Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Скрипт за уголемяване на снимки


Препоръчан отговор


Искам да ви попитам дали знаете подобен скрипт или същият, като този в сладур.бг (виждал съм и на други места същият), за уголемяване на снимката. Перфектно ме устройва и такъв скрипт за уголемяване на снимката като в албум.бг.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма такова нещо като уголемяване на снимката и запазване на качеството. Има обратното смаляване на снимката. Това за което питаш са две снимки - оригиналаната е голямата, а малката е направена от оригинала кто е смалена до необходимия размер.

Показва се малката и се поставя скрипт които да показва голямата при някакво действие - преминаване на мишката отгоре или кликване на левия бутон.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kimvaras това ми е ясно. Искаше ми се да го направя по интересно, а не като цъкна върху някоя смалена снимка, да ми се отвяра прозорец с големината на оригиналната снимка.

Преди доста време (повече от година) мисля, че бях гледал тук подобна тема, но сега не мога да я намеря. Това са доста популярни скриптове, ако някой се сеща как да ми помогне, моля го да отговори.

Редактирано от diavolo_vam (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Много свободно се борави с понятието "скрипт"!

Това, което казва @Kimvaras е абсолютно вярно. Щом го знаеш, не разбирам какво питаш. А това в album.bg е следният "скрипт":

onMouseOver="Avatar.init(this,{userinfo:[някакво ID,име на снимката (голямата, за която стана въпрос),0,24,0],limiter:'rightFrame'});"

А самият скрипт е тук.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://us.php.net/manual/en/function.imagecopyresampled.php

Ако използваш PHP за server-side език, можеш да използваш тази функция.

По долу имаш пример за ползване. ПРоблема че интерполацията е линейна, а не е кубична или Lanczos.


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Kimvaras безкрайно съм ти благодарен, сега ще го направя идеално.

Редактирано от diavolo_vam (преглед на промените)
Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване