Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

През 2010 година над 1 милиард PC ще работят под W


Препоръчан отговор


През 2010 година над 1 милиард PC ще работят под Windows?

Според собствената статистика на Microsoft към днешна дата в света работят от порядъка на 600 милиона компютъра с инсталирана операционна система Windows. Към края на 2010 година от Microsoft очакват паркът персонални компютри, работещи с такава операционна система да се увеличи. Анализаторите в компанията планират броят им да достигне 1 милиард.

Информацията беше изнесена от Уил Пул, шеф на отдела в Microsoft, отговарящ за клиентската версия на операционните системи Windows. Основно се очаква да нарасне броят на заявките от корпоративни клиенти от развитите страни, от представители на малкия и средния бизнес в развиващите се страни, както и търсенето от страна на OEM-производители.

В компанията отделят внимание и на “консервативните” потребители с цел те да бъдат насърчени да преминат към новите версии на Windows. По данни на Microsoft, от порядъка на 35% от корпоративните клиенти използват Windows 98, Windows Millennium, Windows NT. За удобство при преминаването към Windows XP корпорацията даже разработва т.нар. Solution Accelerator-ов - специален инструментариум за безболезнено и бързо (до няколко минути на система) прехвърляне от стара към нова версия на Windows, като се запазват всички потребителски данни и настройки. Най-новото средство в тази сфера беше демонстрирано на ежегодната среща на партньорите на Microsoft и е било добре прието от участниците в конференцията.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 месеца по-късно...

Глупости..... според мен дотогава ще има конфигурации, на които бозата няма да използва пълните възможности и ще си минем само на Линукс,(почти де, защото ни трябват някои приложения), както е в Холандия.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

2010г ?

На кой му дреме с к'во е. След като се подчиняваме на ?- конституцията- к'вото решат в ?- парламента. Ако решат да използваме софт извън ?С- ще ползваме, ако НЕ - знам ли- к'вото решат, може и сметало laugh.gif (зависи от лобитата на ?- дупетатите- кой к'во дава :hush: )

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Често компаниите използват преувеличението като рекламна стратегия. В литературата това е описано като "народно доверие", но често това е без никакви доказателства. Според мен от Микромеките се опитват да ни кажат, че понеже 1 милиард ще ползват техния продукт, трябва и ние да сме от тях, иначе ще сме от "изостаналите". Мен това ме радва, защото означава, че Линукс набира сила и чичко Гейтс го е страх да не стане лошо. Надявам се в най-скоро време Линукс да стане конкуретноспособна на Уиндоус по отношение на програми и драйвери, така че тези 1 милиард да минат на правилната страна. А дотогава, ще се мъчим да "ресетваме" добри стар Уиндоус и да споменаваме роднините на чичко Бил. Пък и дори 1 милиард да станат потребителите, тогава само ми е смешно, как ще звучат 1 милиард обиди и псувни на толкова много различни езици. biggrin.gif


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
  • 2 седмици по-късно...

Microsoft предупреждава: за Linux трябва да се плаща!

Сегодня генеральный директор Microsoft Cтив Балмер (Steve Ballmer) предупредил правительства азиатских стран о том, что им могут быть предъявлены иски за нарушение прав на интеллектуальную собственность при использовании операционных систем с открытым исходным кодом (open-source) – таких, как Linux.Растущая популярность Linux в частных компаниях и правительственных организациях по всему миру, а особенно в Азии, – угроза господствующему положению Windows-платформы.

Ранее Балмер заявил, что Linux нарушила 228 патентов. Деталей он не сообщил, а Linux-сообщество оспаривает утверждение генерального директора Microsoft.

"Однажды всем странам, вступившим в ВТО (Всемирная торговая организация), придется заплатить деньги, причитающиеся за эту интеллектуальную собственность", – добавил Балмер.

В прошлом месяце министерство обороны Сингапура установило на 20 тыс. компьютеров операционные системы open-source вместо Windows. А ранее в этом году Китай, Япония и Южная Корея договорились о совместной разработке программ для ОС Linux.

Китайское правительство, в частности, видит для себя в продукции MS потенциальную угрозу безопасности.

Балмер говорит, что опасения по поводу безопасности их операционной системы раздуты.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кога това :rolleyes: ? Те и SCO искаха пари, но напоследък вече и адвокатите им не им вярват. Така, че това е поредния сапунен мехур на микромеките с цел запазване на монопол.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От Microsoft откаде са сигорни 100 процента че ще бадат само Windowsi може и Linux да се развие доста :rolleyes:

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хъммм всъщност мисля че microsoft няма да може изобщо да осъди linux ...според мен ще стане, както в случая със Санта Круз.

Иначе си мисля че софтуера с отворен код ще продължи развитието и осъвършенстването си.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хммм, много уверено звучи изказването на Microsoft

Прекалено уверено звучат и вашите изказвания за Linux.

Обаче никой от вас не си и помисля за нещо, което на мен лично ми се струва на 99% сигурно, че ще се случи.

Правилно казвате, че IBM и Novell наливат пари в Linux. А както знаем останалия софтуер на двете фирми не е безплатен. Така, че съм сигурен, че когато Linux набере повечко потребители по света ще дойде момента в който той ще престане да е безплатен и със сигурност няма да е по-евтин от Windows.

Така, че не се осланяйте на мечтите че Linux ще е вечно без парички. Сега и правителства и фирми и частни лица се юрват да минават на тази система. Просто тече гигантска кампания за зарибяване на пазара. В един момент щв бъдем неприятно изненадани, че трябва да плащаме за Linux.

Не се изказвам в полза на никоя от двете системи, просто съм реалист.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Linux ядрото е под GPL лиценз, което означава че винаги сорса ще може да бъде изтеглен. Под този лиценз са и повечето програми. Така че, Linux винаги ще има. Просто това е заложено още при създаването му. Наистна ще има и комерсиални дистрибуции (то не че сега няма), но ще има такива които са свободни за сваляне.

И нещо важно open source програма не е еквивалентно на безплатна програма. Например Transgaming продават бинарните пакети на Cedega, но и позволяват свободно сваляне на сорса. А от сорса всеки може да си компилира крайния продукт. Добре ще кажете...ами те могат да решат да отрежат и достъпа до сорса. Номера е, че не могат...просто WineX (Cedega) използва код от Wine, който е под GPL. Едиствения начин е да изхвърлят целия лицензиран под GPL код от своя продукт.

Едиственото което може да удари Linux са софтуерните патенти, които засега се отхвърлят от повечето държави на ЕС.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм съгласен, че са 600 милиона потребителите на прозорците biggrin.gif

Само в БГ има сигурно 1 млн нелегални потребители. При Windows сигурно съотношението легални:нелегални е поне 1:4 biggrin.gif

Иначе след 5 г. алтернативите ще са много - Linux/BSD, редица прохождащи в момента (ала ReactOS) и такива като Solaris... А, и дотогава с емулатори като Cedega и Quicktrans ще може да се играе нормално (мах с -5% забавяне на игрите)...

Т.е. M$ в момента са в апогея. След 5 години ще залязва или ще се преориентира (нищо чудно да смъкнат убийствено цените на ОС-а със цел да лансират и други продукти) за пореден път. Може пък да си купят 2-3 Linux компании и да заместят сървърния Windows (и да почнат да прелитат розови слончета навън). Или да се опитат да извият ръцете на емулаторите с новия DX и с някой нов ала M$ Net...

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Еххх, явно, че гледате на всичко свързано с Linux през розови очила. Ей, приятели вие изкарахте, че едва ли не Linux е лекарство за всички проблеми.

Не така де. Покрай всички предимства, които превъзнасяте сте забравили да гледате реално на нещата.

Запомнете нещо - "НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД"

Рано или късно за всичко се плаща. Каква ще ми е ползата от безплатна операционна система, ако например за останалия софтуер трябва да платя сума ти пари. Не вярвам, че Corel или Adobe ще си даряват версиите за Linux само за идеята. Безплатните неща противоречат на нормалната човешка логика приятели, но нормалните икономически правила. Всеки нормален човек рано или късно си иска полагащото се възнаграждение за положения труд.

Така, че бъдете реалисти и не се залъгвайте.

Относно, коя система е по-добра, мисля, че всяка от тях си има предимства и недостатъци. Спора просто е излишен.

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вие хубаво хвалите Линукс но я кажете да видим от вас тука колко пишат мненията си в форума под операционна система (някоя линукс дистрибуция) ?

то Линукс че ще развие "ДА" но както знаете ОС-то на Микрософт е приятелски настроено и е по лесен за ползване и за него се прави всякакав софтуер и за линукс ще почнат но да кажем Адобе ще пуснат Адобе Фотошоп и за Линукс и ко безплатен ли ще е ?

докато стане това (Линукс да е на мястото на Уиндоус едва ли ще е по рано от 2010 година)...

пак и някои си мислят че Линукс Дистрибуциите нямали бъгове едва ли нямат но както и да е ...

аз лично нито съм за Уиндоус нито за Линукс (ползвам си ги и двете - > да не остана назад с материала : :rolleyes:;) )

но маи краен победител си е Уиндоус :)

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Вие хубаво хвалите Линукс но я кажете да видим от вас тука колко пишат мненията си в форума под операционна система (някоя линукс дистрибуция) ?

то Линукс че ще развие  "ДА" но както знаете ОС-то на Микрософт е приятелски настроено и е по лесен за ползване и за него се прави всякакав софтуер и за линукс ще почнат но да кажем Адобе ще пуснат Адобе Фотошоп и за Линукс и ко безплатен ли ще е ?

докато стане това (Линукс да е на мястото на Уиндоус едва ли ще е по рано от 2010 година)...

пак и някои си мислят че Линукс Дистрибуциите нямали бъгове едва ли нямат но както и да е ...

аз лично нито съм за Уиндоус нито за Линукс (ползвам си ги и двете - > да не остана назад с материала : :rolleyes:;)  )

но маи краен победител си е Уиндоус :)

Защо не, пиша във форума и с двата ОС-а, какъв е проблема?

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе за специялни приложения линукса е екстра иначе за хоме и офис приложение уиндоуса е по-добре. я да се възползвам и да питам някой ако е провал уин2003 да си каже впечатленията

Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване