за Лиско, но нищо не каза :). Не знам Опера колко е копие на Хром, но под Уини се държи много добре. 20 подпрозореца, от които 1 е с видео 40 минути HD  от тубата,  5 приставки 1 ГБ 2 ГБ, Процесорът не се товари много. При Хром същото 2 до 3 ГБ. Процесорът е на 60 до 100.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти не ме разбра......ublock е много добър блокер,ползвал съм го доста време и съм наясно с възможностите му и настройките,но в момента съм много доволен от вградения на операта.Аз съм практичен и не робувам на неща дето може да не са добри в момента и да ги ползвам по навик.........ако не ме задоволява блокатора ще го изключа и ще ползвам ublock примерно,същото е и с браузъра,ако спре да е добър или има проблеми ще го разкарам и ще ползвам друг.:)Ето кристално чиста страница с вградения блокер само..........ти не ми показа между другото страници с реклами когато ползваш само вградения блокер!

Екранна снимка (3).png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Слави Маринов написа:

ти не ми показа между другото страници с реклами когато ползваш само вградения блокер!

показах и ми дава, че няма реклами за блокиране

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, .дръндю. написа:

показах и ми дава, че няма реклами за блокиране

 

Никъде не видях да си показал..........това е отговор от 2008г,защо ми го показваш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Слави Маринов написа:

Никъде не видях да си показал..........това е отговор от 2008г,защо ми го показваш?

уф, стига ве, шъ мъ умориш тая вечер
:giggle1:

ей тука в кръгчето на моя пост

1557112208_.JPG.0d3f7d2347cf97036cc0431059f6bd71.JPG

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, .дръндю. написа:

уф, стига ве, шъ мъ умориш тая вечер

Аз тоя пост не съм го видял..........но както си дал така и не разбрах,кой сайт е това?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Слави Маринов написа:

но както си дал така и не разбрах,кой сайт е това?

това е рекламата за "черен петък" в калдата форум

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, .дръндю. написа:

това е рекламата за "черен петък" в калдата форум

В твоя телевизор е проблема,или не си презаредил браузура като си включил блокатора,как пък на мен никъде нищо не ми се показва и винаги блокира всичко?

Екранна снимка (4).png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, Слави Маринов написа:

В твоя телевизор е проблема,или не си презаредил браузура като си включил блокатора,как пък на мен никъде нищо не ми се показва и винаги блокира всичко?

да, не бях добавил някои филтри и след като ги добавих и обнових, нещата си дойдоха на място
мога да кажа, че е добър браузър и ако има портативка, бих го ползвал за основен в моята машина
най-много това ми харесва в портативката на "джелезото", че не е необходимо да го инсталирам
и си има вграден преводач на страници
това е едно от условията за да ползвам хром базираните...тъй де, не разбирам чужденецки
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, .дръндю. написа:

мога да кажа, че е добър браузър и ако има портативка

Има портативки разбира се за всяка версия(стабилна,бета и девелопер),32 и 64 бит според системата ти.При опера е интересно,че става избирането на това какво да сложиш от инсталатора,който е общ и от него избираш дали да е инсталационна,или портативна версия,като посочваш и мястото където да отиде.

Екранна снимка (5).png

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 часа, acnekt написа:

Говорим за Chrome, не за Opera.

Всичко за Google Chrome (обединена)

То е и до манталитет - някои разбират от една дума, други са пълни пердета и Под игото да напишеш в обяснителен режим иизобщо не се впечатляват...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Натиснах нещо и стесних листа с отметките, искам пак да му върна стандартния размер 

 

 

Без име 10.png

Ето на тва клипче 0.31 сек. е стандартния размер 

https://www.vbox7.com/play:0967f7755c

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 часа, PigManu написа:

Натиснах нещо и стесних листа с отметките, искам пак да му върна стандартния размер 

 

 

Без име 10.png

Ето на тва клипче 0.31 сек. е стандартния размер 

https://www.vbox7.com/play:0967f7755c

Пробвай всички бутони от ф1 до ф12

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 14 минути, petie1 написа:

Пробвай всички бутони от ф1 до ф12

Няма промяна

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 33 минути, PigManu написа:

Няма промяна

Проблемът с шрифта ли е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, petie1 написа:

Проблемът с шрифта ли е?

Не, ширината на самият лист с отметките.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от slavcho hadjiyata
      Здравейте, фенове на Puppy Linux! 
      Свалих си на флашка Slacko64-6.3.0. Свалям Chrome.deb и той се инсталира автоматично на флашката, но не мога да го стартирам, въпреки че иконката му се появява в папка Интернет. Не зная кода за стартиране от терминал на Puppy Slacko6.3.0. 
      Моля, помогнете! 
    • от Sarditata
      Днес имаше ъпдейт на Хрома и оттогава не може да се включи wi fi Помощ!!!!
    • от HackerX
      Здравейте!
      Вече от доста време насам имам проблем с браузъра на Гугъл и сайта на Фейсбук - зареждам news фийда (началната страница), въртя си надолу - всичко добре. Но като минат няколко минути започва да ми насича и в task manager-а на Хром виждам, че се товари много процесора за тази страница. Презареждам я и се оправя, докато не минат пак няколко минути и да започне отново да товари.
      При вас има ли го това, от какво може да е и как мога да го оправя?

    • от bumblebee
      Здравейте,
      след преинсталация на Windows (10) имам странен проблем с google chrome. Допреди преинсталацията си седях логнат във всички сайтове, които посещавам - Youtube, facebook дори и тук във форума, но сега всеки път като затворя Chrome и вляза пак трябва да се логвам отново.
      Някаква идея?
    • от RagnerBG
      Последните дни си играя с някои мултимедийни функции на приложенията в Linux и специално при тези два браузъра (Firefox, Chromium), но предполагам, че така е и в Opera-та, забелязах, че използването на хардуерно ускорение през видеокартата (OpenGL под Linux) е забранено по-подразбиране, специално за Linux платформа. Нека не им позволим да ни цакат с топла бира, поне докато има възможности за правилните настройки.
      За Firefox нещата са лесни. Ако съдим по-това - Blocklisting/Blocked Graphics Drivers, всичко изглежда чист алтруизъм - забранили са определени видео драйвери (затворени предимно), които били потенциален риск. Въпреки, че те са същият риск и за Windows платформата, но както бяха обещали преди, от версия 57 там вече ускорението е активирано по-подразбиране. Под Linux също е активирано ускорението по-подразбиране, но само за WebGL. Точно така - това, заради което беше целият шум и забрана на ускорението в старите версии, защото имало риск за сигурността. А рендерирането на енджинът, което би донесло по-пъргава работа на браузърът, е забранено по-подразбиране без никакво обяснение и причина - "GL layers acceleration is not yet enabled by default (see bug 594876)" (бъгът, всъщност е молба за активирането му). Както и да е.
      Разрешаването става сравнително лесно - about:config, търси се - layers.acceleration.force-enabled и се разрешава (двоен клик). Рестартира се браузърът и се проверява какво е положението в about:support (Menu-Help-Troubleshooting Information):

      В ляво е преди активирането (Basic), в дясно след (OpenGL). Би трябвало да забележите по-пъргава работа на браузърът, особено на лаптопи и по-стари машини.
      Забележка: Това няма да се отрази на натоварването в сайтове като youtube.com, ако видеокартата ви не е по-ново поколение, което поддържа webm/vp9 хардуерно ускорение, вече h264 не важи, благодарение на google.
       
      И като споменахме google, ако при Mozilla може и да има съмнение, че са орязали функциите под Linux за да имитират по-бърза работа под Windows и да речем има някаква случайност, или неизчистени бъгове. То нека да видим какви стъпки са ни нужни за активирането на същото това ускорение под Linux за Chromium (Chrome). Първо проверяваме какво е текущото положение като пишем в адресната лента - chrome://gpu :

      Забележете накрая - "decode is unavailable on Linux", красота нали ? I don't think so. Тук пак става дума за някакво рязане на драйвери и модели видеокарти, освен за рязане на Linux като цяло, така положение е възможно да го заварите и в Windows, ако сте с определена видеокарта (по-стар модел) и описаните стъпки (повечето) важат и за там също. За да заобиколим ограничението за платформа и хардуер отиваме на chrome://flags, търсим настройките - Override software rendering list и GPU rasterization разрешаваме ги и рестартираме браузърът:


      Интересен е и този раздел:

      Това ще си остане така, независимо какво правим, ако видеокартата ви не поддържа webm/vp9 ускорение, както писах и за лисицата горе. След рестартиране, положението в chrome://gpu би трябвало да е такова:

      Изглежда по-добре, но не е. На практика още нищо не работи. Ако скролнете надолу, ще забележите и още една интересна функция:
      Compositor Information - Tile Update Mode    One-copy
      За директен достъп до видеопаметта ни е нужно Zero-copy. Освен това в chrome://flags няма настройка, с която да активираме Native GpuMemoryBuffers, но има друг начин да ги форсираме с използване на командни параметри. Палим конзолата и стартираме браузърът така:
      chromium --enable-zero-copy --enable-native-gpu-memory-buffers Тези параметри (--enable-zero-copy --enable-native-gpu-memory-buffers) можем да ги добавими на краят на стартерите/линковете след пътят до бинарито, така че ще се стартира така и от там. Иии най вероятно ще видим следното съобщение в конзолата (ако не - добре, игнорирайте следващите няколко изречения):
      ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(107)] Failed to launch GPU process И въпреки, че в настройките всичко ще свети в зелено, това е индикация, че пак нищо не работи. Тоест, гадовете от google не се предават, каквото и да направим пак ще намерят начин да ни изключат хардуерното ускорение. Е, почти. Това, което трябва да направим е да изпълним следното в терминала:
      export BROWSER=google-chrome С "echo $BROWSER" можем да проверим каква е стойността. Преди командата трябва да е празно, след нея - google-chrome. За да запазим променливата и след рестартиране, горният ред се добавяна краят на .bashrc в домашната директория, или /etc/environment за цялата система:
      nano .bashrc sudo nano /etc/environment Вече грешката в конзолата трябва да е изчезнала, а chrome://gpu да изглежда така:

      А Compositor Information ще изглежда така:
      Compositor Information - Tile Update Mode    Zero-copy
      Сега вече всичко би трябвало да работи.
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.